|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
21.1.2013 11:55:24   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nenehno drazenje, kreganje, ... med brato...
21.1.2013 12:11:42   
ronja
Čokolada. To ne vpliva na zmožnosti vožnje, pa te malo pomiri;).

Kar se mulcev tiče: pridejo taka obdobja, potem se pa en dan zbudiš, pa sta taka angelčka, da ti ni nič jasno... Včasih so kaki zunanji sprožilci (spremembe), včasih pa notranji, da pač rasetjo in so v različnih fazah, včasih tudi nekompatibilnih. Včasih se enemu veliko dogaja v sebi in rabi mir, da bi to predelal, drugi pa sili vanj in seveda potem prvi pop*.
Poglej, če najdeš kak vzorec. Pri nas je navadno tako, da kadar ratajo taki dnevi, začnem iskat vzorce - in potem je bojlše - včasih zato, ker najdem razlog (iz vzorca), včasih pa niti ne pridem do tega in je boljše že to, da sem bolj pozorna.

Je pa to hudimano naporno ampak po moje precej normalno za male otroke sorojence;).

Še praktični nasvet: probaj jima zjutraj omejit, s čim se lahko igrata (mi včasih omejimo, ne zaradi kreganja, ampak zato, da ne razmečeta vsega:D) in rečem, da lahko bereta knjigice ali se igrata s tem pa tem, ne pa recimo glih z legicami, ki bi jih potem pobirala;). To lahko popoldne, ko prideta iz vrtca. S tem, ko izbereš in predlagaš bolj mirne igre tudi malo omejiš možnost fizičnega kontakta (beri: glave in ustnice in te zadeve:D)...

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
21.1.2013 12:23:12   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Nenehno drazenje, kreganje, ... med brato...
21.1.2013 12:26:09   
nusi
draga moja, ko odkriješ to drogo mi prosim sporoči user posted image . Sem na istem kot ti kar se živčnega zloma tiče - vsaj zadnje dni user posted image . Sem že sama hotela to temo odpret, samo mojadva sta manjša - 2,5 let in 9 mesecev. Tamali skos rine v tavelzga, un ga odriva, pol drugi joče, potem tavelik puli tamalemu stvari... šus u glavo user posted image Sta tudi oba dom, tavelik mogoče cca 5 dni na mesec v vrtcu, ostalo bolan in pol še tamalga okuži user posted image . Nekako pričakujem, da se bosta umirila čez kako leto ali dve, ko se bo tudi tamal znal že kaj igrati, samo če tebe berem niti ni nujno user posted image .

Zdej pa še men zanima - kolk bi jih ve pustile, da se sama zmenita, ker v bistvu to skor ni mogoče za moje pojme, ker je tamali še dojenček.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
21.1.2013 12:30:11   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu nusi)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Nenehno drazenje, kreganje, ... med brato...
21.1.2013 12:32:52   
nusi
kolkr jst opažam se ne da primerjat punc in fantov, punčke ponavadi res prej dojamejo, začnejo sledit navodilom...
ma moj tavelik ma zadnje čase res take bedne fore, kao hodi, pol pa par centimetrov pred tamalim pogleda v zrak in ga pohodi, se spotakne čez njega... al pa mu kej vzame, kao mami je rekla, sa je to nevarno zate in potem, ko zahtevam, naj mu prinese kaj drugega prinese kr neki - copate, šal...user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Nenehno drazenje, kreganje, ... med brato...
21.1.2013 12:40:29   
vetrnica
No, pri nas je skoraj isto. S tem da sta pri nas punci (5 let in skoraj 3 leta). Rešitve pa tudi jaz nimam.
Pri nas se lahko prav lepo skupaj igrata, pol pa kr naenkrat mora ena nekaj narediti, da drugo razjezi. Mož pravi, da jima očitno rata dolgčas in se morata malo zbockat. Je pa včasih prav obupno. Sva pa zdaj na tem, da ko pride ena tožari, rečeva, da naj se sami zmenita oz se ne vtikujeva. Sva sama pri sebi opazila, da sva včasih preveč na hitro zaščitila tamalo, čeprav ni bilo prav. Če ne veva katera je začela,nočeva posegat vmes. Seveda jima pa rečeva, da se da drugače zmenit oz, da naj se igrata vsaka zase. Je pa to kar malo težko že zaradi tega, ker je starejša močnejša in njen udarec bolj boli mlajšo kot obratno.

nusi - kot sem že zgoraj napisala. Če ne veš, kdo je začel in točno za kaj se gre, je boljše, da se ne vtikuješ oz ne določiš "zmagovalca". Pač obema pokažeš, da ni prav, kar sta naredila. Problem je, ker podzavestno včasih prehitro zaščitimo mlajšega (no, to sem opazila pri sebi).

