|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   :( moram se izpovedat
14.9.2009 19:19:13   
J.L.
odkar smo v vrtcu, imamo same probleme:( najprej neuvajanje (pa ne na mojo željo, pač pa zahtevo vzgojiteljic) 16mesečnice, ki je prvikrat šla v vrtca prejšnji torek. že isti teden v četrtek mala zboli za virozo. bogica je jokala že 4 ure v vrtcu, zaradi navezanosti name pol še 4 ure doma zaradi kuhanja bolezni. bruhanje, povišana temperatura, ...:( naslednji dan obiščeve zdravnico, ki potrdi virozo, ter punčko pošlje v vrtca z naslednjim četrtkom, seveda če bo vredu. temperatura je izginila že čez vikend, tako sve v četrtek šle znova v vrtec isdto petek. v petek se ponovi celotna zadeva od prejšnjega tedna:( jokanje 3ure, bruhanje, visoka temperatura, zabasan nosek:( greve na petkov večer k dežurnemu (splošnemu) ker s eje mala ob joku prijemala za ušeska, se izključi vnetje ter potrdi diagnozo ponavljajoči infekt:( v nedeljo sem jo pelajal k dežurnemu pediatru zaradi izcedka iz ušesa, pridem v njegovo ordinacijo pozdravim, odgovora ne dobim in odide ven meni nič tebi nič user posted image po 5 minutah pride nazaj brez kakršnega opravičila, niza katerega bi mi bilo itak vseeno, znova pozdravim, pa potiho nekaj zamomlja. predvidevam da odzdravi. vmes še slišim, da so ušesni modna muha in najbolj ne mara, da mu kdo reče, da se je otroku izmerila temperatura z tem. pa še doda, glede na to da je mala 1x v vrtcu je verjetno vse na psihi in sploh ni tako zelo bolana. user posted image ja pa še vročino si namišlajm. izkljiči vnetje (med 16in 17 popoldan brez luči v ordinaciji. user posted image OK, greve domov.
. mala mi kasenje zakuha nčez 39, dam calpol, vmes preverim, pade, nakar čez 2 uri od zaužitja naraste nazaj čez 39:( ker je pijačo odklanjala, mi ni preostalo drugega kot da pupo peljem v B. naj omenim, da sve pred kkašnim mesecem ravno tako zaradi nepitja pristale na oddelku, kjer so ji zbijali temperaturo, ker ji doma nisem mogla:(
prideve k dežurni zdravnici. kjer me nahruli, da kako je to možno da mala odklanja pijačo, da tega ne želi slišat, naj ji nalijem v kozarec in pač zlijem v njo. user posted image se pravi naj maličko 16mesečnico, ki je še skoraj dojenček zalijem z vodo, da mi izbruha zaužito tekočino, tekočino od prej in pa sirup? user posted image komentirala nisem nič. pa to taka mlada zdravnica, a katero pričakuješ da dela z srcem ne pa za denar. pol pa še skrajno neprimerna izjava, kaj pa če bi vam sedaj povedsla da bo mala čez 5 min umrla, kaj ji pol tdi nebi dali pijače, ker jo čpač odklanja? user posted image user posted image user posted image
tako sve bile poslani domov(vnetje grla in rahlo vnetje ušes- viroza), z navodili da naj jo silim piti, zbijam temperaturo ipd. čez 2 dni pa k izbrani zdravnici. se danes zbudimo z izcedkom iz očk, temperatura še vedno visoka. user posted image komaj čakam jutri pregled (sem klicala že danes, povedala da ima mala visoko temperaturo že 3 ure po calpolu čez 39, pa še vedno narašča, saj je bila ledena v rokicak in nogicah, p apravi, da naj greve jutri. me je že strah noči, pa tudi jutrišnjega pregleda. sploh več nevem kaj naj pričakujem.
user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: :( moram se izpovedat
14.9.2009 19:37:00   
Kliki
Tatakno ne odgovorno od zdravnikov. Bi me pa zanimalo kako lahko tako malega otroka prisiliš da pije. te njihove teorije so res smešne.

