|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Šum na srčku
14.6.2006 18:38:34   
marija 773
Sem njen partner in se oglašam v njenem imenu, ker je Marija na otroški intenzivni z Dejančkom, ki se je rodil v petek zvečer ob 23h18 minut (09.06.)nedonošen ( teža okoli 1kg in 38cm), v 28 tednu nosečnosti z carskim rezom zaradi vnetja.Seveda sem bil v soboto že pri njima , da sem lahko videl svojega prvega otroka-sina, tako nebogljenega v inkubatorju priklopljenega na cevko in senzorje in nisem mogel zadržati solz sreče in žalosti obenem. Zelo sem se razveselil njegove živahnosti, saj je kar naprej nekaj telovadil z rokicami in nogicami, 7 tednov bo moral ostati v inkubatorju do 35 tedna, so dejali. Seveda sem sprejel to dejstvo in se s tem tudi sprijaznil. saj mi ne preostane drugega sem si dejal, tako sem začel zbirati razne informacije na internetu o nedonošenčkih. V ponedeljek sem zopet obiskal Marijo in Dejančka, kmalu po prihodu naja je poklicala njegova pediatrinja na razgovor in nama razložila da je pri Dejanu slišati šum na srčku, ki pa je zaradi prirojene napake na srčku. Na srček gre normalno 2 aorti-žili, dovodna in odvodna, pri njem pa je samo ena žila , oz. če sem je prav zastopil sta nekako zraščevi v eno, da pa sploh živi in da se kri nekako meša pa je zato ker ima luknjico v srčku skozi katero se pretaka kri in mu to za silo omogoča življenje.Povedala je da ga je kardiolog že pregledal in da bo potrebna operacija na srčku ampak šele ko se bo poredil na normalno težo, to pa naj bi bilo šele čez 2 meseca, saj je sedaj zagotovo ne bi preživel. Seveda naja je ob tem dejstvu zelo stisnilo v duši , najbolj pa naja skrbi če bo najin Dejanček do takrat sploh preživel, če bo sploh dočakal operacijo. Zanima naju če ima katera podobne izkušnje, oziroma če je sploh še kaj upanja za Dejančka in kakšne so možne posledice če preživi. Za komentarje se že vnaprej zahvaljujeva.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Šum na srčku
14.6.2006 19:24:01   
cukerček
Najprej ti naj povem, da me je vajina zgodba ganla do srca in da sočustvujem z vama. Ne spoznam se na te zadeve ampak z današnjo tehnologijo in s spretnostjo zdravnikov menim oziroma upam da se lahko vse še dobro konča.
Upanje umre zadje, saj vem da je meni lahko govorit ker nisem v tej situaciji hočem ti le povedat da držim pesti da se vs dobro izteče.
Naj vas user posted image čuvajo.

(odgovor članu marija 773)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Šum na srčku
14.6.2006 21:10:08   
urši77
Mi je hudo za malčka in seveda tudi vaju, vendar se mi zdi da obstaja en srčkov al klub al nekaj takega (porskaj na internetu)m vem pa da imajo ravno v soboto nekje piknik, pa bi mogoče od tam sodelujočih staršev zvedela kaj bilj konkretnega.
Bomo držali pestke da se vse poštima tako kot je trebauser posted image

(odgovor članu marija 773)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Šum na srčku
14.6.2006 22:50:20   
Anonimen
Poglej, ne vem, kako hudo je pri vama, to vama bo odkrito povedal otrokov kardiolog. Verjemi, če bo zelo rizično, vaju bodo na to pripravili.

Mogoče te bo malo potolažilo to, da je moj sinček tudi imel luknjico v srčku, vendar ne takšne kot tvoj (naša naj ne bi bila nevarna), in da se je ta luknjica sama zarasla.

Otroci so trdoživi in marsikaj prenesejo. Srček se bo še razvijal in popravljal! Nekatere srčne operacije pa so tudi že rutina...   

Želim vama, da bo tudi vajin Dejanček kmalu v vajinem naročju!

