|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   črpanje mleka in NE dojenje
28.2.2008 22:40:10   
mimoza
Pozdravljene!

Mene pa zanima, ali je katera tukaj, ki se je že pred rojstvom otroka odločila iz takšnih ali drugačnih razlogov, da ne bo dojila, ampak si bo mleko črpala s prsno črpalko in otročka nahranila po steklenički?

Zanima me, kako so to sprejeli v porodnišnici, so vas postrani gledali, so vas želeli prepričati v dojenje ali vam kakorkoli drugače solit pamet?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: črpanje mleka in NE dojenje
28.2.2008 22:42:49   
Lunc_a
Če sem iskrena nikoli ne bi tako.že parkrat ko sem si črpala mleko je bilo zelo mučno,zdaj pa da bi to delala večkrat dnevno-mah šus v čelouser posted image

(odgovor članu mimoza)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: črpanje mleka in NE dojenje
28.2.2008 23:03:48   
pikalonca
In zakaj ne bi dojila, če ni omejitev fizične narave? verjemi,  da sem pri obeh frockih pumpala po 1 mesec in bila potem najsrečnejša, ko sta oba osvojila tehniko sesanja na dojki. Ma ni je primerjave. Nobenih flšk in prekuhavanja. Ne razumi me narobe, saj te ničesar ne obtožujem, ampak pač ne razumem takega razmišljanja, zakaj bi si zakomplicirala situacijo, če ni treba.
Naj te ne skrbi kako bi odreagirali v porodnišnici, saj se itak z marsičem ne strinjajo, a otrok in prsa so tvoja tako da poslušaj svoje misli in srečno.

_____________________________

Kdor hoče videti, mora gledati s srcem.

(odgovor članu mimoza)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: črpanje mleka in NE dojenje
28.2.2008 23:15:32   
mimoza
Če sem iskrena nikoli ne bi tako.že parkrat ko sem si črpala mleko je bilo zelo mučno,zdaj pa da bi to delala večkrat dnevno-mah šus v čelo


Zakaj je bilo mučno?

(odgovor članu pikalonca)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: črpanje mleka in NE dojenje
28.2.2008 23:27:03   
Vrtnica79
Boš vidla pol v praksi kako zgleda, pa boš istega mišljenja

_____________________________

Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri.

(odgovor članu mimoza)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: črpanje mleka in NE dojenje
28.2.2008 23:53:35   
malimisek
Jaz si črpam mleko. Nikoli nisem dojila, ker nisem mogla. Sprva ni bilo mleka, ko je prišlo, sem imela vdrte bradavice. Na koncu bi celo šlo, pa se je mali navadil flaše, na dojki pa se je samo cartal. Še patronažna je rekla, da nima smisla. No, in tako si črpam vse od rojstva. Sem sprobavala nastavke, ob misli na njih, mi je kar slabo.
Če bi šlo, bi pa dojila veliko raje. Edina svetla točka, da še črpam je, da še otrok ni bil nič bolan. Hvalabogu.

(odgovor članu Vrtnica79)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: črpanje mleka in NE dojenje
29.2.2008 5:31:11   
anju
črpanje vzame čas. odvisno kakšen je otrok, ampak meni ne bi zneslo. kar sem prebrala izkušenj s črpanjem, vem, da je potrebna velika vztrajnost. smo te že tu postrani pogledale, kaj? user posted image ne, povemo kaj je bolj enostavno. je res odvisno od razlogov zakaj ne, teh pa nisi navedlauser posted image
v porodnišnici te pa lahko postrani gledajo zaradi marsikake reči, ampak če mama ravna kot čuti in je s tem mirna, dela najbolj prav.

