|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ZMAI: Torbe za pogumne ženske

P.Z., 4.2.2021
Neli štrukelj, oblikovalka in ustanoviteljica blagovne znamke ZMAI, izdeluje modne torbe iz zmajeve kože in z zmajevsko energijo.
Ključne besede:

image
Torbe iz zmajeve kože (FOTO: Zmai)
/11


Neli Štrukelj je ustanoviteljica blagovne znamke ZMAI. Prepoznavno teksturo torb, ki spominja na zmajevo kožo, je dosegla z naprednim in v svetu torb novim in edinstvenim postopkom izdelave, ki združuje lasersko izrezovanje z ročnim sestavljanjem, zgolj z zatikanjem in brez šivanja. 

 

Zmaj kot simbol neustrašnosti

Zmaji kot simboli moči, neustrašnosti in hrabrosti so oblikovalko navdihnili za izdelovanje torb z globoko simboliko: zmaj predstavlja pogum, neustrašnost in modrost. To je torba, ki bo ženski s svojo odločno zmajevsko energijo dala moč, da bo kos izzivom in preizkušnjam, s katerimi se dnevno srečuje na svoji osebni ali poslovni poti.

 

Navdih za torbe iz slovenske legende o zmaju

Neli, ki že dve leti živi in ustvarja v Berlinu, je pri oblikovanju blagovne znamke ZMAI vodila slovenska legenda, ki pravi, da je v Postojnski jami živel strašen zmaj, ki so se ga vsi bali. Prestrašeni prebivalci so na pomoč poklicali iznajdljivega Jakoba, ki je zmaja premagal. Njegovo junaško in neustrašno dejanje je bilo nagrajeno s prav posebno torbo, sešito iz zmajeve kože.

 

PREBERITE TUDI: To NUJNO potrebuješ za sproščeno družinsko vožnjo z avtomobilom!

 

To NUJNO potrebuješ za sproščeno družinsko vožnjo z avtomobilom!To NUJNO potrebuješ za sproščeno družinsko vožnjo z avtomobilom!

Z inovativnim, v svetu edinstvenim postopkom digitalnega obrtništva do prepoznavne teksture

Četudi edinstvena 3D tekstura torb ZMAI spominja na zmajevo kožo, pa pri izdelovanju le teh ni bilo poškodovano nobeno živo bitje. Za izdelavo torb namreč uporabljajo visokokakovostno vegansko usnje. Prepoznavna »zmajevska« tekstura torb pa je rezultat Nelinega inovativnega postopka izdelave – digitalnega obrtništva, ki je edinstven v svetu torb. Izdelava združuje računalniško modeliranje, lasersko izrezovanje in ročno sestavljanje.

 

Slovenske torbe rojene iz vrednot in ustvarjenje z mislijo na okolje

Lokalno proizvedene torbe ZMAI nastajajo v lastni proizvodni enoti v Sežani, ki jo ekipa znamke rada poimenuje kar »Zmajevo gnezdo«. Vsak korak izdelave torb je premišljeno načrtovan z mislijo na okolje, lokalno skupnost in zaposlene. V podjetju zagotavljajo visoke delovne standarde in varno ter zdravo okolje za vse, ki so del zgodbe.

 

O ustanoviteljici in oblikovalki ZMAI-a Neli Štrukelj

Kot magistra umetnosti Neli v svojih izdelkih z raziskovalnim in k inovacijam naravnanim pristopom išče rešitve za aktualne izzive okolju prijaznega oblikovanja. Neli je prva slovenska modna oblikovalka, ki se ji je uspelo uvrstiti v finale ameriškega natečaja “Independent Handbag Designer Awards” v kategoriji za najboljšo okolju prijazno torbo (ang. Best Green Handbag). Ob zavidljivi uvrstitvi med finaliste ameriškega natečaja pa je Neli prejela še študentsko fakultetno Prešernovo nagrado, nagrado za perspektivno mlado oblikovalko, Elle Style Awards in posebno omembo žirije na razstavi Balkan Design Competition za kolekcijo okolju prijaznih torb.

 

PREBERITE TUDI: PODPIRAMO SLOVENSKO: Potiskani izdelki Malamaza

 

Bliža se Valentinovo

Glede na to, da se bliža praznik zaljubljencev, je morda ravno tale torba odlično darilo. 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Okusno oblečen lastnik, okusno urejen dom
Kako združiti oboje, okusno urejen dom in garderobo, polno lepih oblačil, brez pretiranega finančnega bremena?
3
Aromaterapija v nosečnosti
Žensko telo ima čudovito sposobnost, s pomočjo katere v devetih mesecih iz drobne pikice ustvari novorojenčka. V resnici...
3
7 daril, ki jih lahko podarite moškemu
Imate včasih občutek, da bolj ko se na nekoga navežete in z njim poglobite odnos, težje najdete pravo darilo?
3
5 trikov za menjavo otroške garderobe
Poslovite se od vseh tistih čudovitih oblačil, ki otroku odločno niso všeč, in mu v omaro raje zložite nekaj manj kosov,...
3



Okusno oblečen lastnik, okusno urejen dom
Kako združiti oboje, okusno urejen dom in garderobo, polno lepih oblačil, brez pretiranega finančnega bremena?
Permanentno lakiranje
Permanentno lakiranje je nova generacija lakiranja naravnih nohtov. Je bolj obstojno, primerno za mlade mamice, ki nimaj...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?