|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   2 majhna otroka v isti sobi
5.5.2011 21:03:06   
PC Baby
Imamo dvoletnika, ki že od svojega 6.meseca spi v svoji sobici in imamo 3 mesečnico, ki že en teden prespi celo noč, zato jo omo v kratkem tudi dali v sobico k bratcu. Na žalost imamo majhno stanovanje in nimamo možnosti, da bi imela vsak svojo sobo, midva pa tudi ne bi imela male v najini spalnici v nedogled...

Si pa ne predstavljam kako bo to zgledalo:

- mala ob 19.00 že spi, on pa zaspi med 20. in 20.30, ampak pred tem je vpitje in smeh in razgrajanje in nagajanje v postelji da je veselje
- kaj pa če bo mulc ponoči v temi splezal v posteljico k sestrici in ji kaj naredu? Ima jo ful rada, amak se v tem navdušenju marsikdaj nanjo vrže, ali jo pokrije z dekico tako, da ne pride do zraka itd...

Kako se je to obneslo pri vas in ali imate kakšne nasvet zame?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: 2 majhna otroka v isti sobi
5.5.2011 21:13:13   
eva1
Hm,kaj pa vem, jaz 2 letniku še nebi 100% zaupala! jaz bi pomoje še počakala par mesecev, pa potem prestavila! Jaz sem ju sicer dala skupaj v sobo, ko sem rodila 3 otroka in je tretji dobil svojo sobico, tavelka dva sta šla pa skupaj v veliko sobo, ampak sta bila malo večja kot tvoja( tavelik okoli 4 in pol tamala pa okol 2 in pol), skupaj sta hodila spat edino potem sta se včasih še dolgo pogovarjala in nista takoj zaspala, ker sta se mela tok za zmenit, pa skupaj v posteljo sta velikokrat šla spat, pa tko..sedaj pa ne znata en brez drugega user posted image

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: 2 majhna otroka v isti sobi
5.5.2011 21:31:49   
roberta

IZVIRNO SPOROČILO: PC Baby

amak se v tem navdušenju marsikdaj nanjo vrže, ali jo pokrije z dekico tako, da ne pride do zraka itd...




ti to ne pove, da še niti slučajno ne moreta biti sama v sobi brez nadzorstva?

in če ostane še nekaj časa pri vama v sobi, to še ne pomeni, da bo pri vama v nedogled. po moje otroka lahko daš v sobo k bratcu tudi nekaj mesecev kasneje, pa ne bo zaradi tega nič večjih travm.

zato predlagam, da daš varnost pred ugodjem.

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: 2 majhna otroka v isti sobi
5.5.2011 22:36:19   
Najaa
Jaz bi še malo počakala. Da bi mala bila vsaj ene pol leta stara, da če se mali vrže na njo, da lahko oreng zavpije.
Sicer pa moji dve sta začeli spat v isti sobi, ko je bila tamala stara 10m, tavečja pa 3 leta. imamo naštiman baby phone in čist lepo spita skupaj.

(odgovor članu roberta)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: 2 majhna otroka v isti sobi
5.5.2011 22:40:47   
CatJa
IZVIRNO SPOROČILO: PC Baby

Kako se je to obneslo pri vas in ali imate kakšne nasvet zame?



Nisem niti preizkušala, kako bi se obneslo, ker ti zdrava pamet pove (nasvet zate), da tako majhnih pač ne moreš prepuščat naključjem.

_____________________________

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: 2 majhna otroka v isti sobi
5.5.2011 22:44:03   
lilip
Mi imamo tudi samo eno otroško sobico. Taprva je šla v otroško sobo pri 6 mesecih, fantek pa pri 4 mesecih (takrat je bila tavečja stara 22 mesecev).
Glede večernega divjanja... S punčko sva se najprej pocartali na kavču, prebrali kakšno knjigico ali pogledali risanko, ptem pa sem ji povedala, da mora biti v sobici čisto tiho. In je skoraj vedno bilo vse ok. Se je zgodilo, da sem jo kdaj pa kdaj odnesla v spalnico, ker je začela divjat, se smejat, cvilit in podobno, ampak je poem jokala, da hoče spat k bratecu (seveda je obljubila, da bo tihouser posted image ). Je pa vedno hodil fantek prej spat, še zdaj.

Za ponoči me pa ni bilo strah, da mu kaj naredila. Fantek se je skoraj do enega leta med polnočjo in 2.00 uro zbujal za dojenje in sem ga odnesla v najino posteljo. Punčka pa vedno ponoči zajoka, če se zbudi, ali pa me kliče. Še zdaj, ko je stara skoraj tri leta, nikoli ponoči ne pride sama v spalnico. Sicer pa v kinderpet še zdaj ne more sama splezat, pred enim letom pa je še manj.

