|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Želje so, denarja ni
31.8.2011 11:32:38   
Nevidna
Živjo vsem.. čisto "sveža" na vašem forumu. Prebiram ga že nekaj časa, vendar se nikoli nisem odločila pridružiti. Sedaj pa mi počasi prekipeva vse kar se dogaja v življenju, zato bi potrebovala vaš nasvet ali mnenje.

Imam rosnih 23 let, zaposlena za nedoločen čas, neko solidno plačo (nekje med 900-950eur), končujem višjo šolo. Fant je istih let, letos bo absolvent, dela preko študenta, na mesec ima približno 400eur prihodka. Živiva še doma, nisva na svojem. Rada bi si uredila stanovanje pri njemu doma, da bi lahko zaživela bi potrebovala tam nekje 20.000eur-to pomeni da bi imela vse narejeno in dokončano, opremljeno tudi. Skupaj sva že kar nekaj časa (5 let), sva se našla "tapravadva" user posted image   Imam tudi avto na leasing (ja vem- čista bedarija), tako da mi na mesec ostane približno 400eur (ko odštejem še vse ostale stroške-hrana, bencin, ipd.)
Glavo si razbijam z vprašanji- kje dobiti teh 20.000eur za stanovanje, kdaj bi se poročila, kdaj zanosila.. Ali vzeti kredit pa vse naenkrat urediti in potem odplačevati do konca življenja. Kako je vam uspelo? Zanimajo me vaše zgodbe.
Pomoči s strani staršev ne pričakujem. Mogoče bodo kaj pomagali ampak dvomim.

Predvsem potrebujem eno fajn spodbudo da je vse to mogoče urediti. Pa tudi ko pomislim na druge, ki živijo še z manj sredstvi kot midva mi je jasno da pretiravam. Pa vseeno..vsak začetek je težak.. Oba imava veliko željo po otrocih, ampak ali je pametno da zanosim sedaj ko fant še nima rednih prihodkov, moja porodniška bi bila bolj tako tako ko bi odštela vse stroške, niti svojega stanovanja še nimava. user posted image

Hvala za vaša mnenja. Upam da bo debata o tej temi zanimala še koga- da bodo nasveti prišli še komu prav.

Pozdravček
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Želje so, denarja ni
31.8.2011 11:37:58   
tintin
tako kot 90% tistih, ki smo na svojem - kredit.

(odgovor članu Nevidna)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Želje so, denarja ni
31.8.2011 11:46:27   
katy83
ja, tako kot v večini...ampak glej, se dauser posted image če se hočeuser posted image Pač malo poglejta kje zapravljata za "bedarije", pa če je to 30€ na mesec in to ukineta in data na stran, je boljše kot nič. npr...ti bom povedala kaj je moj dragi naredil...kupil si je šparovček, ki se ga da odpret samo s tistim ključem za konzerve...in ker dela v gostinstvu, je rekel, da bo vsak dan dal 2€ od napitnine v šparovček...in se nabere veš? na mesec 60€. če bi mu pa prej rekla, da naj da 60€ na stran, ko dobi plačo, pa bi rekel, da ni možno, ker nima. Tako da, najdita nek način, kako malo privarčevati, pa kakšen kredit (brez tega žal ne gre), pa bouser posted image
Glede otroka pa je večinoma na vama. Če si ga želita, ga imejta...vseeeno imaš prednost, da imaš službouser posted image Res pa je tudi da si še mlada, tako da še je tudi čas.

Želim vama, da se obrne v pravo smer za vajuuser posted image

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Želje so, denarja ni
31.8.2011 12:06:39   
PinaNina
Glede na to, da nimata otrok. Poglejta, kje lahko še kaj dodatno zalužita. To strogo na stran, v ekstra šparovec oz. podobno. Poglejta kaj so razvade (npr. cigarete, alkohol, sladkarije) črtat na minimum (mal mora biti, drugače se ti sfula oz. ne veš za kaj daješ na stran). Kupiš le tisto kar res rabiš. Za kovančke, ki se potepajo po denarnici, v šparovec. Se nabere kar nekaj denarja. (mi npr. tako šparamo za kamp, dopust)
Kuhaj tisto za katero lahko stvari kupiš na akciji. Kupuj sezonsko sadje, zelenjavo.