_____________________________

"Sreča ni v glavi in ne v daljavi, niti v žepu ali pod palcem zaklad. Sreča je, če se delo dobro opravi in če imaš koga rad." (Tone Pavček)

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Nenehno drazenje, kreganje, ... med brato...
21.1.2013 12:47:58   
LuLu
Moja2 sta tudi začela z nekim izzivanjem. V moj bran, pa bom napisala, da sta tako obnašanje kar nekajkrat vidla pri drugi družini user posted image  Celo iste stavke in fraze sta uporabila. In, ko je tudi meni (ne njima user posted image ) postalo že preveč, ker so bili že neki udarci zraven, pa seveda je starejši pubec in brez občutka je malo tudi pošteno vdaril. Mala seveda izziva...
Torej, en dan, ko sta imela svojo žuto minuto, sem rekla, da pa če je to tako zabavno, se pa grem zraven, en je drugega udaril, po roki, nogi, hrbtu,.. ne vem več, potem pa sem jaz prišla v "igro" in sem še jaz njiju po nogi vsakega. Predvidevam, da ju tam ni tako bolelo, pa ne mislim na široko razlagat, da to niso bili močni udarci.
Ampak oba sta bila v šoku, se začela jokati, užaljena do konca... jaz pa njima samo, da če je to tako fajn, potem se tudi jaz hočem zraven iti. In zdaj vedno, ko kaj začneta, takoj skočim med njiju in vprašam, če se bomo tepli, da komaj čakam, ker je to tak fajn user posted image
No, to je pri mojih2 pomagalo user posted image  Nehala sta.

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
21.1.2013 12:55:39   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu vetrnica)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
21.1.2013 13:15:40   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Nenehno drazenje, kreganje, ... med brato...
21.1.2013 13:18:11   
nyna84
Po prebranih komentarjih ugotavljam, da je to očitno stalna praksa med sorojenci user posted image
Naši dve sta stari 4,5 in 8, in imata zadnje čase take izpade. Non stop si nagajata in se potem špecata in sem jima že miljonkrat povedala, da če sta sestri, bi si morali med seboj pomagati, ne da si šele nagajata. Ni efekta.
Tipičen izpad: vzameta barbike (saj ne da je vsega skupaj ena škatla robe) in potem se pulita za točno določene čevlje, pa obe hočeta isto oblekico, ena postavi barbi hišo, pa jo druga premakne, druga si da v barbi avto barbiko, pa ji jo prva vzame ven in da noter svojo ... in potem je cviljenje, preščanje, kričanje, ... Ni da ni. user posted image
Sem jima ravno včeraj povedala, da če ne bosta s tem prenehali, jima bom, ko se bo pričelo pričkanje, pobrala igrače. Ker če se ne znata normalno igrati, se pač sploh ne bosta igrali. Jima bom dala drugo delo. No, ni bilo efekta, dokler jima nisem res ukazala pospraviti. Sicer sta bili najprej užaljeni, ampak pričkanje se je pa le nehalo potem.

No, pri nas mlajše ne branimo, ker je hud provokator, tastarejša je pa nagle jeze. In potem čez cel dan iščeta, kako bosta eno drugo in ne moreš biti dovolj pameten, da bi ugotovil, katera je začela oz. katera je kriva.

Če pride ob igri do pretepa, bi začasno igre omejila na tiste, pri katerih se ne "nori" - npr. risanje, barvanje, ustvarjanje, družabne igre,... V primeru pretepa, pa se igrače pospravi in je igre konec, se jima dodeli naloge ali pa se jih pošlje v sobe na ohlajanje.

Droga .... ko jo odkrijete, povejte prosim še meni, preden bom ob glasilke in živce user posted image

< Sporočilo je popravil nyna84 -- 21.1.2013 13:19:40 >


_____________________________

Sem iz Posočja in nisem Gorenjka ;)
http://www.radio1.si/strani/Fun.aspx?ID=20254&LNK=7

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Nenehno drazenje, kreganje, ... med brato...
21.1.2013 13:28:06   
Paštetka
Merulj, tamko bo mlajši 5,5 se bomalo umirilo user posted image

(odgovor članu nyna84)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   [Brisano sporočilo]
21.1.2013 13:30:03   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Paštetka)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Nenehno drazenje, kreganje, ... med brato...
21.1.2013 13:41:25   
ronja
mislim, on zagotovo ima kak razlog za to, ki ga jz nikakor ne morem doumeti...