Upam da bo tvoja mala kmalu bolje in se bo tudi vrca navadla in to ne bo več problem.

(odgovor članu J.L.)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: :( moram se izpovedat
14.9.2009 19:37:05   
mojcaziga
Kot prvo bom rekla, da te razumem. Vse mamice trpimo poleg bolančkov, sploh ko so še tako mali. Pa vendar, če mala nima vročinskih krčov in drugih hudih težav oz. vidnega poslabšanja, sama ne bi hodila vsak dan v ZD in bolnico. Poleg viroze, k jo že ima, lahko stakne še en kup drugih zadev. Vročina lahko traja kar nekaj dni, je pa res, da jo je treba hidrirat, pa to ne pomeni nalivanja, ampak žličko po žličko. Sama svojega nisem nikoli silila, je pa res, da sem včasih tudi malo bolj na strogo stopila zraven, ker so stvari, ki jih mora in tu nema odstopanja.
Ni pa nujno, da je krivec vrtec. Seveda lahko pri padcu imunskega sistema veliko vlogo odigra psiha in dejstvo je, da je za večino otrok vstop v vrtec travmatičen. Potem je tu en kup otrok, ki prinaša viruse. Po moje pa je največji dejavnik vreme - pri našemu drugošolčku so se v razredu razširile viroze in gnojna angina. Komaj tretji teden šole, pa jih večino časa manjka vsaj polovica. Pa gre že za velike otroke. Tako pač je jeseni, glavni val šele pride in največ pokasirajo v jaslicah.

lp

(odgovor članu J.L.)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: :( moram se izpovedat
14.9.2009 19:48:49   
rija
ah, kakšna toleranca naenkrat...ko pa sem jaz pisala, kakšno je osebje v zdravstvu v ms, pa so rekle, da si zmišljujem in kompliciram in sem haklikuser posted image

J.L. : en dobronameren nasvet>: dokler ne boš čisto ven padla in fasala totalnega ****isa, nadrla še nič krivo čistilkouser posted image , do takrat se bodo v MS tako obnašali do tebe.



_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu J.L.)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: :( moram se izpovedat
14.9.2009 19:50:10   
Volga

IZVIRNO SPOROČILO: mojcaziga

Pa vendar, če mala nima vročinskih krčov in drugih hudih težav oz. vidnega poslabšanja, sama ne bi hodila vsak dan v ZD in bolnico.



tudi jaz ne.

(odgovor članu mojcaziga)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: :( moram se izpovedat
14.9.2009 19:53:25   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: Volga


IZVIRNO SPOROČILO: mojcaziga

Pa vendar, če mala nima vročinskih krčov in drugih hudih težav oz. vidnega poslabšanja, sama ne bi hodila vsak dan v ZD in bolnico.



tudi jaz ne.



ja, dejstvo je, da so vse bolezni lažje, veliko lažje, če otrok nima krčevuser posted image

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: :( moram se izpovedat
14.9.2009 20:06:07   
Anonimen
Moj je imel tri dno vročine po 40 in greva k dr.ga poplje na kri vodo vse v redu videt nikjer nič pljučka čista pač zbijat vročino in dost pit.Ok pa mine en teden vročina še vedno prisotna pa greva v soboto k dežurnemu sem mislila mogoče se m kaj skuhalo v tem tednu zraven.Pa nič rekel isto kot njegov dr...ampak pri mojem pa je res nevarnost vročinskih krčev zato mora že pri 38 dobiti sirup al svečko.Pa je minilo samo od sebe in to se zgodi kar večkrat pri nas samo vročina pa nikjer nič drugega.Včasih po kak teden včasih tri dni včasih samo en dan.user posted image

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
14.9.2009 20:25:54   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
14.9.2009 20:29:06   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
14.9.2009 20:30:01   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: :( moram se izpovedat
14.9.2009 20:30:50   
BUŠICA
IZVIRNO SPOROČILO: J.L.

komentirala nisem nič.



zakaj pa ne? kako si lahko tiho? kako ne komentirati nesramnih in neumestnih!? ne napadam tebe, ampak sej ne morm verjet, kaj se dogaja s temi ljudmi v belem..
je pa očitno dobila konkretno virozo, ki se ni pozdravila v enem tednu.

