|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   1 mesečni otroci -večerni urniki
17.8.2007 9:56:14   
masna
Zanima me  kako potekajo vaši večerno/nočni urniki in rituali?
Ob kateri uri otroka kopate, umivate , kdaj ga date spat? Kolikokrat na noč se vam zbudi? Koliko ur skupaj vam največ spi?
Kdaj ga zadnjič previjete oz. koliko časa ga pustite neprevitega?

Da ne bom samo spraševala...Mi naša dva namreč kar pozno spat dajemo. Ob 10:30 , 11h je na na vrsti kopanje oz. umivanje, potem hranjenje in spančkanje. Takrat ju zadnjič previjem. Spita cca 3 ure potem hranjenje. Še cca 3 ure in ustanemo.

Jaz bi ju probala prej navadit na spanje se pa bojim da ne bi prespala 3 runde skupaj, če bi ju npr. dala že ob 21h spat, saj sta ta zvečer tiste 3 ure pred spanjem (po 21h) ponavadi ravno najbolj budna.

Prosim vas še za vaše izkušnje......
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: 1 mesečni otroci -večerni urniki
17.8.2007 9:59:58   
digi
Eh, ko je bil naš še tako mali je tudi "hodil" pozno spat... Samo, da bi ga pa ob 11-ih kopala?! To pa je too much, že za meneuser posted image  No, drugače pa ti urniki so s epri nas kar spreminjali, tako da.... Je pa res, d aje pri 3 tednih spal celo noč. OD 22-ih pa tja do 6-ih, 7-ih.... NO, kot rečeno,se to spreminja - žal user posted image

_____________________________

Irgendwie, irgendwann, irgendwo...

Timon ti si moj sonček!!!

(odgovor članu masna)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: 1 mesečni otroci -večerni urniki
17.8.2007 10:04:45   
taška30
Ja, tam do cca. 1 meseca mi še nismo imeli posebnih ritualov. Niti pižame še nismo uporabljali, kopanje je bilo enkrat zjutraj enkrat zvečer, kakor je naneslo, vsi smo se malo lovili. Itak v glavnem celi dan prespijo, ni važno kje.

No, po enem mesecu smo pa počasi začeli z ritualom - kopanje, pižamca, dojenje, spat. Okoli 23-ih, kot smo delali tudi v porodnišnici. In takrat sem jo tudi zadnjič previla do jutra.
Sem se pa potem z vsakim dnem trudila, da bi jo spravila spat malo prej. Tako smo zdaj pri 3,5 mesecu že prilezli do tega da gre spat okoli 20-ih oz. 20.30. Zelo kmalu je tudi začela opuščat en obrok in spat 7-8 ur v kosu, potem dojenje, pa spanje naprej do jutra.

Boš videla, otrok si sam vzpostavi urnik, mi mu moramo le pomagati s tem, da se ga potem dosledno držimo.

(odgovor članu masna)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: 1 mesečni otroci -večerni urniki
17.8.2007 12:57:04   
nova sloncica
Pri nas je hodil spat ok. 9.30. se je podojil in zaspal. ponoci se je zbujal 1-2, spal pa do ok.9. zdaj pri 3 mes hodi spat ok. 8, ker tako zeli sam. Kopamo se pa nikoli tako pozno. Nekje 1 uro predno gre spat. Spi pa tudi do 8. Podoji se 1 krat.

Lp

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: 1 mesečni otroci -večerni urniki
17.8.2007 13:15:07   
rose
naša je tud stara 1 mesec. pa ima že čisto svoj ritem. zvečer jo kopamo zelo različno. je predvsem odvisno kok je ta starejša utrujena, katero potem prej porihtamo za spat. tako da je včasih že ob 8ih pripravljena na spanje, včasih jo pa šele okoli 9,30 začnemo umivat. je pa tako, da tudi če jo prej umijem pa da bi šla spat, bo ona imela krčke in se bomo nosili po rokah glih nekje do 10ih, pol pa še enkrat podojit pa spat. je pa zdej že dve noči spala po 4 ure skupaj. juhu!! glede previjanja, pa js ponoči sam malo povoham, če je kakala - to jo obvezno previjem, drgač pa eno rundo vmes spustim. pa zdej ima tud tako navado, da se bo zbudila ob 6ih, ko oči gre v službo in bomo mogle vstat.
tako je zaenkrat, bomo pa probal nekje tak nočni red obdržat, samo da bi še malo podaljšal vmesno spanje user posted image

