|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
8.5.2012 21:26:20   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vrtec & prehrana
8.5.2012 21:36:04   
lenčy
tole se mi pa ne zdi prav, sj vsi pa tud ne jedo vsega. na tvojem mestu bi se kar pogovorila z njimi. ma da otrok dobi hrano, če je lačen.

_____________________________

24.03.2010 ob 20.13 sva postala ponosna starša malemu Aleksu.
Rada te imava!!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
8.5.2012 21:39:58   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu lenčy)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: vrtec & prehrana
8.5.2012 21:40:00   
LuLu
Ni prav. Mislim, da mora vzgojiteljica imeti bolj strokoven pristop ka hranjenju, ne pa tako izsiljevanje. Če noče, pač noče... lahko to pove na kakih govorilnih, da jo moti, ne sme pa ga prikrajšati zaradi tega za druge obroke. Upam, da nima svojih otrok, ker se jim je po moje vsa hrana že zagabla user posted image

(odgovor članu lenčy)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: vrtec & prehrana
8.5.2012 21:40:22   
Klemy82
Ne, ne zdi se mi prav, da mu odrekajo hrano. Konec koncev tudi ti plačaš ceno celega kosila, potem mu pa ne dajo, če ne poje juhe? halo? Moja mama je, ko sem bila v vrtcu, samo ekrat znorela nad vzgojiteljico, ker so nas silili s s špinačo. dejansko smo tisto, ki nismo hoteli pojest tiste špinače, morali sedet cel dan tam s tisto špinačo in ko je piršla po mene, in sem ji povedala, zakaj sem tam sedela za mizo z mrzlo špinačo, je znorela, da ona ne plačuje vrtca zato, da me silijo s hrano. Tega niso potem nikoli več naredile. KOt tudi ti ne plačuješ prehrane zato, da je zaradi nekih vzgojnih prijemov potem otroku ne dajo in je lačen? Kakšna vzgoja pa je to?user posted image

_____________________________

Jst.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: vrtec & prehrana
8.5.2012 21:43:33   
K_a_t_i
Jaz se še sedaj spomnim kako je izgledalo pri nas v OŠ, če česa nisi jedel... Sedel si za mizo pred krožnikom ves odmor.
In sem presrečna, da ima naš mulc vzgojiteljico, ki otrok, če nečesa ne jejo, ne posiljuje z metodami kot jih ima vaša. Ima sicer načelo - da je treba vse pokusiti, a če ne gre, pač ne gre. Meni je tak način mnogo primernejši. No, tale "vaš" se mi sploh ne zdi primeren.

_____________________________

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu lenčy)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
8.5.2012 23:23:54   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu K_a_t_i)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: vrtec & prehrana
9.5.2012 7:07:00   
Tutan
Sem mislila, da je ta sistem že izkoreninjen.
Pri nas ne rabi jest ničesar, česa ne mara, pa sem ga večkrat vprašala, če vzgojiteljice vsaj zahtevajo, da to poizkusi (recimo sendvič, ki ga ne je, pa razni namazi, paštete), pa je rekel, da nikoli. So pa naše vzgojiteljice res zlata vredne - dejansko prišparajo kaj marmeladic ali meda od prejšnih dni, pa jim v teh primerih namažejo na kruh.
Kar se tiče kosila, imamo pa skupino, ki išče repete še v sosednji učilnici, kjer sploh niso jedci user posted image

Jaz bi vzgojiteljico poprosila za par minut zjutraj in jo vprašala, kako in kaj. Pa bi na lep način povedala, da ne maram, da se otroka sili, pa naj poje kar pač želi - ker je potem lačen, če ne je. Če pa ne bi zaleglo, bi pa šla naprej... Tole res ni dopustno.

Aja, edinole kar morajo pa vsi poizkusit, tudi tisti, ki tega ne jejo, je pa tisti standard zajtrk - kruh in med. Pa mislim, da jim ni problema user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: vrtec & prehrana
9.5.2012 8:25:49   
aelail
Pri nas nikoli niso zahtevali od otrok da je nekaj kar mu ni dobro. Eno je da spodbujajo otroka da nekaj poskusi to podpiram, neke grožnje pa da potem ostane lačen pa mi je čisto mimo.
Vzgojiteljico bi vprašala kam je dala palačinko-e, ki so pripadale tvojemu otroku in si jih ti plačala. Pogovori se z njo.

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: vrtec & prehrana
9.5.2012 9:43:45   
tapeta
Pogovori se z vzgojiteljico. Kosilo mu pripada v celoti. Kolikor ga bo pojedel ga bo.

