|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   2-letnica ponoči ne spi
17.5.2010 14:58:31   
*Naja
Naša punčka je stara 25 mesecev in že od rojstva slabo spi ponoči. Odkar sva ukinili nočno dojenje (čez dan se še 2x doji) je sicer nekoliko boljše, čeprav se še zbudi 2-3x na noč. Morem napisat, da ponoči še vedno občasno prosi za "zizi".  V tem sicer ne vidim problema, ker ko se zbudi, jo samo poležem nazaj v posteljo in ji rečem, da je še noč in da more spat. Zadnji teden pa se vsako noč enkrat zbudi za dlje časa, recimo tako, da bedi kakšno uro in v tem času ima kup želja....
- moti jo odejica in se odkriva, potem pa hoče, da jo pokrivam
- pila bi vodo
- reče, da ji je padlo nekaj v oko in da naj ji ga obrišem
- potem seveda nimam prave krpice za brisanje očesa in je jok
- ker je jok ji teče iz noska in je treba tudi tega obrisat.....

Spi pa v svoji posteljici, ki je čisto zraven zakonske postelje.


Skratka nikamor ne pridemo. Sem poskusila z ignoranco, se je pripravljena dreti tudi več kot uro, ker je zelooooo vztrajna. Sem ji poskusila ugoditi, je imela vedno pripravljeno že kakšno novo zahtevo, tako da nisva prišli do konca. Sem bila stroga in ji povedala, da dretja ne bom poslušala, da je noč za spanje, pa se je še bolj jokala. Zdej pa ne vem, je to samo obdobje in bo minilo? Kako naj ravnam, ko bo ponoči začela s svojo "predstavo"? Morem pa še enkrat povdarit, da če jo ignoriram, pade v tak histerični jok, kar pa se mi ne zdi vredu in tudi z možem, nisva dolžna sredi noči poslušati takega dretja.


_____________________________

"Čim bolj izkoristi sleherni trenutek tistih prvih mesecev- nikoli se ne bodo vrnili!"
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: 2-letnica ponoči ne spi
17.5.2010 15:02:46   
krtačka
Kaj če bi jo poskusila dati v svojo sobo? Nekatere otroke moti, če spijo s starši. Moj 2.5 letnik tud lepše spi odkar spi v svoji sobi.
Drgač pa daj času čas, sej kaj veliko ne moreš naredit.

(odgovor članu *Naja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: 2-letnica ponoči ne spi
17.5.2010 15:15:47   
*Naja
Pred enim mesecem smo se preselili v večje stanovanje(lahko da je povezava tudi s selitvijo). Tukaj ima sedaj svojo sobico, ampak ko sem poskusila, da bi vsaj čez dan spala v njej, je bil tak jok, da joj. 

_____________________________

"Čim bolj izkoristi sleherni trenutek tistih prvih mesecev- nikoli se ne bodo vrnili!"

(odgovor članu krtačka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: 2-letnica ponoči ne spi
17.5.2010 21:58:15   
kajajaka
Kaj pa če bi ti z njo spala v njeni sobici? Samo dokler ne zaspi, potem si pa vklopi varuško in šla ven... in takoj pridi, če te bo klicala - tako bo vedela, da je nisi samo pustila, ampak si šla npr. samo lulat... sčasoma se bo pa navadila na sobico in bo tudi sama tam spala .
Pa poskrbi, da bo sobica pravljična po njenem okusu, sama (s tvojo pomočjo) naj poriše stene, kupita zavese, ki so ji všeč, punčka naj ima tudi svojo posteljico... skratka naredita sobico v kateri bo želela biti tudi čez dan, pa bo najbrž potem ponoči lažje.

(odgovor članu *Naja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: 2-letnica ponoči ne spi
18.5.2010 9:08:02   
picola1

IZVIRNO SPOROČILO: kajajaka

Kaj pa če bi ti z njo spala v njeni sobici? Samo dokler ne zaspi, potem si pa vklopi varuško in šla ven... in takoj pridi, če te bo klicala - tako bo vedela, da je nisi samo pustila, ampak si šla npr. samo lulat... sčasoma se bo pa navadila na sobico in bo tudi sama tam spala .
Pa poskrbi, da bo sobica pravljična po njenem okusu, sama (s tvojo pomočjo) naj poriše stene, kupita zavese, ki so ji všeč, punčka naj ima tudi svojo posteljico... skratka naredita sobico v kateri bo želela biti tudi čez dan, pa bo najbrž potem ponoči lažje.


