|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Tako je videti porodnica po 36 urah rojevanja

Uredništvo Ringaraja.net, 1.12.2023
Ko popusti adrenalin, ki ga je bilo telo polno ob rojevanju, postane telo težko, utrujenost gromozanska, v rokah pa držiš svoj mali čudež ...



Vsaka nosečnost je drugačna, pa tudi vsak porod pripoveduje svojo zgodbo. Da je temu tako priča tudi Terri-Ann Michel, mamica treh fantkov, ki je svojo zgodbo z zadnjega poroda delila na svojem Instagram profilu. Njena fotografija po dolgem porodu je zanjo priča o tem, kaj je prestala, a tudi eden najlepših načinov, kako se zahvaliti svojemu telesu in si ta trenutek zapomniti za vedno.


PREBERITE TUDI: Porodni položaji (VIDEO)

 

"Minilo je pet tednov in še vedno ČUTIM to fotografijo.


Po 36 urah dolgega poroda je bil v mojem naročju. Medtem ko so vsi okoli mene pospravljali in urejali papirje, se je zame čas ustavil, ko sem ga prvič nahranila. Adrenalin je pojenjal, prav tako epiduralna in moje telo je kar naenkrat postalo pretežko. Počutila sem se bolj izčrpano, kot sem se počutila kadarkoli v življenju – a vse je bilo vredno.


Moža sem prosila, da tokrat med porodom naredi več fotografij. Želel sem si zapomniti vsak trenutek. Tako dobro kot slabo, vznemirjenje, bolečino in vse ostalo, kar sodi k porodu.

Ko pogledam nazaj – vse je šlo zelo hitro. Devet mesecev v tebi raste človeško bitje, nato pa po nekaj dneh ali urah greš skozi celoten proces poroda – z vsemi čustvi, ki sodijo zraven, z vsemi hormoni, adrenalinom, strahom, kaosom – zelo zlahka je pozabiti, kaj vse je vaše telo uspelo narediti.


Takšne posebne trenutke je enostavno pozabiti.

Sploh ne vem, kdaj je posnel to fotografijo, a ko sem jo videla prvič – so me preplavila čustva. Popeljala me je nazaj v tisti trenutek. V tisti trenutek, ki bi ga verjetno že pozabila."


PREBERITE TUDI: Zakaj je prvi obrok po porodu tako božanski?


VIR: Instagram

   

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Prepovedana opravila za nosečnice
Čeprav so nosečke nagnjene k temu, da morajo pred porodom do potankosti urediti svoje gnezdece, je priporočljivo, da se ...
27
5 nasvetov proti zgagi v nosečnosti
Pekoča zgaga v nosečnosti je posledica hormonskih sprememb, vse večjega dojenčka v maternici, ki pritiska na želodec in ...
13
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
5
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
5



FOTO: Novorojenček v prvih sekundah po roj...
photo
Fotografije so precej nazorne, saj so posnete v prvih sekundah po porodu, ampak dejstvo je, da prikazujejo čudež rojstva...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?