|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   čaj krvomočnice
29.11.2007 14:52:54   
ETAN
Pozdravček,
po menstruaciji sem začela piti čaj krvomočnice, ki mi ga je svetovala sodelovka. Nekaj sem že zasledila na to temo, ampak že dolgo nič. Kaj je katera od vas že poskusila s tem in kako ga je pila oz koliko časa? Pravijo, da je dober za uravnavanje mestruacijskega ciklusa, lajšanje bolečin in za plodnost.
Lep dan še naprej, papa
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: čaj krvomočnice
29.11.2007 15:09:07   
pipika123
Jaz sem zasledila da ga piješ 1x dnevno, da ga pa ne smeš priti med M. Jaz ga bom tudi v kratkem kupila. Malo poglej po netu. Se najde.user posted image

(odgovor članu ETAN)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: čaj krvomočnice
29.11.2007 16:35:35   
Skratek46
Ja sem slišala že dosti glede tega...Jst ga grem iskat, če slučajno pride user posted image . Upam...zelooooo upam, da mi ne bo treba-dejte mi pa povedat,če je kera zanosila po tem ko ga je pila prosim...

(odgovor članu pipika123)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: čaj krvomočnice
29.11.2007 17:11:59   
vianne
Za vse ki vas zanima glede čaja krvomočnica....
Podatke sem prebrala iz knjige o zeliščih (se mi zdi da je od Ašiča ker imam samo kopijo knjige brez prve strani user posted image ) in vam bom napisala za kaj in kako se jo lahko vse uporavlja:

KRVOMOČNICA ALI SMRDLJIČKA

pri vnetju grla grgramo s prelivom. Namok porabimo pri želodčnih in črevesnih vetjih, driskah novorojenčkov, bolečinah v želodcu, grlu, prsnih katarjih, revmi in protinu, proti kamnom. Prav nam pride pri vnetju ledvic. Zelišče si ponoči prilepimo na ledvice, poleg tega pa pijemo namočeno zelišče. Prvi vnetih očeh, vnetju obraznega živca, otečenih dlesnih zelišče stolčemo in ga položimo na boleče mesto. Zelišče navežemo na otekline pri ljudeh in živalih. Pozimi suho zelišče najprej namočimo v vodi, da je mehko, nato pa navežemo na bolno mesto. Zdravimo tudi kožne neprijetnosti, kot so lišaji, srbež, ekcemi, razjede, rane, vnetja. Zel položimo na bolni mehur če noč. Navodilo za namok: rastlino namakamo 8 ur.
Na 1/2 litra vode damo 10-15 g ali eno žličko zelišča na skodelico. Pijemo čez dan po požirkih. Ob neplodnosti v zakonu naj mož in žena popijeta po požirkih vsak dan skodelico čaja. Uspeh se bo verjetno kmalu pokazal.

No zadnji del, ki je najbolj pomemben pa sem vam/nam kar pordečila.

Prilagam pa še povezavo kjer je že bilo nekaj govora o tem

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=2092393


No zanimovo zelišče pa je tudi plahtica in vam "pišem" tudi povzetek o tem...

PLAHTICA

je prvovrsto zdravilo za vse ženske bolezni: pri belem toku, premočni menstruaciji, težavah v trebuhu, lajša meno. Je za pitje in umivanje. Nosečnice naj bi redno pile ta čaj, ker lajša porod in ugodno vpliva na novorojenčka. Marsikatera operacija ob porodu bi odpadla, če bi ga žene dovolj zgodaj in redno začele piti. Ustavlja krvavitve pri notranjih pokodbah. To pride zelo prav pri avtomobilskih in drugih nesrečah. Ako otroci kljub dobri hrani ne uspevajo in imajo slabo razvite mišice, se po tem čaju vidno okrepe in se začno lepo ravzijati. Tudi kopeli v prekuhani plahtici bi jim znatno pomagale. Obnese se pri vročici in prisadih zaradi notranjih poškodb, pri vnetih dihalih, kašlju, vnetih zobeh in kilah, ognojitvah in čirih v spodnjem životu. Čaj plahtice pomirja in pripomore k zdravemu in trdnemu spanju. Učinkuje zoper vnetje očesne veznice. Ustavlja krvavitev iz dlesni, ko nam izderejo zob. Lajša težave protina in revme, zdravi slabokrvnost in vodenico, je uspešen pri pomladanskem zdravljenju, zadržuje poapnenje žil, preprečuje kap, zadržuje razvoj sladkorne bolezni. Pomaga pri vaginalnem in analnem srbeju. čaj priporočajo za umivanje gnojnih ran, vnetih oči, vlažnih ekcemov. Z njim naj bi grgrali pri vnetem glu in ob vnetju ustne sluznice. Pomaga seveda pri raznih črevesnih in želodčnih težavah.
Čaj pripravljamo kot poparek: eno čajno žličko zdrobljene zeli poparimo s 1/4 kropa. Po 10 minutah lahko precedimo in popijemo 1-3 skodelice na dan. Čaj naj bo nesladkan!