lp

(odgovor članu nova sloncica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: 1 mesečni otroci -večerni urniki
17.8.2007 13:19:01   
simona76
Stari smo skoraj 3 mesece, tako da imamo že nekakšen urnik. Spat gremo med 20. in 21. uro, kopamo se pred tem - že od vsega začetka, potem dojenje in če je zelo utrujena spat, če ne pa še malo cartanja in potem spat. Je zelo pridna, zaspi v svoji postelji, sama. Tako smo jo navadili, sicer je sprva malo nasprotovala a se navadila. Je prijetna sprememba, saj sem zraven sina hodila spat menda kakšna 3 leta, pa tudi zaspal je samo na zizi. No, hči se zbudi ponoči enkrat, redko dvakrat, in sicer nekje med 2. in 4. uro. Potem spi do 8ih. Od začetka se je zbujala dvakrat, nekje okrog 2h, 3h in zjutraj okrog 6h, 7h, pa spala do 9h, 10h.
Spanje je pa seveda čisto odvisno od otrok. Eni lahko spijo ponoči, drugi pa so budni po dveh rundah. Imamo izkušnje.
Dobra sta, da ju kopata tako pozno, jaz ne bi zdržala user posted image .


(odgovor članu nova sloncica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: 1 mesečni otroci -večerni urniki
17.8.2007 14:01:42   
MiRaNi
Naša je stara 3 tedne (najbrž še prezgodaj za resne izkušnje, ampak vseeno). Vsak dan je drugače. Včasih čez dan pridno spi, včasih pa ji ''dogaja''. Npr. včeraj je bila budna pet ur skupaj. Zaspala je šele ob 22-ih.
Ponoči pa se redno zbuja dvakrat. Tudi jaz jo obvezno previjem če je pokakana, drugače ne.

Upam da bomo kmalu imeli urnik!

(odgovor članu simona76)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: 1 mesečni otroci -večerni urniki
17.8.2007 14:46:48   
kaya2007
Pri 1 mesecu (še zdaj je tako) smo se kopali malo pred 22h, potem oblekli in pojedli...počasi šli spat in spali do 7h zjutraj. včasih se je pa zgodilo da je zaspala že prej in smo kopanje, hrano itd. spustili...me je vedno skrbelo, da se bo ponoči zbudila, pa se ni.

(odgovor članu MiRaNi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: 1 mesečni otroci -večerni urniki
17.8.2007 15:06:58   
majrim
naša Neža bo kmalu 2 meseca,ampak opažam zadnje čase,da je kar ujela svoj ritem...jaz jo kopam tam okoli 18 ure,pol se nahranima in malo pocartamo,klepetamouser posted image ,pa če hočem ali ne,jo tam do 19,30 že moram nest v zibelkouser posted image .. traja pa ta runda spanja od 3- 4 ure,odvisno...pol je še ena runda 3 ure,pol je pavze skoraj 1 uro (krčiuser posted image ),pol pa spet dve ure spanja..bom švoh smo s spanjem,glede na to, da niti čez dan ne spi več kot eno uro skupaj...ne vem,kaj bi mogla naredit,da bi malo več spalauser posted image ...previjam jo pa glede na to,koliko pač ima v pleniciuser posted image  - raje ne,kot ja,ker se mi pol res zbudi do koncauser posted image

_____________________________

28.6.2007 se je rodila NAJINA NEŽA

Ko imam čas napišem kaj na MOJ BLOG


(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: 1 mesečni otroci -večerni urniki
17.8.2007 15:33:13   
Pinkyca
Naš je star 5tednov in ugotavljam da že ima svoj vsakodnevni ritem in sicer:

