|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
24.4.2006 12:09:27   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ŠPARGLJI
24.4.2006 13:11:32   
Barbs
Mal jih ostrgaš ( nekatere  jih olupijo) , oleseneli del odrežeš, mal pokuhaš v slanem kropu ( ta stare none pravijo, da jih morš v takmu loncu, da pokonc stojijo noter, pa da se ne tiščijo preveč - jaz pa jih dam kar v kastrolo, da ležijo....) , vodo odliješ ( nekateri jo spravijo oz. ohladijo, pa popijejo - čisti jetra in ledvice) , nato pa šparglje narežeš na pribl 2 cm koščke.

V ponvi zastekleniš in malo, a ne preveč , zmehčaš čebulo ( dolivaj vodo in posoli, da se ne bo prismodila in preveč porjavela) , dodaš šparglje, na hitro premešaš, vse skupaj pa "zaliješ" z prežvrkljanimi jajci ( odvisno koliko vas bo jedlo....) ... Jajčka na hitro med mešanjem zakrkneš, pa spet ne preveč, da boste lahko "s kruhom pomazali" ... Lahko pa čisto zapečeš in imaš omleto.
Po želji lahko posuješ s svežim peteršiljem. Pri nas vedno zraven damo še žlico kisle smetane, ni pa nujno.

Pri nas jih je mama vedno delala tako, pa njena mama tudi, pa jaz jih tudi in je mmmmmmmmmmmuser posted image

p.s.
Pa mož jih ne sme prveč pojest, sicer celo noč ne bosta spalauser posted image user posted image user posted image

_____________________________

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: ŠPARGLJI
24.4.2006 13:18:28   
baguSka
Mmm moja mami pa nardi špargljevo pito. Mljask!! Boljšga še v življenju nism jedla. Kako jo točno nardi pa ne vem..user posted image

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: ŠPARGLJI
24.4.2006 13:40:06   
Barbs
PITA S ŠPARGLJI
Testo:
20 dkg moke
10 dkg masla
malo soli
Nadev:
40 dkg belih in zelenih špargljev
10 dkg kuhane šunke
2 dcl sladke smetane
3 jajca
2 žlice naribanega trdega sita
sol, poper, muškatni orešček
Moko, maslo, sol z 1 hlade vode hitro zamesimo v testo. Damo v hladilnik najmanj za 1 uro.
V tem času olupimo šparglje in jih skuhamo v slani vodi. Dobro jih odcedimo, šunko narežemo na drobno. Razvaljamo testo, vtisnemo ga v kalup in pečemo 15 minut v pečici na 200 stopinj Celzija. Jajce razžvrkljamo s smetano, dodamo sol, poper in naribani sir. V spečeno testo položimo šparglje, zalijemo z maso jajc in smetane in pečemo še za 25 minut na 200 stopinj Celzija.

user posted image

_____________________________

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: ŠPARGLJI
24.4.2006 20:33:42   
Marogica
JAz jih naredim čisto enostavno. Olupim, odrežem spodnji del, in jih kuham ca. 15 min v slani vodi. Kot dodatek dam Holandsko omako-Sauce Hollandaise(iz vrečke). Razporedim špraglje po krožniku, jih prelijem z omako ob strani pša nadevam kose pršuta in kose melone. Zelo osvežilno in dooobroooo... 

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: ŠPARGLJI
25.4.2006 9:07:43   
Anonimen
Prvič slišim,da olupite špargljeuser posted image Morda tiste gojene,divje pa res nimaš kaj lupit.Nalomiš jih vse dotlej,dokler ne prideš do olesenelega dela stebeljca.
Naj najprej omenim zdravilnost špargeljnov.So zavetniki krvi,ker vsebujejo zdravilne snovi,ki očistijo kri.So odličen diuretik,ki očisti ledvica in jetra,to se takoj po zaužitju opazi na urinu.Od vitaminov vsebujejo:A,B,C ter železo,fosfor,kalcij,mangan ter druge minerale,imajo nizko vrednost ogljikovih hidratov in maščob.Še danes velja,da so špraglejni tudi odličen afrodizijak.Arabci zatrjujejo,da krožnik špargeljnov na dan zagotavlja moč in krepost noč in dan,še toliko bolj,če so zaužiti skupaj z jajčnimi rumenjakiuser posted image

Fritaja z šparglejni:
Na olivnem olju pocvremo na približno 2 cmm nalomljene šparglejne,dodamo na koščke narezano slanino,ali pršut ali domače klobase.
Ko se cvrejo dodamo malo tople vode,da se zmehčajo.Nato dodamo,stepena jajca,ki smo jih posolili in popoprali,počakamo,da zakrknejo,pa ne preveč.
Če vam je všeč tudi okus koromača,lahko tej zmesi dodate tudi nasekljan divji koromač.

Špargljevi polpeti:
Na kocke natezan suh kruh
namočen v mleku,
čebula
parmezan,
jajac,
olupljeni mandeljni,
šparglji

Na mrzlo olivno olje,ki ga vlijemo v vročo ponev,sresemo,
nasekljano čebulo,čisto malo jo popražimo,odstavimo izognja,
dodamo kocke kruha,stepena jajca,parmezan,naribane olupljene mandeljne,
in na drobno narezane špraglje,če je masa preredka,pa še malo ovsenih kosmičev.
Pregnetete maso in oblikujete polpete.
Polpete pocvrete na olju.
Ponudite jih z belo polento(ne narejeno iz belega zdroba,temveč iz koruzne moke)
 
Lahko naredite tudi Pizzo iz špargeljnov,le da jih prej balnširate,preden jih položite na pizzo,na katero ste že prej dodali prvotne sestavine:pomodore,sir,šunko ali pršut.

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
25.4.2006 13:13:59   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: ŠPARGLJI
11.5.2006 11:30:14   
asso
Ja Barbs je najbrž mislila na beluše (domača šparglja).
Jaz špargljev nikoli ne kuham jih vedno samo pocvrem in podušim - vse ostane v posodi, se ne izgubi v vodi. To velja tako za domače kot za divje.
Neva pa je dodala recept za z jajci.
Zelo zelo dobra je beluševa juha. Ko šparglje podušiš (narezane na majhne kolobarčke - dokler se reže na mehko - trde dele zmiksam) na malo olja jih še posoliš, zaliješ z vodo delaš še nekje 20 minut, dodaš malo gresa, sladko smetano, pokuhaš še 5 minut in juha je končana. Pri nas jo obožujemo, še posebno ta mala. Jaz preden dodam gres sicer pol juhe zmiksam s paličnim mešalnikom, da je bolj kremasta juha. Ponavadi jo pripravim v ogromnih količinah in jo zamrznem.
"Olupke" belušev ne vržem stran, ampak jih pokuham v vodi s katero nato zalijem šparglje za juho...
Trde dela špargljev pa zmiksam in jih tudi dodam v juho tako, da ne vržemo stran nič...

Zelo dobri so tudi zrezki s šparglji v omaki, katerim jaz dodam še rezance... njami, njami...

_____________________________

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako pripraviti popolno pokovko?
photo
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...
Danes so na jedilniku šparglji
photo
Šparglji so znani po svojem zdravilnem učinku. Preverite kuharske trike, ki jih morate poznati pri pripravi jedi iz špar...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?