A si ga že vprašala? Ker včasih pomaga, da ju enostavno vprašaš. Ker itak si tudi oni želijo lepo razumet in da se majo fino skup, samo včasih ne predvidijo posledic svojih dejanj (kot da mi pa jih:D).

Nusi, zavaruj tavelikega - rabi mir, pa ga ne dobi. Vzami tamalega fizično stran, pa se kaj z njim igraj ali pa daj velikemu nekaj na mizo, kjer tamali ne doseže. Taveliki rabijo tudi svoj prostor, tamali pa jih gledajo ko bogece in seveda se hočejo svojih bogecev non stop dotikat:D. Sama se lahko menita tako, da ti poslušaš ali gledaš, da ne gre predaleč. Nič ni narobe, če tavelik pokaže tamalemu, da ga ma dovolj, samo da ni pregrob (da ga ne trešči recimo). Pri nas je bila sicer obratna situacija, da je tamala kdaj rabila svoj mir, tavelika pa res rine v ljudi, ki jih ima rada in potem je mala pop* in jo trešila. Smo rešili, ko sem ugotovila, da tavelika enostavno ne sliši, da je ma tamala dost. Sem taveliki razložila, nekaj časa pazila in ji sama rekla, ko sem videla, da je ma mala dovolj, pa opozorila taveliko, da je mala rekla, da je dovolj in potem se je fuuuuul popravilo! Priporočam!

njeni punci sta dojeli point in sta odlozili orozje. moja 2 petelina pa...

Hehe, ja, niso vsi otroci isti:D. Mojidve se tudi ne tepeta, ker čim ena drugo trešči, bo ta prijokala k meni in bo konec pretepanja:D. Poznam pa kar nekaj (res v gl. fantov), ki se konkretno zmlatijo, če je treba. Tako da ne vem, če to res vedno dela:D.

Je pa res, da nekje morajo tudi dat ven. Boljše, da doma, kot drugje, a ne? Tak da včasih so lahko tudi tečni, a ne? Če se pa to predolgo vleče, se pa usedite, pa pogovorite, zakaj sta taka. Če ma kdo kake probleme itd... potem bojo dojeli, da tako vedenje ni ok in da mama misli, da je potem nekaj narobe. Pri nas ima zdaj tamala malo krizo z vrtcem odkar so zamenjali vzg., ker je druga rutina, pa s prejšnjo pom. se je res ful dobro ujela... Tam je sicer vse ok, samo ji nekaj ni in se enostavno mora stulit, mora dat ven to frustracijo in ji pač omogočim. Seveda jo tolažim in jasno, da se mi srce trga, ko jo vidim, da trpi, samo je dejansko najboljše, da jo objamem in ji putim, da se zjoka, brca okoli sebe (umaknem živa bitja stran) in ji rečem, da naj da kar ven in da jo imam rada. In potem je v par minutah ok in je spet srečna:). Takrat držim taveliko stran, ker ona bi jo seveda rada takrat objemala in hudo težko razume, da tamala tega zdaj ne rpenese. Če pa je ne prehitim, potem bo tavelika tamalo bezala in bo pop*, da da to ven, še predno pridem zraven... No, saj rezultat je isti - jo crkljam in se dereuser posted image

Res se vedno splača bit pozoren na to, če hoče en otrok met mir - da se mu ga zagotovi.
Ker včasih si tečen in hočeš mir. In tudi otrok ma pravico do tega. So pa potem otroci, ki bi strašno radi "razvedrili" svojo sestrico ali bratca ali mamo ali očeta in bojo ful rinili točno v tistega, ki je najbolj tečen... Jao... No, se splača bit na preži pa vsakič sproti razložit, da se tečne ljudi pusti pri miru (jim bo itak kasneje to prav prišlo;).

PS: glede droge: meni ful pomaga, če dovolj spim.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Nenehno drazenje, kreganje, ... med brato...
21.1.2013 16:03:36   
hedviga
No, Metulj, jaz ti ne morem nič pomagat, lah samo rečem, da je pri nas točno tako kot... no praktično vse kar v zgorjnigh postih piše.user posted image
Oba 4 leta... Miha- "čeminedaštibompavzelaltibompanagajaldabošsamadala"... Špela- podmukli provokator in drama queen..
juhuhuhuuu... ne vem kerga naj zaščitim in tako zbegano glodam čokolado in ne, ne pomaga user posted image

_____________________________

Špelca in Mihec 9.2.2009


(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Nenehno drazenje, kreganje, ... med brato...
21.1.2013 18:08:57   
rozilu

IZVIRNO SPOROČILO: LuLu

... postalo že preveč, ker so bili že neki udarci zraven, pa seveda je starejši pubec in brez občutka je malo tudi pošteno vdaril. Mala seveda izziva...



