|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   2. pregled
14.4.2006 19:42:21   
MALINČICA
Joooj sem danes slabe volje!!!!
Danes sem imela drugi pregled pri ginekologu in tip me niti na UZ ni dal!!!
Rekel je, da so mi ne urinu našli ene bakterije, zato me je poslal še na en odvzem urina + tistega, ki sem ga oddala pri njemu.
Na stolu me je z roko pregledal in rekel, da lepo raste, ni me pa z UZ!
Poleg tega mi je sestra v materinsko knjižico porinila eno sliko UZ, ki sem jo imela od lani avgusta v kartoteki, ko sem šla na UZ zaradi jajčnikov. Takrat še nisem bila noseča!!
Mater jim!!!Grrrr!!!!
Mislim, halooo, niti ene slikce nimam od svoje bebike, joj, sem se potem na poti do avta kar razjokala. Mi je še zdaj hudo.
Sicer sem naročena še naslednji petek, zaradi teh bakterij v urinu, mogoče bo takrat UZ.
Pa še zaradi teh prekletih bakterij se sekiram, ko ne vem kaj pomeni.....
V glavnem, danes ni moj dan!

_____________________________

I´ve got mommy wrapped arround my finger...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: 2. pregled
14.4.2006 19:53:07   
TONČI.
Zdaj ko si noseča se nikar ne sekiraj zaradi takšnih drobnarij. Pregledov boš imela še veliko. UZ sem jaz imela v celi nosečnosti 4. Več jih sploh ne naredijo. Slikico boš pa sigurno kdaj dobila. Najlepše se vidi takrat ok. 16 tedna. Kaj dosti kasneje je pa otroček že tako velik, da ne gre cel gor.user posted image user posted image  Bakterije bodo pa tud izginle, brez skrbi. Ti raje uživaj kokr se le da!!!!!!!!!!user posted image user posted image

(odgovor članu MALINČICA)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: 2. pregled
14.4.2006 19:54:18   
puncica
A na prvem ti je delal UZ? Če ti je je čist normalno da ti na drugem ni, sej zavarovalnica plača le 2 UZ, je pa res odvisno kdaj si bila na prvem pregledu pri katerem tednu. Nič se sekirat, a srček je poslušal?: POnavadi sam srček poslušajo potem do morfologije če je vse ok, potem je še drugi UZ, pa do konca če ni potrebe tud ne delajo UZ, tako da po moje je postopal čist pravilno. Je pa res da bi mamice rade na vsakem pregledu malčke gledale jaz bi tudi,  a žal nam to ni uresničeno, ja spet to šparanje user posted image

_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu MALINČICA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: 2. pregled
14.4.2006 19:59:50   
MALINČICA
Prvi UZ mi je delal na prvem pregledu, ko sem bila noseča 6t2d
Takrat je rekel, da je velik 5mm, ni mi pa dal slikice.
Samo mi je tak čudno, danes me je sam mal "pošlatal", kot da bi mi maternico potežkal in na podlagi tega je ugotovil, da lepo raste?!?
Aja, sem vprašala še glede zaprtosti, če lahko pijem donat(na katerem btw piše, da se ga priporoča v nosečnosti), pa je rekel, da raje ne, da je boljše če si v kozarec vode namočim suhe slive in nato čez noč pustim, zjutraj pa spijem.
Sem pa si že zadnjič kupila 0,5l donata, pa sem ga pol spila, pa nič, NIČ!!
Dvakrat sem prdnila, ostalo nula!!!
Kriza ta zapeka!!!

_____________________________

I´ve got mommy wrapped arround my finger...

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: 2. pregled
14.4.2006 20:03:38   
MALINČICA
Žalostna pa sem zato, ker moja kolegica ima PDP 5 dni pred mano, pa ima drugo ginekologinjo, njej pa je že dvakrat delala UZ in na vsakem je dobila sliko.Pa sem jaz pričakovala isto user posted image

_____________________________

I´ve got mommy wrapped arround my finger...

(odgovor članu MALINČICA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: 2. pregled
15.4.2006 7:37:31   
kaja11
Malinčica... jaz sem bila na prvem pregledu v četrtek (v 10T), kjer me je ginekološko pregledal in rekel..." nosečnost se lepo razvija, vse je super, tukaj imate napotnico za UZ... ampak se nič ne mudi, pojdite na UZ po prvem majuuser posted image " Halooooooo.... kako ve, da se zadeva dobro razvija, če sploh ni pogledal, če srček dela? Valjda sem šla takoj v petek na UZ, kjer so ugotovili, da je vse v redu.

Ampak jaz vseeno nimam pojma, kako je iz ginekološkega pregleda ugotovil, da je vse v redu???  

