|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

TOP 10 idej za božična darila za otroke

Uredništvo Ringaraja.net, 1.12.2021
Preverite TOP 10 božičnih daril za otroke v letu 2021!

image
Le kaj bo letos Božiček pustil pod smrečico ali skril v božično nogavico? (Foto: Freepik)
/11


Čeprav je ponudba božičnih daril za otroke bogata, smo starši po navadi kar malo nejevoljni, ko se nam tudi na račun Božiča nabira vse več igrač, ki so zanimive le kakšen dan ali dva (ali tudi le nekaj ur!), potem pa nam le še dodatno napolnijo vse tiste vreče, škatle in včasih kar omare neuporabnih in neuporabljenih igrač.

Zato smo za vse skrbne starše, babice in dedke, tete in strice ter prijatelje kakovostne otroške igre izbrali seznam TOP 10 božičnih daril za otroke v letu 2021!

 

1. Za pravljično noč

Večer je čas, ko nas starše otrok najbolj potrebuje, da se lahko pomiri in umirjeno zaspi. Pa čeprav smo odrasli takrat po navadi najbolj utrujeni. Kaj pa, če bi imeli pomočnika, ki bi vam pomagal, da bo večerni obred stekel čim bolj umirjeno, ljubeče in pravljično? Morda vam lahko pomaga Božiček. 

Če boste otroku za letošnji Božič podarili čarobno lučko, ki bo v otrokovo sobo prinesla tisto pravljično svetlobo, ki otroškim očkam pomaga, da blaženo zlezejo skupaj, boste obdarili tako otroka kot sebe. 

Namig: Na spletni strani Babydream.si so zbrane povsem ročno izdelane pravljične svetilke iz lesa, papirja in plastičnih stekel, na katerih so narisane živalice in vile, ki zvečer ob prižgani svetilki kar zaživijo.  

 

POGLEJTE TUDI: Igrače, ki jih lahko izdelate sami doma


2. Za male prince in princeske

Mali princi in princeske, ki živijo v mogočnem kamnitem gradu, potrebujejo seveda pravo kraljevsko opremo. Krono, ki je lahko tudi kvačkana. Obvezno čarobno palčko, ki spremeni vse lumpe v prijazne ljudi, pa tudi kakšno žabo v princa ali princesko.

Ker princ in princeska v svoji kraljevski kuhinji včasih tudi kaj skuhata, potrebujeta leseno tablico za zapisovanje receptov ali sestavin in seveda predpasnik, ki naj bo iz naravnega in trpežnega materiala, kot je lan, ter seveda unikatno poslikan, kot se spodobi za kraljevo družino.

Mali princ in princeska imata seveda tudi vsak svoj keramični lonček z napisom, pa broško v obliki krone, ki jo nosijo samo tisti, ki so kraljevega rodu.

Namig: Vso potrebno opremo za malega princa in princesko najdete tudi na spletni strani Ninaroydo.si, kjer vse za malčke (in nekaj tudi za mamice) ustvarja oblikovalka in fotografinja Nina Roydo.

 

IGRAČE ZA OTROKE

Unikatno poslikane in personalizirane obešanke z naravnega in trpežnega materiala, kot je lan. Nadvse primerno darilo za vsako princesko in princa. (FOTO: Ninaroydo.si)

 

 

3. Lesene igračke, kot bi jih izdelal Božiček in njegovi škratki

Tako kot otroci obožujejo les, tudi les obožuje otroke. Še posebej pa imajo les radi Božiček in njegovi škrati, ki so prve igrače za otroke izdelovali samo iz lesa.

Zato obudite staro božično tradicijo in otroka letos presenetite z lesenimi živalicami, leseno hiško, lesenimi črkami, lesenim konjem ali lesenim toboganom.

Morda pa letos Božiček otroku podari leseno ravnotežnostno desko, ki bo poskrbela za urjenje ravnotežja, moči in zavedanja telesa - tako pri otrocih in odraslih. Kar pride v času, ko se zaradi izrednih ukrepov manj gibljemo, še kako prav.

Namig: Vse zgoraj omenjene in cenovno dostopne lesene izdelke za otroke iz različnih vrst lesa najdete tudi v e-trgovini Skrivnostiizgozda.si, kjer petčlanska družina vse te izdelke izdeluje z ljubeznijo. Kot Božiček in njegovi škrati.   

 

4. Nežno in mehko ter ekološko in za vse pravično

Otroci si zaslužijo najboljše - najbolj nežna in mehka oblačila, naravne in zdrave igrače, ekološke in za vse pravične izdelke. In to tudi, ko gre za božična darila.

Zato le bodite izbirčni, ko boste izbirali božično darilo za otroka, pazite pa predvsem na to, da bo darilo izdelano iz naravnih in ekoloških materialov, za katere vam ne bo skrbeti, ali morda negativno vplivajo na otrokovo zdravje, ki je v teh dneh še toliko bolj na preizkušnji.