Poglejta si še kakšno obliko šparanja, čez čas, bosta imela kupček denarja, kupček na kupček in bo kmalu lepa vsota. Malo kredita in strehca. Otroček pa potem nekje vmes.

(odgovor članu katy83)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Želje so, denarja ni
31.8.2011 12:13:24   
emica2008
Tudi pri nama ni šlo drugače kot s kreditom, če sva hotela na svoje, ko sva nepričakovano zanosila. Jaz s službo (plača 750eur) za določen čas, seveda so mi pogodbo prekinili. On ima malo boljšo plačo, tako da je vzel kredit 15000eur, za 4 leta po skoraj 400 eur na mesec.
Sedaj imava kredit še eno leto, imava dva srčkana otročka, jaz še zmeraj brez službe, marsičemu se moramo odpovedati, vendar imamo svoje mansardno stanovanje in smo srečni.
Kar so nama starši pomagali je bilo vse skupaj za cca 5000 eur in nama je kar pomagalo pri nekaterih stvareh. 

Mislim, da pri mladih, midva sva bila 22 in 26 brez kredita ne gre. 
Vseeno še počakajta dokler partner ne dobi kake pametne službe, ker ženske rojevamo, smo na porodniški, skratka imamo maternico, kar pa lahko zelo moti delodajalce.......

(odgovor članu katy83)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Želje so, denarja ni
31.8.2011 12:20:37   
pety78
Rada bi si uredila stanovanje pri njemu doma


Ne rinita z glavo skozi zid! In dobro premislita, kje bi živela. Da ne bi na silo, samo da imata nekaj "svojega" sedaj rihtala stanovanje s tastarimi...Če bereš forum, bi lahko vedela, da stari in mladi niso za skupaj.

Drugače pa ja, kredit. Sicer bi pa še počakala kakšno leto ali dve, dokler si fant ne najde redne zaposlitve. Ne samo, da bosta imela mesečne stroške za kredit, tudi za otroka boš potrebovala kar nekaj finančnih sredstev.

Premišljeno...




_____________________________



(odgovor članu emica2008)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Želje so, denarja ni
31.8.2011 12:30:05   
LittleSun
Kot da berem svojo zgodbouser posted image user posted image

Midva sva živela pri njegovih, z mojo plačo podobno tvoji in on je delal preko študentskega servisa. Potem se pa zanosila..in moram rečt da z nekaj truda in veliko pozitivne energije sva počasi začela ustvarjati svoje življenje. On je dobil službo, najprej za določen čas, kasneje tudi za nedoločen, preselila sva se najprej v najemniško stanovanje, pred kratkim sva kupila svoje stanovanje. In sedaj sva na svojem, imava kredit, ampak sej kdo ga pa nimauser posted image le redkokdo, ki je ali zelo varčen ali pa so mu pomagali starši. Glede na to, da imaš avto na lizing, bi te najbrž obrok kredita na 20 let za 20.000 eur stal približno enako.
Včasih je potrbno malo tvegati in strmeti k cilju. Vse se uredi, če je želja, energija in vložen trud.

Želim vama, da si čimprej uredita stvari, edino kaj sem želela še reči je to, da ne delajta stvari na silo, preko svojih zmožnosti.

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Želje so, denarja ni
31.8.2011 13:16:25   
pikica*
Zakaj prehitevata? Najprej oba dokončajta šolo. Iz napisanega sklepam, da do tega ne manjka veliko. Potem naj si še fant poišče službo, ki bo prinesla kaj več kot 400€ mesečno. Šele takrat začnita razmišljat o tem, da bi si utvarila svojo "štalco". Z 20.000€ bosta zelo težko stanovanje prenovila in opremila. Poleg tega pa bosta v hiši nekoga drugega. Se vama zdi to pametna naložba? Mogoče se vama v tem trenutku zdi, da ni druge opcije, ampak življenje ubira najbolj nepredvidljive poti in nikoli ne veš kaj bo z vama čez par let (ne mislim na vajino zvezo, temveč finančno). Mogoče bosta lahko takrat sanjala o svojem stanovanju in vama bo manjkalo ravno teh 20.000€, ki jih bosta vložila v stanovanje pri starših.  Zato raje še malo počakajta.

