|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Želim ti nesrečo
8.7.2012 7:10:20   
MissElvira
Danes sem se zbudila že pred dobro uro saj imam pretežko dušo za miren spanec. Nekateri me tukaj že poznate, nisem pa v zadnjem letu objavila ali komentirala ničesar, sem pa občasno še prebirala kakšne teme.

Trenutno sem v vezi s fantom dobre pol leta, štejem jih par mesecev čez 22 in konec junija sem položila še zadnji izpit za 3. letnik faksa. Že kakšno leto varčujem denar in nabralo se mi ga je malo nad 3000 evrov. Odkar sem skupaj s tem fantom, mi je tako on kot tudi starši svetoval, naj si s privarčevanim kupim svoj prvi avto. Nekaj rabljenega, jasno, pa varčnega, da ga bom lahko sama vzdrževala in mi bo služil za relacijo faks-dom-ljubi, pa za kakšne lastne izlete. No, aprila letos sem, bolj iz firbca in ugodne ponudbe, opravila še izpit A2 in okusila čare motorizma.

V zadnjem mesecu sva s fantom iskala primeren avto zame. Res se je potrudil in z menoj iskal ugodne ponudbe, hodil z menoj do prodajalcev na "probo" in se dvakrat skoraj odločil namesto mene, češ "bolj ugodno takšnega avta ne dobiš", meni pa vseeno ni potegnilo, nisem se videla ne v tistem Cliu, ne v C3ju. V ponedeljek sem si šla ogledat sama s prijateljico še enega Golfa, pa mi tudi ta ni bil tako všeč in se nisem mogla ločiti od prišparanih evrov. A ta človek je poleg avta prodajal tudi motor, Yamaho YBR 250, srebrno s kovčkom in odlično ohranjeno in zanjo sem v trenutku vedela, da jo želim. Tako sem postala motoristka, naslednji dan sem kupila še ostalo opremo (jakno, hlače, rokavice in čevlje), naredila prepis, registracijo, zavarovanje, pa tudi denarja mi je še nekaj ostalo. Starši so jasno padli vznak, pohvalila me je le babica in pogojno brat, pa moja prijateljica, jaz pa sem bila res srečna in ponosna. Avte imamo v družini 3, svojega ima tudi moj fant, res se mi ni zdelo, kot da ga nujno rabim. Fantu tega nisem omenila, sem ga želela v petek presenetiti...

V petek popoldne sem se odpeljana do njega, v polni opremi in z mojo novo lepotico vsa nasmejana snela čelado pred njim, ko niti vedel ni, kdo se pod njo skriva. A takšnega odziva, kot mi ga je namenil, res nisem pričakovala. Po začetnem šoku in temeljitem pregledu motorja mi je dejal, da sem kupila "navadno sranje", motoristi da so vsi mentalno nezdravi in da si prav želi, da bom čimprej obležala v krvi. To zadnje me je tako zadelo, da sem ga prav začudeno prosila, če lahko še enkrat ponovi. Obležala boš v krvi, je še enkrat rekel, in takrat videla, da sem imel prav. Popolnoma žalostna sem se odpeljala do prvega lokala, se vsedla za mizo in iz mene je izbruhnil jok, ki ga nisem mogla ustaviti vsaj nekaj minut. Še nikoli mi ni nekdo kaj takšnega želel, tudi starši ne, pa čeprav se jim moj nakup zdi butast. Morda je res, nakup Yamahe je bil bolj intuicija, vzgib, zavedam se vseh nevarnosti, ki prežijo, a od staršev pretiranega navdušenja niti nisem pričakovala. Tudi mene je resnično strah nezgode, a vozila bom po pameti in nikoli nisem bila divja voznica, da mi pa nekdo dejansko ZAŽELI krvavo nesrečo in to še fant, ki ga imam rada, si pa nisem mislila. Tudi moj motor ni neka pošast, je enovaljnik, ki nudi res prijetno vožnjo in vzdrževanja ter stroškov je veliko manj, kot pri avtomobilih, ki sem si jih ogledovala.

Ostali gostje v lokalu so me najprej le začudeno opazovali, na koncu me je bilo že skoraj sram solza in v tistem stanju nisem bila zmožna nadalnje vožnje. Nisem se pustila tolažiti Ker so bili med gosti tudi trije motoristi, sem jih, ko sem se nekako zbrala skupaj, zaprosila za pomoč pri prevozu. Eden od njih je mojo Yamaho z mano na zadnjem sedežu vozil vse do vipave, kjer živijo starši, ostala dva sta spremljala. Lep primer motoristične etike, res. user posted image

A žalosti se še kar ne morem otresti. Motor stoji na dvorišču, pokrit. Fant me je sicer skušal dobiti na telefon, pa mi gre skoraj na bruhanje, če pomislim nanj. Mislila sem ga odpeljati na morje ta vikend, pa se mi vse bolj zdi, da s takšnim človekom ne morem biti, četudi ima veliko dobrih lastnosti. Česa tako zlobnega mi namreč še nihče ni rekel. tudi kakšna od sošolk na faksu ne, čeprav imamo kdaj zelo hude konflikte.

Je tukaj še kakšna motoristka, ki bi jo partner zatolkel zaradi nakupa motocikla? Ali pa kako drugače zbil veselje do novo najdene aktivnosti? Še kar se ne morem otresti žalosti, misli mi pa znova uhajajo k bivšem fantu, ki me je pred dvema letoma prvi posadil na zadnji sedež sršena, njegov pomirjajoči glas in izjavo, da je le letenje po zraku še boljša izkušnja... morda mi pa manjka samo spanca user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Želim ti nesrečo
8.7.2012 7:45:45   
HANYBANY
Hm... zapleteno...
Najprej ti bom opisala "mojo" oz."našo" situacijo. Smo skoraj kompletno vsa familija motoristi, oče, tast, moj dragi in jaz, moja mami pa se vozi na motorju z očetom, hodita na potovanja, izlete ipd. Tudi moj brat je bil motorist in pred 11 leti je izgubil življenje na motorju, pa vendar smo še vedno vsi na motorjih, zakaj ne vem, nikoli nismo krivili motorja za tragedijo, ki smo jo doživeli. Jaz sem se spravila na izpit in na motor šele po bratovi smrti, nobeden mi ni branil, celo spodbujali so me user posted image Ker z družino smo po izgubi nekako razčistili med seboj in tudi sami s sabo, da takšna je usoda, čeprav je zelo težko, ne mine dan da ne pomisliš na osebo, ki si jo izgubil.

Poglej, hočem povedati, da za takšne stvari je potrebna podpora celotne družine, kot tudi partnerja. Niso vsi privrženci motorjev in motoristov, saj marsikateri motorist meče slabo luč na nas "penzionistične" motoriste, ki se vozimo z neko "pametno" hitrostjo, do 100 km/h. Moraš razumeti, da je družino in partnerja strah zate, saj je vse preveč nesreč na cestah, tudi če nisi sam kriv, ti lahko avto izsili prednost, ker motorji so le manjši od avtomobilov in posledično manj vidni.

