|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

UČENJE IN IGRA

Otroci, ki obožujejo dinozavre so ...

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 12.3.2024
image

Če je vaš otrok obseden z dinozavri in pozna vse informacije o T-Rexu, se sprostite in uživajte v njegovi igri! Razvija se v izjemnega človeka, pravijo strokovnjaki. Preberite, zakaj.

PROSTI ČAS

Čarobni gozd v Supernovi

Avtor: P.L. | 8.3.2024
image

Supernova Ljubljana Šiška v marcu in aprilu prinaša pomladna doživetja za otroke Čarobni gozd.

image

Zgolj z žuganjem se ne pride daleč. Otroci morajo razumeti in velikokrat uporabiti koncepte mehkih veščin, preden jih ponotranjijo in se z njimi izkažejo kot dobro vzgojeni posamezniki in kultivirani člani družbe. Poskusite z igrami!

KORISTNE POVEZAVE

Kako otroka naučimo smučati?

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 13.2.2024
image

Sneg je za otroke velika zabava in smučanje prav tako, vendar le, če so starši pri učenju smučanja potrpežljivi in če znajo učenje spremeniti v igro. Preberite si predloge, kako otrok učiti prvih smučarskih zavojev!

POROD

VIDEO: Holografski simulator rojstva

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 9.2.2024
image

Študenti klinike si lahko prvič na medicinskem usposabljanju ogledajo holograme 3D anatomije, ko se naučijo opravljati težaven porod z zastojem ramen pri dojenčku.

image

Prešernova poezija je resna, težka za šolarja, kaj pa šele za predšolskega otroka. Kljub temu pa je Prešeren napisal nekaj bolj lahkotnih pesmic, ki jih lahko preberete tudi najmlajšim. Je lahko torej Prešeren tudi zabaven za otroke?

image

Otrokova želja po tem, da bi odkrili in izvedeli več o stvareh, ki jih zanimajo, pa jih žene k učenju, spodbuja k branju ter posledično krepi njihove bralne navade.

AKTIVNOSTI

Smučanje – od igre do športa

Avtor: Petra Kašpar, prof. športne vzgoje in trener alpskega smučanja, in Uredništvo Ringarajinih iskric | 18.1.2024
image

Preden začnemo s pravim učenjem smučanja, je zelo pomembna pravilna izbira opreme, ki bo otroku omogočila varno in prijetno smučanje.

VZGOJA IN RAZVOJ

Montessori stavki, ki bi jih morali uporabljati tudi vi

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 18.1.2024
image

Če želite tudi vi preizkusiti, če bo ta metoda pozitivno vplivala na vašega otroka in njegovo razvijanje samostojnosti in koncentracije, si preberite teh 7 stavkov, ki jih uporabljajo Montessori učitelji.

VZGOJA IN RAZVOJ

Ko berete otroku …

Avtor: Helena Mlakar | 27.12.2023
image

Nova študija je pokazala, da starši, ki med branjem kažejo s prstom na črke in besede, ki jih preberejo, lahko s tem svojemu otroku pomagajo, da bo branje osvojil hitreje.

STRAN 1 OD 17

Babica pripoveduje dobre stare pravljice
photo
Življenje postaja vse hitrejše in tekmovalnejše. Kar se je še včeraj zdelo samoumevno, bo jutri pozabljeno, edina zanesl...
13 predlogov za zabavne aktivnosti na prostem
Igre na prostem so lahko odlična zabava za otroke v vseh starostnih skupinah. To je 13 predlogov za otroške igre na pros...