Pri izdelavi igrač in otroških izdelkov pa je pomembno tudi to, kako so bili vsi ti izdelki izdelani. Izberite takšne, kjer so vsi sodelujoči pravično plačani za svoj vložen trud in delo, saj se tudi to odraža na energijski vrednosti izdelka oziroma božičnega darila.  

 

POGLEJTE TUDI: Kako spodbujati otrokovo domišljijo?

 

5. Božična skodelica, bidon ali blazina z otrokovim imenom

Kakšno veselje je pri hiši, ko otrok zagleda svoje ime na kakšnem izdelku, ki ga lahko prebere vsakič, ko mu na primer grejete mleko za kakav, če je to skodelica. Če je zraven imena še simpatična božična ilustracija, je pravo božično darilo za otroka tu.

Ker je otroke treba spodbujati, da pijejo čim več vode tudi v zimskem delu leta, bo to opravilo zagotovo lažje, če bo otrok imel svoj personaliziran bidon - z lastnim imenom in ilustracijo svojega najljubšega pravljičnega junaka, ki ga bo spominjal, da smo ljudje kar 70 odstotkov narejeni iz vode. To pa je darilo in pol!

Namig: Na Facebook strani Ursin Unikat vas že čaka božična kolekcija unikatno poslikanih emajliranih skodelic, blazin in drugih personaliziranih izdelkov. 

 

6. Zabavna in poučna igra v skrivnostni škatli presenečenja

Darilo v škatli vedno prebudi občutek pričakovanja in skrivnosti, saj je treba škatlo odpreti in razpakirati, da ugotoviš, kaj vse skriva v sebi. Če je v škatlo ujet nov svet ali cela učilnica, je otroško veselje še toliko večje.

Različne didaktične igre so dokaz, kako zelo se otroci radi učijo, če se lahko medtem igrajo. Zato izkoristite božično darilo za to, da otrokom približate naravo in naravne zakonitosti, gibanje in telovadbo, pa tudi resne pogovore o prijateljstvu, sreči in svobodi skozi igro oziroma igračo.

Namig: Na spletni strani Igrivaigralnica.si, ki jo je v času karantene ustvarila magistra profesorica predšolske vzgoje Tanja, vas poleg Igralnice in Telovadnice čaka tudi Moja naravoslovna igralnica, s katero bo otrok skozi igro in ustvarjanje spoznaval razvojne kroge metulja, žabe in kokoši. Kakšna čudovita ideja za božično darilo!

 

POGLEJTE TUDI: Igre za otroke, ko moramo biti doma

 

7. Iz bogate tradicije babičinih spretnosti

Sodobni otroci vse manj vedo, kaj je "štrikanje" oziroma pletenje in kvačkanje. Zakaj ne bi letos otroku za Božič podarili kakšno darilo, ki je izdelano na tradiconalen način - kot bi ga pripravila ljubeča babica?

Spretne kvačkarice znajo namreč nakvačkati ne samo božični pulover ali tople nogavice in šal, temveč tudi igračke in ninice, posodice in mini šatulje za otroški nakit, lovilce sanj in druge okraske. 

Namig: Tudi Polona kvačka je ena izmed zelo spretnih kvačkaric, ki izdelujejo čudovite kvačkane izdelke - kvačkane medvedke, žabice in račke, pa tudi pujse Pepe in druge kvačkane ideje za tradicionalno božično darilo.

 

igrače iz blaga

Spretne kvačkarice znajo nakvačkati tudi čudovite igračke in ninice, posodice in mini šatulje za otroški nakit, lovilce sanj in druge okraske. (FOTO: Polonakvacka)

 

8. Knjige, ki niso za branje, temveč za igranje in učenje

Knjiga je vedno odlično božično darilo in darilo na splošno. Še posebej, če je takšna, ki se ne bere, temveč se otrok z njo igra, zabava in celo veliko nauči. Tako, da razvršča in šteje, oblači in umiva, zapira gumbke in zavezuje čevlje ... je aktiven tako z možgani kot rokami.

Takšne igralne knjige imajo veliko prednosti. Ker so izdelane iz blaga in mehkih materialov, jih lahko ponudite tudi najmlajšim, saj so materiali in naloge vedno prilagojene otrokovi starosti.

Otrok lahko nalogo, ki mu je najbolj privlačna ali v največji izziv ponavlja, kolikor hoče. In to tudi povsem sam, kar je odlična vaja v tisti fazi "sam bom", saj vam ni treba čakati na hodniku, da si sam zapne gumb na jopici, temveč lahko to počne eno uro na tleh ali na kavču.  

Namig: Na spletni strani Biniboo.com so zbrane tako imenovane tihe knjige Biniboo, ki jih lahko iz Medvod naročite glede na vzorec ali/in starost otroka, prav tako pa dokupite le posamezne strani.  