Tako da, če ti je ta hobi res zelo pri srcu, mislim, da bi se vseeno morala najprej pogovoriti z bližnjimi, kaj mislijo o tem in jih vse nekako pripraviti na tvojo Željo po motorju. Mogoče ni prepozno, da se usedeš tudi z partnerjem in se pogovorita o vsej situaciji, tudi njegova reakcija je bila morda samo trenutna, od tistega šoka in skrbi, ki jih je doživel.
Srečno!!!

(odgovor članu MissElvira)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Želim ti nesrečo
8.7.2012 7:49:21   
Nenya
Razumem, da si prizadeta, šokirana in žalostna. Ko se boš malo pomirila boš morda lahko pogledala nekoliko širše. Fant je besede izrekel, predvidevam, v precejšnem šoku, ker si ga tako presenetila, pričakoval je avto, pripeljala si motor. Malo čudno se mi zdi, da si namesto avta kupila motor in priznati moraš, da praktično dnevno beremo o smrtnih prometnih nesrečah motoristov. Vem, napisala boš, da se ponesrečijo tudi avtomobilisti, a ne moreš zanikati, da so motoristi mnogo ranljivejši. Fant ima morda kakšno slabo izkušnjo, morda se je kdo od prijateljev ponesrečil in zato taka reakcija.
Meni se kvečjemu zdi, da fantu nekaj pomeniš, le da je to izrazil na popolnoma neprimeren način. daj mu možnost, da se opraviči in pojasni, če boš še naprej čutila, da želiš prekiniti, še vedno lahko.
še en pomislek se mi je porodil: si ti res prebolela svojega bivšega? Ker iti od avta na motor, kar tako, ker se ti je milo storilo po 'dobrih starih časih' ko te je bivši posadil na svoj motor - ne zdi se mi, da si zgodbo z bivšim že zaključila.

(odgovor članu MissElvira)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Želim ti nesrečo
8.7.2012 8:04:02   
naja17
Nisem motoristka, tvoj nakup in tvoja odločitev se mi pa zdita čisto ok... Stara si 22. let, začutila si, da si želiš napraviti ta nakup, bila si srečna, ko si vse opravila... Morda je fant res rekel to v šoku, vseeno so to pregrobe besede... Ko boš pripravljena, mu daj priložnost, da ti razloži svoje izrečene besede... Kako naprej, boš ugotovila sama... Morda je pa ta lepotica prišla v trenutku, ko si boš z njo celila rane, šla naokrog, spoznala nekoga, ki mu bojo všeč tvoje odločitve.

Srečno vožnjo!

(odgovor članu Nenya)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Želim ti nesrečo
8.7.2012 9:41:05   
ronja
Tole dvoje ni ito:
da si prav želi, da bom čimprej obležala v krvi

Obležala boš v krvi, je še enkrat reke

Prvo je, da ti želi nesrečo, drugo pa da se boji, da bi se ti kaj zgodilo. Diametralno nasprotje. Dobro premisli, kaj je v bistvu RES rekel.

Česa tako zlobnega mi namreč še nihče ni rekel. tudi kakšna od sošolk na faksu ne, čeprav imamo kdaj zelo hude konflikte.

Včasih, če se nam na več področjih, pri različnih ljudeh, v različnih situacijah,... dogajajo podobne neprijetene reči, se moramo vprašati, koliko tega prispevamo sami... Če imaš zelo konfliktne odnose celo na faksu, kjer ni nekega hudega stresa med sošolci, kjer so ljudje s podobnim zanimanjem (ker pač študirajo isto) in ista generacija, itd... potem se splača majčkeno pobrskat po sebi;).

Je tukaj še kakšna motoristka, ki bi jo partner zatolkel zaradi nakupa motocikla?

Nisem motoristka, lubi ni zatolkel še nobene moje velike želje, da bi se spomnila, ampak sem skoraj prepričana, da če bi v trenutni situaciji kupila motor, da ne bi bil čisto nič navdušen in verjetno bi slišala tudi kakšen "a si nora"user posted image . Tudi dokler nisva imela otrok, ne bi bil najbolj navdušen - ker bi se bal zame, ker me ima rad. Pa sem bila precej divja punca in je to vzel vzakup, navsezadnje je tudi on vsake toliko na urgenci:D. Ampak vseeno: za ljubega ti pač ni vseeno in če imaš občutek, da si z nečim škodi, pač nisi vesel, če sili v to. Tak pač je.

Ali pa kako drugače zbil veselje do novo najdene aktivnosti?

Zbit veselje, če se mu to ne zdi pametno, je pač realnost, če hočeš, da je pošten do tebe. To ni želet nesrečo - kar se tega tiče, imam občutek, da si to sama zložila iz njegovih besed, ki pa niso bile točno tako rečene... Če bi ti rekel, da si ŽELI, da obležiš v mlaki krvi, potem te verjetno ne bi skrbelo "zbijanje veselja"...

Še kar se ne morem otresti žalosti, misli mi pa znova uhajajo k bivšem fantu, ki me je pred dvema letoma prvi posadil na zadnji sedež sršena, njegov pomirjajoči glas in izjavo, da je le letenje po zraku še boljša izkušnja

Ja, to, da ti misli ob problemu s sedanjim fantom, uhajajo k bivšemu, kjer se seveda spomniš samo tistega lepega, to pa je problem - zate - ker te ne pusti lepo živet v sedanjosti. Baje ljudje preteklost dostikrat idealizirajo - sama sem tu malo drugačna, vedno se mi zdi, da mi je v sedanjosti boljše (ampak baje nisem po jusu in da naj bi bilo to bolj izjema kot pravilo). Kaj če bi bila fer do sebe in fanta in se spominjala bivšega, kadar se ga pač spominjaš, CELEGA, v kompletu z vsem, kar je naredil zato, da je zdaj bivši...