(odgovor članu J.L.)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: :( moram se izpovedat
14.9.2009 20:43:06   
TomTaylor
Razumem, da si že zaradi samega uvajanja na vrtec čustveno na trnih. Potem pa še viroze... Tudi meni se je paralo srce ko sem svojo malo pustila v vrtcu...Pa je bila en teden v vrtcu in je zbolela. Pa ponovno uvajanje 14 dni in spet viroza. Tako je bilo par mesecev skupaj. Verjamem, da si utrujena od vsega, in prestrašena, zato ne upaš uveljavljati svojega prav-a. Saj boš sčasoma dobila trdo kožo, brez skrbi - takrat boš jasno in glasno povedala svoje mnenje, glasno se boš postavila za svojega otroka...Zdaj pa si ne upaš, ker si v dvomih, ker preveč zaupaš belim haljam, vzgojiteljicam,...

Pogumno dalje! user posted image



_____________________________

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu BUŠICA)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: :( moram se izpovedat
14.9.2009 20:48:56   
bumerang
Kako to misliš neuvajanje na zahtevo vzgojiteljice? Kako si sploh lahko dovoliš kaj podobnega. Otrok ima pravico do uvajanja, starš pa dolžnost, kaj ima tukaj vzgojiteljica sploh za komentirat?


Namesto Calpola pa otroku daj paracetamolske svečke v ritko v ustrezni dozi. Tudi Calpol je namreč navaden paracetamol. Toliko, da rešiš situacijo z vročino.
Potem pa se enkrat potegni za svojega otroka in zase.

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: :( moram se izpovedat
14.9.2009 21:20:31   
BAMBINA_
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang

Kako to misliš neuvajanje na zahtevo vzgojiteljice? Kako si sploh lahko dovoliš kaj podobnega. Otrok ima pravico do uvajanja, starš pa dolžnost, kaj ima tukaj vzgojiteljica sploh za komentirat?

Evo, toisto sem se spraševala tudi sama. Kako lahko dopustiš, da ti drugi odvzamejo tisto, kar je tvoja pravica? Otrok gre ja 1x samkrat v vrtec in ga ni vraga (ali vzgojiteljice), ki bi mi ga onemogočil uvesti na čimbolj mehak način.. Mora pa biti to en zahojen vrtec, ker že dolgo nisem slišala kaj podobnega. Po večini to celo sami spodbujajo.
Drugače pa user posted image upam, da se čimprej pocajtate.


_____________________________


•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•
*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*
•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: :( moram se izpovedat
14.9.2009 21:43:16   
botrca
Glede vrtca:tudi mi imamo uvajanje brez staršev...glede vročine pa: daj ji voltaren svečko, ki se kupi v lekarni (če boš zdaj šla v dežurno lekarno) drugače jo dobiš na recept. Če ima 3-4 dni visoko vročino lahko da je zbolela za gnojno angino. Moj je imel 4 dni non-stop visoko vočino in na koncu je imel še grlo vneto in diagnoza: gn. angina.
Ne vem zakaj nisi bila bolj zgovorna do te mlade zdravnice saj se gre za tvojega otroka. Ma "talenti v belem" so res grozni včasih. 