(odgovor članu roberta)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: 2 majhna otroka v isti sobi
6.5.2011 8:37:34   
Jančika_
Tavečja smo dali skupaj v sobo, ko sta bila stara 2,5 let in šest mesecev. Oba sta spala v posteljicah z visoko ograjo, iz katere niti tavečji ni mogel zlesti, pa tudi sicer ni kazal kakih uničevalskih nagnjenj in me glede varnosti nikoli ni skrbelo. Oba sta vedno zaspala sama, tako da tudi z uspavanjem ni bilo težav. Pocartali smo se v dnevni. Od začetka je šel mlajši spat pol ure pred starejšim, potem pa smo opazili, da ga je začel čakat in od takrat gresta spat skupaj.

Najmlajši je star leto in pol in je še pri nama v spalnici, samo zdaj imamo prostor, prej sva namreč spala v dnevni. Spat gre eno uro pred bratoma in spi uro do dve dlje, tako da bo še nekaj časa tako. Potem bo nekaj časa v skupni otroški sobi, dokler se ne bo pokazalo, da kateri rabi svojo sobo; takrat jih bomo nekak razdelili na dve otroški sobi.

(odgovor članu lilip)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: 2 majhna otroka v isti sobi
6.5.2011 8:55:38   
kristinaj
naša dva sta šla v svojo sobo ko je imela tavelika dve leti, mali pa 6m..... nobenega problema... tudi če je kakšen se ponoči zbudil, zajokal, zakašljal...  drugega ni motil in tudi tavelika ni plezala k tamalemu in mu tudi ni nič metala, sedaj ko sta starejša pa leti kakšen plišk...

mala bo spala ko boš nesla starejšega.. poveš mu da mora biti tiho in greš ven, če bo razsajal ga malo opomni itd... je pa tako, da sem oba od prvega dne navajala, da spita v svojih posteljicah, rutina je bila da sem ju malo ponesla po hodniku, zapela uspavanko in položila v posteljico in je bilo treba spat, ne pa razsajat...

kar se tiče teme.... načeloma se jo otroci bojijo in če se bo ponoči zbudil, bo tebe poklical, k sestrici ne bo plezal, ker mu to ni zanimivo, nima interesa pa tudi hudobije še nima, da bi ji kaj naredil...

srečno

_____________________________

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: 2 majhna otroka v isti sobi
6.5.2011 13:44:43   
livia
Moja izkušnja:
Ta večja je bila že v svoji sobi in stara 22 mesecev, ko sem rodila drugič. Tamala je bila najprej v najini sobi v svoji posteljici.
Okoli 6 meseca sem probala prestavit še ta malo v otroško sobo, pa ni šlo. Vsaj dokler sem dojila, to pri nas ni bilo izvedljivo, ker ima ta večja blag spanec in se je vsakič zbudila, ko sem prišla k njima v sobo.
Ko sva se s tamalo odstavili in je lepo prespala noč, pa ni bilo nobenega problema. Spita vsaka na svoji strani sobe, ena v normalni postelji, druga v otroški. Še nikoli nista ponoči hodili en k drugi.

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: 2 majhna otroka v isti sobi
6.5.2011 19:19:21   
tinaaleks
Jaz imam tudi samo eno sobo za otroke in 2 otroka. Prva je spala v svoji sobi od rojstva in tudi ko je mali rodil je takoj spla v sobi s sestrico. Sta pa trenutno stara 2,5 in 6m. Velika ima tako trden spanec, da je nič ne zbudi....

Mali hodi eno uro prej spat kot velika, tako da ko je ona na vrsti, on že lepo spi.

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: 2 majhna otroka v isti sobi
7.5.2011 23:30:15   
ronja
Daj malo v košaro (mi smo meli tako veliko, kot zibka, samo pletena košara na stojalu iz lesa), ki jo lahko nosiš iz ene soba v drugo. Tako jo zvečer uspavaš v vajini sobi, potem ko daš še malega spat, jo neseta tja, imata malo zasebnosti in ko se odpravita res spat-spat (ne spat - kaj drugega), jo prineseta nazaj, pa je. Mi smo to skoz počeli;).

Še zdaj obe zaspita pri nama v postelji in ju potem odneseva (no, v gl. to dela lubi) v njuni postelji, zjutraj ali pa že ponoči pa prideta nazaj k nama. Pa smo vsi zadovoljni:).