(odgovor članu MALINČICA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: 2. pregled
15.4.2006 9:47:29   
x_srečka_x
sem tudi jaz že v 20tednu pa sem imela do zdej dva UZ-ja,enega v 8tednu in zdaj morfologijo,pa vsakič sem jaz rekla če mi lahko da slikico,ni mi je dala kar sama od sebe.Samo na prvi slikici se nič ne vidi ker je premajhen,na drugi imam pa lahko samo glavo ker je že prevelik.Zavarovalnica ti pa krije samo 2 UZ-ja.Drugače je pa odvisno tudi od G in od poteka nosečnosti.
LP

(odgovor članu kaja11)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: 2. pregled
15.4.2006 10:45:13   
Anonimen
Če se nosečnost razvija, lahko G. ugotovi tudi samo z otipom maternice. Maternica se bo večala in rastla samo, če bo tudi plodek rastel. Kasneje v nosečnosti, po 20. tednu večina G. tudi meri razdaljo med sramno kostjo in vrhom maternice (simfiza-fundus), ter na tak način vidijo, kako se razvija maternica. Če je v nekih povprečnih vrednostih (graf glede teh vrednosti je narisan v materinski knjižici), potem je zeloooo verjetno z plokom vse OK. veliko stvari se tudi na UZ ne vidi.
z otipom npr. lahko ugotovijo tudi lego otročka v maternici.

Dejansko ZZZS krije v nosečnosti samo dva UZ, prvega in morfologijo okoli 20. tedna. Vse ostale UZ se mora kriti od kje drugje. Nekateri G. zato vodijo povsem normalne nosečnosti kot rizične (se pač izmislijo, da npr. plodek ne raste dovolj dobro ali kaj podobnega), zato da jim ZZZS pokrije tudi druge UZ preglede, drugi G. so radodarni in ekstra UZ plačajo iz svojega žepa (med zasebniki je takih bolj malo, ker so potem njihovi dobički manjši, to se dogaja zlasti v ZD, kjer ima G. ne glede na opravljene storitve isto plačo). Lahko pa pri vseh G. vsak teden delajo UZ, če si tega želi nosečnica, samo  da mora zanje plačat.

Malinčica, glede zapeke. Sicer je donat čisto fajn, samo pri vseh pijačah z mehurčki obstaja ta problem, da ti mehurčki iz telesa vlečejo kalcij, ki pa se ga v času nosečnosti rabi še več kot običajno. Zato naj bi se mehurčkom izogibali. Jaz sicer z zapeko nisem imela problemov, so pa name zelo "tekoče" delovale suhe marelice. En dan sem jih pojedla pol kile in sem potem imela še cel naslednji dan drisko. Poskusi.
Pa naslednjič kar sama reci za slikico otročka.
Lepo nosečnost ti želim! 

(odgovor članu x_srečka_x)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: 2. pregled
15.4.2006 10:46:39   
Anonimen
 malinčica koliko uz ti naredijo je čisto odvisno od ginekologa, mislim pa da zavarovalnica ne plača samo 2 UZ oz. sem prepričana, ker sem v tem poslu sama! Lej jaz sem sedaj v 9 tednu pa sem imela že 3 UZ, na vsakem pregledu mi je naredil UZ - čeprav je bilo vse v redu, sedaj sem naročena čez 3 tedne in bo mi naredil NS. Slikice mam vse tudi ko se je videla samo pikica! Si pomislila da bi ginekologu povedala kar sam , da naj ti naredi še UZ in potem išči sama še slikico! Jaz bi to naredila brez strahu in kakršnega koli sramu! Lej gre za tvojega otročička logično, da si vsaka bodoča mamica želi videti svojo pikico in potrditev da se vse razvija kot se mora! V petek ga kar zaprosi za UZ če ne bo sam od sebe naredil! Želim ti veliko veliko lepih trenutkov v nosečnosti in kar pogumno išči in zahtevaj vse kar te zanima, čas se ne da zavrteti nazaj , kar pogumno!!! Toplo te objemam

(odgovor članu MALINČICA)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: 2. pregled
15.4.2006 10:49:21   
MALINČICA
Punca, hvala za odgovore!
A potem lahko rečem, da naj mi naredi UZ; pa da ga sama plačam?
Ker moj gin. ima UZ v ordinaciji in ga kar sam opravi. Mu bom naslednji teden rekla. Me pa zanima koliko ta stvarca stane, po moje nekaj zelo dosti ne more. A katera ve cca znesek???


_____________________________

I´ve got mommy wrapped arround my finger...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: 2. pregled
15.4.2006 11:00:28   
Anonimen
En Uz pregled stane nekje med 5000 in 7000 SIT.

