|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Žganci?
25.9.2007 9:09:03   
Nasy
Kako se jih pripravi? Jaz tega nikoli še nisem delala. Pri stari mami smo jedli krompirjeve, pa se ne spomnem več, kako jih je delala, mojuser posted image pa bi rad koruzne. Kuharce, pomagajte, da rezveselim možeka. A za koruzne more bit koruzna moka (kot za kruh) ali koruzni zdrob (kot za polento)?

_____________________________

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Žganci?
25.9.2007 9:46:17   
Anonimen
Zlato polje ima že pripravljeno zmes za koruzne žgance,drugače pa:

Koruzni žganci z lešniki in suhim sadjem
Recept je sličen tistemu za ajdove žgance supreme, le moka in dodatki so drugi:
  • skodelica koruzne moke
  • pol skodelice narezanih ali zmletih lešnikov
  • pol skodelice narezanega suheha sadja (hruške, jabolka, brusnice, marelice, rozine, …)
  • prstohvat soli
  • rezina masla

V posodi na suho ob stalnem mešanju zagreješ moko (brez vode, brez maščobe). Med tem zavreš dve skodelici vode.
Ko se zdi, da je moka že prilično vroča, jo soliš in začneš previdno dolivati vodo ob urnem mešanju, dokler ne dobiš finih drobnih žgancev.
Opozarjam na previdnost pri doziranju vode, ker če presežeš točko ekvilibriuma med moko in vodo, bo od žgancev ostal en neugleden cmok.
Dodaš maslo in lešnike, ter malo voziš po kozici, da se vse skupaj nekoliko zapeče.
Za konec streseš notri suho sadje, pomešaš in streseš v servirno skodelo.
Priporočam pomakanje v sladkano polnovredno toplo mleko.

(odgovor članu Nasy)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Žganci?
25.9.2007 9:52:48   
Luni
Koruzne kuham tako: 3 dele vode, osolim, zavrem, dodam en del korunega zdroba (ne instant), malo masla in kuham približno pol ure in seveda mešam.

Krompirjeve: recimo pol kg krompirja olupim in narežem na kocke ter dam kuhat. Solim malo več kot npr. za pire krompir. Ko krompir že vre minimalno 5 minut, dodam 25 dag moke (se pravi, polovico manj kot krompirja! - jaz po 15-ih letih še vedno tehtam, ker so takšni najboljši!). Ko vse skupaj prevre (cca 10 min) in se moka strdi v cmok, ta cmok s kuhalnico dam na pol in kuhalnico pustim noter!?. To je vsa umetnost! Kuhaš še cca 2o min, nato odliješ vso vodo v lonček (da lahko po potrebi dodaš), jaz jih zmešam kar z mikserjem in vilicami za mikser. Tekočino dodajaš šele na koncu, ko so res že skoraj zmiksani. Meni je navadno ni potrebno, morda kakšno kapljico! Nato jih, kot vse žgance, z vilicami nadrobiš na krožnik, po želji ocvirkovo mast  in zelje ali mleko ali samo ocvirkovo mast! Dober tek!

_____________________________



(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Žganci?
29.9.2007 16:44:39   
g
Evo pa še moji krompirjevi žganci:
Krompir olupim, operem in dam kuhat v osoljeno vodo. Ko je kuhan, vodo odlijem v drugo posodo (vodo shrani!!!! ne je stran vlivat), le malo vode pustim, cca 2-3 prste v višino posode, potem krompir stisnem (kot ga stiskaš za pire krompir) - ostanejo še majhni koščki, potem vlijem shranjeno vodo od kuhanja - tako da krompir "plava" v vodi in v to vsujem moko in  nonstop mešam (najprej z  mestlico, potem s kuhalnico), da se vse dobro premeša!
Sledi kuhanje - na majhnem ognju cca 30 - 40 min.
Tako skuhane žgance ponavadi jemo s kislim zeljem+fižol, ampak jih še prej zapečem!
Sliši se komplicirano ampak ni!

(odgovor članu Luni)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Žganci?
29.9.2007 20:24:23   
Jessy
Koruzne žgance se kuha iz koruzne moke.

V večji lonec daš vodo in jo zavreš, nato posoliš, v krop pa streseš neko količino moke in nič ne premešaš, pač pa pustiš, da moka plava po vrhu, na sredini te moke pa s kuhalnico narediš tako luknjo, da ko voda vre, da teče čez tisto moko, ki plava. Pokrito potem kuham 20 minut, nato pa v skledo odlijem vso vodo, ki jo potem pri mešanju žgancev po potrebi prilivam.
S kuhalnico je potrebno zmešati vso moko, da ni nič videti kot bi bila še surova. Pa previdno pri dolivanju vode, ker ne smejo biti premokri!

Ko so gotovi, jih nastrgam z vilicami ter zabelim z ocvirki. Zelo teknejo h kislemu mleku ali kakšni joti.

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu g)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Žganci?
1.10.2007 9:43:04   
Nasy
Hvala ženskice!
user posted image


_____________________________

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj lahko otroku prvič ponudite jajce?
Jajca so precej alergeno živilo, zato naj bi jih malčkom uvajali v prehrano z nekoliko večjo previdnostjo. Vendar se tud...
Kako pripraviti popolno pokovko?
photo
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?