Sem ti pa fauš, da ti 3 mesečnica prespi noč, nama je nobena 13 mesečnica ni, taprva tudi pri 23 ih mesecih še ne... no, zdaj pa večinoma obe lepo spita ponoči, razen če sta kaj bolani ali ko sem jaz veliko delala in bila manj doma ali ko sem šla na službeno pot - pač, kadar so kake izredne situacije.


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: 2 majhna otroka v isti sobi
9.5.2011 20:34:31   
PC Baby
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Sem ti pa fauš, da ti 3 mesečnica prespi noč, nama je nobena 13 mesečnica ni, taprva tudi pri 23 ih mesecih še ne...


Ja, pa nam pediatrinja teži, da moramo tako malega otroka zbujat ponoči zaradi obroka. Mala ima pa pri treh mesecih 6,5 kg user posted image
Sem ji rekla, da kar dobro nadoknadi čez dan...

No, sej ta prvi je bil isto tako, ampak ker pri prvem ne veš in sveto poslušaš patronažno in P, smo ga zbujali, revčka. V drugo ne bom ponovila take neumnosti ...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: 2 majhna otroka v isti sobi
9.5.2011 20:48:06   
nusi
IZVIRNO SPOROČILO: PC Baby

Ja, pa nam pediatrinja teži, da moramo tako malega otroka zbujat ponoči zaradi obroka. Mala ima pa pri treh mesecih 6,5 kg user posted image
Sem ji rekla, da kar dobro nadoknadi čez dan...

No, sej ta prvi je bil isto tako, ampak ker pri prvem ne veš in sveto poslušaš patronažno in P, smo ga zbujali, revčka. V drugo ne bom ponovila take neumnosti ...

ima vsak p svojo prakso, meni je rekla, naj ga nikar ne zbujam, ker se bo še prehitro navadil na to user posted image

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: 2 majhna otroka v isti sobi
9.5.2011 22:14:32   
Barčika
Uf,tole je pa zame čisto prehitro. Kaj vse dajete otroke tako zgodaj v svoje sobe?? Po moje ni lepšega kot skupaj spati....čimdlje. Sin je spal z nama do 4,5 leta (2 leti dojenja), sedaj pa hči že 19mes tudi pri nama spi (tudi še dojena). In tega lepega časa ne bi menjala za nič user posted image

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: 2 majhna otroka v isti sobi
9.5.2011 22:19:16   
nusi
IZVIRNO SPOROČILO: Barčika

Uf,tole je pa zame čisto prehitro. Kaj vse dajete otroke tako zgodaj v svoje sobe?? Po moje ni lepšega kot skupaj spati....čimdlje. Sin je spal z nama do 4,5 leta (2 leti dojenja), sedaj pa hči že 19mes tudi pri nama spi (tudi še dojena). In tega lepega časa ne bi menjala za nič user posted image


Ja jst mam samo enga in sem ga dala v svojo sobo pri 3 mesecih, čist iskreno povedano ne vem zakaj. No, pač kokr zato, ker je itak prespal skor celo noč, pa da ne bi bilo potem problemov, ko bo starejši, ker do ne vem kdaj ga pa ne bi imela v sobi, imava z možem rada tudi svoj mir... Ma če dobro pomislim, naju v resnici ni nič motil (oz. midva njega), ker je spal kot top user posted image . Samo sedaj ima ponoči bolj rahel spanec, mislim, da bi ga lahko hitro zbudila, tam do ene 5-6 m, bi pa še šlo.

(odgovor članu Barčika)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: 2 majhna otroka v isti sobi
10.5.2011 20:35:37   
PC Baby
Mi smo našega tamaučka dali spt v svojo sobo pri šestih mesecih (ko je že nekaj tednov prespal noč) zato ker se je zbujal vsakič, ko sva midva prišla spat v sobo, ali če je kdo ponoči vstal za na wc itd. Odkar smo ga dali spat v svojo sobo pa spi kot polhec in se ne premakne celo noč.

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: 2 majhna otroka v isti sobi
12.5.2011 17:17:27   
ronja
Ja, pa nam pediatrinja teži, da moramo tako malega otroka zbujat ponoči zaradi obroka.

joj, jaz sem jih pri taprvi ubogala in se je tako navadila, da se je še pri 2 letih zbujala med 3 in 4to ponoči. Verjetno ni treba razlagat, da je bil to skrajno nezaželen stranski učinekuser posted image .

Pri drugi je nisem zbujala - povedala sem, kdaj gre spat in kdaj vstana in kolikokrat se vmes doji, ampak je nisem zbujala, če je spala več kot 2 uri. In se mi zdi, da je to boljše. Napredovali sta približno enako.