Strinjam se, da otroci potrebujejo spodbudo pri prehranjevanju, da vsaj poskusijo hrano, njim nove okuse. Hrana v vrtcu se navsezadnje razlikuje od mamine hrane in otroci se na to različno odzovejo. Nekateri jedo vse, drugi tekom šolskega leta ko se navadijo hrane postanejo dobri jedci, nekateri pa so skozi vse šolsko leto slabi jedci in ti potrebujejo največ spodbude, kar pa odrekanje določene hrane vsekakor ni. Pri odrekanju hrane otrok ostane lačen. Zame pa je najpomembnejše, da se otrok pri kosilu naje, pa če mu juha ne bo šla, bo pa dobil kakšen košček palačinke več.

(odgovor članu aelail)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: vrtec & prehrana
9.5.2012 11:53:56   
Najaa

IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

zanimivo.

nam so vzgojiteljice na zacetku razlozile, da vsem otrokom na kroznik dajo vso hrano, tudi ce je ne marajo - npr. spinaco. pravijo, da pri otrocih, ki tega ne jedo, dajo le kako zlico - da se ne bi prevec stran metalo - in to zato, ker mogoce otroka na ta nacin vzpodbudijo, da bi to probal (ko ze ima na krozniku in gleda ostale, kako to hrano jedo). in brez problema dajo repete necesa, kar imajo radi: sta mi mulca to tud potrdila.

nisem pa slisala, da bi otroke kaznovali z odrekanjem hrane - je tud meni mal cudno.


Pri nas isto. Vsak ima možnost probat, če noče pač ne poje. Če hoče kdo še, brez problema dobi. Takle način je potekal pred 20-30 leti. Se še živo spomnem, kako so me v vrtcu silili pojest vso juho z LOVORJEVIM LISTOM VRED! Takrat se mi je zagabila in vzgojiteljica in vse. Pol ko sem sama delala v vrtcu sem vidla še marsikaj grdega kar se hrane tiče, vem pa da bi sama znorela, če bi mojega otroka silili nekaj jest, kar ne mara.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: vrtec & prehrana
9.5.2012 14:52:36   
manna
Pri nas jih nikakor ne silijo z nečim, česar ne marajo, npr. solata. Tudi poskusiti jim jo ni treba, če nočejo. Če pa gre recimo za "glavno" hrano, jo pa morajo obvezno poskusit. Kar je logično, po mojem. Npr. če je za kosilo zelenjavna mineštra in puding, potem valda otrok ne more dobit samo pudinga, če mineštre noče niti poskusit.
Enkrat naša deklica ni hotela fižolove mineštre niti poskusit, niti ene žličke, zato ni dobila pudinga. In to so nam na vratih lepo povedali ko smo jo prišli iskat, tudi sama je bila zraven in je povedala jasno in glasno da ni dobila pudinga in zakaj. To se mi zdi čist v redu - saj ji niso rekli naj poje ves krožnik, samo eno žlico, pa jo ni hotela. Torej ne dobi nič. Doma naredimo isto (imamo precej neješčo hčerko ki najrajši ne bi jedla nič)! Nikakor pa se ne bi strinjala, da bi zahtevali od nje, da poje cel krožnik ali bognedaj, da jo pustijo sedet pred mrzlim kosilom....to so včasih nam delali kakšnih 25 let nazaj in je bilo res grozno.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   [Brisano sporočilo]
9.5.2012 15:01:40   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: vrtec & prehrana
11.5.2012 13:48:26   
urssi
Tole s hrano je meni čisto mimo. Mi je zadnjič ena mama v vrtcu potožila, da hčerka ni dobila malice v vrtcu, ker je nekaj ušpičila. Ker punčka ni "ubogala" oz. nagajala, ne poznam točnega razloga, ji vzgojiteljica ni dala popoldanske malice - jagode. Vzgojiteljici se je zdel ta vzgojni ukrep čisto ok, saj jo je prej opozorila, da ne bo dobila jagod, če ne bo nehala oz. ubogalauser posted image  Kako je mama to rešila z vzgojiteljico ne vem.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: vrtec & prehrana
11.5.2012 13:59:43   
LittleSun
Uf jaz bi takoj odreagirala. Me zanima če gospa vzgojiteljica vse je. Res je, da je zelenjavna juha zdrava, ampak kaj ji da to pravico, da se ona odloči kaj bo otrok jedel. Obstajajo drugi načini, da otroka vzpodbudiš, da poje nekaj. S tem ga kvečjemu odvrneš. user posted image Naš recimo ne je mesa, oz. zelo zelo redko kak košček(vsi doma jemo meso, njemu pač zgleda ne paše) in so v vrtcu to vzgojiteljice same opazile, mu dajo pač manj mesa in več priloge, big deal...nihče ne komplicira, se prilagajajo otrokom.
Meni se zdi to zelo neprimerno, prav tako tudi grožnja z odvzemom malice. Plus tega pa to plačamo.

