|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   šivalni stroj - kateri?
19.8.2013 13:53:15   
artista7
Odločila sem se, da se prekosim in končno uresničim nekajletno željo, da zašijem kaj na svojem šivalnem stroju in se naučim postopoma šivati od osnov do česa bolj ljubkega (do te točke sem veliko šivala-vse na roke). Dosti sem gledala te stroje, ki jih je prodajal Hofer. Sedaj sem od kolegice dobila informacijo, da naj bi bili prešibki in da so slabi komentarji. Kolegica ima starejšega - Bagat Ruža s katerim zašije skoraj vse. Zanimajo me vaša mnenja in izkušnje - morda bi se vseeno odločila za Pfaffovega iz Hoferja, če zadostuje.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: šivalni stroj - kateri?
19.8.2013 15:01:03   
mateyka
kaj pa vem, jaz bi se odločila za en overlock (serger), da lahko šivam tud jersey - to mi gre tok na živce zdaj, da sem omejena z blagom..

zdaj sem ravno šivala tamali princeskine oblekce in to tako da sem kar našila na mikico vso "šaro" in sem morala ful pazit, da se ni majica zgubala/raztegnila, ko sem z navadno mašino to dodajala. tko da jaz sem 100% za overlock user posted image

atm šivam na enem stroju od tasta (sem si sposodila), ki je verjetno podoben hoferjevemu user posted image

user posted image

(odgovor članu artista7)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: šivalni stroj - kateri?
19.8.2013 15:49:33   
tintin
samo overlock ne bo dovolj za zašit karkoli, overlock je samo dodatek - dobrodošel dodatek za šivanje razteglj. tkanin, ampak še vedno rabiš zraven navaden šivalni stroj, ker vsega na overlock ne gre zašit...
Jaz imam overlock W6 - kupljen preko amazona, sem super zadovoljna. Navadnega gospodinjskega imam pa Elna, neka srednja žalost....ne bi še enkrat kupila. Zdaj bi vzela isto W6 tudi gospodinjskega ali pa kak Brother.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: šivalni stroj - kateri?
19.8.2013 19:23:42   
urška
Jaz imam W6 od amazona, navadnega, ne overlock. Sicer ima med drugim tudi dva overlock programa ampak seveda to ni isto. Moram pa rect, da za ta denar, je masina super.

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: šivalni stroj - kateri?
19.8.2013 21:03:07   
mateyka
tintin, kaj pa vem, jaz bi šivala ful (ampak res ogromno več) jerseyja, če bi le mela overlock. recimo, delala bi si yoga trenirke (zdaj samo gledam une tanke lepe bale jersey-ja in se vizualno "pasem" po njih user posted image ) in iz starih mikic bi delala hude verzije oblek, spodnjega perila in poletnih odbitih majic.

je pa res, da za zašit zaveso, bi pa v tem primeru morala tasta pobarat da mi posodi "hoferco" user posted image

no ja, sej teli W6 na amazonu niso zdej ne vem koliko dražji od tega hoferjevega..
http://www.amazon.de/s/ref=nb_sb_noss?__mk_de_DE=%C3%85M%C3%85Z%C3%95%C3%91&url=search-alias%3Daps&field-keywords=W6

je pa hoferjev pfaff - tukaj je pa še ena debata na to temo:
http://med.over.net/forum5/read.php?151,7786950

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: šivalni stroj - kateri?
19.8.2013 21:37:14   
tintin
ja, se strinjam, overlock je SUPER in nepogrešljiv za šivanje jerseya. Ta od w6 niti ni drag....mislim da je bil okoli 250 evr. Jaz ravno šivam baby haremke:))

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: šivalni stroj - kateri?
20.8.2013 13:50:57   
ronja
Če daš meni na izbiro Ružoali hofer, brez dvoma Ruža:) Na morju sem zdaj šivala na Bagat Višnjo (ni Ruža, je pa blizu;) in zašije krasno, samo mal je smotana za preštimavat. Ampak zanesljiva bolj kot ti šišmiši.