Razumem, da ne rabiš avta - in ti ga ni treba kupit. Razumem starše, da so se za glavo držali in razumem fanta, da se je tudi on. Pri njem te je reakcija še bolj bolela, ker si pričakovala navdušenje, dobila pa hladen tuš. Imam pa občutek, da hočeš s tem motorjem obudit preteklost, to kar sta imela z bivšim, rada bi, da bi bil zdajšnji tudi tak... Na to sploh ne bi pomislila, če ne bi na koncu napisala, da ti zdaj bivši ves čas po glavi hodi s svojim motorjem... Ti si želiš to, kar je bilo, od nekoga, ki ni tak. Ne moreš ga spremenit. Če ti tak, kot je, previden in direkten, ni všeč, potem ti pač on ni všeč. Ene lastnosti hodijo z roko v roki oz. so celo iste lastnosti, ki so v eni situaciji zelo praktične, v drugi pa zelo nepraktične. Enkrat so ti všeč, enkrat ne. Ni samo dobrih in samo slabih lastnosti, vedno je odvisno od konteksta. Ti se moraš sama odločit, kaj hočeš. Ne moreš met pol bivšega (tisto, kar ti je bilo všeč) v sedanjem, s tem, akr ti je pri njem všeč. Nista ista oseba, ne moreš ju križat;).
Moj prvi fant je bil zelo romantičen, res - vrtnice v zobeh in to, nosil me je po rokah (dobesedno in drugače) čez cel Tivoli,... drugi je bil impulziven, sredi noči me je odpeljal tja gledat prvi sneg 100 km proč (pa niti nisem neki na sneg mahnjena:D), lubi ni nič od tega, je pa marsikaj drugega, kar mi več pomeni:). Ne pogrešam ne romantike, ne impulzivnosti, čeprav mi je bilo oboje takrat zelo všeč. Ampak tole mi je pa še bolj. Štekaš, kaj mislim? Glej širše.

ne zdi se mi, da si zgodbo z bivšim že zaključila.

Podpis.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu MissElvira)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Želim ti nesrečo
8.7.2012 10:14:26   
MissElvira
Hannybunny, najprej dovoli, da ti izrečem sožalje glede izgube brata in hvala, ker si mi povedala vašo situacijo. Podpore družine pri nakupu in udejstvovanju z motociklom pri meni žal ne bo. Z izjemo babice, ki je po vojni vozila starega Pucha in brata, ki pa je v najstniških letih vozil Tomosa, smo zelo konzervativni. Sama sem bolj svojeglava, kar vem, da ni moja najboljša lastnost, a nekatere stvari enostavno moram opraviti po svoje. Tako sem raje kot pri družinskih prijateljih v kopru za časa študija našla svoje stanovanje, sama izbrala študij in poslušala neštete pridige od mojih dveh, da bom gotovo pri 25ih brez zaposlitve, sama in z najmanj dvema pankrtoma, saj moj študij ne omogoča dobre službe, kadar pa mlade punce živijo same, je pa to razvratno življenje za katerega mi noben župnik ne bo dal odveze. A grdih in žaljivih besed nisem nikoli slišala ne od njih, ne od prijateljev, sploh pa jih nisem pričakovala od fanta, saj sem vkljub presenečenju vendarle želela narediti nekaj lepega - z njim deliti svoje veselje in ga peljati na morje. Res sem občutljiva, kadar ljudje izrečejo takšne zlobne misli, beseda vendar ni konj. Sedaj vidim, da bi bilo morda vseeno bolje, če bi ga o tem obvestila predhodno po telefonu, a opravičevala se mu ne bom. Trenutno sem pa res v dilemi, ali imam lahko takšnega človeka resnično rada, kajti takšnih izpadov žal ne vidim v partnerstvu...

Nenya, je čudno, da se mi je bivši znova pojavil v mislih? Meni se zdi, da ne... namreč, bil je in vedno bo del mene, ne glede na to, s kom bom končala v prihodnosti. Ni me le posadil na motor, naučil me je vožnje z njim, tako da je inštruktor v šoli prav zijal, kako sem že pri drugi uri delala osmice in zaviranje v sili. Bil je čudovit človek, ob katerem sem dobila zaupanje vase in svoje odločitve, predvsem pa mi je dal vedeti, kakšno podporo ti lahko nudi ljubeč partner. Kdaj koga zares prebolimo, tega ne vem. Sama sem se najtežje sprijaznila z dejstvom, da mu takšne podpore nisem znala vračati in da sva končala tako, da je po zanj težki odločitvi odšel na jadranje s katerega se ni več vrnil. Četudi sem ga pustila jaz, dolgo sem se pobirala, se pobrala, a imam zaradi njega precej visoka merila pri moških.

Res ne vem, kaj bom storila s sedanjim fantom... morda bi bilo prav, da dobi vsaj priložnost za opravičilo, vendar se mi trenutno ob misli nanj še kar obrača v želodcu. Tudi to, da me non stop kliče že od petka in kar misli, da se bom morda omehčala in po 40-em klicu in 50-em SMSu odgovorila. To mi je nelogično, da odrasel tip ne razume, da ga bom že poklicala, ko bom pripravljena slišati njegov glas. Vseeno sem pa mnenja, da se nek normalen moški mora toliko kontrolirati, da ne užali ženske, za katero tako srčno trdi, da jo ljubi. Imam morda previsoka merila??


Vsem pa res najlepša hvala za želje o srečni vožnji... moj prvi nasmeh danes :)

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Želim ti nesrečo
8.7.2012 10:48:03   
mateyka
Elvira, če imaš visoka merila, potem to pač pomeni da moški, ki ti bo zadovoljil kriterije ne bo nujno za prvim vogalom. recimo za ronjo je bil, jaz sem ga pa našla šele 3000km stran. user posted image plus, če je to res kar praviš v zadnjem postu, potem se zna zgodit da pravi moški zate ne bo še kmalu prišel na sceno. predvsem ne preden v polni luči ne vidiš in razumeš zakaj nisi več s svojim idelanim "prvim" (let`s call him that). imho, ko boš to dobro razumela in "spustila žalovanje iz rok", se ti zna prikazat moški, ki ga boš lahko neobremenjeno videla z novimi, brez žalosti obremenjenimi očmi. prej pa bo vedno "žalovanje" kot neka zavesa distance med vama. vsaj moje iskušnje tako kažejo, premisli..

(odgovor članu MissElvira)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Želim ti nesrečo
8.7.2012 11:56:33   
ronja
Mislim, da iščeš razlog, da pustiš fanta, ker še nisi pripravljena na zvezo, ker hočeš bit z bivšim, s katerim pa ne moreš bit.

V čisto vsakem partnerstvu se zgodi, da si rečemo kaj, kar nam je žal, se zgodi, da narobe reagiramo, naredimo kaj narobe - obe strani. To ni čisto nič strašnega, kar "ne sodi v partnerstvo". To sodi v partnerstvo, ker to je reala - idealnega partnerstva ni - sodi pa tudi to, da se potem pogovoriš, kaj je narobe - in to tvoj sedanji sedaj obupno probava, ampak ti nočeš. Tako da če mene vprašaš, tu ni problem v njem.

Nenya, je čudno, da se mi je bivši znova pojavil v mislih?

Ne, sploh ni čudno - glede na tole:
namreč, bil je in vedno bo del mene, ne glede na to, s kom bom končala v prihodnosti. Ni me le posadil na motor, naučil me je vožnje z njim, tako da je inštruktor v šoli prav zijal, kako sem že pri drugi uri delala osmice in zaviranje v sili. Bil je čudovit človek, ob katerem sem dobila zaupanje vase in svoje odločitve, predvsem pa mi je dal vedeti, kakšno podporo ti lahko nudi ljubeč partner.