(odgovor članu malimisek)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: črpanje mleka in NE dojenje
29.2.2008 7:47:32   
sanosan
Jaz ti lahko povem iz lastnih izkušenj v porodnišnici, kako zgleda črpanje. Ker je moj prvi user posted image  imel zelo slab sesalni refleks in zaradi manjših zapletov, sem si prvi teden v porodnišnici morala črpati mleko. Ko enkrat osvojiš tehniko črpanja, je stvar malo lažja, vendar je na začetku to samo 10 ml, 15ml,... in še to na nekje 2 uri ali celo bolj pogosto (odvisno od user posted image ). Ker sem bila takrat v porodnišnici in otroček na antibiotiku in glukozi, odštej pestovanje, steriliziranje flašk, previjanje, podiranje kupčkov,... (vse to so opravile sestre, dokler je bil na infuziji antibiotika 24ur). Ko so mi ga prestavile v sobo, je bilo skoraj nemogoče pravočasno načrpat mleko, zraven tebe pa se joče lačen user posted image  (psihično ne gre, hočeš hitet, pa ne moreš). Če želiš pravočasno načrpat dovolj mleka, moraš vsaj 45 min prej začet črpat mleko. In če sedaj pomisliš (moj user posted image  je jedel na 2 uri na začetku in tudi vso dojenje); začneš črpat mleko, po približno 30-45 minutah imaš dovolj, da se otrok naje, ga nahraniš, kar ti vzame vsaj 15 min. In je mimo prva ura, potem otroka previješ, podreta kupček, vse skupaj umiješ, če imaš srečo, ti user posted image  zaspi in lahko začneš znova črpat za naslednji obrok.

Jaz ti predlagam, da razmisliš, kateri so tisti razlogi, zakaj ne bi dojila in raje črpala. Če ti karkoli okoli dojenja ni jasno in imaš kakšno vprašanje, probaj kontaktirat (magari na zs) mene ali katero drugo iz rr, ki ima malo izkušenj s črpanjem in dojenjem, ali pa še bolje kakšno svetovalko za dojenje.  Preden se odločiš, pretehtaj vse možnosti.

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: črpanje mleka in NE dojenje
29.2.2008 9:11:39   
malimisek
Za sanosan: super napisano.

Rekla sem že, da si črpam. Ene štiri mesece sem črpala za vsaki obrok. Počutila sem se kot kakšna kravica, skoraj nisem delala nič drugega kot še samo črpala. Sedaj črpam zjutraj in zvečer. Vzame mi dve do tri ure časa. Če je pred menstruacijo- takrat še le dolgo traja. Potem je v redu. Sedaj, po skoraj osmih mesecih pa že razmišljam, da bi bilo dobro, da bi se to končalo. Vsakič ko kam gremo je prva skrb: imamo pumpico? Pri mami jo tako že imamo, če jo slučajno potrebujemo. Mene nekaj jezi desna dojka: na levi traja pol ure, na desni pa tudi do ene ali več. Pa sem vedno gledala, da sem črpala enako količino na obeh.

Če bi imela še enega: tako dolgo ne bi več črpala NIKOLI. Je pa res, da je to očitno naravni antibiotik. Aja, najbolj grozljivo mi je bilo poleti dopoldne, ko so bile vse mamice na sprehodih, jaz pa črpam. Malemu sem na hitro porinila dudo v usta, pa boga zraven prosila, daj bodi še malo tiho, da dokončam. Nabavila sem si električno črpalko, pa mi bolj ustreza kar ročna. Tista glava za električno pa leži v omari.
Mislim, da ni boljšega, da daš malemu dojko, če je možnost. Tako pa, kamorkoli boš šla, boš že prej študirala: kdaj bo jedel, mleko je treba zagreti. Ponavadi, če grem ven, naredim flašo in ne jemljem zraven mleka.

Ker sem imela mleko, ga je bilo pač škoda. Imam srečo ( ali pa sem že tako navajena), da me bradavice sploh ne bolijo.
Jaz ti toplo svetujem, da dojiš. Če dojiš, še vedno lahko kdaj načrpaš. Ko boš zvečer tako utrujena, da boš videla še samo poteljo vedi: ni postelje in spanja, najprej pumpica, potem vse ostalo. Saj pravim: če je kaj na mleku, mali je še vedno zdrav pri osmih mesecih.
Če je le možno, DOJI.