Stvari ki so si mi zdele najbolj zanimive in uporabne na tem forumu sem kar pordečila

O plahtici pa prilagam tudi naslednji link
http://www.trebnik.com/zelisca/plahtica.php


Evo me prav prsti bolijo. Ne zamert če se bo pojavil kakšen tiskarski škratek. Upam, da vam bo napisano v pomoč in tiste, ki boste čajčke pile, da vam bodo tudi pomagali in boste no bomo kmalu srečke user posted image

P.S. še to: sama sem si čaja kupila v Sanolabor

Vsem skupaj pošiljam en velik user posted image in user posted image za srečo, da nam bodo čajčki pomagali!!!!


(odgovor članu ETAN)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: čaj krvomočnice
29.11.2007 17:15:23   
vianne
Sem opazila da prva povezava ne dela... se opravičujem

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=2092393

Tako upam, da bo sedaj delovalo

(odgovor članu vianne)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: čaj krvomočnice
29.11.2007 17:16:11   
mirabela
HVALA VIANNE

(odgovor članu vianne)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: čaj krvomočnice
29.11.2007 18:12:15   
Taula
Piješ ga lahko samo dokler nisi noseča, med user posted image  se ne pije. Ko si noseča ga ne smeš piti, ker lahko vpliva na splav.

_____________________________

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)



(odgovor članu mirabela)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: čaj krvomočnice
29.11.2007 19:13:16   
cleopatra
oče vsega tega je Breuss, več lahko preberete v njegovi knjigi, dosti po njem je prevzel pater Simon Ašič.  Če povzamem, smrdljička se pije pri težavah z neplodnostjo, plahtica (Breuss omenja naj bi 2 vrsti zmešal 1/2, vendar v Stični imajo samo eno) pa naj bi se pila pred porodom za lažji porod.  Pri meni je delovalo....

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: čaj krvomočnice
29.11.2007 22:07:25   
J.L.
Nevem če je naklučje ali je čaj res pomagal pri moji zanositvi. Jaz sem ga pila po požirkih, partner poredko, čeprav je priporočljivo, da ga pijeta oba. Poleg krvomočnice sem pila tudi rman in si iz njega delala občasno kopel, po nasvetu prodajalke v Salonaborju. Sedaj sem v 19tednu. :)


(odgovor članu cleopatra)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: čaj krvomočnice
30.11.2007 8:33:19   
*sanela*
Nevem če sem prav razumela!
Krvomočnico samo namočim v hladno vodo in pustim 8h stati, plahtnico pa prekuham? Kaj pa rman??????

(odgovor članu J.L.)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: čaj krvomočnice
30.11.2007 12:38:53   
J.L.
Jaz sem v 2dcl vrele vode dala 2 zvrhani žlički krvomočnice in pa čist malo rmana, kasneje precedila in pila po požirkih čez dan. Rman mi je bil ful premočen, da bi ga spila 2dcl po 2 žlički in sem si raje delala kopel.

(odgovor članu *sanela*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: čaj krvomočnice
30.11.2007 23:05:36   
Majuska
Krvomočnica ali smrdljička se priporoča, ko želiš zanositi oziroma pri parih, ki imajo težave z neplodnostjo. Midva  z možem sva ga pila zdaj dva meseca in očitno je učinkovalo. Kar pogumno!

