|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Božična oblačila za vso družino: 5 idej

Helena Primic, 13.12.2023
Kaj, če bi letos tudi vaša družina sledila priljubljeni ameriški tradiciji ujemajočih božičnih oblačil? Preverite pet praktičnih idej!

image
Če ne želite zapravljati preveč denarja za nove božične puloverje, lahko na podobne puloverje prišijete kakšen božični okrasek in tako ustvarite ujemajočo družinsko garderobo. (Foto: Freepik)
/11


Med božičnimi prazniki po navadi največ pozornosti namenimo božični dekoraciji doma, pri čemer na božična oblačila pogosto kar pozabimo.

Kaj, če bi letos tudi vaša družina sledila priljubljeni ameriški tradiciji ujemajočih božičnih oblačil?

Da bo izbira lažja, smo vam pripravili pet predlogov za božična oblačila za vso družino.

 

1) Božične pižame

Božične pižame

 

Med najbolj priljubljenimi božičnimi fotografijami so fotografije družin v ujemajočih božičnih pižamah. Takšnih škratovskih, karirastih, z jelenčki ali božičkovo kapo.

V resnici niti ni nujno, da gre za božični motiv, že to, da je vsa družina v enaki pižami, je prizor, ki ga je nujno treba fotografirati za spomin.

Namig: Morda si pa ujemajoče pižame sešijete kar sami. 

 

PREBERITE TUDI: TOP 10 idej za božična darila za otroke

 

2) Klasični božični "grdi" puloverji

Božični puloverji

 

Ste vedeli, da v angleščini tem klasičnim božičnim puloverjem z retro skandinavskimi vzorci rečejo "grdi puloverji"? Včasih so jih namreč za božička šivale babice ter jih seveda podarile svojim odraslim otrokom in vnukom, ki niso bilo najbolj navdušeni nad temi starinskimi puloverji. 

Danes so seveda ti vzorci spet moderni in v njih nikakor ne boste staromodni. Če vam pa vendarle niso všeč, lahko za svojo družino izberete ujemajoče puloverje s kakšnimi drugimi božičnimi motivi.

Namig: Če ne želite zapravljati preveč denarja za nove božične puloverje, lahko na podobne puloverje prišijete kakšen božični okrasek in tako ustvarite ujemajočo družinsko garderobo.

 

3) V rdeči barvi božiča

Božična oblačila

 

Barva božiča je seveda rdeča, zato med božičnimi prazniki ne morete zgrešiti, če se boste vsa družina oblekli čim bolj rdeče.

Da vendarle ne boste videti kot v božičnem kostumu (Lahko pa se odločite tudi za to možnost, kot družina na fotografiji zgoraj!), rdečo barvo kombinirajte s kakšno bolj umirjeno barvo - belo ali črno, lahko pa dodate tudi zeleno. Kot so zeleni božična smrečica in škratki. V poštev pridejo tudi zlati odtenki, ki bodo garderobi dodali božično čarobnost.  

Namig: Pazite, da bodo vaša rdeča oblačila v čim bolj ujemajoči rdeči barvi, saj ima rdeča veliko odtenkov!

 

PREBERITE TUDI: Bodite lepe v luninem ritmu

 

4) Karo na tisoč in en način

Božična oblačila

 

Tako kot k božiču modno pašejo skandinavski vzorci in rdeča barva, to velja tudi za karo vzorec. Vzorec, ki spominja na dom in toplino, lahko v letošnji božič prinesete tudi z ujemajočimi družinskimi oblačili.

Karirasta srajčka, jopica ali brezrokavnik s karo vzorcem, karirasto krilo ali hlače, pa tudi le karirasta kapa ali šal bodo ustvarili prazničen božičen videz. Še posebej, če bo en družinski član imel karirast zgornji del, drugi pa spodnji.

Namig: Karirast vzorec ni nujno, da je rdeče barve. Toda pazite, da bodo barvi, ki jo boste izbrali, sledila cela družina, sicer lahko namesto ujemajočih družinskih oblačila dobite cirkuški videz.

 

5) Simpatičnost in eleganca usklajenih oblačil

Božična oblačila

 

Če v omari nimate ničesar rdečega, skandinavskega ali karirastega, bo za praznični božični videz dovolj že to, da ste vsi družinski člani modno usklajeni.

Modne usklajenosti se boste najlažje lotili tako, da najprej oblečete enega družinskega člana, nato pa pri ostalih iščete barvno in stilsko podobna oblačila.

Namig: Usklajenost oblačil bo prišla veliko bolj do izraza, če bodo sinovi modno usklajeni z očetom in hčere z mamo. Pri tem ne pozabite, da ni treba, da je vsak kos oblačila enake barve, temveč lahko zgornje in spodnje dele oblačil zamenjate - če ima oče svetle hlače in pisan pulover, naj ima sin ravno obratno.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Okusno oblečen lastnik, okusno urejen dom
Kako združiti oboje, okusno urejen dom in garderobo, polno lepih oblačil, brez pretiranega finančnega bremena?
2
ZMAI: Torbe za pogumne ženske
Neli štrukelj, oblikovalka in ustanoviteljica blagovne znamke ZMAI, izdeluje modne torbe iz zmajeve kože in z zmajevsko ...
2
Nasvet: Preprečite razpokano kožo na rokah
V jesenskem in zimskem času, ko se temperature spustijo tudi pod ničlo, je potrebno nekaj več časa posvetiti tudi koži n...
2
Permanentno lakiranje
Permanentno lakiranje je nova generacija lakiranja naravnih nohtov. Je bolj obstojno, primerno za mlade mamice, ki nimaj...
2



ZMAI: Torbe za pogumne ženske
Neli štrukelj, oblikovalka in ustanoviteljica blagovne znamke ZMAI, izdeluje modne torbe iz zmajeve kože in z zmajevsko ...
Božična oblačila za vso družino: 5 idej
Kaj, če bi letos tudi vaša družina sledila priljubljeni ameriški tradiciji ujemajočih božičnih oblačil? Preverite pet pr...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?