_____________________________

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: :( moram se izpovedat
14.9.2009 21:58:47   
Anonimen
ma voltarena jst nebi kr tko dajala, je lohk tudi nevaren, ker vročina zelo na hitro zelo pade, tudi pod 36user posted image in je lohk totalna štala.
če je viroza, nimaš kaj, visoka vročina je tipična in ni nič tko groznega, čeprov zgleda seveda drugače. to je edino sredstvo, s keterim se telo bori proti virozi, seveda jo zbijaš, ko preveč naraste, probaj tudi s kopelmi in obkladki. pri nas se to super obnese. pa nič hudega če vročina čisto ne pade, če pade na ene 38, je kul, tolk da se otrok boljše počuti in ni čist bogi, saj če vročino čisto zbiješ vsakič, podaljšuješ bolezen in se lohk še zakomplicira.
kar se pa vročinskih krčev tiče, je pa žal tako, da ne moreš vedet a bojo al ne, dokler jih otrok prvič ne dobi. na žalost. tko da preventivno zgodnje zbijanje vročine nima smisla, samo škoda se dela. in če vedno prekmalu zbijaš vročino, lahko vročinske krče celo izzoveš, ker organizem ni navajen visoke temperature, pol se pa enkrat zgodi da naraste, ti ne zbiješ in šok.
J.L. sej bouser posted image sej vem da je grozno, mi smo mel tkole tud, virozo na virozo, pa tud kr po 40 vročine, ma katastrofa...upam da bo kej boljš letosuser posted image
sej pol k je otrok ene dvajsetič bolan, dobiš bolj trdo kožouser posted image

(odgovor članu botrca)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   [Brisano sporočilo]
14.9.2009 22:18:05   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu bumerang)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   [Brisano sporočilo]
14.9.2009 22:21:17   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: :( moram se izpovedat
14.9.2009 22:26:29   
sazi
Ti lahko povem le okoli pitja na silo; naš mali tudi ni hotel pit, pa je bil kar pogosto bolan z visoko vročino. Pa sem mu dala piti po brizgi - 10ml, pa je najprej nekajkrat šlo malo počasneje - sem mu počasi dajala vodo v kotičku ust, potem se je pa navadil in spil polno brizgo v dveh etapah. Tako je spil zanj zelo veliko količine vode, kar je bilo v času bolezni zelo dobrodošlo. Slaba stan tega pa je bila, da potem tudi v zdravem stanju ni hotel piti drugače kot po brizgi - no, pa je potem kmalu začel piti ko "tavelik".

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: :( moram se izpovedat
14.9.2009 22:28:03   
sazi

IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

J.L. - pri nas, ko se s sveckami ni dalo zbiti temp, so pomagale hladne kopeli: voda naj ima nekje 33 - 35 stopinj, otroka v njej pustis kakih 5min, ga dobro obrises in obleces - vendar ne prevec.

Tudi mi smo velikokrat morali vročino zbijati s kopelmi - so svečke prehitro popustile, le navodila za izvajanje smo imeli drugačna - namreč, da daš otroka v vodo, ki ima enako temperaturo kot on (torej 40, če ima 40 vročine), potem jo pa, ko je notri, počasi ohlajaš - tja do 35 stopinj.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: :( moram se izpovedat
14.9.2009 22:29:31   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

J.L. - pri nas, ko se s sveckami ni dalo zbiti temp, so pomagale hladne kopeli: voda naj ima nekje 33 - 35 stopinj, otroka v njej pustis kakih 5min, ga dobro obrises in obleces - vendar ne prevec.


