|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   (ne)uživanje v dojenju
22.11.2005 17:08:00   
Anonimen
Zadnjič sva se pogovarjali s kolegico. Ima 3 mesečnega sinka in tema je nanesla na dojenje. Na vsevprek je razlagala, kako uživa v dojenju in tako naprej. Jaz sem prikimala, potem pa povedala, da sama tega užitka nisem poznala, kljub temu, da sem dojila. Nikakor me ne razume in me obsoja, da se nisem dovolj in z vsem srcem posvetila dojenju, čeprav sem svojega otroka dojila polno 5 mesecev in delno še 3.
Ne vem, zame je dojenje bilo pač hranjenje – otrok je lačen, mlekarna na plano in konec. Nobenih užitkov in ne vem kaj še. Dojila sem pač zato, ker je to dobro za otroka, zaradi sebe pa tudi če ne bi. Je to tako narobe? A vse tako zelo uživate v dojenju ali slučajno še kaka čuti kot jaz? Pa kaj z dojenjem ne narediš dosti, a moraš zdaj pa še uživat v tem, da kaj velja?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: (ne)uživanje v dojenju
22.11.2005 17:14:10   
bskrle
JA UŽIVAM, RAZEN TAKRAT, ko me je fajn pogrizla in sem imela gnojno ali ko sem imela mastitis ali kakšno zatrdlinico. Sama se moram psihično odstaviti otroka, šele potem ga lahko dejansko.
Ja uživam, ker je toplo, mehko, nežno ...Ne vem, zakaj ne bi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: (ne)uživanje v dojenju
22.11.2005 17:25:24   
lex
Jaz te popolnoma razumem, ker sem cel mesec zraven jokala ko je jedel. Bolele so me bradavice, tamali se ni dosti redil in je bolj spal zraven. Takrat se mi je zdelo bolj enostavno, da bi mu naredila flašo pa konec. Pa mi moj user posted image  ni pustil. in naslednje mesece sem mu bila hvaležna, ker je bilo bolj enostavno, nisem pa čutila ne vem kakšnega užitka, pač hrana za tamalega. No sedaj ko pa nama gre proti koncu, pa uživam tiste 2-3x na dan ko se mu zlušta. Takrat je samo moj in takrat sem jaz samo njegova in srečna sem, da sem vztrajala.

_____________________________

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: (ne)uživanje v dojenju
22.11.2005 17:46:18   
Anonimen
Jaz sem na začetku. Dojim šele dober teden dni in moram povedati, da tudi jaz (še) ne uživam (upam pa da bom).
Bradavice me boljo kot user posted image . Zdaj je že malo boljše, par dni nazaj sem pa kar krvavela iz bradavic.
Še vedno se trudim in prepričujem, da ga podojim in da mu ne naredim umetne hrane.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: (ne)uživanje v dojenju
22.11.2005 18:05:12   
iana
Jaz delim bolj tvoje stališče. Hranjenje in tolažba, nekaj kar je dobro za otroka, uživala pravzaprav nisem, razen ko sem jih gledala kako so oni zadovoljni.




_____________________________

Ne sam jamrat, naredi kaj!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: (ne)uživanje v dojenju
22.11.2005 18:08:03   
Marogica
Jaz v dojenju tudi nisem uživala. Šlo je sicer za lep občutek, da sem stisnila otroka k sebi, se pocartala in ga je bilo veselje opazovati, kako je jedel. Če to pomeni uživanje, potem sem uživala. Vendar si jaz "užitek" predstavljam drugače.
Tako da draga Anonimna, ne sekiraj se. Vsi nismo enaki in zaradi tega nisi nič maj dobra mama. Takšnih pripomb boš slišala še kar nekaj, tudi v zvezi z ostalimi stvarmi, zato se z njimi ne obremenjuj in "uživaj" ob tvojem sončku.
Vse lepo

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: (ne)uživanje v dojenju
22.11.2005 18:35:15   
eva1
Jaz bi zase rekla takole...prvi mesec, ni bilo lih uzivancija, ker so bolele bradavice k user posted image ...potem je bilo ok, ampak dokler nisva zacela z gosto hrano, je bilo dojenje pac hranjenje, potem pa sem dejansko zacela uzivati v dojenju...sedaj mi je res  uzitek dojit, in si ne predstavljam, kako bova nehala, ker se mi zdi, da obema to veliko pomeni...mali sam joske vid, pa se ze smeji in vriska...kaj vem,vrjetno vsaka to drugace dozivlja...

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: (ne)uživanje v dojenju
22.11.2005 18:58:30   
Lunca1
Jaz nisem ravno uživala, sploh ne ko me je več kot 3 mesece pri tem precej bolelo.