Je pa to čudno, da tako razmišljaš o bivšem, brez kakršnegakoli ampak zraven - da je bivši 1A s črtico, sedanji pa grozen, čeprav dela v bistvu točno to, kar si vsaka normalna ženska želi: da ga skrbi zanjo in da se proba zmenit, če je kaj narobe...

Trenutno sem pa res v dilemi, ali imam lahko takšnega človeka resnično rada, kajti takšnih izpadov žal ne vidim v partnerstvu...

Ne moreš ga imeti resnično rada - ampak ne zaradi tega prepira, ampak zato, ker je tvoje srce še čisto pri bivšem. zdi se mi, da si tip ženske, za katero noben moški ne bo dovolj dober. Ampak take navadno ostanejo same in ne preveč srečne... Če gledaš na formo in ne na to, kaj tiči zadaj (torej na vzrok - da ga je strah zate - ker te ima rad), potem boš vedno razočarana. Ker dobri fantje navadno niso mahnjeni na formo;). Poglej po rr - tiste, ki smo zadovoljne s svojimi partnerji, imamo praviloma fante, ki rečejo bobu bob, tudi to, da je kosilo zažgano ali da ima še katera druga dobro rit. Ne rečem, da vsem paše tak način - ne moreš pa rečt, da je nekdo slab zato, ker pove to, kar misli.

NIč ni narobe, če delaš kaj po svoje, vendar pa moraš sprejet možnost, da vsem ljudem pač to " po tvoje" ne bo všeč. To je tvoj riziko, sama se odločaš zanj. Ne moreš pričakovat navdušenja in bit užaljena, če ti človek pove po pravici, akr misli (da se boš raztreščila na cesti). Poleg tega: če bi na te besede ti reagirala drugače: lej, veš, da sem previdna voznica, ne mislim divjat, motor bom dala na ornk servis, itd..., da bi pomirila njegove strahove, potem bi ti tudi on bolj zaupal. Ti pa si jezna odvihrala z motorjem v bližnji lokal (on ni vedel, da nisi pila in da nisi vozila domov, recimo)... Po pravici povedano, če bi bila jaz tvoj fant, bi me tudi skrbelo.

morda bi bilo prav, da dobi vsaj priložnost za opravičilo, vendar se mi trenutno ob misli nanj še kar obrača v želodcu.

Ne mu dajat "priložnosti" zato, ker bi bilo to prav - ker ti mu itak ne daješ priložnosti, ker si s srcem še pri bivšem. Razumem, da ti je težko, vendar pa se boš prej ali slej morala spopast s preteklostjo in se odločit, kje želiš živet. Sicer bo vsak fant imel kako "grozno" lastnost, ki "nima kaj delat v partnerstvu". Ker VSI kdaj reagiramo narobe - pa smo vseeno srečni v partnerstvu, ker si to želimo in se trudimo.
Tudi to, da me non stop kliče že od petka in kar misli, da se bom morda omehčala in po 40-em klicu in 50-em SMSu odgovorila. To mi je nelogično, da odrasel tip ne razume, da ga bom že poklicala, ko bom pripravljena slišati njegov glas.

Če bi mu to napisala, bi verjetno čisto razumel - tako pa seveda nima pojma od pojma, kaj se dogaja v tvoji glavi.

Vseeno sem pa mnenja, da se nek normalen moški mora toliko kontrolirati, da ne užali ženske, za katero tako srčno trdi, da jo ljubi. Imam morda previsoka merila??

Imaš nerealna merila, zato, ker si nagnjena k idealiziranju - sebe in bivšega. NIkakor ga nočeš videt v celoti, niti sebe... Lej, vsi imamo tudi temno stran - če je ne sprejmemo, vsaj deloma (kolikor pač vidimo), potem se lahko ves čas samo pretvarjamo. Ja, se zgodi, da užalimo drug drugega. Ne nalašč, kot tebe tvoj fant ni nalašč užalil. Kot ti njega ne zavajaš nalašč, da imata partnerstvo, čeprav si s srcem še drugje. Delamo napake, ne nalašč. Večinoma jih lahko popravimo, če se potrudimo. On se trudi - da bi te dobil na tel. in bi se pogovorila. Ti si se enkrat v preteklosti tudi že odločila, da greš naprej (v bistvu 2x - ko si bivšega pustila in ko si začela s tem) in si se trudila, da bi bivšega prebolela, ampak ne še dokončno, saj boš ob vsakem problemu prišla na isto: bivši pa tega ne bi nikoli naredil, on me je pa tako lepo pomiril itd... Mislim, da lahko preboliš bivšega, lahko ti uspe s tem ali drugim fantom, ampak moraš spremenit sebe - to pa ni lahko in ni nujno, da si ti to želiš, ker večkrat omenjaš, da taka si in taka hočeš bit...

Kakor si želiš, da bi vsi napisali, da ga pusti, ker je on prasec, ker je rekel grdo, ker se ni veselil, ko si mu hotela naredit lepo presenečenje, da ga boš peljala na morje kot je tebe bivši in bi se imela tako lepo kot sta se imela z bivšim... ti tega ne morem napisat. Ker mislim, da ni tako. MIslim, da ni prasec. Mislim, da ni problem v njem, ker mislim, da se trudi (po tem, kar si pač napisala, poznam vaju ne). Mislim, da bodi poštena do sebe in do njega. Ne išči pri njem slabih lastnosti zato, da boš imela čisto vest, da ga pustiš, ker "te ni vreden". Ni treba, da je slabši, če nočeš bit z njim. Pač nočeš. Pač še nisi prebolela bivšega. To ni nič narobe. Daj si čas. Je pa narobe, če se delaš, da je vsega on kriv, ker pač ni bil navdušen nad motorjem in si ga zato "morala" pustit. To je pa zavajanje same sebe.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu MissElvira)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Želim ti nesrečo
8.7.2012 11:58:05   
ronja
plus, če je to res kar praviš v zadnjem postu, potem se zna zgodit da pravi moški zate ne bo še kmalu prišel na sceno. predvsem ne preden v polni luči ne vidiš in razumeš zakaj nisi več s svojim idelanim "prvim" (let`s call him that). imho, ko boš to dobro razumela in "spustila žalovanje iz rok", se ti zna prikazat moški, ki ga boš lahko neobremenjeno videla z novimi, brez žalosti obremenjenimi očmi. prej pa bo vedno "žalovanje" kot neka zavesa distance med vama.