 

tiha knjiga

Tako imenovane tihe knjige so knjige za igranje in ne branje, ki imajo veliko prednosti. (FOTO: Biniboo.com)

 

9. Igračke za spodbujanje čuječnosti in zdravega življenja

Otroci so radovedni, vedoželjni in hitro učljivi, kar je dobro izkoristiti čim prej oziroma, ko so še majhni. Takrat nam namreč raje sledijo, zato lahko že najmlajšim za Božič podarite igračo, s katero se bo učil čuječnosti in zdravega načina življenja. Ker bo to darilo podaril Božiček, bo zato še toliko bolj dragoceno in ga bo otrok jemal še toliko bolj resno.

In ker se otroci najraje učijo skozi igro, jim je tudi prve korake joge, čuječnosti in meditacije, ki jim bodo pomagali postaviti trdne temelje za odraslo prihodnost, predstaviti skozi igro. Še najbolje je, če vse to, kar se uči otrok, že počne in obvlada ali pa se skupaj z otrokom šele uči tudi igračka. 

Namig: Na spletni strani Igrezaglavce.si vas čakata tudi kužek Jogi in muca Salamba, ki s priloženimi slikovnimi navodili, kratko meditacijo in joga karticami za igro otroke učita prvih korakov v jogi in sproščanju.

 

POGLEJTE TUDI: Družabne in miselne igre za vso družino


10. Igrače iz blaga za nežne in sočutne otroke

Ni važno, kako lepo oblikovana, svetlikajoča in glasna je plastična igrača, nikakor se ne more primerjati z mehkobo in čarobnostjo igračke iz blaga. Še posebej, če je ta ročno izdelana, unikatna in iz povsem naravnih materialov. 

Mehko igračko lahko otrok vzame s sabo v posteljo. Če se strga, ji lahko "zašijete koleno", pa tudi očistite jo lahko kar v pralnem stroju, če izpostavimo le praktične vidike in za hip pozabimo na energetski vidik mehke igračke, ki v otroku spodbuja nežnost in sočutje.  

Namig: Na spletni strani Studiola.si smo našli toliko čudovitih igračk iz blaga, da se nismo mogli odločiti, katero izbrati - punčko, mucko, samoroga, zajčka, sovico, škrata ali vilo? Naj odloči Božiček!

 

igrače

Plastična igrača se nikakor se ne more primerjati z mehkobo in čarobnostjo igračke iz blaga. (FOTO: Studiola.si)

 

Še nekaj naših favoritov za čudovita darila

- Wooby: čudovita personalizirana darila

Petiteaude: ročno dizajnirana in zašita oblačila za dojenčke in otroke.

Masja: šivanje za otroke in mamice iz skrbno izbranih materialov, prijetnih za nošenje.

Mala Maza: personalizirana-unikatna otroška oblačila.

- Igračke iz lesaunikatni ročno izdelani izdelki iz lesa, predvsem poučne igre in pripomočki za otroke.

- Wooddidactic: popolnoma ročno izdelane lesene igračke.

- WoodBroo: unikatne lesene table, napisi in dekoracije za dom ter otroške sobe.

- Lušne stvari: lušne stvari za celotno družinico - izbrani izdelki za dom, otroško sobico, hranjenje in ljubke igrače za vaše malčke, darila ter oblačila za mamice.

Luna ustvarja: okraski, skodelice, majčke, lončki in še mnogo več.

 

OPOMBA UREDNIŠTVA: Izbor daril ni finančno podprt s strani nobenega od omenjenih podjetij in gre izključno za uredniški izbor izdelkov, ki so pritegnili našo pozornost.


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

So tudi vašo telefonsko naročnino povišali?
VZMD je vložilo tožbo proti štirim velikim slovenskim operaterjem, ker so v zadnjih 5 letih enostransko višali pakete na...
7
V marcu dodatka za veliko družino ne bo!
Družine s tremi ali več otroki so vsako leto upravičene do dodatka za veliko družino. Ta se izplačuje v enkratnem znesku...
3
Doplačilo dohodnine je možno poravnati v 3...
A veste, da je znesek doplačila dohodnine mogoče plačati v obrokih? Vsak državljan ima pravico, da izračunan znesek plač...
3
Varčevanje za otrokovo prihodnost – manj p...
Za otrokovo prihodnost lahko varčujemo na več namčinov. Predstavljamo vam nekoliko bolj tvegane oblike varčevanja, ki na...
3



PODPIRAMO SLOVENSKO: Vpricakovanju.si
Ringaraja.net želi pomagati malim ustvarjalnim podjetnikom, ki imate zaradi domače karantene težave s prodajo, zato vam ...
PODPIRAMO SLOVENSKO: Punčke iz blaga Mimma
Samo šivanje ne predstavlja največjega deleža izdelave lutke Mimme, saj je za končni izdelek potrebno še veliko drugega ...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?