(odgovor članu sanosan)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: črpanje mleka in NE dojenje
29.2.2008 9:14:55   
loncica
Da ti povem mojo izkušnjo. Mali je na začetku ful slabo vlekel in sem jaz tudi rekla, da če se ne bo hotel dojit, si bom pa črpala. Pri meni to ne bi šlo. Fora je v tem, da si ni tako enostavno načrpat recimo 100ml. Pri starosti dveh mesecev naj bi pojedel okrog 125ml, pa si jaz skoraj ne morem toliko izčrpat. Pa še to črpam vsaj 30 min. Zdaj pa računaj. Če otrok je vsaki dve uri in pol, moraš ti najprej sterilizirat črpalko in flaško, si dolgo časa črpat, potem da hraniš in spet moraš potem umivat flaške, črpalko.... Vsekakor kar zamudno opravilo, pa na koncu mu moraš še dodajat, ker ne izčrpaš dovolj. Jaz sem na začetku mislila, da si bom črpala, ko bomo šli kam na izlet. Zdaj user posted image  raje podojim v avtu, kot pa da grem čez celo proceduro s črpalko.

Jaz ti svetujem, da poskusiš z dojenjem. Pa ne, da bi ful hvalila dojenje, ker jaz imam z mojim sinom včasih prav borbe pri dojenju, ampak je res bolj enostavno, kot da si črpaš. Res, najbolj boš videla, ko si boš probala črpat.

Drugače pa ne verjamem, da bi te v P grdo gledali. Je to le tvoja odločitev.


(odgovor članu sanosan)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: črpanje mleka in NE dojenje
29.2.2008 9:30:07   
emaa
No jaz imam dvojčka, nedonošena, črpala sem si na začetku za oba, kr eden ni mogel sesat, ker je imel operacijo in je bil hranjen po sondi, drugi pa je bil prešibak. Sicer sem enega potem dojila (razen ponoči, takrat je pa od ugodja zraven zaspal in se čez pol ure zbudil lačen), za drugega črpala. Je naporno, jaz sem sicer v 20 minutah brez problema načrpala 240ml in več, ampak je bilo treba na uro. Malega podojit, načrpat, da sem imela za v bolnico za drugega, Nekaj časa sme črpala trikrat na dan (ponoči nikoli), potem zjutraj in zvečer, ker mu tega nisem hotela vzeti, saj je imel posebno formulo, ki je zanič tako, da ne znam povedat. Jaz sem si načrpala po 600ml na dan, kar je mojemu 2,5 mesečniku zadostovalo za cca pol obrokov saj je pojedel od 170-210ml na obrok. Pa še dojila sem in se počutiš kot stroj, ne počneš nič drugega. Pa ne me narobe razumet, ne zagovarjam dojenja za vsako ceno (če ne gre, ne gre), je bolj komot kot črpanje, mi pa ne eno, ne drugo ni pomenilo posebne vezi, temveč velik fizičen napor, poskrbeti za dva malčka, od katerih je eden bolan. 

(odgovor članu loncica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: črpanje mleka in NE dojenje
29.2.2008 9:55:27   
kristinaj
ma kaj ni lažje da ji daš aptamil, novalac......

(odgovor članu mimoza)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: črpanje mleka in NE dojenje
29.2.2008 15:28:40   
AnaMaria
Tudi jaz si črpam in dajem po flaši. To pa zato, ker imam ploske bradavice in mala težko zagrabi, z nastavki sva se pa samo matrali. Sem jo dojila z nastavkom po 20 min in za njo še črpala pa sem videla, da se je samo crkljala. Tako, da sem se odločila da si bom pač črpala in ji dajala po flaši.
Res je zamudno, meni vzame pol ure eno črpanje imam pa vedno načrpano vnaprej za dva obroka tako, da lahko malo prilagajam čas črpanja.
Pri naslednjem otroku se bom verjetno bolj potrudila z dojenjem, ravno zaradi časa. Je pa tako, da sem se sedaj navadila vsega tega in sem kvečjemu vesela da mala dobiva moje mleko, ki ga je zaenkrat še dovolj.
Če bi imela ''normalne'' bradavice sigurno ne bi črpala. Sam kaj moremo.