Zvečer ne zaspi prej kot pred 23 tuid če ga damo prej spat se bo upiral in zaspat tam okoli 23 ure. Potem se zbudi tam okoli 2-3 ure ali celo malo po 3 uri. Ob tem ga hitro podojim brez kupčkov in previjanja. Potem spi do tam 6-7 ure ko se previjeva in podojiva. Potem se sam s sabo pogovarja in kruli do 8 ure zjutraj ko naš oči ustane in gre v službo. Ko gre skozi vrata midva zaspiva do 10-11 ure. Potem je naslednja runda tam okoli 13ih, nato še ob 16ih in predzadnja ob 20 ih ko ga kopamo ali umivamo ter cartamo do 23ih. user posted image

(odgovor članu majrim)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: 1 mesečni otroci -večerni urniki
17.8.2007 16:45:28   
majrim
uffff,vam kar zavidam te vaše zaspančkeuser posted image ...upam,da se bo tudi pri nas kaj premaknilouser posted image

_____________________________

28.6.2007 se je rodila NAJINA NEŽA

Ko imam čas napišem kaj na MOJ BLOG


(odgovor članu Pinkyca)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: 1 mesečni otroci -večerni urniki
17.8.2007 18:01:07   
Naja30
Pri nas je bilo mesec dni po rojstvu še vse "prosto po prešernu" user posted image  Sicer smo imeli ritual, ampak spat je pa hodila ob vseh mogočih urah. Mislim, da sma jo kopala okoli 19-20h, potem je še pojedla, potem pa kakor kdaj. Včasih je zaspala čez eno uro, včasih čez dve, tri... Tudi ob 1h zjutraj, no to je bil res ekstrem. Spanje se je normaliziralo šele okoli 3m.

(odgovor članu majrim)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: 1 mesečni otroci -večerni urniki
17.8.2007 23:25:09   
Anuška79
Jaz našo punči začnem kopat in umivat nekje med šesto in sedmo zvečer. Istočasno se kopa starejši bratec (smo vsi v kopalnici pa je). Ko je mala oblečena, jo odložim, da obrišem in oblečem še sineta nato pa jo podojim, medtem pa obema preberem še pravljico ali dve. Večerja pa starejši pred kopanjem.

Zaenkrat ji to kar odgovarja, meni pa tudi, saj prav paše, da imam oba v postelji malo po osmi uri. Ko se zbudi, jo v temi(poltemi) podojim in spi naprej. Previjam jo pa praviloma ponoči ne, razen če je pokakana.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: 1 mesečni otroci -večerni urniki
18.8.2007 17:03:17   
bamby
Pri 1. mesecu je bil do 20.30 prav sigurno že v posteljici.

Ne razumem, kako jih imate lahko tja do 23h zvečer pokonci in še kopate tak čas, že zaradi vas samih user posted image . Meni je bilo veliko do tega, da je šel malček čimprej spat in da sem si lahko tudi sama čimprej odpočila.

(odgovor članu Anuška79)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: 1 mesečni otroci -večerni urniki
18.8.2007 21:37:27   
NRMM
Mi bomo kmalu stari 8 tednov in smo ujeli ritem.......ob 18-18.30 kopanje,potem zaspi med 19-19.30,potem hranjenje in okoli 20.00 v posteljo,kjer zaspi sama.Prvo rundo spi do 4-5 ure,če jo ne mučijo krči še do 7.30,drugače pa smo že ob 5 v akciji user posted image .
Kar pa se spanja čez dan tiče pa je katastrofa,skoraj nič ozr.max 4 ure v celem dnevu user posted image .Pride pa tudi dan,ko spi od obroka do obroka,poje flaško in dalje spi,ampak to je taaaaaaaaako redko.

