|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   11 mesecev - še ne spimo
18.9.2005 17:35:20   
Jasna-3
moram malo pojamrati
naš fantek bo kmalu star eno leto, pa še vedno ne spimo - ne samo da ne spimo , ampak je še hujše kot je bilo ko je bil novorojenček.Zbuja se na 1 uro in hoče vodo - res je da mu rastejo zobje, ampak to je pa že to much. Spal je celo noč samo pri 5 mesecih - od 7 zvečer do 9 zjutraj, ne da bi pisnil, zdaj pa na eno uro...
Kaj naj naredimo?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   11 mesecev - še ne spimo
18.9.2005 19:43:27   
eva1
Pusti dreti in mu ne ponujaj vsako uro vode-sej odrasli tut ne jemo in ne pijemo ponoči...to so meni svetovale punce iz RR-trajalo je 2 noči in sedaj spet spimo celo noč...trkam...upam, da že danes ne bo drugače, ko sem ga pohvalila! Pa srečno!

(odgovor članu Jasna-3)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   11 mesecev - še ne spimo
18.9.2005 19:56:25   
Jančika_
Ja, malo trše bo treba nastopiti. Na eno uro je pa malo huda. Ne daj mu piti, ne jemlji ga iz posteljice (bodi pa zraven in ga tolaži, če zmoreš, ne da bi se ti zmešalo) - seveda bo jok in stok, a kmalu bo pogruntal, da se mu ne splača.

(odgovor članu Jasna-3)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   11 mesecev - še ne spimo
18.9.2005 22:22:17   
Marogica
Se strinjam z evo1. Ni kaj dodati, razen da je to že razvada.

(odgovor članu Jasna-3)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   11 mesecev - še ne spimo
19.9.2005 8:01:06   
alenkapk
Pri nas je bilo isto, samo, da ni hotel vode ampak živo dudo . Na koncu smo se zbujali na eno uro. Pred enim tednom sva se z možem odločila, da to prekineva. Prvo noč se je drl kot. da bi ga odiral (sva ga tolažila, božala, mu dala vodico) eno uro in pol. Drugo noč malo manj. Danes je spal do enih (je v svoji sobici) in sem ga napol v komi spet podojila (napaka!), naslednjič se je zbudil ob štirih in izsiljeval (?) do pet pa petnajst. Zdejle še spi ko bubica. Danes bomo vajo ponovili in upam, da bo pametnejši odnehal (on ) in bo končno začel spat tako, da se bo zbujal vsaj samo enkrat na noč.
Je pa zelo naporno tole, ker se ti otrok tako smili, da bi ne vem kaj naredu - no vsaj meni se.
V glavnem se splača malo potrpet. Je tudi za otroka boljše.

Srečno

(odgovor članu Jasna-3)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   11 mesecev - še ne spimo
19.9.2005 8:16:24   
JASNA D
Po moje je to edini pravi recept. Žal pa ga jaz ne morem prakticirat, ker potem mala miška zbudi ta velikega in imamo žur do jutranjih ur....

Jasna

(odgovor članu Jasna-3)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   11 mesecev - še ne spimo
19.9.2005 10:46:35   
asso
Pri nas pa se iz joka lahko razvije prava histerija, da se od joka začne že daviti.
Res pa je, da zaenkrat se za dojenje zbudimo le 1x na noč, v drugih primerih, ko pa malo joče pa zaspi nazaj.
Pri nas tolaženje in božanje, ko ona joka sploh ne pomaga, ker se dere še več. Najbolje je, da jo pustimo samo v pojstlci in se počasi sama umiri in zaspi (vedno pred spanjem joka enih 5-10 minut in zaspi).

Lp asso

(odgovor članu Jasna-3)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   11 mesecev - še ne spimo
19.9.2005 11:07:14   
Anonimen
Pri nas tudi tolaženje in božanje ni nič pomagalo, naprotno, histerija je bila samo še večja. Pa saj je po eni stani logično, otrok je besen, ker ga ne vzameš ven, kot to on hoče, ampak ga samo božaš. Po moje si misli, da ga zezaš. Pri nas je še najbolj pomagalo, da sem ga šla kdaj pa kdaj "okregat". Sicer s cmokom v grlu, ampak sem bila kar dobra igralka.

(odgovor članu Jasna-3)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   11 mesecev - še ne spimo
19.9.2005 22:22:43   
ksenija.
Tudi Zala se je pri skoraj enajstih mesecih prebujala ponoči in zahtevala dojenje. Potem pa smo zaradi druge nosečnosti morali na silo nehati. Prvo noč je bilo malo hudo, potem pa je po treh nočeh že spala celo noč. IN tako je še danes. Pa še jaz se tako fajn naspim zraven nje.