< Sporočilo je popravil LittleSun -- 11.5.2012 14:00:49 >

(odgovor članu urssi)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: vrtec & prehrana
14.5.2012 8:56:04   
Balerina
Jaz bi to povedala in nebi čakala na govorilne. Bi bilo pa dobro to sprožiti tudi na roditeljskem da tudi ostali starši slišijo in povejo svoje. Pri nas je pravilo da vsak otrok poskusi vso hrano in če nekaj ne mara potem dobi ostali del kosila. Še celo tako imajo da če kdo nekaj res ne je potem da ni lačen že pri kosilu dobi malo kruha, ki je sicer del popoldanske malice. Ker lačen pa res ne mora biti. In naša vzgojitelica se zaveda da tudi ona ne je vsega in da tudi njej nebi bilo fino če jo bi kdo silil. A vača vzgojitelica pa čisto vse je, po moje ne.

(odgovor članu LittleSun)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: vrtec & prehrana
14.5.2012 9:07:10   
katra55
Pri nas otroci povejo koliko bi radi na krožnik: veliko, malo ali pa samo za malo poskusit. Če jim kaj ni všeč jih nobeden ne sili.

(odgovor članu Balerina)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: vrtec & prehrana
24.7.2012 20:18:43   
RennyB

IZVIRNO SPOROČILO: urssi

Tole s hrano je meni čisto mimo. Mi je zadnjič ena mama v vrtcu potožila, da hčerka ni dobila malice v vrtcu, ker je nekaj ušpičila. Ker punčka ni "ubogala" oz. nagajala, ne poznam točnega razloga, ji vzgojiteljica ni dala popoldanske malice - jagode. Vzgojiteljici se je zdel ta vzgojni ukrep čisto ok, saj jo je prej opozorila, da ne bo dobila jagod, če ne bo nehala oz. ubogala


Meni pa tudi to ni uredu...če otrok ne uboga se ga s tem ne bi smelo kaznovati,obstaja tisoč drugih načinov kako ukrepati. Govorim iz izkušenj,saj delam v vrtcu in se takih ukrepov ne poslužujem (razen v primeru,če hrano meče ali se igra z njo,potem ga nekajkrat opozorim in potem vzamem) in do zdaj ni bilo zaradi tega nobene pritožbe iz strani staršev.

(odgovor članu urssi)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: vrtec & prehrana
2.8.2012 13:18:39   
kalbo
U, tukaj bi se pa meni zakisalo in to do neba. Še danes se živo spomnem tistih vampov, ki bi bli primerni edino za na fračo navezat, bljak, pa besede une stare koke.....otroc v Somaliji lačni vi pa nočte jest, pa je pitala...grrrr

Nima kaj odrekat hrane v nobenem primeru.

(odgovor članu RennyB)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: vrtec & prehrana
2.8.2012 15:43:31   
RAKICA1
V našem vrcu jih nič ne silijo jesti so pa zmenjeni, da hrano poskusijo pa če jim ni všeč jim ni potrebno pojesti in dobijo naslednjo hrano kar je, ker jaz se stem čisto strinjam naj poskusijo vse kar je na jedilniku

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: vrtec & prehrana
2.8.2012 16:20:16   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333
nisem pa slisala, da bi otroke kaznovali z odrekanjem hrane - je tud meni mal cudno.


well, jaz bi to aplicirala samo v izjemnih primerih. dam primer: moja tamala je pogruntala da poleti rotirajo posladek - en dan sladoled, en dan lubenico. in ker ne mara lubenice, je jedla tisti dan kosilo, ko pa je bil sladoled, je odklonila vse in čakala na sladoled (popoldne se je pa napokala malce). no, ko sta pogruntale za kaj se gre, ji je pomočnica rekla, da če ne poje vsaj malo kosila, ne dobi sladoleda. in je potem pojedla vsaj nekaj kosila. se je ustrašla za sladoled, zgleda user posted image
to se mi zdi ok. ker ni odrekanje kosila, je bolj odrekanje tistega dela zaradi katerega trpi normalno prehranjevanje (pri naši je to vedno bil problem). torej, v določenih primerih se mi zdi primeren ukrep. samo moraš vedet kdaj ja in kdaj ne. zaradi juhe ne bi nikoli odrekala glavne jedi npr.


< Sporočilo je popravil mateyka -- 2.8.2012 16:24:24 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?