Jst bi tut tako nardila, dober nasvet. user posted image
Drugače pa ja...jst mislim, da ima selitev tut kej zveze s tem. Čeprav naša je imela tut pri tej starosti neke svoje fore...Sicer ni imela tisoč enih stvari, ampak se je samo zbudila in ni več zaspala nazaj. In smo včasih čuli od treh dalje, dokler ni šla v vrtec. Še zdaj se to včasih zgodi, sam bolj redko (se mi zdi, da ob luni).
Če je ne boste preselili v svojo sobo, bi ji jaz takrat na tvojem mestu pač rekla, da je noč za spanje in da se lahko malo crkljava, da bo lažje zaspala nazaj, vsega ostalega pa ne bo.
Drugače pa praviš, da že od rojstva bolj slabo spi...pač tako je...enkrat bo bolje.user posted image

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: 2-letnica ponoči ne spi
18.5.2010 13:42:58   
jajula
mi smo ob selitvi v sobico opremili s stenskimi nalepkami in se mi zdi da se je ful sama zamotila z opazovanjem pa da ji ni blo dolgčas bit sama. pa tudi zraven sem se ulegla, je bil prvi teden mal kriza, pol se je pa ful navadla in dosti bolje spi, ker ima mir v svoji sobi

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: 2-letnica ponoči ne spi
3.8.2010 12:23:06   
pijacucek
hči ne spi v svoji postelji ampak pri nama
resnično nevem kaj naj naredim
prosim če mi svetujete probala sem že marsikaj
pa ne pomaga

(odgovor članu jajula)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: 2-letnica ponoči ne spi
3.8.2010 23:04:04   
frutka_
Ko se boš TI odločila, da bo spala v svoji postelji/sobi, bo spala. Prej ne.  Res je, vidva nista dolžna poslušat njenega dretja in izpadov. Ampak otrok ima zahteve, ki sta jih do zdaj upoštevala. Ko raste otrok, rastejo zahteve. Verjamem da ste v nezavidljivi stuaciji ampak jaz bi kar vztrajala. Naporno bo, ni kaj. Ampak na koncu boš hvaležna sebi za red in tudi otrok bo mirneje spal.
Na tvojem mestu bi po večerni rutini na miren način povedala, da gre spat v svojo sobo, v svojo posteljo.  Če se začne pregovarjat/dret/izsiljevat ji še enkrat povej pol pa več ni treba. Verjetno je brihtna punca in je razumela že prvič. Po večerni rutini pride pravljica, poljubček za lahko noč in čao pero. Verjetno tukaj pride do razpada sistema. Mala bo znorela, tebi bojo živci delali sto na uro ampak se ne daj. Tukaj se gre samo keri bo vztrajnejši in močnejši. Upam, da boš ti. Jokala ne bo iz žalosti, ampak iz ipike, ker ne bo dobila željenega.

Vso srečo, predvsem pa miren spanec vam želim. Pa javi kako bo čez kakšen teden. Še prej pa naredita strateški načrt z možem. Če je vztrajna bosta morala pristopiti k rešitvi problema oba.

(odgovor članu *Naja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: 2-letnica ponoči ne spi
4.8.2010 10:01:36   
barni
Mi imamo deklico 2,8 let, pa smo se šele zdaj navadili, da zvečer nekako sama zaspi. Je bil to dolg proces. Tudi ponoči spi bolj slabo, se še zbudi, vendar je to pravi balzam napram včasih.

Jaz sem to delala postopoma, ker ravno tako kot pri vas naša deklina res vztraja z dretjem, ki pa ga jaz nisem mogla poslušati. Morda bo kakšna rekla, da bi morala pač pustiti pa bo, vendar po 2 dneh kričanja po uro skupaj zvečer sem imela vsega dovolj.

Zato smo šli postopoma in sem pač najprej bila pri njej in jo držala za roko, potem sem bila samo pri njej, potem sem stala pri posteljici, potem sem stala pri vratih in zdaj končno sem celo lahko šla ven iz sobe. Zadeva je šla lepo, samo traaaaaaaajalo je sto let.