(odgovor članu urši77)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Šum na srčku
15.6.2006 6:16:34   
Vrtnica1
Tudi jaz, žal, nimam nobenih informacij o tem, ampak držim pesti za vas tri in malemu Dejančku veliko user posted image in user posted image , da bo bedel nad njim.
Veliko sreče vam želim, pocrkljajte malega fantka.

(odgovor članu marija 773)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Šum na srčku
15.6.2006 8:19:37   
darjatimci
Tudi jaz bi ti rada napisala nekaj v tolažbo,seveda tudi iz izkušenj.Te prirojene srčne napake ima ogromno otrok,jih je pa precej različnih in tudi zakompliciranih.Ni pa res,da se te luknjice zarastejo kar same od sebe,to vam bo potrdil vsak kardiolog.Pri nekaterih se ta napaka res sama od sebe popravi ali pa potuhne in kasneje izbruhne.
Mene so zaradi take napake operirali pri 24letih,sem že pisala otej zadevi.Ko so meni odkrili to napako so mi dejali,da je prirojena in ko sem se pač vse pozanimala,kako in kaj za v naprej,so mi dejali,da pač se da rešiti le z operacijo.Tudi moje vprašanje kardiologu je bilo ali se to mogoče lahko zaraste samo od sebe,pa me je poučil,da se žal ne.( moja diagnoza pa je bila ASD tipa secundum)

(odgovor članu Vrtnica1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Šum na srčku
15.6.2006 18:15:01   
anajmad
Le pogumnouser posted image ,nč se bat.
V teh dveh mesecih in pol,ko sva bile z Ulo na EINT v LJ,sta bila dva takšna podobna primera. Ena punčka se je morala tudi porediti tam do 5 kg in kolikor vem,je bila operacija uspešna. Enga fantiča pa so morali prepeljati v London,ker je bil zelo majhen, mislim po teži.
To se ne bat,da tvoj sine ne bi preživel. lahko rečem,da so na intezivni čarovniki,ki rešujejo mala življenja. Pediatrinja ti bo vse lepo razložila (BTW,katero pa imate?),drugače pa kar vprašajta in vse vama bodo lepo razložili. vem,da vama je hudo,ko ga vidita tako neobogljenega,ampak povem vama,da ti majhni človečki so tapravi borci,govorim iz lastnih izkušenj.
Le pogumno!
en lpuser posted image D.

_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu darjatimci)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Šum na srčku
15.6.2006 21:09:14   
marija 773
Tudi danes sem zopet bil na obisku pri Dejančku in Mariji, Dejanček je res pravi borec in srčno upava da bo preživel do operacije kot tudi operacijo na srčku, ima  pa dve aorti na desni iztočni strani srčka, namesto da bi eno aorto imel na levi strani srčka, eno pa na desni strani, tako se mu povečuje krvni pritisk na pljučka, in če ne bo operiran , zagotovo ne bo preživel, nama je dejala njena pediatrinja Dr. štucinova, seveda pa naja čaka še sestanek z kardiologom , kjer naja bo podrobno seznanil z operacijo. Za vse komentarje in informacije se vam z Marijo že vnaprej zahvaljujeva.

< Sporočilo je popravil marija 773 -- 15.6.2006 21:11:20 >

(odgovor članu marija 773)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Šum na srčku
15.6.2006 21:44:57   
Janeja
Žal tudi jaz nimam za vaju nobene konkretne informacije.

Lahko pa ti povem, da sem lani rodila mojo malo Leo v 24 tednu. Imela je komaj 520 gr in tudi njena zdravnica je bila dr Štucinova. Danes je zdrava in navihana eno letnica. Na EINT v LJ so res pravi strokovnjaki in delajo čudeže. Pa siguren si lahko, da ti bodo vse, kar se bo dogajalo z vajinim Dejančkom takoj povedali. Nikoli ti ničesar ne bodo poskušali prikriti in vedno se lahko na njih obrneš za vse informacije.

Pa tudi mamice, ki smo imele naše male borce na EINT ti bomo z veseljem pomagale z odgovori, če bo le v naši moči. Nas je kar nekaj tukaj ...