Podpis. Dokler je zate bivši idealen, ne moreš bit z drugim, ker pač noben ne bo enak. Enakega ni.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Želim ti nesrečo
8.7.2012 12:13:21   
MissElvira
Ronja, tvoj altruizem mi je vedno v užitek prebirati, tvoje razčlenjevanje napisanega pa da jasno vedeti, da si naravoslovka :) Veš, na humanistiki imamo redno sočne debate o precej kočljivih temah in te se marsikoga od udeleženih tikajo na zelo osebni ravni, gotovo so pa v svojem bistvu precej subjektivne. Konflikt je tukaj povsem naraven, a obvladovanje čustev pri izmenjavi mnenj je vrlina, ki ni prirojena nikomur in se jo je treba naučiti. Zato imajo debate pod kontrolo profesorji, pa tudi njim kdaj kakšen študent zna tako zrahljati živce, da ga pošljejo v tri... Vendar mi oprosti, dobro razumem kdaj je neka stvar izrečena v šoku, jezi, obrambi dostojanstva, naveličanosti, itd., kdaj pa iz zlobe. Pravilno si razumela, da besed "želim ti" v drugo ni ponovil, a izrečene so bile s popolnoma enako, brez empatije in z užitkom, ko je videl kako sem zaradi tega na robu solz. Nič nimam proti temu, da mi reče kako sem nora, če le zna pokazati da se pač boji zame in da to razlog njegove jeze. Med jezo in zlobo pa je velika razlika.


Danes popoldne sem tudi dogovorjena, da grem s prijateljico v živalski vrt, kamor bo peljala svoje otroke. Krasna ženska, sedaj že nekaj let poročena z moškim, s katerim ima dve čudoviti deklici, gradita hišo in ustvarjata res lepo življenje. Pa mi tudi ona parkrat pravi, da se včasih spomne enega bivšega, ki je bil bojda kot Dalmatinec obdarjen kot konj, kdaj enega drugega, ki je bil strasten in asertiven... jasno da to takrat, ko je govora o intimi, življenje pa si le ustvarja z moškim, ki ima, podobno kot pravi Ronja, druge kvalitete, katere so ji dolgoročno pač bolj pomembne v življenju, kakršnega si ga želi ustvariti. Verjeti v ideale je pač zelo nesmiselno in menim, da ni nič narobe, če se kdaj spomniš ljudi, katerih ni več v tvojem življenju. Zaradi spomina na bivšega gotovo ne bom šla razdirat trenutne veze, bom pa zaradi prav tega spomina, ki je lep in prijeten, prekleto dobro vedela, da je lahko stvar tudi drugačna. Idealen ni bil moj bivši, nisem jaz in tudi ni moj sedanji fant.

A le redkokdo me zna spraviti v takšno žalost v katero me je pahnil on. Je vedel, da sem svojeglava in da so mi všeč dvokolesniki, sem pa potrpežljivo poslušala njegova mnenja kot tudi mnenja staršev o izbiri avtomobila, oni mojih niso. Nakup motocikla je pač nekaj, kar ti ljudje nebi nikoli storili in z njimi se o tem žal ne morem pogovarjati. Zadeve se pač končajo kot v živalski farmi Orwella, ko čreda ovac naučeno blekne "four wheels good, two wheels bad". Bi si kdaj zaželela takšno motoristično družino, kot jo je opisala Hannybunny? Gotovo, a moje kljub temu nikoli nebi zamenjala. Se mi stoži kdaj po vzburljivosti, s katero je idealni tretji (Mateyka, let's call him that... :D) vozil stokonjskega sršena? Niti ne, pogrešam to, da me nikoli, a res nikoli ni užalil, četudi sva imela tudi svoje pikre debate. Se pa gotovo nebi vsedla še enkrat z njim, tudi če bi bil prav on tisti, ki bi se sedajle pripeljal mimo v bleščeči opravi. Morala sem pač iti naprej in to je to. Imam pa trenutno res z žalostjo obremenjene oči, a ne zaradi bivšega, temveč ker sem s sedanjim želela iti na morje na moji lepotici, dobila pa krepko zaušnico in vedenje, da mi lahko takšno primaže, kadar bom storila kaj, s čemur se on ne bo strinjal, česar ne bo razumel.

(odgovor članu MissElvira)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Želim ti nesrečo
8.7.2012 12:40:46   
ronja
Nič nimam proti temu, da mi reče kako sem nora, če le zna pokazati da se pač boji zame in da to razlog njegove jeze. Med jezo in zlobo pa je velika razlika.

Tudi tega se je treba naučit;). Najin prvi prepir je bil točno to: on jezen name, ker ga je skrbelo zame, meni pa nič ni bilo jasno, ker sem po dejstvih kvečjemu sama imela pravico bit jezna nanj... No, zdaj se pa znava zmenit, da se ni treba tako kregat:). Se pa ne rodimo s tem;).

A le redkokdo me zna spraviti v takšno žalost v katero me je pahnil on.

Nihče te ne more toliko prizadet kot tisti, ki ga imaš najrajši in mu najbolj zaupaš. Bolj kot imaš nekoga rad/a, bolj te lahko prizadane - ampak ker ti da več lepega, pač sprejmemo ta riziko. Je pa veliko lažje po nekaj letih partnerstva, ko si enostavno toliko zaupaš, da veš, da drugi ne bi naredil nečesa "nalašč", "iz zlobe", "zato, da te prizadane", ampak iz bogvekakih razlogov in si jih potem tudi bolj pripravljen/a poslušat.

ni nič narobe, če se kdaj spomniš ljudi, katerih ni več v tvojem življenju.

Ne, to ni nič narobe:). Samo je spet stvar konteksta: če se ti bivši mota po glavi vedno ob konfliktih s partnerjem, pa je to lahko precejšnja cokla. Ker sanjariš o tem, namesto da bi gledala, kaj je tu dobrega... Sanje te odnesejo od reševanja problema, skratka. Rečeš si: saj je lahko tudi lepše in ne sprejmeš, da grejo stvari v kompletu - da ne moreš imet samo tistega lepšega od bivšega - razburljlivost,... pa brez slabih lastnostih bivšega ali zdajšnjega. Vsak novi bo naredil napake, ki jih bivši nikoli ne bi. Ker smo različni. Bo pa tudi naredil kaj dobrega, česar bivši nikoli ne bi;). POtem moraš samo pretehtat, kaj bi rajši:).

česar ne bo razumel.

Zato pa mu razloži. Razumem, da se s starši nočeš pogovarjat o motorju, če so pač tako proti, vseeno pa bi bilo fantu pametno omenit, da so ti všeč, da si ga želiš imet. Ker je to pač del tebe, tudi če ne bi nikoli sedla na motor. Je fajn, da te pozna, se lažje odločita, če sta za skup.