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: 2 majhna otroka v isti sobi
12.5.2011 17:25:43   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: Barčika

Uf,tole je pa zame čisto prehitro. Kaj vse dajete otroke tako zgodaj v svoje sobe?? Po moje ni lepšega kot skupaj spati....čimdlje. Sin je spal z nama do 4,5 leta (2 leti dojenja), sedaj pa hči že 19mes tudi pri nama spi (tudi še dojena). In tega lepega časa ne bi menjala za nič user posted image


Ne vem kaj je tako lepega na tem, da otrok spi pri tebi in te celo noč v spanju brca, udarja z roko ipd. in te zrine čisto na konec postelje in da se potem zjutraj ves polomljen in neprespan zbudiš, pa še v službo je treba. user posted image  No, mogoče odvisno od otroka, ampak naš fant že od nekdaj zelo nemirno spi. V svojo sobico je šel s 4. meseci in nimamo s spanjem nobenih problemov, ponoči se zbudi zelo redko - če kaj ne štima - zobki, bolezen, hude sanje. Takrat seveda pride k nama v posteljo, tu ni dileme. Mi se čez dan dovolj nacrkljamo, noč je pa za spanje in tako starši kot otrok si zaslužimo kvaliteten počitek. Poleg tega smo pa že pri 4. mesecih, preden je šel v svojo posteljo, eden drugega zbujali - mož zjutraj (ko je vstal za v službo) tamalega, on pa naju ponoči s svojim premetavanjem po postelji. user posted image

< Sporočilo je popravil Katy78 -- 12.5.2011 17:27:49 >

(odgovor članu Barčika)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: 2 majhna otroka v isti sobi
12.5.2011 17:30:24   
ronja
hehe, najini se pa vedno pravokotno na posteljo postavitauser posted image . Zbudita se pa navadno ne, dokler sem jaz zraven - lahko oči gre, pa ni panike (ker onidve sta sicer v svoji sobi, samo zjutraj prideta - navadno prej, predno bi kdo od naju lahko vstal - beri pred 5to). Ko pa jaz dižem dupe, se pa takoj zbudi tudi tista, ki se prej ni (jaz seveda vstanem zato, ker je tamala to sforsiralauser posted image ).

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: 2 majhna otroka v isti sobi
12.5.2011 17:43:57   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

hehe, najini se pa vedno pravokotno na posteljo postavitauser posted image . Zbudita se pa navadno ne, dokler sem jaz zraven - lahko oči gre, pa ni panike (ker onidve sta sicer v svoji sobi, samo zjutraj prideta - navadno prej, predno bi kdo od naju lahko vstal - beri pred 5to). Ko pa jaz dižem dupe, se pa takoj zbudi tudi tista, ki se prej ni (jaz seveda vstanem zato, ker je tamala to sforsiralauser posted image ).


Ha ha, točno to, ronja, pravokotno. Jaz rečem, da takrat, kadar spi med nama, spimo v obliki črke H - midva tako, kot je običajno, on pa pravokotno. user posted image Smetiva temo. user posted image

< Sporočilo je popravil Katy78 -- 12.5.2011 17:45:14 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: 2 majhna otroka v isti sobi
13.5.2011 10:04:44   
Dadi
Pri nas je bila podobna zgodba..dva otročka pa ena sobica. Ko je bil sine star ene 8 mesecev je šel iz spalnice v sobico, kjer je spala njegova takrat skoraj dve leti stara sestrica.
V začetku smo prakticirali tako, da je starješa sestrica zaspala v spalnici in smo jo prenesli v njeno posteljo v sobico, ker je mali prej zaspal. Tako smo delali dokler nista bila stara 3 in 4 leta. Pol pa sta dobila pograd in sem ponavadi samo posedela, da sta zaspala, no vsaj eden izmed njiju. user posted image  
Zdej pa ni panike, mal poklepetata in lepo zaspita. (stara 6 in 5 let)

_____________________________

May you be strainghtened by yesterday¨s rain, walk straight in tommorow¨s wind and cherish each moment of the sun today.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: 2 majhna otroka v isti sobi
13.5.2011 20:34:58   
PC Baby
Opažam, da tisti, ki imate starejšega otroka deklico, niste imeli težav, ko ste jih dali skupaj v sobo, čeprav sta bila še majhna, tisti, ki pa imate starejše dečke pa ja. Pri nas je ta starejši tudi fant tako, da to ni lih obetavno...

(odgovor članu Dadi)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?