(odgovor članu Nevidna)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Želje so, denarja ni
31.8.2011 13:29:50   
majcis
midva sva tko nardila da sva si 1. zrihtala štalco poj sva pa naštimala "kravco".user posted image

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Želje so, denarja ni
31.8.2011 21:30:07   
Nevidna
Hvala za mnenja in nasvete. Glede stanovanja je tako da druge možnosti ni. Bi rada nekoč imela svojo hiško ampak si ne upava preveč tvegati z denarjem ker danes res ne veš kaj vse te lahko doleti. Hm, mogoče pa bi res morala tvegati? Je res tudi to, da stanovanje nebi bilo napisano na naju, kar še  bolj oteži pridobivanje kredita.
Kaj pa menite o tem da si za prvo silo urediva stanovanje in potem intenzivno varčujeva ter tako čez čas urediva vse za hiško? Tudi to je ena varianta, čeprav se bojim da bi potem obtičala v stanovanju ki niti ni najino in nikoli zbrala pogum za svojo hiško user posted image

Varčujeva pa že sedaj. Letošnji dopust je trajal cele štiri dni, kadi nihče, pijeva tudi ne, potepava se veliko ampak samo po naravi ker nama to najbolj ustreza (hribolazenje), kar je pa tudi skoraj zastonj.

Ste mi dali kar misliti in hvala user posted image Res sva še mlada ampak saj razumete kako je..nekateri pri tej starosti v resni zvezi razmišljamo o prihodnosti v obliki ustvarjanja družine, drugi pa veselo žurirajo in jih prav nič ne briga za prihodnost.. Vsak po svoje user posted image Je pa zanimivo, kako včasih dobiva tak presenečen odziv okolice v smislu-kako sta lahko že pri teh letih tako resna in razmišljata o svoji družini. Hja, oba obožujeva otroke, odlično se ujameva, se znava pogovarjati, pridejo tudi slabi dnevi ampak jih znava preživeti user posted image Tako nekako no.. je pa težko ko si želiš po večletni zvezi da ta napreduje v smer skupnega ustvarjanja, eno stopnjo višje, finance pa to ne dopuščajo..

Lep in ne preveč naporen začetek novega šolskega leta vam želim.

(odgovor članu majcis)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Želje so, denarja ni
1.9.2011 7:55:23   
Poka
Sicer nimata ne vem kakih dohodkov, za hišo še malo počakaj, ni nemogoče, ampak se ti pa tudi ne mudi. Na tvojem mestu bi pa najprej dokončala začete stvari... Govorim ti iz svojih izkušenj, sicer sama imam diplomo, ampak imam še eno stvar nedokončano in me to podzavestno jezi... Potem boš lahko v miru uživala z dojenčkom. 

(odgovor članu Nevidna)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Želje so, denarja ni
1.9.2011 9:02:10   
majcis
je kr neki ljudi k  težko dojame da si se že mlad prpravlen vezat,... mava midva tud prjatle, ki so še don doma pri starših, majo službe, skoz so pjani pa brez dnarja user posted image
midva sva si 5 let nazaj naredila/uredila stanovanje (jz sm bla 19 on 21) kar nama zj prov pride, če tko pogledaš bova pri 30ih brez kreditov pa v bistvu mava vse uštiman.



(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Želje so, denarja ni
1.9.2011 9:16:35   
Nevidna
majcis, tudi meni je všeč misel na to, da bom npr pri 35-40ih že brez kredita. Otroci bi bili recimo že v šoli, midva pa še vedno sorazmerno mlada.. Od nekdaj sem zagovarjala mlade družine ker mi je všeč ko vidim mlade družine. Ne me narobe razumeti, nekateri zaradi določenih stvari imajo otroke in svoje družine tudi kasneje in prav je tako. Kako bi bilo če bi si bili vsi enaki.