Zanima me pa še samo a je katera preizkusila tisto napravico od Aventa, ki naj bi bradavice nekako ven potegnilo, ne vem kako se že reče.

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: črpanje mleka in NE dojenje
29.2.2008 21:47:12   
janja
Se podpišem pod vse zgornje poste.

Jaz sem črpala pri prvem zaradi vnetih bradavic 2 meseca. Drugega dojim normalno in sem najsrečnješi človek na svetu. Črpam edino večerni obrok, ker mleku dodam riževe kosmiče.

Tako da ni vprašanja črpaj ali doji. Sicer pa je odločitev tvoja.


_____________________________

Otroci so naše največje bogastvo! Čuvajmo jih!

http://janja73.mojalbum.com
http://zo-ja.mojalbum.com

(odgovor članu AnaMaria)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   [Brisano sporočilo]
29.2.2008 22:19:06   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu janja)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: črpanje mleka in NE dojenje
29.2.2008 22:23:53   
OliveOyl
IZVIRNO SPOROČILO: Lunc_a

Če sem iskrena nikoli ne bi tako.že parkrat ko sem si črpala mleko je bilo zelo mučno,zdaj pa da bi to delala večkrat dnevno-mah šus v čelouser posted image


Enako.Dobrih 14 dni sem si stiskala mleko(zdr.razlogi)ga metala vstran.
Ma jaz sem mislna,da se mi bo lih strgalo.Komaj sem čakala,da se priklopiva.Bala sem se,da se ne bi hotela več dojiti po takem presledku,samo ni bilo nikakršnega problema.

(odgovor članu Lunc_a)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: črpanje mleka in NE dojenje
29.2.2008 22:27:59   
mayy
Moja sestra si je črpala mleko 6 mescev ker je bila hčerka pršibka da bi sesala. Je uspela da je mleko dobila in nato obdržala. Sta se nato začeli dojiti in se dojili zelo zelo dolgo.
Tako da ni pogoj za dojitev prav dojenje, lako si pomagaš s tem da si mleko črpaš.
Je pa seveda odvisno od vsake posameznice ali mleko dobi ali izgubi.


_____________________________

Biti to kar smo in postati to kar smo zmožni, to je edini cilj življenja!



(odgovor članu OliveOyl)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: črpanje mleka in NE dojenje
1.3.2008 8:25:21   
Nenya
Samo v opozorilo v Ljubljanski porodnišnici nimajo sterilizatorja na oddelku, lahko maš svojega, ali greš pa na njihovo črpalko, ki je stara sigurno 20 let, podobna molznemu stroju in grozna za bradavice in najhuje, je nekje stran od sob in moraš ali otroka vzet sabo, kar ne vidijo radi ali pa ga pustiti samega.

_____________________________

Ever stopped to think ...
then forgot to start again?

(odgovor članu mayy)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: črpanje mleka in NE dojenje
1.3.2008 18:13:01   
srečka nosečka
IZVIRNO SPOROČILO: AnaMaria

Tudi jaz si črpam in dajem po flaši. To pa zato, ker imam ploske bradavice in mala težko zagrabi, z nastavki sva se pa samo matrali. Sem jo dojila z nastavkom po 20 min in za njo še črpala pa sem videla, da se je samo crkljala. Tako, da sem se odločila da si bom pač črpala in ji dajala po flaši.
Res je zamudno, meni vzame pol ure eno črpanje imam pa vedno načrpano vnaprej za dva obroka tako, da lahko malo prilagajam čas črpanja.
Pri naslednjem otroku se bom verjetno bolj potrudila z dojenjem, ravno zaradi časa. Je pa tako, da sem se sedaj navadila vsega tega in sem kvečjemu vesela da mala dobiva moje mleko, ki ga je zaenkrat še dovolj.
Če bi imela ''normalne'' bradavice sigurno ne bi črpala. Sam kaj moremo.