Močno držim pesti za Dejančka. Bodote pogumni - vsi trije - in zaupajte v strokovnost osebja na EINT in predvsem v čudeže, ki se tam pogosto dogajajo.




(odgovor članu marija 773)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Šum na srčku
15.6.2006 21:48:38   
rija
Ko si napisal, da ima eno žilo sem v sekundi pomislila na Marcela, ki trenutno tudi čaka na operacijo srčka in je varovanec RR!

Tudi on se mora še malo porediti, da bo nared za operacijo v Londonu....
Če boš kaj rabil, me kontaktiraj.

Vse dobro za malega borca.....in hrabra staršauser posted image

(odgovor članu marija 773)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Šum na srčku
16.6.2006 7:10:42   
k1
ajej, mi smo bili na istem - isti tedni, teža, velikost.

naša je imela šum na srčku, samo ni bil tako problematičen in ga danes, po 16m skoraj ni več slišati.

poznam ene, katerih mali je moral tudi na operacijo srčka hitro po rojstvu, ampak ni bil rojen tako prezgodaj kot vaš dejan. čez par mesecev so ga morali še 1x operirati. sedaj mislim da je vse ok s srčkom, edino pozna se v toliko, da gibalno ni toliko razvit kot njegovi sovrstniki, ker so ga morali zaradi srčka mirit in poležavat, ostali pa so se že dvigovali itd. ampak potem s fizioterapijo to kar porihtajo.

držim pesti za malega, ti nedonošenčki so itak zakon in se borijo od prvega življenja.

javi kaj, da nas ne bo skrbelo preveč.

držite se vsi skupaj!




(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Šum na srčku
16.6.2006 7:12:35   
k1
aja pa to še: res se v 2  mesecih uspejo porediti na 2 kili, tako da upam, da vam bo ta čas hitro minil.

(odgovor članu k1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Šum na srčku
16.6.2006 9:45:11   
KBM
Tudi jaz žal nimam nobene izkušnje ali pa da bi vedela glede tega in vam kaj pomagala,res pa je da sočustvujem z vama in upam pa da bo Dejanček zdržal do operacije  - držim pesti in vsak dan bom mislsila na vas!!!

_____________________________

17.10.2005 ob 18.40 je na svet prijokala Karin in od takrat naprej je za naju življenje postalo še lepše!!

(odgovor članu k1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Šum na srčku
24.6.2006 18:42:13   
ALINA55
Tudi moj otrok se je rodil s takšno prirojeno srčno napako, le da je bil donošen in ob rojstvu je tehtal 3640 g. Takoj ob rojstvu je imel narejeno balonsko atrioseptotomijo (z balončkom narejena luknjica zaradi boljšega mešanja s kisikom obogatene krvi). Pri dveh mesecih je imel napravljeno bandažo pljučne arterije. Stanje po bandaži se je močno izboljšalo in naš deček lepo napreduje. Korekcija v ožilju ga čaka okrog enega leta, dokončna korekcija pa nekje do tretjega leta starosti.
Naš deček se je že od rojstva dobro boril, ves čas normalno napreduje in to prirojeno srčno napako zelo dobro prenaša. Še zdaj napreduje, enako kot vrstniki in se mu navzven tudi ne vidi, da bi bilo kaj narobe.
Kardiologi so nam povedali, da ob uspešno opravljeni operaciji je kvaliteta življenaja skoraj takšna, kot pri zdravem otroku, človeku. Le z vrhunskim športom se ne bo mogel v življenju ukvarjati.
Upamo na uspešno opravljeno operacijo.

Če vas zanimajo še kakšne podrobnosti se mi lahko javite preko ZS.
Z veseljem ga je pogledati, kako živahen je naš otrok in kako z dneva v dan napreduje in nam daje vsaki dan znova upanje, da bo z njim še vse vredu.

Želim vam, da se držite, ker so začetki zmeraj najtežji. Potem se stvari umirijo, jih pač sprejmeš takšne kot so in se veseliš najmanjših pozitivnih spodbud.
Otroci marsikaj prenesejo, večkrat celo več, kot odrasli.
Verjemite vanj, borite se z njim in vse bo dobro.
LP

(odgovor članu marija 773)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?