Pusti pravljice: v realni zvezi partnerja kdaj prizadaneta en drugega, pozabita na rojstni dan, užalita drug drugega, rečeta kako bedarijo, ma, svašta se zgodi;). In se pogovorita in gresta naprej. če se nekaj zgodi enkrat, je eno, ker napake vsi delamo. Če jih ponavaljamo, čeprav vidimo, da imajo usodne posledice, je pa problem. Ali če jih nočemo popravit. Ali se delamo, da škode ni. To so tiste reči, ki RES razdirajo partnerstvo. Sam prepir niti ne. POznam pare, ki se v jezi lahko pošteno zmerjajo. pa so sicer srečni skup (tako pravijo in delujejo). Pač tak je njihov način, rabijo ventil. Vsak najde nekoga, da so mu slabe lastnosti še sprejemljive, da dobre odtehtajo. Tudi ti ga boš našla, samo ne se preveč obešat na vsak dogodek, glej celo sliko. Ali je res zloben, ali je bilo vse skup v afektu?

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu MissElvira)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Želim ti nesrečo
8.7.2012 14:39:05   
mateyka
jaz vedno zagovarjam mnenje, da je izbrani partner (zame in ne vidim razloga zakaj ne na splošno) tak, da mu lahko poveš vse kar ti leži na duši, da čutiš da te razume in vise versa; je le treba najt "soul match", ni kej.. če se imata rada in sta se oba pripravljena učit (kot pravi ronja) in prilagajat kjer je potrebno, potem ne vidim problema. user posted image

ronja, ti se nimaš časa "spomnit" bivših za več kot minuto, ker si itak prebizi user posted image

(odgovor članu MissElvira)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Želim ti nesrečo
8.7.2012 16:06:06   
3jeMi
MissElvira... se opravičujem, nisem vsega brala, bom komentirala kar sem sama najprej pomislila... ampak, prvič, čestitke, da si se določila za nakup motorja in želim ti srečno in varno vožnjo... kot vidim, si se za motor odločila z glavo in srcem, ker se dobro zavedaš kaj pomeni vožnja motorja... tudi sama sem bila oz. sem po duši še motoristka, zdaj sem pa mama, za motor sedaj v mojem življenju ni prostora... mogoče nekoč enkrat, ko mularija odraste in se bom kot stara mama zopet vsedla na motor... zame je bilo motoriziranje sprostitev od vsakdanjih reči, službe in ostalih opravkov... umirjena vožnja po ovinkih, no, priznam, občasno navijanje gasa je tudi zapasalo... pač veter v laseh... po koncu vožnje pa prijetna utrujenost in širok namešek na obrazu... in danes ti pravzaprav zamerim, da se na morje nisi odpeljala sama... ne boš verjela, da bi ob prihodu do obale čisto drugače gledala na vso situacijo... čeprav...

... glede fanta... njegove besede so zelo boleče in sama osebno mu žal v življenju ne bi več dopustila možnosti, da jih v katerikoli situciji ponovno izgovori... žal........... take osebe jaz ob sebi ne bi želela imeti... v življenju pride do lepih in težkih situcij, v katerih si želiš ob sebi partnerja, ki te podpira, ne pa zatira... in v tvojem trenutnem partnerju po moje tega ne boš imela...

... in mislim, da bivši pri vsem skupaj nimam popolnoma nič in kot si napisala, vedno bo del tebe, tako kot so bivši partnerji del vseh nas in tega ne more izbrisat nihče... bivši je tu kriv samo toliko, da je v tebi prebudil to, kar bi mogoče sama nekoč najdla v sebi...

skratka, drži se in želim ti veliko lepih, ovinkastih kilometrov...

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Želim ti nesrečo
8.7.2012 17:35:16   
astrid1
MissElvira, polnoletna si, odgovorna, skrbna in si si pač uresničila življenjsko željo. Do tega imaš vso pravico. Nikakor ne dovoli, da bi ti kdorkoli uničil veselje ob motorju.

Moški znajo biti malo čudni. Želijo imeti vse niti v svojih rokah, pa ne zato, ker ženski ne zaupajo, ampak da se počutijo Moške (z veliko začetnico).

Lahko ti opišem en primer: Moja sestra ima tipa, ki živi v tujini. Ko se je odločila kupiti smučarsko opremo, da bosta z lubijem skupaj smučala, je bil ogenj v strehi.
Zakaj? Ker ji je pri nakupu opreme pomagal moj partner, njen pa ni mogel nič iz razdalje 1500 km. In mu je nabilo kompleks. Potem pa je brez veze nekaj tečnaril. Potem pa je še moj malo znorel. Pa smo imeli dva petelina, vsakega na svojem bregu.

To je tipično delovanje alfa samca. Takšnega je najboljše pustiti, da se še nekaj časa ohlaja in trpi. Še zato, da ti nikoli, res nikoli več, ne bo pokvaril pristnega veselja. Živeti moraš tako, kot tebi paše, saj si še mlada in brez obveznosti. Kdaj pa boš, če ne zdaj? Ko boš imela družino, bodo stvari postavljene precej drugače.

Želim ti veliko prijetnih, predvsem pa varnih kilometrov. Uživaj, vse ostalo pa pusti, da se scmari in ohladi!

< Sporočilo je popravil astrid1 -- 8.7.2012 17:36:34 >

(odgovor članu 3jeMi)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Želim ti nesrečo
8.7.2012 19:22:18   
Splišni
Glej, če tako misliš tem fantu:



IZVIRNO SPOROČILO: MissElvira
dobro razumem kdaj je neka stvar izrečena v šoku, jezi, obrambi dostojanstva, naveličanosti, itd., kdaj pa iz zlobe.


Nič nimam proti temu, da mi reče kako sem nora, če le zna pokazati da se pač boji zame in da to razlog njegove jeze. Med jezo in zlobo pa je velika razlika.





... potem ne vem, v čem je tvoja dilema. Zlobnih ljudi pa človek res prostovoljno ne želi imeti okoli sebe, a ni tako?

(odgovor članu astrid1)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Želim ti nesrečo
8.7.2012 19:29:53   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

Glej, če tako misliš tem fantu:



IZVIRNO SPOROČILO: MissElvira
dobro razumem kdaj je neka stvar izrečena v šoku, jezi, obrambi dostojanstva, naveličanosti, itd., kdaj pa iz zlobe.


Nič nimam proti temu, da mi reče kako sem nora, če le zna pokazati da se pač boji zame in da to razlog njegove jeze. Med jezo in zlobo pa je velika razlika.





... potem ne vem, v čem je tvoja dilema. Zlobnih ljudi pa človek res prostovoljno ne želi imeti okoli sebe, a ni tako?

Samo komentar na to... strinjam se z Splišni... pa še to dodajam. Čeprav je razlika med jezo in zlobo... jeza in zloba sta oba negativna čustva. Sama si ne želim imeti ob sebi ne jeznega, ne zlobnega človeka.