Hehe, znano... taka sva bla midva z bratom (on starejši, močnejši, je lahko tepel, jaz jezikaaaala user posted image ), boga mama pa zgubljala živce. Se ne spomnim kaj je običajno nardila, mislim da samo 1x sva jih oba dobila na rit (jst totalno užaljena, ker me je itak že on pretepu... tko da sem si zapomnila). V glavnem je minilo user posted image ... če je to v kakšno tolažbo user posted image

Sem se mu pa enkrat, ko sva bla že večja (v srednji ?) maščevala... ker me je on izzival, pol je pa dobil coklo v glavo... (sej pol me je namlatil, ampak meni se ni poznalo, njemu pa, hehe). No, pol sva pa res nehala user posted image

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Nenehno drazenje, kreganje, ... med brato...
21.1.2013 18:40:18   
m_o_i
v knjigi "varuh otrokovih dolznosti" je eno poglavje na to temo-jaz ga nisem prebrala, samo preletela (pac imam samo en zakladek doma)

poanta je menda v tem, da provokator(ponavadi je vedno tocno dolocen zacetnik fajtov, a ne?!) tocno in full spon user posted image dobr ve, da bo ta drug kaznovan/okregan. in to izkorisca tak, da clovek ne more verjet!
no, to sem si zapomnila na to temo, drugace je pa res fajn knjiga; ce se le da, jo preberi(te)

_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Nenehno drazenje, kreganje, ... med brato...
21.1.2013 18:49:16   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: rozilu
(jst totalno užaljena, ker me je itak že on pretepu... tko da sem si zapomnila).
No, tak sta bila moja2. Totalno v šoku in užaljena, ker itak je on od nje dobil, nič kriv, potem pa še od mene... in ona, boga mala reva, ki jo je večji močan brat vdaril, potem pa še jaz user posted image  
Ma ja , zdaj se smejem, ampak takrat mi pa ni bilo smešno.

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Nenehno drazenje, kreganje, ... med brato...
21.1.2013 19:05:16   
nusi
se totalno strinjam, da tavelik rabi mir in poskušam tamalega vedno pravočasno zabremzat, da ne rine v njegove igrače med igro, tudi na glas rečem "sedaj se *** igra s tem, počakaj, da ti da, se neha igrat....)pa seveda tavelkega spodbujam v smislu, "daj mu posodi to...." ne pustim, da bi tamali kar trgal iz rok - niti ne more, ker je tolk manjši, ampak tavelik pa kr pride, pa potegne iz rok, pa zanalašč ga povozi z avtočkom...
sem opazila, da potrebujeta mir en pred drugim, ker tistih par dni na mesec, ko tavelkmu clo uspe bit v vrtcu je situacija čisto drugačna.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   [Brisano sporočilo]
22.1.2013 9:35:17   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu nusi)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   [Brisano sporočilo]
22.1.2013 9:49:06   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Nenehno drazenje, kreganje, ... med brato...
22.1.2013 12:12:26   
hedviga
Matulčica, če pa čokolada ne pomaga si pa kakšno idejo sposodiš tukile: https://www.facebook.com/MamaNeedsMoreWine?ref=ts&fref=ts
user posted image

_____________________________

Špelca in Mihec 9.2.2009


(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Nenehno drazenje, kreganje, ... med brato...
22.1.2013 12:19:49   
hedviga
Al pa tuki: https://www.facebook.com/MamaNeedsALife?fref=ts

< Sporočilo je popravil hedviga -- 22.1.2013 12:23:03 >


_____________________________

Špelca in Mihec 9.2.2009


(odgovor članu hedviga)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   [Brisano sporočilo]
7.2.2013 17:57:51   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu hedviga)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Nenehno drazenje, kreganje, ... med brato...
7.2.2013 18:14:24   
nusi
tudi pri nas je ta stvar v valovih, pa malo smo se navadili user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Čarobni gozd v Supernovi
Supernova Ljubljana Šiška v marcu in aprilu prinaša pomladna doživetja za otroke Čarobni gozd.
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?