Trenutno je še vedno vse v zraku. Nekako sva na točki nič ko se nama niti sanja ne kaj pa kako. Pogovori tečejo v smeri ureditve stanovanja za prvo silo (čisto iz nič bi morala urediti samo dnevno sobo in kuhinjo, ostalo je narejeno, samo kopalnici manjka tuš, umivalnik in nekaj omaric), zato mislim da bi bilo izvedljivo. Jaz bom diplomirala letos do konca leta, moj upam da drugo leto. Oba sva "zagrizla" ker nama je v interesu čimprej ustvariti družino. Ko bo diploma pri koncu bo tudi moj poiskal službo. Vsaj tak je plan user posted image    Kredit..če imaš normalno plačo ga dobiš, meni je zadnjič na banki rekel da če nisem lastnica zemljišča oz. nepremičnine lahko dobim max 15.000 kredita za 10 let  user posted image  da o obrestih niti ne govorim user posted image

(odgovor članu majcis)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Želje so, denarja ni
1.9.2011 9:36:21   
majcis
ja je full težko tele kredite dobit popa z njimi žvet user posted image  midva sva mogla čist vse narediti od elektrike, estrihe, vodo ene stene podret ene na novo sezidat,... je biu kr zalogaj. mava tudi stanovanje narejeno pri njemu, je pa pri ns zj tko da sta se tast pa tašča odselila in smo sami v hiši razen kadar prideta nazaj za kšn dan "na obisk" pa za varstvo user posted image  je pa tko vse ve da če se hoče sam je treba kšno stvar potrpet user posted image

(odgovor članu Nevidna)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Želje so, denarja ni
1.9.2011 9:44:16   
Andromeda
IZVIRNO SPOROČILO: Nevidna
Rada bi si uredila stanovanje pri njemu doma, user posted image





Moje mnenje verjetno ne boš sprejela kot vzpodbudo, ampak ti polagam roko na srce, da zaživita na svojem. Morda počakajta, da fant doštudira in dobi redno službo ter višje prihodke, ker z 2.000 € skupnih dohodkov se da dobiti soliden kredit za solidno stanovanje. Za začetek gresta lahko tudi v najem, pa da vidita, če vama znese, ker se user posted image pravljica, ko je potrebno plačevati položnice, kuhat in prati lahko kmalu razblini.

(odgovor članu Nevidna)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Želje so, denarja ni
1.9.2011 9:47:26   
Nevidna
No majcis, take kot ste vi pa občudujem user posted image  in čestitam za pogum. Jst ga trenutno nimam user posted image  

Življenje s starši- vse se da če se hoče pa če je volja na obeh straneh. Poznam primere kjer se odlično razumejo. Živijo skupaj, starši spodaj, družina na vrhu pa je vse ok. Starši se ne vmešavajo, jih pustijo pri miru in je vredu. Pri sosedih pa je tako da sta starša tudi vredu, nista se nič vmešavala, ampak je bila tamlada bolj problem- je postala hitro vzvišena pa tko..zdaj se pa ne razumejo več in zato krivijo izključno starše. Za prepir sta vedno dve strani in nikoli samo ena. a ni tako?

tudi moja starša sta morala vzeti kar velik kredit da smo se lahko preselili iz stanovanja v hišo. S tem da smo stanovanje prodali in da nismo kupili neke precenjene hiše ampak tako običajno, še dvojček je povrhu.. brez kreditov je danes res težko..škoda da se banke ne znajo prilagajati razmeram na tržišču user posted image

(odgovor članu majcis)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Želje so, denarja ni
1.9.2011 9:54:37   
Nevidna


[/quote]


Moje mnenje verjetno ne boš sprejela kot vzpodbudo, ampak ti polagam roko na srce, da zaživita na svojem. Morda počakajta, da fant doštudira in dobi redno službo ter višje prihodke, ker z 2.000 € skupnih dohodkov se da dobiti soliden kredit za solidno stanovanje. Za začetek gresta lahko tudi v najem, pa da vidita, če vama znese, ker se user posted image pravljica, ko je potrebno plačevati položnice, kuhat in prati lahko kmalu razblini.
[/quote]

kar se financ tiče sva že sedaj dogovorjena da ko se gre za skupaj je skupaj kar pomeni če delava oba imava skupen denar. Za položnice ne gre to je moje to je tvoje ampak iz skupnega budgeta. tako da me to ne skrbi. Kuhanje in pranje..hja, bo seveda drugače kot mama hotel user posted image  tega se (po njegovih besedah) zaveda.. bomo videli ko bova enkrat tako na svojem..malo ga pa že sedaj navajam na pospravljanje- pa saj je priden. Zrastel na kmetiji na deželi, vajen vsega hudega. Do sedaj se je izkazalo tako. Kako bo naprej bova pa videla. Ampak mislim da nama ne bo hudega user posted image