(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Želim ti nesrečo
8.7.2012 22:29:03   
Anonimen
Nikakor ne zagovarjam tega kar ti je rekel, a verjamem da tega ni izrekel iz zlobe ali kakega drugega podlega namena. Po moje je besede bleknil brez kakršnega koli premisleka v efektu, ko je ugledal tebe na motorju ... pomoje bi bila sposobna kaj podobnega bleknit tudi sama, če bi se mi moj pripeljal domou z motorjem. Je že izražal neke podobne želje, pa sem mu jasno povedala, da če bi bil on motorist, ko sem ga spoznala, in bi ga kljub temu vzljubila, bi pač sprejela ta njegov hobi, ampak zdaj po toliko letih z otrokom in enim na poti pa ni šans, da se strinjam z nakupom motorja ... skratka razumem tvojega (bivšega) fanta zakaj je to (v efektu) izjavil ... zanj so motorji nevarni, vožnja tvegana, rad te ima in ga skrbi zate ... spoznal te je, ko motorja nisi imela in o njem nisi razmišljala (kot razumem vsaj naglas ne) ... potem pa pripelješ do njega na nečem kar on smatra za zelo nevarno in ti mu nisi dala možnosti za debato glede nakupa ... pomisli še na to stran.

(odgovor članu LuLu)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Želim ti nesrečo
8.7.2012 23:01:03   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: MissElvira

To mi je nelogično, da odrasel tip ne razume, da ga bom že poklicala, ko bom pripravljena slišati njegov glas. Vseeno sem pa mnenja, da se nek normalen moški mora toliko kontrolirati, da ne užali ženske, za katero tako srčno trdi, da jo ljubi. Imam morda previsoka merila??





Jaz sem pa mnenja, da tudi odrasla ženska, v partnerskem razmerju, mora vedeti kaj je presenečenje in kaj ne....da je presenečenje mogoče lahko, da si namesto škornjev kupiš jakno, da namesto dopusta v Izoli zrihtaš dopust v Hevizu.....

In da odrasla in kakor ti praviš, normalna ženska, toliko pozna partnerja, da ve, da mogoče on ne bo delil z njo takega navdušenja nad motorji kot ona....in ker je ženska normalna in ga pozna, ga po za nakup motorja tudi pripravljala....vsekakor pa ne bo prišla normalna in odrasla ženska domov namesto z avtom z motorjem in pričakovala objem od partnerja, ki ima do motorjev določene zadržke.....in ker ji partner potem ne ponudi vse potrebne podpore in je ne tapka po ramenu, "pogumna si, ker si se odločila po instinktu, bravo! Tako ženo sem si vedno želel, neustrašno, pogumno, ženskega Mad Maxa in končno sem jo dobil"...ampak partner namesto tega v šoku izreče besede, ki jih pač občuti, ko zagleda motor, se ta normalna in odrasla ženska obnaša kot dete v peskovniku in je na smrt užaljena....ker partner ne razume njene ljubezni do motorjev....

Skratka, si razvajena in egoistična......namesto, da bi se s partnerjem pogovorila o tako pomembni zadevi, kot je motorizem (še o nakupu kolesa in čelade se ponavadi s partnerji posvetujemo v nekem odraslem in odgovornem razmerju), si ga na vrat in na nos postavila pred dejstvo....in si še daleč od tega, da bi bila odrasla in odgovorna ter kot ti praviš, normalna.....sicer pa imaš šele 22 let in čas, da odrasteš in se "normaliziraš"......

(odgovor članu MissElvira)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Želim ti nesrečo
8.7.2012 23:24:23   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: liliana

sicer pa imaš šele 22 let in čas, da odrasteš in se "normaliziraš"......


Zdaj ne more biti stara 45 let in se o vsaki malenkosti dogovarjati s partnerjem, ker to pač ni. Je 22 let in je naredila nekaj za sebe. Meni so te ne zdi big deal. Si kar mislim, koliko parov je v dolgčasni rutini že 10, 20, 30,... let in si nekdo želi, da bi ga partner kdaj presenetil, malo novosti uvedel. Poživil vezo.
Mora si pač najti sebi primernega, da lahko dela kaj če, in da jo bo partner pri tem spodbujal, in seveda obratno. Njen pa si naj najde neko, ki bo 50 let ista in ga bo za vsako malenkost spraševala, če se strinja.
Jaz tudi čestitam za nakup motorja. V tem "moškem" svetu mora ženska imeti jajca, da si gre kupit motor.
Varno vožnjo...
Tudi sama nisem izključla tega, da se enkrat ne prikažem z motorjem, pa niti slučajno ne mislim nobenega spraševati za dovoljenje.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Želim ti nesrečo
9.7.2012 0:32:42   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: liliana
sicer pa imaš šele 22 let in čas, da odrasteš in se "normaliziraš"......

Zdaj ne more biti stara 45 let in se o vsaki malenkosti dogovarjati s partnerjem, ker to pač ni. Je 22 let in je naredila nekaj za sebe. Meni so te ne zdi big deal. Si kar mislim, koliko parov je v dolgčasni rutini že 10, 20, 30,... let in si nekdo želi, da bi ga partner kdaj presenetil, malo novosti uvedel. Poživil vezo.


no no, bodimo realni - če bi te tvoj mož na stara leta "presenetil" z nakupom motorja, da gresta potovat z motorjem v maroko, bi se mal ustrašla. revma, pa slabši refleksi, udobje.. ne verjamem da bi bila pri 60-ih tako entuzijastična kot pri 20-ih user posted image

ne vemo - mogoče pa tip pozna koga, ki se je ponesrečil z motorjem ali celo umrl in je zato tako burno reagiral. Elvira bo že vedla..

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Želim ti nesrečo
9.7.2012 0:37:38   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: liliana

Skratka, si razvajena in egoistična......namesto, da bi se s partnerjem pogovorila o tako pomembni zadevi, kot je motorizem (še o nakupu kolesa in čelade se ponavadi s partnerji posvetujemo v nekem odraslem in odgovornem razmerju), si ga na vrat in na nos postavila pred dejstvo....in si še daleč od tega, da bi bila odrasla in odgovorna ter kot ti praviš, normalna.....sicer pa imaš šele 22 let in čas, da odrasteš in se "normaliziraš"......



Normalizira v kaj? povprecje, ki dela tako kot druga polovica ljudi misli, da se mora delat? In se prilagajat ljudem, ki ji diktirajo tempo?

Se strinjam z Lulu tukaj in enako menim, da je stara 22 let in da si je sama zasluzila denar; sama z njim tudi razpolaga, zaradi tega ni egoisticna. Prav tako ne rabi sprasevat za mnenje fanta, ker ni nujno da bo tale fant tudi moz...z njim ni porocena 10 let in nima obveznosti do otrok, sama odgovarja zase. Sam ji je 'turil' avto in se skoraj namesto nje zanj odlocil...zdi se mi prav, da je storila tako, kot ji veleva srce. Sej je skusala ugoditi drugim, fantu in druzini, ampak zvesta mora biti predvsem sebi. In ce jo motor osrecuje, je edino prav da si ga je kupila. nesrece se dogajajo povsod, tudi tistim, ki varno zivijo, se zdravo prehranjujejo in nadvse skrbijo, da se jim ja kaj ne bo zgodilo. Nikoli pa prav zares ne zivijo.