Pri prvi pa smo se na začetku kopali okoli 21.00,potem hranjenje,cartanje in okoli 22.00 spanje.........se je pa 3 mesece zbujala na 3-4 ure,pri treh mesecih pa prespala noč........to pomeni od 22-7.00,potem smo hodili zmeraj prej spat in tudi zdej pri 20 mesecih najpozneje zaspi okoli 20.00-20.30.

_____________________________

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007


(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: 1 mesečni otroci -večerni urniki
19.8.2007 9:13:08   
masna
Sem se odločla da ju bom poskusila dat prej spat. Ampak se bojim, da bomo potem noč prebedeli.

Bamby pri nas je na žalost tako da zadnjo rundo pred spanjem (med npr. 20h in 23h) večinima sploh ne spijo ali le kako urico . Ko ju kopamo se zgodi celo da potem ponoči prespijo po 4 ure skupaj, ko jih pa samo umivamo pa se zbujajo striktno na 3 ure. Ne kopamo ju namreč vsak dan, ampak le vsak drugi...

Ali potem vi otroka ne previjete od npr. 20h do jutra? Jaz  dvomim, da bi plenica zdržala lulice od naših dveh tako dolgo, saj zjutraj po cca 7 urah je planica popolnoma polna.

(odgovor članu NRMM)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: 1 mesečni otroci -večerni urniki
19.8.2007 9:35:11   
jade1
Naša je sedaj stara 7 mesecev pa ima še enak urnik kot pri 1 mesecu s to razliko, da čez dan ne spi več toliko. Kopanje je najkasneje ob 18.30. Potem hranjenje (sedaj dobi še kašico pri 1 mesecu seveda samo dojenje). Potem je bila še malo budna. Še enkrat previjanje, če je potrebno.  Še malo se je podojila in ob 19h - 19.30 spat. Spala je do 2h zjutraj, podojila sem jo, če je bila pokakana še previla drugače ne. Zaspala nazaja, se zbudila ob 5h, podojila, previla in dala nazaj spat do 7.30.
Sedaj je enako samo, da ob 2h ne je več. Če se zbudi ji dam nazaj dudiko, prižgem nočno lučko, ji dam ninico v roke in spi dalje.

(odgovor članu masna)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: 1 mesečni otroci -večerni urniki
19.8.2007 16:47:22   
VesnaLana
Pozdravljena,

moja hčerkica je stara 2 meseca, in že v porodnišnici je začela ponoči spati.
Zdaj imamo svoj ritual: kopanje ob 19.15 , nato hranjenje in ob 20.15 - 20.30. ona že spi. Največkrat spi do 5.30. , poje in spi do 8 ure zjutraj. Ponoči je za hrano ne zbujam in ne previjam.
Danes ponoči pa je prvič spala 12 ur v kosu. Mogoče je bolj zaspane sorte, saj veliko spi tudi čez dan.

LP, Vesna

(odgovor članu masna)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: 1 mesečni otroci -večerni urniki
19.8.2007 16:56:20   
Ajvy
MI našo pupo kopamo tam nekje od 19-20 ure zvečer0(ko pridemo s sprehoda), sledi podoj in spanje v njeni pojsteljici do štirih zjutraj, jo podojim na eni joški, previjem, podojim na drugi... zaspi do sedmih...potem se do 11 dojima na dve uri....potem pa spet sledi malo daljše spanje....
Aja, pa stari smo dober mesec...

_____________________________

Beauty Comes With Dark Thoughts

(odgovor članu VesnaLana)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: 1 mesečni otroci -večerni urniki
19.8.2007 17:00:45   
Anonimen
Jaz ga kopam na dva dni zjutraj. Ga pa umivam vsak večer in je to od 18.h do 20.h tu nekje.

Ponoči se zbudi dvakrat. Ob 3.h in ob 6.h, ni važno kdaj ga dam spati.

Spi večinoma 3 ure, včasih pa tudi celo do 6 ur.

Previjam ga včasih pred hranjenjem, ampak ne vedno. Če pa zavoham da je kakal, pa itak previjem.

(odgovor članu Ajvy)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?