(odgovor članu J.L.)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: čaj krvomočnice
1.12.2007 14:38:53   
sunny24
Hello! A mogoče katera ve, kje bi lahko v NG oz v njeni okolici kupila ta čaj? Sem namreč bila v Sanolaborju in v trgovini Natur V Mercatorju v NG, pa ga nekjer nimajo in nevejo, kdaj ga bojo sploh dobili. Hvala za odgovor :)

(odgovor članu Majuska)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: čaj krvomočnice
1.12.2007 15:02:25   
vianne
sunny24 ravno v torek ali sredo (sem že pozabila) sem bila v Sanolabor v Mercator center v NG in sem kupila zadnjo vrečkico čaja, (sorry user posted image ) tako, da bi si morali obnoviti zalogo. Sem pa pred tem iskala tudi tale čaj v Sanolabor v Postojni pa jim je tudi zmanjkal, vendar obnavljajo zalogo vsaka dva tedna tako, da je v NG verjetno isti sistem naročanja. Se je za pozanimati.

(odgovor članu sunny24)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: čaj krvomočnice
1.12.2007 15:39:12   
sunny24
o ti lumpa! user posted image

Sem se pozanimala, pa mi je trgovka rekla, da se ji sanja ne, kdaj ga bojo dobili. Res nevem, kje bi ga lahko še dobila. user posted image

(odgovor članu vianne)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: čaj krvomočnice
1.12.2007 20:17:09   
metuLJchy
sunny če imaš možnost da ti ga kdo v ljubljani kupi, ga prodajajo tudi na ljubljanski tržnici, pod arkadami prodaja zelišča ena gospa

(odgovor članu sunny24)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: čaj krvomočnice
3.12.2007 11:16:11   
ETAN
Jaz serm tudi iz NOve Gorice in sem ga kupila v mercatorju,želiščna trgovina. V Lekarnah ga nimajo tako, da ne iskat. Ti pa ne znam pomagat, kje je še katera Žleiščna. Edino v Ajdovščini,
papa

(odgovor članu metuLJchy)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: čaj krvomočnice
3.12.2007 21:38:06   
varci
Ojla tudi jaz sem si danes kupila tale čudežni čajček.
Zanima me kako dolgo ga moram piti. A je to samo do konca ovulacije ali ga lahko pijem neprekinjeno dokler ne zvem, da sem noseča, ker baje nekaj potem vpliva na splav.
Tudi mojega user posted image  sem prepričala, da ga pije pa mu je ful zanič. Ali ga lahko zmešam z žličko medu? Ali je učinek isti?

(odgovor članu ETAN)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: čaj krvomočnice
4.12.2007 12:56:19   
varci
IZVIRNO SPOROČILO: varci

Ojla tudi jaz sem si danes kupila tale čudežni čajček.
Zanima me kako dolgo ga moram piti. A je to samo do konca ovulacije ali ga lahko pijem neprekinjeno dokler ne zvem, da sem noseča, ker baje nekaj potem vpliva na splav.


Ful bi prosila za način uživanja krvomočnice. user posted image

(odgovor članu varci)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: čaj krvomočnice
4.12.2007 13:02:14   
vianne
varci čaj krvomočnice pijem eno skodelico na dan po požirkih in sicer vsak dan, razen v času menstruacije, se baje ne sme. Sama čakam še dva ciklusa preden grem zopet v nove boje in jo nameravam piti še dva meseca kot sem ti napisala. Kako bom potem pa še ne vem. Verjetno do plodnih dnevov jo bom pila nato prekinila in počakala ali bo user posted image  in če ne bo spet isto naprej.

(odgovor članu varci)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: čaj krvomočnice
4.12.2007 13:10:18   
varci
Vianne, hvala verjetno bom tudi jaz prekinila po plodnih dnevih, med user posted image  pa sigurno.

Naj ti čim prej mineta še 2 ciklusa. user posted image

(odgovor članu vianne)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: čaj krvomočnice
4.12.2007 13:15:06   
tinkamiška
sem sama tudi pila ta čaj, pri meni je na škatlici pisalo kako se ga pripravi, pa sem zdej pozabila, se pa kuha ne samo namaka.
pila sem ga po požirkih eno skodelico na dan.
kupila sem ga v celju v biotopicu, če ga katera ne more dobit, ga lahko kupim in pošljem...

tinka


_____________________________

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu varci)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Najbolj ujemajoči astrološki pari so ...
V članku preveri, kateri so najboljši kozmični ljubezenski pari.




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?