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Želje so, denarja ni
1.9.2011 10:00:01   
pikica*
Iz tvojega pisanja je začutiti, da sta se nekako že odločila, da je edina izbira ta, da si uredita stanovanje pri njegovih starših. Ampak ti polagam na srce - razmisli tudi o drugih opcijah. V tem trenutku se ti mogoče zdi, da bo vse lepo klapalo (in mogoče v resnici tudi bi), ampak vedno obstaja možnost, da ne bo. In kaj potem? Ujeta bosta v stanovanju, v katerem ne bosta srečna. Če se le da, poskusita iti na svoje. Pa ne govorim o hiši. Kupita majhno stanovanje, potem pa naprej. Nekoč tudi do hiške.
Praviš, da ni veliko za naredit, da bi za silo uredila stanovanje - kar si naštela, zna bit precej drago. Vsaka stvar, ki se je lotiš, stane. In ponavadi precej več, kot si pričakoval.
Verjamem, da je želja po skupnem življenju velika. Poskusita jo uresničiti tako, da poiščeta najemniško stanovanje in preverita, kako se ujameta v resničnem življenju. Potem pa načrtujta naprej. Ne vem sicer s katerega konca SLO sta, zato je težko ocenjevat koliko pride najemnina, ampak prepričana sem, da bi na koncu zmogla.  Naredita to zase.

(odgovor članu Nevidna)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Želje so, denarja ni
1.9.2011 12:11:11   
Andromeda
IZVIRNO SPOROČILO: Nevidna






Moje mnenje verjetno ne boš sprejela kot vzpodbudo, ampak ti polagam roko na srce, da zaživita na svojem. Morda počakajta, da fant doštudira in dobi redno službo ter višje prihodke, ker z 2.000 € skupnih dohodkov se da dobiti soliden kredit za solidno stanovanje. Za začetek gresta lahko tudi v najem, pa da vidita, če vama znese, ker se user posted image pravljica, ko je potrebno plačevati položnice, kuhat in prati lahko kmalu razblini.


kar se financ tiče sva že sedaj dogovorjena da ko se gre za skupaj je skupaj kar pomeni če delava oba imava skupen denar. Za položnice ne gre to je moje to je tvoje ampak iz skupnega budgeta. tako da me to ne skrbi. Kuhanje in pranje..hja, bo seveda drugače kot mama hotel user posted image  tega se (po njegovih besedah) zaveda.. bomo videli ko bova enkrat tako na svojem..malo ga pa že sedaj navajam na pospravljanje- pa saj je priden. Zrastel na kmetiji na deželi, vajen vsega hudega. Do sedaj se je izkazalo tako. Kako bo naprej bova pa videla. Ampak mislim da nama ne bo hudega user posted image



Nisem mislila delitev fifty-fifty, ampak včasih se moraš zato, da poplačaš vse dolgove in kredit marsičeumu odpvedati, pa zna tudi tu nastati problem, ko naenkrat ni več denarja za žure, kavice, potovanja, obleke in vsega lepega, kar življenje ponuja. Takoe kratko-jedrnato.

< Sporočilo je popravil Andromeda -- 1.9.2011 12:12:11 >

(odgovor članu Nevidna)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Želje so, denarja ni
1.9.2011 12:11:43   
Andromeda
Bemu, kaj pa danes tale RR zeza s citiranjem? user posted image

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Želje so, denarja ni
1.9.2011 12:34:58   
majcis
hm... vsaka ma po svoje prav.jz sm se s taščo dokaj razumela sm šla tud dol na kavico pa itd,.. poj k sm rodila pa k je skoz uletavala sm pa popiuser posted image .
in še dons kdaj k pride mi je odveč user posted image  ker več stvari zafura kukr pa da bi pomagala user posted image   ni mi žal, da sva naredila tko kukr sva naredila sva na "svojem". mi je s te strani bojš k mamo okolico pa smo naštimal tobogane, hiško, gugalnico,.. in se tamau lahko fajn igra pri blokih pa ponavadi te možnosti žal ni.  aja še tomidva sva bila skupaj 3 leta nato sva skupaj živela  2 leti potem pa sem prvič zanosila. sem hotla mau preverit, če nama klapa user posted image  ker lahko si še tko zalublen pa nevem kuga vse ampak k dan za dnem pobiraš umazane gate, štumfe,pospravlaš, peglaš,.. je lahko tista ljubezen user posted image . poznam to. je bla kolegica z fantom 7 let. po 14-ih dneh skupnega živlenja sta šla narazen user posted image