ZZZS zagotovo krije samo dva UZ pregleda (to je jasno napisano v pravilniki ZZZS, mislim, da v 27. členu), pod pogojem, da je vse OK. če v nosečnosti karkoli poteka narobe, potem ZZZS plača toliko UZ-pregledov, kot jih želiš.
Nekateri G. se pač znajdejo in malo zakamuflirajo vzroke za preglede, drugi pa delajo točno po pravilniku.

(odgovor članu MALINČICA)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: 2. pregled
15.4.2006 11:41:32   
Anonimen
jaz sem imela vsakič ultrazvok,ko sem prišla na pregled,prav tako sem dobila tudi 2-3 slikice od svojega otroka.

(odgovor članu MALINČICA)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: 2. pregled
15.4.2006 11:55:09   
Anonimen
To pa je čudno user posted image . Pri prvem pregledu pri meni moj fant ni mogel biti poleg ker mi je delal vaginalni UZ, zelo si je žele, da bi videl vsaj utrip srčka user posted image . Pa sta mi oba ginekolog in sestra rekla, da naj pride naslednjič, ko mi bo lahko delal navadni UZ in se bo tudi že kaj več videlo user posted image . Predvidevam, da je naslednjič naslednjič in da mi ga bo res naredil.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: 2. pregled
15.4.2006 22:21:28   
lucika
jaz sem pri svojem g imela ze 4 preglede, od tega je bil en uz, ki ga je naredil nekdo drug. tudi mene moj g samo malo pretipa, in mu je to ok... sedaj sem v 13 tednu, in ce ne bi bila vceraj na ns, ne bi vedela, ce je vse ok. ko sem slisala srcek, sem se skoraj zjokala od srece. in ne verjamem, da bi moj g sam na obcutek svojih prstov zagotovo vedel, ce srcek bije in ce raste....tudi zato ,ker sam ni delal uz...a misli celo nosecnost vodit samo na prste???
ne ne, zdaj se bom prestavila. ce bo boljse bom porocala, slabse itak ne more bit...

je pa res, da tule in po revijah veliko preberemo, in potem primerjamo in seveda veliko pricakujemo. zato je potem razocaranje toliko vecje.

glavno je, da je vse ok.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: 2. pregled
16.4.2006 9:08:43   
Barbs
Ankica je lepo napisala vse. Res ni nobene potrebe, da bi G ultrazvočno vsakič dokazoval, da je z nosečnostjo vse vredu, ker obstaja še veliko drugih, preizkušenih metod. Še pred 15 leti ultrazvoka v nosečnosti sploh niso delali, pa so se otroci prav tako rojevali zdravi in seveda za vsako mamico najbolj popolni.user posted image  Razumem željo ( čeprav je meni milo rečeno na trenutke zelo nenavadna in pretirana, sploh, če to želiš vsak mesec) , da si pač želiš svojega otroka videti tudi, ko je še v trebuhu. Da pač želiš vedeti, kakšen je, kako zgleda, da morda celo že ugibaš, če je komu že podobenuser posted image  Ampak- bodimo realne - to vendar niso resni pokazatelji, ki bi odražali "zdravje" in razvoj naših otrok - ena slikca. Ultrazvok je datiran po določenih obdobjih, ko se z njim da ugotoviti pomembne prelomnice v razvoju in ključne pokazatelje normalnega razvoja. ( če ne bi tudi morfologijo delali kar kadarkoli.....)
Zato je pač  vse ostalo nadstandard in zato obstajajo pač samoplačniški ginekologi - fotografi (user posted image ) , ki ti otroka dajo na slikci ali na filmčku "za s sabo", je pa treba to plačat, normalno. Si predstavljaš, kakšna gužva bi šele bila, če bi na vsakem pregledu vsak ginekolog ultrazvočno pregledoval tvojega user posted image  , čakal, da se bo prav obrnil, da ga bo lahko "posnel" , kajti, mamice smo pač zahtevne in ni vsaka poza dobra - saj se jih že zdaj ogromno pritožuje, da so plačale, pa so jim naredili "nikakve" posnetkeuser posted image  Tako da, ta zadeva nima konca, če začneš na ta način razmišljat  - kmalu se bo našel nekdo, ki bo želel barvne posnetke...user posted image  Lepo nosečnost, saj bodo kmalu brcike, pa boste tudi same lahko svoj "vmesni ultrazvok" ...user posted image


_____________________________

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Z vizualizacijo si lahko pomagate do lepše...
Čeprav si poroda ne moremo izbrati, pa lahko nanj vplivamo s pozitivnimi mislimi in vizualizacijami. Preverite štiri uči...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?