|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Igre za otroke, ko moramo biti doma

Uredništvo Ringaraja.net, 5.4.2020
Tudi vam že zmanjkuje idej, kako animirati otroke, ki pogrešajo običajno življenje? Preverite nekaj idej za igro in učenje doma, ki bodo otrokom gotovo privlačne, vam pa priskrbele nekaj časa zase.

image
Otrok se lahko kuhanja uči tudi s pomočjo videa iz spleta.
/11


Že odrasli smo vse bolj naveličani domače karantene in vseh omejitev, ki so jih prinesli izredni ukrepi zaradi koronavirusa. Kaj šele otroci, ki potrebujejo še več gibanja, igre in svobode pri zapolnjevanju svojega časa.

Če ste tudi vi že izčrpali vse ideje za igro, ki ste jih imeli na zalogi ali našli na spletu, vam tokrat pomagamo še z nekaj idejami za vse tiste dni, ko ne veste več, kaj početi z otroki doma.

 

Predstave in izdelava lutk na daljavo

V času, ko gledališke dvorane samevajo, so v Hiši otrok in umetnosti v sodelovanju z Lutkovnim gledališčem FRU-FRU pripravili dva sklopa dogodkov, ki si jih otroci lahko ogledajo in pri njih sodelujejo kar od doma.

V Predstavah na daljavo si lahko otroci (in njihovi starši, da se malo sprostijo med delom in šolanjem na domu) lutkovne in gledališke predstave ogledajo v celoti.

Mini serija lutkovnih delavnic Lutkalnica pa ponuja pravo lutkovno delavnico, kjer bodo otroci lahko pred ekrani ustvarjali lutke iz vsakdanjih predmetov, ki jih najdemo doma.

Nove predstave in delavnice so na spletni strani Hiše otrok in umetnosti   objavljene tedensko.

 

PREBERITE TUDI: Domači plastelin - enostavno in hitro

 

Podmiznice - pravljice pod mizo

Če želite otroka spodbuditi k branju, vam bo gotovo všeč ideja mamice in njenega sinčka, ki vsak dan v domači karanteni bereta pravljice in knjige - pod mizo.

V Youtube vtipkajte besedo "podmiznica" in otrok bo lahko prisluhnil edinstveni pravljici. Morda tudi njega posadite pod mizo, da bo podmiznica zares prava!


 

 #igrajmosedoma z Minicityjem

Na spletni strani Minicity.si boste našli kopico zabavnih in poučnih igric za otroke, ki jih je Minicity pripravil skupaj s svojimi partnerji.

Otroke tako že čakajo naslednje ideje za igro doma: Izdelaj 3D želvo, Postani detektiv, Tenis z baloni, Urimo možgančke, Naredi svoj sladoled, Izdelaj svoj hranilnik, Plavajoča pomaranča, Igre preteklosti, Pravljica Nekaj res posebnega, Slon Bansi, Kača predmetov, Tolijeve pobarvanke in še mnoge druge, saj vsebine dnevno dopolnjujejo, zato sproti preverjajte novosti na tej povezavi.

 

igrajmo se doma

 

Za vse šolarje, ki obožujejo tehnologijo

Trenutnim razmeram se je prilagodil tudi Mastercard, ki je v času karantene razširil dostop do svojega učnega načrta Girls4Tech, ki že šest let ponuja dragoceno znanje s področja znanosti, tehnologije, inženirstva in matematike ter je vključil že več kot 800.000 učencev iz vsega sveta.

Na spletnem mestu Girls4Tech Connect lahko učitelji in starši sedaj brezplačno in enostavno prenesejo lekcije, s katerimi bodo otroci iz udobja svojih domov in kjerkoli po svetu spoznavali aktualne teme s področja znanosti, tehnologije, inženirstva in matematike.

 

PREBERITE TUDI: Družabne in miselne igre za vso družino


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Malčkov tek letos praznuje skupaj z Modrim...
Udeležba na Malčkovem teku bo za vse mlade športnike brezplačna, kar omogočajo številni zvesti partnerji dogodka. Zaradi...
11
Ko otroku jezik uhaja med zobe
V predšolskem obdobju se otrok najbolj intenzivno celostno razvija in takrat lahko otrok določene glasove izgovarja na n...
10
"Otrokov dolgčas predstavlja tretjino ...
Psihologi trdijo, da je dolgčas največji vir vseh težav tudi pri odraslih, še posebej pa pri otrocih.
9
Krizni center Palčica
V krizni center Palčica so nameščeni otroci, ki so zaradi kriznih razmer odvzeti staršem in potrebujejo nujno, a kratkot...
7



Kaj v praksi pomenijo spremembe za osnovno...
Jeseni začnejo veljati nekatere spremembe v osnovnih šolah. Na 144 se vpeljuje prenovljen koncept razširjenega programa,...
Kdaj se vaš otrok začne spominjati?
Noben otrok nikoli ne pozabi materinega glasu. "Eden najzgodnejših spominov je spomin na materin glas."




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?