Sicer pa lahko tudi v hoferju trfoiš pač enega, ki je fajn sestavljen in mogoče nima najbolj čip plastike in bo lepo delal. Odvisno tudi, kaj misliš delat z njim. Za bluzice je marsikaj dovolj dobro, za jeans pa ne več. Za 10 plasti frotirja, če delaš kake kopalne plaščke pa tudi ne, recimo. Dul odvisno, za kaj ga bi imela in koliko znaš.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu artista7)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: šivalni stroj - kateri?
20.8.2013 13:55:34   
ronja
mateyka, problem ej, da samo z overlockom skoraj nobene reči ne mroeš končat. Ne moreš naredit casinga za elastiko, všit zadrge, overlock odreže in lahko dela samo na robu tudi če nož izklopiš. NImaš enostavno nič vratu stroja, štekaš. Ni namenjen tej rabi, je samo za zaključke, v šivanju pa v veliki večini rabiš še vse kaj drugega - ok, za krilce našit na majco res ne rabiš, ampak za vse ostalo pa rabiš. če maš kombinacijo overlock in coverlock, to se potem še nekaj da, pa še to si precej omejen. Najprej rabiš šivalni stroj, potem šele overlock. lažje narediš pač mal bolj vegast šiv na šivalnem kot pa vstaviš zadrgo z overlockom, trust me on this one;).

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: šivalni stroj - kateri?
20.8.2013 14:01:53   
mateyka
jaz mam v sloveniji enga starega kovinskega Bagata v samostoječem ohišju (samo je električen) in je neuničljiv. user posted image enkrat je že zaribal in smo ga rešili - mislim res stararoba, da traja doživljensko. mislim, da mi ga je oče kupil za 18 roj. dan (rabljenega) in še vedno dela bp.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: šivalni stroj - kateri?
20.8.2013 20:17:29   
Anonimen
Meni je mami odstopila svojo staro (cca 20 let) Singerco, na katero je bilo narejeno od posteljnine do bund, kombinezonov, žametk in nešteto pustnih mask ... je bila 3 leta na podstrehi prej pa jo je na servisu samo mal spihal pa namazal pa dela ko urica in zašije vse živo ... no mami si je pa namesto te kupila Husqvarno. Je pa res, da za raztegljivo rabiš še entlarico ... ampak samo z njo si nimaš kaj dost pomagat ... recimo kakih aplikacij ne moreš z njo šivat pa kakih šivov po sredini tudi ne.

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: šivalni stroj - kateri?
25.4.2015 13:17:18   
Nikaaaa




Pozdravljeni,

Rada bi se naučila krajšati hlače, več ali maj gre za tanjše blago. Doma imam en stari šivalni stroj - Pfaff Hobby 380, ki pa ga niti slučajno ne znam uporabljati. Nisem prepričana, če še ima vse dele, ker niti ne vem kaj je kaj in kaj preverit. Pripravljena sem tudi kupiti cenejši nov šivalni stroj, da se sploh naučim uporabljati in ki bi mogoče imel kakšna navodila, kam sploh natakniti cvirn, kako uporabljati ipd. V eni trgovini sem zasledila Toyota eco15cb za 72€ ( https://www.youtube.com/watch?v=W4jOzn7JmHA ), pa me zanima vaše mnenje - bi bil to dovolj dober stroj za svojo ceno, da bi z njim osvojila osnove in si lahko krajšala hlače? Zaenkrat ga namreč ne bi potrebovala za nič drugega. Mi morda priporočate kakšen drug stroj, ki bi ga dobila za približno tako ceno?

In še nekaj - glede na to, da šivalnega stroja nikoli nisem uporabljala - mislite da se lahko sama toliko priučim, da si uspešno krajšam hlače ali je za to ponavadi nujno potreben tečaj?

Najlepša hvala za odgovore!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: šivalni stroj - kateri?
2.2.2016 10:57:59   
sabi123
Zdravo,

izgleda uredu in bi lahko krajšala hlače. Pri kavbojkah pa skozi debelejše šive malce počasi, da ne zlomiš igle.
sama pravim, da malo pomagam oz. porinem, da gre čez user posted image .

Nekaj o osnovah šivanja in napeljave niti boš našla na mojem blogu je tudi video :
http://sabi-artandcraft.blogspot.si/2012/08/imam-star-sivalni-stroj.html


(odgovor članu Nikaaaa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: šivalni stroj - kateri?
24.10.2016 21:51:23   
Veritas_sivanje
Tukaj dobite kvaliteten šivalni stroj:

www.sivalni-stroji.si


(odgovor članu sabi123)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
5 TOP destinacij za letošnje poletne počit...
Še ne veste, kam bi se letos odpravili na poletne počitnice? Pripravili smo vam 5 TOP predlogov, pri katerih lahko izkor...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?