|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   "intenzivno" kolcanje
13.12.2005 19:44:55   
AishaM
Sem v 32. tednu in mojemu user posted image  se kolca (tako kot verjetno večini...). Ko sem bila na UZ, se je kolcanje ravno pričelo in G se je zdelo zelo čudno, saj je le to bilo zelo intenzivno (trajalo je kakšni 2 minuti non stop). To sem opazila že večkrat, pa se mi ni zdelo problematično. Sedaj sem naročena čez 14 dni na kontrolni pregled. Mi lahko pomagate in opišete vaše izkušnje s kolcanjem user posted image ? Zakaj do kolcanja pravzaprav pride? Sicer sem to vprašanje zastavila tudi na pregledu, pa nekako nisem dobila odgovora. Le recept za pomirjevalni čaj...user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: "intenzivno" kolcanje
13.12.2005 20:04:40   
mojcadamijan
Tudi moja pupica je precej kolcala-preveš plodovnice poje

(odgovor članu AishaM)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: "intenzivno" kolcanje
13.12.2005 21:59:14   
PBJ
Moj je v trebuhu tudi zeloooo pogosto kolcal in tudi več minut skupaj. Sem se kar čudila...pa mu sedaj nič ne manjka in še vedno velikokrat kolca.

Brez skrbi, mislim, da ne bi smelo bit nič narobe.

_____________________________

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu AishaM)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: "intenzivno" kolcanje
13.12.2005 22:46:37   
figa
Kolcanje gotovo ni nevarno. Moja user posted image  je od sedmega meseca naprej pogosto kolcala, enkrat tudi na pregledu, pa je ginekologinja pač pripomnila, da kolca in iz tega ni delala kaj posebnega. Res pa je, da je bilo moji prve dva dni po porodu veliko slabo (imela je balončke sline na ustih, pogosto bruhala). Pediater je kot možni razlog navajal veliko količino popite plodovnice pred ali med porodom. Med samo nosečnostjo pa si lahko brez skrbi.

(odgovor članu PBJ)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: "intenzivno" kolcanje
13.12.2005 23:46:10   
KODA
Moj tastarejši je to počel zelo intenzivno.Baje pride to od tega,če se napije preveč plodovnice.

_____________________________

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu figa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: "intenzivno" kolcanje
14.12.2005 14:17:56   
Ezi
Tudi moji otroci radi kolcajo. Prvi je tudi potem, ko je bil star par mesecev dosti kolcal, tale drugi, ki ga imam še v bušiju prav tako ... nisem še slišala, da bi bilo to kaj narobe. Imaš kontrolo prav zaradi tega?????
Je treba več pozornosti posvečati temu?

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: "intenzivno" kolcanje
14.12.2005 19:22:52   
AishaM
Da, prav zaradi tega imam kontrolo. Danes sem bila drugič. user posted image se seveda v trenutku pregleda ni kolcalo, dejali so, da je ostalo vse OK. Imam pa kontrolo čez 14 dni ponovno... So pa mi resno priporočali nekaj za pomiritev - neke tablete ali vsaj čaj. Izvor kolcanja bi lahko bil tudi nemiren user posted image . Res je user posted image  zelo, zelo živahno, ampak sama nima občutka, da bi to bil nemir.

(odgovor članu Ezi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: "intenzivno" kolcanje
17.12.2005 23:27:06   
Anonimen
v 1.user posted image se je user posted image tudi zelo velikokrat in zelo dolgo kolcalo. Vendar 3 tedne pred porodom, ni bilo več sluha ne duha o kolcanju.

(odgovor članu AishaM)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: "intenzivno" kolcanje
18.12.2005 12:04:59   
Eviii
našemu-i user posted image  se kolca že od petega mesca dalje. prou smešen občutek. in to je trajalo kr eno obdobje, zdej pa že dolgo tega ne počne več. vsekakor do kolcanja pride, če se user posted image  napije preveč plodovnice. zamisli si, da je to tko kot pr nas odraslih. ko na hitro preveč spiješ al pa poješ, se ti pol začne kolcat. jst mam pa še eno razlago (sicer popolnoma neumno, ampak prisrčno). naš-a user posted image  očitno je in govori hkrati z odprtimi usti (tko kot mama user posted image ) in se ji-mu pol kolca... to je samo kot šala!!!

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: "intenzivno" kolcanje
18.12.2005 12:40:18   
Marogica
Našima obema se je kolcalo, včasih tako dolgo, da sem že jaz postala nervozna, ker se mi je zdelo, da nočeta nehat. Meno moj G nikoli ni rekel, da bi bilo to kaj narobe, ker je pač normalno, da se otrok napije plodovnice in se mu kolca. Eni več, drugi manj.
jaz se na tvojem mestu s tem ne bi obremenjevala, ker to ni nič nenormalnega. Čaj za pomiritev? slišim prvič

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: "intenzivno" kolcanje
28.12.2005 16:39:43   
AishaM
Naj vam samo povem, da sem bila danes ponovno na UZ kontroli in sem G posebej vprašala, v čem je problem, če otrok kolca. Morda bo njegovo pojasnilo tudi komu izmed vas v pomoč. Torej...

To, da otrok kolca, ni nič narobe. Problem lahko nastane takrat, če je kolcanje preveč intenzivno; torej dostikrat na dan in dolgo traja. To je namreč za user posted image  izjemen fizični napor (dejal mi je, kot da bi jaz delala sklece) in ga lahko to izčrpava. Zato tudi hodim na 14-dnevne UZ kontrole, da spremljajo kako otrok napreduje v razvoju. Ker bi lahko zaradi tega začel njegov razvoj zaostajati.
Pri moji user posted image  je vse OK. Pa tudi kolca je manjuser posted image .

(odgovor članu AishaM)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: "intenzivno" kolcanje
28.12.2005 16:51:31   
Anonimen
Hmmm...mene je pa začelo zdaj skrbeti...namreč moje user posted image kakšen dan kolca po 3-4 na dan in to 10-15 minut in zelo intenzivno, tako da imam občutek, da bi ga lahko celo slišala kako kolca user posted image Vendar pred 14 dnevi, ko sem imela UZ ni bilo nič narobe z otrokom. Mere in teža ustrezajo tednom. Bi morala ginekologu povedat o tem kolcanju za vsak slučaj?

....sicer ne kolca vsak dan, ampak kadar pa kolca je pa zelo intenzivno....user posted image user posted image

(odgovor članu AishaM)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: "intenzivno" kolcanje
28.12.2005 22:08:02   
AishaM
Po moje je dobro, da G poveš, da otrok zelo intenzivno kolca. Potem pa bo že on presodil. Pa če je plod dovolj velik, je tako vse OK.

Moja G za ta "stranski učinek" kolcanja ni vedela. Me pa je poslala še na drugo mnenje, na UZ v bolnišnico in mi je tamkajšnji G pojasnil to. Zanimivo, ker verjetno to vsi ne vedo. Potem že ni takšna panika glede tega. Mene je očitno ta G naročil na nadaljnje kontrole predvsem zato, ker se je user posted image  na prvem UZ ful kolcalo. In to ful dolgo. Sploh ni hotel končati z UZ. Potem pa je še študente praktikante poklical, da so si to ogledali. Tako dolgo je to trajalo.

Skratka, če je tvoje user posted image  dovolj veliko, potem po moje ni strahu.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Je mogoč naravni porod po carskem rezu?
Kako pogost je naravni porod po carskem rezu, ali se priporoča in kako se na njega pripraviti, smo govorili z izr. prof....




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?