(odgovor članu Jasna-3)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: 11 mesecev - še ne spimo
24.9.2005 20:07:05   
Tideja
Drage mamice,

hvala za vaša mnenja in odgovore. Tudi meni so neverjetno spremenili življenje oz. vsaj nožni del le-tega. Moja Jerneja je stara 9,5 mes. in že dva meseca in pol se zbuja ponoči. Res ji sicer rastejo zobki, a zadnje čase se je zbujala na pol ure kljub mazanju zobkov z neko rečjo iz lekarne, ki naj bi pomagala proti srbenju. Nisem več vedela, kaj naredit: dajala sem ji piti, jesti, crkljala, nosila, pela... Pa se je zbudila, komaj sem jo odložila in jaz zaspala nazaj. Nekajkrat je bila tudi tako polulana (od preveč pijače), da je šlo vse mimo. Pediatrinja je rekla: obdobje strahu pred izgubo matere, kar crkljajte jo, ne pustit jokat. V knjigi Čustveni in vedenjski razvoj vašega otroka ameriškega avtorja (pediatra dr. Brazeltona) pa sem prebrala, da je otrok pri tej starosti že zmožen sam sebe potolažit, ko se v REM fazi spanja prebuja, samo spodbuditi ga je treba - mu dati možnost. Nekajkrat prej sva jo že pustila jokat, ko nisva več mogla tolažit, pa se je prav histerično drla. Zdaj pa sva naredila tako, kot je svetovala ena mamica na tem forumu: nisva se ji pokazala. Ko se je prebudila, sva bila čisto tiho. Jokala je 10 minut in zaspala (brez dude!). Nato se je še nekajkrat zbudila čez noč in vsakič je trajalo manj časa, da se je spet pomirila. Zdaj so minile že štiri noči in Jerneja je popolnoma drug otrok, če se že zbudi, se takoj umiri nazaj. Jaz pa sem tudi popolnoma druga mama - nič več neprespana in živčna. Pravijo: "slaba" mama ponoči je dobra mama podnevi - in obratno!

Hvala za vaše nasvete!  user posted image

(odgovor članu Jasna-3)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: 11 mesecev - še ne spimo
24.9.2005 21:41:30   
Anonimen
No ja, midva sva prispela do 1. bujenja-dojenja okoli 02:00 ure, pa potem potegneva do jutra..do nekje 7.30.

To je tudi nekaj.user posted image

Saj bo...enkrat.user posted image

(odgovor članu Tideja)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: 11 mesecev - še ne spimo
25.9.2005 10:46:30   
piščanc
naš 8 mesečnik je imel tudi obdobje ko je lepo spal celo noč, potem nič user posted image , zdaj pa se zgleda spet normalizira. dve noči je zdaj prespal od 21h do 6h zjutraj. prej sem ga dajala spat od 19h do 20h, zdaj pa kasneje najprej ob 21h - in takoj je prespal noč brez zbujanja, brez joka itd. (prej se je včasih že o pol ure zbudil v joku in potem po ujčkanju zaspal) user posted image

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Jasna-3)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: 11 mesecev - še ne spimo
25.9.2005 20:44:25   
Dolina
Čer,
naša je sicer mal mlajša (7 mesecev), ampak imamo ponoči tud nekaj problemov. Ko je bila še 2-4 mesece stara se je dojila samo 1x na noč, al pa še to ne. od 5 mesece naprej pa je to 3x al pa 4x na noč. Dokler ne dobi mlekca, se dere, da me je groza. Začne pa nekje ob enih ponoč in pol na 1,5 do 2,5 ure do jutra. Kako je mogoče, da hoče ponoč bolj pogosto jest kot podnevi? user posted image user posted image  In kot ste napisale, če jo samo božam, pojčka, cartam je samo še huje. Duda tud ne pomaga. A mislite, da je še potreba po toliko obrokih ponoči pri tej starosti?

Nočko vsem, Dolina&Zoja&user posted image

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: 11 mesecev - še ne spimo
25.9.2005 22:24:33   
156sw
ojla,

Vsak otrok je poglavje zase. Naša je stara 11 mesecev in se zbuja vcasih tudi do 5x na noč. Cele noči pa itak se ni nikoli prespala. In zaradi tega se sploh ne sikiram......je pac tko. Otrok sigurno nekaj porebuje če se zbudi in joka (sploh pa če so zobki na pohodu). A ni enostavno ga vzeti v naročje, nahraniti in položiti nazaj v posteljico - tako sva zadovoljna oba. Ko bo prislo njegovo obdobje bo itak spal celo noc.....to je le vprašanje časa...
To itak ni razvajanje saj mi starejši tudi radi vidimo da nas nekdo stisne in nam da vedeti da nas ima rad.

LP 

< Sporočilo je popravil 156sw -- 25.9.2005 22:26:13 >

(odgovor članu Jasna-3)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: 11 mesecev - še ne spimo
25.9.2005 22:25:26   
BigWhale
Jasna,

Zjokaj se pa paniko zacni zaganjat! To moras narediti. Jakob se nikoli ni spal celo noc. :P Ponoci ga dvakrat previjam, drugace mu plenica spusti (kar mi uspe v priblizno 50% primerov, v ostalih 50% pa ga moram preoblect, ker je cist moker. Zdaj sem zacel taktizirat in mu v flasko nalijem samo pol deci vode recimo, ker ponavadi spije vse kar je v flasi. Se mi je zgodilo, da je cez noc spil skoraj liter vode. Rajs grem trikar po vodo v kuhno, da spet napolnim flaso, kot pa da ga moram preoblacit.

Aja, pa zob ima ze 16, tko da mu ze skoraj ne rastejo vec... ;)




_____________________________

http://www.lubica.net/bigwhale/blog/

(odgovor članu Jasna-3)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pokukajte v pravljičen svet nove trgovine ...
photo
Vrata je odprla nova trgovina Mali zakladi, ki se nahaja v spodnji etaži Emporiuma, BTC City Ljubljana.
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?