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: (ne)uživanje v dojenju
22.11.2005 19:17:00   
Anonimen
No, potem sem pa jaz ena redkih, ki je v dojenju blazno uživala. Ko sem gledala tisti mali obrazek, pa tista mala usteca, ki so se prisesala, so mi včasih kar solze prišle v oči. Res, meni je bilo to fantastično obdobje, zato sem tudi dojila do 15. meseca, no, potem pa sem se odločila, da je dovolj. Se mi zdi, da prave potrebe potem ni več. Pa tudi mali je odstalvjanje zelo hitro sprejel, tako da ni bilo nobenih trav na nobeni strani.

(odgovor članu Lunca1)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: (ne)uživanje v dojenju
22.11.2005 19:29:30   
N&N&D
Jaz mam obe izkušnji, nekaj časa je bilo prav grozno nekaj časa pa sva prav uživala oba. Na začetku ni znal dobro prijeti dojko, saj je spodvijal spodnjo ustnico. Že v porodnišnici sem morala dojiti z nastavki, ker mi je tekla kri. Potem je imel hude krče in se je še med dojenjem jokal, ker ga je zvijalo in včasih sem tudi jaz jokala z njim saj sem ga zelo težko gledala kako zelo je lačen a ga je zvijalo ko je pil. Kasneje je bilo nekaj časa problem, ker se ni hotel dojiti. Takrat sem včasih bila na tem, da nad vsem obupam a sem vstrajala in se sedaj pri 10 m še vedno dojiva 2x na dan. Tako so bili tudi lepi trenutki, ko so mi včasih, kot pravi Al bina sovze prišle na oči in zaradi tega se je zagotovo splačalo truditi.
lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: (ne)uživanje v dojenju
22.11.2005 19:42:41   
špelin@
Ne sekiraj se!!!

Zase lahko rečem, da v dojenju nisem ravno uživala oz. je bil čas užitka zelo kratek... user posted image  Prve tri tedne je tako bolelo, da sem med dojenjem lahko samo jokala user posted image  Bolečine so trajale 24 ur/dan in sem resnično trpela! Nato se je vse skupaj uneslo in sem se 2 cela tedna ob dojenju kar nekako dobro počutila. Potem pa je mala začela štrajkati, en teden je dobesedno stradala, ker je popila le redko prednje mleko, nato pa izpljunila bradavico in tulila, tulila... Dojili sva se vsake pol ure, noč in dan user posted image  Vsake dva dni sva hodili k pediatrinji user posted image  Ker sem bila kot zombi, je le-ta predlagala, naj dam mali flaško adaptiranega mleka in se par uric naspim. Takrat je dete prvič pilo po flaški in je dobesedno pogoltalo celo dozo, nato pa prvič po debelem tednu zaspalo kot bubica! Zatem sem si mleko še nekaj časa črpala, potem pa počasi opustila tudi to.
Lahko se pohvalim, da je zdaj moj stik z mojo user posted image  veliko pristnejši, zelo radi se crkljava, čutim, da je moje materinstvo šele zdaj res iz srca - ne glede na to, da ne dojim user posted image

_____________________________

~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: (ne)uživanje v dojenju
22.11.2005 23:19:02   
Magi*
jaz pa prav uživam ob dojenju. tko kot je napisala Al bina, kar milo se mi stori, ko gledam tamalo kako se privije k meni in me boža, pa mrmra zraven. seveda so me na začetku bolele bradavice, pa je hitro minilo. tdui sicer nisem imela nobenih hujših težav. smo si pa ljudje različni in čisto nomralno je, da nekdo v tem uživa, drugi pa ne. 

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: (ne)uživanje v dojenju
22.11.2005 23:28:38   
Anonimen
Jaz sem tudi iste sorte kot Al bina in Magi. Uživam, ko ga gledam, kako sesa, in takrat je samo moj, najbolj moj. Včasih ga pustim, da zraven zaspi, dokler mu bradavica ne zdrsne iz ust, pa ga božam po glavici... Saj drugače se tudi cartava, ampak pri dojenju pa najbolj.
Pa je v začetku tudi precej bolelo, zdaj pa, ko ima že pet mesecev, včasih tako rogovili poleg - ščipa, praska..., ampak vseeno uživam.
Smo pa ženske očitno zelo različne, jaz sem resnično mislila, da je dojiti vsem luštno!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: (ne)uživanje v dojenju
23.11.2005 12:50:11   
kati*
jaz uživam, kadar lepo papca in me tko milo gleda vmes user posted image ... priznam pa, da tud men ni luštno in ne uživam, kadar ga vmes zvija in mi joka pa grabi in spušča bradavico in se s tem sploh ne naje (pa hoče pol čez pol ure ali uro spet papat) user posted image




_____________________________

lp, K

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?