metulj, tole je prevelik šok za organizem (lohk tud do kakih možganskih krčev pride), če ima otrok recimo 40 vročine in ga daš v vodo s 33 stopinjami...a veš kolk je to...
če ma otrok recimo 40 vročine, nej ma voda max. 2 stopinji manj - se pravi 38, otroka damo v tako vodo in pol dolivamo hladno, da pridemo mal pod 37 stopinj. pustimo otroka par minut in in ga vzamemo ven.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: :( moram se izpovedat
14.9.2009 23:05:14   
kaya2007
o odnosu zdravnikov niti ne bom zgubljala besed...rada bi samo napisala, da je res čisto možno, da je bolezen psihosomatskega izvora...jih poznam kar nekaj, ki so fasali vročino samo da so prestopili prag vrtca. kaj je rešitev (razen da ostane doma ali da pač počakate, če bo sčasoma bolje), na žalost ne vem user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: :( moram se izpovedat
14.9.2009 23:48:08   
katipi
Če s calpolom ali paracetamol svečko ne zbiješ vročine, oziroma se po dveh, treh urah znova dvigne, ji lahko daš pol voltaren svečke, pa bo že zadostovalo. Hladiš jo tudi v vodi, pa bo kmalu bolje. Drugače se pa voltaren svečke dobi samo na recept, vsaj v nm lekarni.

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: :( moram se izpovedat
15.9.2009 6:36:36   
bumerang
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

IZVIRNO SPOROČILO: bumerang

Kako to misliš neuvajanje na zahtevo vzgojiteljice?


pri nas je blo na zalost enako (mali ima 20m). pravi, da je to odlocitev "onih zgoraj" in naj se grem z njimi jajcat, ce zelim drugace.

tko da ni nemogoce.


Zakaj se potem nisi šla jajcat?
Res, tega ne razumem in pika.
A če bi ti rekli, da zjutraj vse otroke polijejo z mrzlo vodo, da se fajn zbudijo in da tako pač pri njih delajo, se tudi ne bi šla jajcat?

Ja, fajn vas nategujejo.
Sem prepričana, ampak res 100% prepričana, da uni zgoraj nimajo pojma o tem.
Če bi se mi dalo, bi pregledala kurikulum za vrtce. Sem prepričana, da v njem piše, da starši uvajajo otroke.

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: :( moram se izpovedat
15.9.2009 6:57:16   
resnično srečna
o vročini in zbijanju ste vse napisale...o odnosih tudi...

jaz pa mislim, da je problem tudi, če otrok čuti mamino nervozo, ko ga daje v vrtec...tudi ti si zelo navezana na svojo hčerkico...in to vez potenciraš pred njo...oz. jo otrok čuti...

delaj se veselo naslednjič, ko gre v vrtec...poslovi se z nasmehom...vem, da je v tebi boj...sem se sama grozljivo počutila in tega občutka tudi po 15 letih š nisem pozabila...pa me po mojem kmalu čaka še 1x...ampak vseeno...zaradi otroka samega...je potrebno narediti tako...otrok mora čutiti, da ga oddajaš mirna...da si ti zadovoljna z vrtcem...

pri uvajanju je pa tako...noben starš ne more izsiliti drugačnega režimo...oz. ga ne bi smel...že zavoljo drugih otrok, zaradi tega, ker jim podreš sistem in zato, ker je prav, da se navadimo, da je tam pač drugačen red kot doma...

zaradi tega izsiljevanja staršev so problemi v vrtcih, se potem prenesejo na šole in naprej...mislim, da je potrebno, da se otrok sam začne uveljavljati...oz. da sam pove kako in kaj...se postavi zase...pa ne me sedaj spljuvat, da 1 leten otrok tega ne zna...o pa še kako zna...kar spomnite se njihovih napadov trme...

v glavnem to je moje mnenje...ni potrebno, da tako čutite ve...je pa 100% lažje za otroka...vsaj mojemu je bilo...in nikoli nismo imeli težav...ne pri vstopu v vrtec, ne pri odhodih na zimovanja, tabore...ne v šoli...ne na potovanjih sedaj...

predvsem pa: delajte v otrokovo dobro


_____________________________

She
May be the face I can't forget.
A trace of pleasure or regret
May be my treasure or the price I have to pay.
She may be the song that summer sings.
May be the chill that autumn brings.
May be a hundred different things
Within the measur

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?