Zanima me pa še samo a je katera preizkusila tisto napravico od Aventa, ki naj bi bradavice nekako ven potegnilo, ne vem kako se že reče.



Se podpišem pod ta post. Tudi nama ni dojenje steklo, ker je bila mala na intenzivnem oddelku, pa še vdrte bradavice imam. Črpanje mi ne predstavlja večje ovire. Pa še točno vem, koliko je mala pojedla, da ne visi na dojki samo zaradi dude. Pa nisem proti cartanju. Jo pa tudi pristavim, samo vidim, da se ne naje in ostajava pri črpanju.
Bi pa rekla - izbira vsake posameznice.

(odgovor članu AnaMaria)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: črpanje mleka in NE dojenje
1.3.2008 18:22:49   
koala
Jaz sem črpala samo dvakrat, pa še to zaradi kontrole kolikomleka sploh imam, ker se je naše dete zeloo pogosto hotelo dojiti. Moja izkušnja? Jaz nebi, ker me je to bolj zmatralo, saj sem po 30 min črpanja načrpala 80 ml. Odločitev je pa vekakor tvoja.

Aja, miji cimri v P je črpanje šlo dosti boljše ko je začela črpat z Aventovo električno črpalko. Z ročno pa se je ful matrala.

_____________________________

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu srečka nosečka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: črpanje mleka in NE dojenje
1.3.2008 22:06:01   
valči
Ne da se mi obširno pisat moje zgodbe,vendar sem skusila en teden nedojenja,črpanja mleka,ki sem ga zaradi zdravil zlivala stran.In ta teden mi je bil en najtežjih,odkar imam otroke.Sem bila kot cunja.
Ob petih zjutraj vstat,mali mleko naredit,jo nafojtrat,potem 5.30 črpanje,ki je trajalo 45 minut,2.5 dcl sem sčrpala zjutraj.Potem čez dan na tri ure črpala,vmes malo hranila,animirala,še dva otročka zraven in to do 11.30 zvečer,ko je bilo zadnje črpanje.Tako sem ves dan samo črpala,prala flaše,delala mleko,še ven nisem prišla v enem tednu.Grozauser posted image .Ko se spomnim,me mine.

Ko sem začela nazaj dojit,nebesa.Otrok se naje,nobenega pripravljanja,vedno pri roki,kamorkoli lahko greš.

Ne vem,kak razlog imaš,vendar ti tega ne priporočam,ker ogromno dragocenega časa zgubiš.Čas je denar.Premisli.


_____________________________

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: črpanje mleka in NE dojenje
1.3.2008 22:07:07   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: valči

Ko sem začela nazaj dojit,nebesa.Otrok se naje,nobenega pripravljanja,vedno pri roki,kamorkoli lahko greš.


Ej, a ti je uspelo :)?


(odgovor članu valči)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: črpanje mleka in NE dojenje
2.3.2008 14:59:53   
valči
Mič II,
ja,nama je uspelo,sicer je protastirala in sprva ni znala več potegnit,pa sem vztrajala,brez vseh flašk in jo od takrat naprej znova polno dojimuser posted image
Midve sva dokaz,da se vse zmore,če se le hočeuser posted image


_____________________________

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: črpanje mleka in NE dojenje
2.3.2008 22:12:45   
skuštrana
 Mič, valči je carica user posted image Seveda ji je uspelo user posted image user posted image

_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: črpanje mleka in NE dojenje
2.3.2008 22:14:02   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana

Mič, valči je carica user posted image Seveda ji je uspelo user posted image user posted image


Ja bravo, res user posted image user posted image

(odgovor članu skuštrana)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?