Edino cestitam ti lahko, da pri 22ih ves kaj te osrecuje in si dovolj zrela in odgovorna DO SEBE da zberes pogum in zivis. Cas je odmerjen vsem nam, kako (in s kom) ga bomo preziveli pa se odlocamo sami. Ce te partner v vseh stvareh ne podpira to se ni zacetek konca zveze, tudi se strinjam s tistimi ki pravijo, da je vse skupaj izrekel v efektu, verjetno se celo pocuti malo prevec zascitnisko in ga skrbi zate...pa to morda izraza na nacin, ki tebi ne ustreza. Tudi to je stvar pogovora da vidis, ce lahko ta sistem komunikacije spremenita. Sem mnenja, da sploh ni nujno, da tale clovek ni zate...samo na stvari gleda drugace kot ti...ucimo se vsi, morda se bo on od tebe ljubezni do motociklizma tako kot si se ti od bivsega. Daj mu priloznost.

(odgovor članu liliana)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Želim ti nesrečo
9.7.2012 0:42:09   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

Glej, če tako misliš tem fantu:



IZVIRNO SPOROČILO: MissElvira
dobro razumem kdaj je neka stvar izrečena v šoku, jezi, obrambi dostojanstva, naveličanosti, itd., kdaj pa iz zlobe.


Nič nimam proti temu, da mi reče kako sem nora, če le zna pokazati da se pač boji zame in da to razlog njegove jeze. Med jezo in zlobo pa je velika razlika.





... potem ne vem, v čem je tvoja dilema. Zlobnih ljudi pa človek res prostovoljno ne želi imeti okoli sebe, a ni tako?


Tudi to je res...

in btw. Splisni, ti si se pa prav iz naftalina vzela user posted image Welcome back, napisi se kaj, te je fajn brat.

(odgovor članu Splišni)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Želim ti nesrečo
9.7.2012 1:11:07   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: LuLu


Zdaj ne more biti stara 45 let in se o vsaki malenkosti dogovarjati s partnerjem, ker to pač ni. Je 22 let in je naredila nekaj za sebe. Meni so te ne zdi big deal. Si kar mislim, koliko parov je v dolgčasni rutini že 10, 20, 30,... let in si nekdo želi, da bi ga partner kdaj presenetil, malo novosti uvedel. Poživil vezo.
Mora si pač najti sebi primernega, da lahko dela kaj če, in da jo bo partner pri tem spodbujal, in seveda obratno. Njen pa si naj najde neko, ki bo 50 let ista in ga bo za vsako malenkost spraševala, če se strinja.
Jaz tudi čestitam za nakup motorja. V tem "moškem" svetu mora ženska imeti jajca, da si gre kupit motor.
Varno vožnjo...
Tudi sama nisem izključla tega, da se enkrat ne prikažem z motorjem, pa niti slučajno ne mislim nobenega spraševati za dovoljenje.



Je pred kratkim ena pisala na RR, da je njen partner "poživil" vezo, da ne bi bila v dolgočasni rutini s sado mazo varijanto, ......njej je pa ta poživitev predstavljala prej problem kot pozitivno poživitev dolgočasne veze......tako kot temu dotičnemu partnerju motor.....

Pa spomnim se ene teme, ko je ena pisala, da si je njen svak, s katerim živijo v isti hiši, na istem dvorišču omislil, nekega hudega psa, brez da bi kogarkoli vprašal.....je pač nekaj naredil zase, za svojo dušo in je 5 ljudi v bajti obremenil s svojim psom....tam so odgovori RRov tisti ženski, ki je imela problem s tem psom in svakom bili bistveno drugačni od tega pritrdilnega prikimavanja, da si ženska upa in ima jajca in si kupi motor.....tudi on je namreč imel jajca za hudega psa in upal si ga je celo brez vprašanja k bajti pripeljati, da je naredil nekaj zase....hudi jack, a ne?

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Želim ti nesrečo
9.7.2012 1:13:33   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: bibasiba




Normalizira v kaj? povprecje, ki dela tako kot druga polovica ljudi misli, da se mora delat? In se prilagajat ljudem, ki ji diktirajo tempo?




Avtorica teme je pisala o svojih pričakovanjih o normalnem in odraslem moškemu......sem ji pač zgolj obrnila ogledalo.......user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Želim ti nesrečo
9.7.2012 1:59:01   
MissElvira
Liliana, ne vem kako lahko primerjaš nakup hudega psa v hiši, kjer sobiva več ljudi s tem, da sem si svoje prvo vozilo izbrala sama. S tem tudi nisem hotela popestriti veze, konec koncev je on še vedno moj fant in še nisva začela ustvarjati skupnega življenja. Označila si me za egoistično in razvajeno, ker se ti zdi, da mi je mnenje staršev in fanta nepomembno? Še kako mi je, sicer se nebi jokala zaradi fantove reakcije. On motorja žal ne zna vozit, je probal in padel - tudi na biciklu stistka prednjo zavoro takrat, ko nebi smel. Lahko razumem, da je to udarec za ego, da nekaj tipično moškega bolje obvladam od njega, kar pa ne pomeni, da sem ga s tem kastrirala. Mislim, saj si nisem izbrala tega fanta, ker bi bila brez njega nebogljena in ker od njega pričakujem, da bo skrbel zame in me ščitil, temveč zato, ker mi je ob njem lepo.

No, pogovarjat se z njim res še ne mislim, sem mu pa to tudi sporočila. Da se dobiva enkrat ta teden, ko se dodobra umirim. Mi je pa res lepo prebrati, kako mi želite varno vožnjo in prijetno pot in da lahko razumete, da je to odločitev za mojo dušo in ne uporništvo proti družini in fantu. Družina je navkljub konzervarivnim nazorom sprejela, da moja pot ne vodi po njihovih tirnicah, a da njihovo podporo in ljubezen vseeno rabim. Pri fantu pa izbruhov zlobe res ne mislim tolerirati, a če bo delal na samokontroli, lahko marsikaj rešiva, jaz pa svojeglavost umirim. A nekatere odločitve bodo vseeno ostale moje in če je res tak alfa samec da bo rabil žensko imeti pod kontrolo, da mu ne bo ego trpel, si bo samico moral najti drugje.

Grem počasti spat, danes sem se zapeljala do ljubljane v živalski vrt in se imela čudovito :). Vsem pa res hvala za vaša mnenja, zelo lepo vas je prebirat

Elvira

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?