Zdaj tudi ponoči dalj časa spi in se manj prebuja. Tudi če se prebudi, jo poležem in ji rečem, da je nočka in moramo spat.

Po mojem vašo nekaj zbudi (kdo ve kaj) in je ravno toliko naspana, da ne more več nazaj zaspat. To se je nam dogajajlo nekaj časa, ko mi ni bilo jasno, zakaj se vsak dan zbudi ob 5:03 zjutraj. Ma to je trajalo kak teden, vsak dan ob isti uri. Sem mislila, da se vsako jutro zbujam v isti dan (kot v tistem filmu) user posted image . Pa je tut pol bil problem nazaj zaspat. Sam zdaj je bolje.

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
4.8.2010 10:11:51   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu barni)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: 2-letnica ponoči ne spi
21.9.2010 21:03:22   
pekmez
tudi mi smo spali celo noč,ko smo se nehali dojiti in ko smo dudo vzeli.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: 2-letnica ponoči ne spi
22.9.2010 0:10:56   
polma
Tvoja punčka je prišla v pregovorno obdobje trme 2-3 letnika. Poleg vsega se še doji-dojenje mamico in otročka povezuje, ti si del njenega sveta bolj kot če ne bi več dojila. In dojenje je za vsakega otroka zelo prijetno. Zato verjetno pogreša nočno crkljanje. Plus da ste se preselili. Plus, da je v obdobju, ko začne otrok razumevat sebe kot osebo in postavlja zahteve, hoče, vztraja. In hkrati s tem potiskanjem meja tudi ogromno razume, vsak dan več. Pravijo, da otrok potrebuje meje. Naj se sliši še tako preživeti in starinsko, je to res.

Ne podcenjuj njenih zahtev po pozornosti s tem, da ji-ali popuščaš, ali se jeziš nanjo, ali jo ignoriraš. Zadihaj in  zahtevaj svoje tudi ti.  Otroci si zaslužijo, da jim osmislimo trud, ki ga izkažejo ob izražanju sebe. Mislim, da smo starši dolžni negovat svoje otroke tudi na ta način, da jim damo vedet, da so stvari take kot so. Veliko lažje dajem kredibilnost osebnosti svojega drugega otroka prav zato, ker sem bolj samozavestna, mirna in-ker vidim, kako sem ga večkrat pocvirnala pri prvem otroku. Zdaj ima prvi otrok veliko srečo, ker popravljam napake hkrati. Sicer bi v obdobju  njene pubertete poblaznela. Ona in jaz, jaz pa sploh.

Našega tadrugega sem dojila 22 mesecev, najprej sem opustila dnevno, potem nočno in nazadnje jutranje dojenje. Pred tem sem ga odvadila plenic. In, ko sem ga odvadila še dojenja, se je nehal zbujat ponoči.  Včasih, ko ga dam spat v posteljico in mu pojem, začne jamrat da je žejen. Ker je to 2. otrok, si drznem reči, da ne bo dobil piti, ker je pil preden je legel. Suho, natančno, enozvočno-NE. Grozljivo! Nikoli si nisem mislile, da bom tako nematerinska! Ko rita in brca po postelji mu rečem, da bom ta hip odšla in bo moral zaspat sam. Nematerinsko.  Ampak poba se umiri in zaspi. Ponoči se spi in basta. Jaz bi na tvojem mestu jasno dala vedet, da ga nima kaj biksat sredi noči. In...kar te mogoče skrbi.... ne bo zaradi tega slabe volje. Ne bo mislila, da je nimaš rada. Kako, hudiča, ji lahko pade v oko nekaj sredi noči?

Bodi ponosna, da imaš pametno punčko, ki kaže svoj karakter in tvoja dolžnost je, da se ponoči spočije, da bo čez dan rasla v malo frajerko. Največ bo pridobila s tem, da se ti zraven nje ne utrujaš. Otroci ne marajo zmatranih tečnih staršev, ampak se zgledujejo po odločnih, samopzavestnih, veselih in srečnih mamicah in očkih.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image





_____________________________

Še never nisem bla tko bed k hojte!!!

(odgovor članu pekmez)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Ni lepšega, kot je rojevanje novega ...
Porodne babice so velik del mojega življenja. Delala sem že z mnogimi babicami, nekaj pa jih poznam tudi na bolj osebni ...
BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?