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Želje so, denarja ni
6.9.2011 22:21:10   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Nevidna

Predvsem potrebujem eno fajn spodbudo da je vse to mogoče urediti.


Poglej okrog sebe - vsi živijo in spijo pod streho.

Drugače pa bluziš v tri dni.
Nehaj(ta) delati račune brez krčmarja.

Zaživita na svojem, plačajta vsak mesec najemnino, plačajta vsak mesec stroške, kupita hrano in bodita pripravljena na neplanirane stroške. Potem pa načrtujta naprej.

(odgovor članu Nevidna)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Želje so, denarja ni
7.9.2011 11:37:38   
ZmajTolovaj
1. Jaz ne bi vlagala toliko denarja v nepremičnino, ki ni na papirju moja.
2. Jaz ne bi živela skupaj s starši (pa se z obojimi dobro razumemo).
3. Jaz bi najprej dokončala šolo in poskusila dobit bolje plačano službo (fant).


Moje mnenje.


_____________________________

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Želje so, denarja ni
7.9.2011 13:17:13   
ronja
2. Jaz ne bi živela skupaj s starši (pa se z obojimi dobro razumemo).

najprej podpis pod tole. Kar se mene tiče, je res tudi to, da sem si želela (in tudi naredila tako) najprej končati faks in se skup nekam preselit, šele potem je bil na vrsti otrok. kar se tiče vlaganja v tujo nepremičnino - hm, lubi je točno to naredil: vlagal v stanovanje, ki je uradno samo moje. Celo avto je name pisan (ker sem mela pač že prej izpit in prejšnji avto in nobene nesreče že dolgo in se je to bolj splačalo pri registraciji). pa ni imel nobenih zadržkov. Prav tako jih ne bi imela jaz. Bi pa seveda malo premislila, če bi bila nepremičnina od nekoga drugega, ne njegova.

Drugič: 20000 E ni taka velika reč, da bi zdaj frustracije furala - sploh glede na to, da si že navajena odplačevat kredit (za avto - v bodoče če si želiš svojega doma, si rajši kupi stari avto in na keš, pride precej ceneje). 950 E ni slaba plača in se to komot da, sploh če še on nekaj zasluži. Za ilustracijo - mi smo 4je, skupnih prihodkov imava nekje 1500E, odvisno od meseca, ker precej variira (sploh pri njem), pa uspemo še precej prihranit, ker pač tudi midva varčujeva za večje stanovanje.
Dojenček stana precej na začetku, ko moraš kupit vso opremo: lupinico, voziček, previjalko, banjico, stekleničke za vsak slučaj, vse oblekice,... POtem pa ni več tak strašen strošek. Pride še večji avtosedež in veliko jih kupi dva vozička (vendar to ni nujno, lahko kupiš takega, da se da uporabljat v obeh variantah).

Sicer pa bi na tvojem mestu šla v najem, skup z njim, ker je ipak drugače, ko z nekom res živiš. V najinem primeru bolj luštno, ampak v večini so pa tudi razni treski ob začetkih skupnega bivanja. Vsekakor bi se najprej skup preselila, potem šele delala otroka. Torej: na tvojem mestu bi se preselila nekam skup z njim, v najem, da bi videla, kako nama gre, on bi medtem končal absolventa, ti svojo šolo, potem bi si on našel eno službo in nekak takrat bi naredila otročička. Ampak jaz sem ziheraš, ni nujno, da si ti enaka. Ni ene prave poti. Da se prit na cilj po vseh, niso pa vse enako naporne. Pa eni imajo rajši krajše stme vzpone, drugi grejo rajši zlagoma, pa bolj počasi na vrh. Odvisno od tega, kaj tebi paše.


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Nevidna)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?