|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   3 mesečni dojenček, par vprašanj
15.8.2012 21:02:42   
Matejusska
Zanima me:

1. koliko vam spijo ponoči in koliko podnevi
2. se radi vozijo v vozičku
3. koliko jih nosite v naročju (debata s taščo, da vidim, ali sem res jaz čudna user posted image )
4. do kdaj so trajali krči
5. kako zorganizirate dan tiste, ki imate še enega majhnega otroka (naša je stara 3.5 leta), se držite bolj doma ali hodite na izlete ipd.? Če hodite, ali vam dojenček na poti spi ali ima težave kot naš ki ne more spati če smo kje zunaj?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: 3 mesečni dojenček, par vprašanj
15.8.2012 21:10:38   
Brbs
1. parkrat na dan po pol ure do uro
2. da - če imaš probleme, ga obrni naprej, da gleda, pri nas je pri prvem otroku to ful pomagalo
3. vsako bedenje jo malo ponosimo okoli, da se nagleda, potem lažje leži
4. krčev ni več, odkar jemljemo homeopatska zdravila
5. precej hodimo okoli, mala spi kjerkoli, vendar pazim, da nisem cel dan zdoma, max 4 ure, dojenček tudi rabi malo miru in domačnosti

vso srečo

(odgovor članu Matejusska)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: 3 mesečni dojenček, par vprašanj
15.8.2012 21:12:07   
Brbs
aja, ponoči spi celo noč, se zadnja vstane, le doji se cca vsake 3 ure, prva runda spanja pa zna trjat tudi 5-6 ur (ne vedno)

(odgovor članu Brbs)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
15.8.2012 22:10:17   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brbs)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: 3 mesečni dojenček, par vprašanj
15.8.2012 22:34:34   
Ursi2
žIVJO.
nAŠ FANT Je sicer sedaj star 6 mesecev, vendar ti bom vseeno poskušala odgovorit.

1.) Ker imam še dva mal večja fanta, ki sta še v vrtcu sem morala precej prilagajat spanje temu, kdaj sem ju šla iskat. Ampak nekak je bilo tako da mi je dopoldan spal od 20 min - 1 uro, ko sem pa šla ponjiju je pa spal še v vozičku nekaj takega. Čez vikende, če smo bili doma, pa je isto spal dopoldan okoli pol ure, potem pa so šli med 13-14 uro skupaj spat in je spal od 2-4 ure. Odvisno, kolkje bil utrujen. Se je pa kdaj tudi zgodilo, da je po par dni skupaj spal samo ene 3 po 20 min, potem pa si je moral nadoknadit.
Ponoči pa zaspi zvečer med 21-22.30 uro. Odvisno, kak dan je bil, pa koliko je utrujen in potem se nekje 2-5x še doji. In velikokrat vstane ob 6-ih zjutraj, drgač pa okol 7-ih.

2.)Od začetka se je rad vozil v vozičku, potem pa nekje okrog 3 meseca ni več maral in sem začela prakticirat kengurujčka, potem pa je pomagalo, da smo ga dali iz košare v športni del in da je naprej gledal.

3.)Koliko ga nosim po rokah? Hm, odvisno od dneva. Včasih ga imam v gugalniku oz ležalniku, ali leži na tleh ali v vozičku, spet drug dan je pa več na rokah. Npr ko kuham, je zraven, ko jemo ga imam v naročju,...(odvisno od tega,kake volje je). Pa če kam gremo in ga zanima okolica ga imam na rokah. Tudi kadar so obiski ali sosedi na ulicah ga imajo,.... Pač vs je odvisno od dneva in situacije.

4.) Na srečo naš fant ni imel krčev. Je pa ta prvi rabil nekje do 3 meseca, da se mu je stanje umirilo, ker se je vsak popoldan ful dojil pa jokal, pa dojil pa jokal. ampak, ko je nekak nadoknadil tisto težo, kolikor je je imel ob rojstvu ptremalo, se je ta jok končal.

5.) Jaz imam še večja fanta, stara 2 in 4 leta. Prva dva meseca, ko sem rodila, sta bila doma in takrat smo se tudi bolj doma držali (zaradi bolezni, mraza,....) Sej smo šli na obisk k mojim, pa k bratu, sestri,.... Hodli smo na RD, nismo pa imeli nekih hudih izletov.
Sedaj poleti, ko sta fanta doma in imata počitnice pa smo leteči. Moj precej dela, tako da gremo večkrat sami, če pa se seveda da, pa raje gremo skupaj. Drgač pa smo šli v MIni Zoo-ja, pa na avtobus, v živalski vrt, v Bumbar park, hodim na otroško igrišče, pa kopat na jezero,na letališče,...... Poleg tega gremo večkrat k mojim in potem še na kak daljši sprehod ali na kak hrib.
Z mojim pa smo šli naen grad v Avstriji, v Minimundus, Rogla in sedežnica, Golte in gondola, vožnja z vlakom,...
Kar se tiče krajših izletov, poskušam zorganizirat, da se vrnemo tak čas, da gredo potem popoldan skupaj počivat in mi ta manjši na poti spi v avtu oz vozičku ali celo kar v kengurujčku. Kar pa se tiče daljših izletov pa tamali večinoma mal zaspi v avtu in potem še v vozičko ali v kengurujčku in večinoma še potem na poti nazaj.
Je pa res, da se zdej s tem manj obremenjujem in se čist prepustimo vsemu skupaj. Je prav fajn in uživamo.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: 3 mesečni dojenček, par vprašanj
16.8.2012 8:01:05   
tanja22
IZVIRNO SPOROČILO: Matejusska

Zanima me:

1. koliko vam spijo ponoči in koliko podnevi Ponoči spi 11-12 ur (dojila se je že tudi samo 1x, sedaj 2x) zaspi med 7 in 8 uro zvečer. Podnevi spi 5x (približno 1 uro in pol po tem ko vstane- spi cca.45min; v vozičku na sprehodu-zna potegnitit tudi do 1-2 ure, okrog 13, okrog 15 za 1 uro in okoli 18 za 10min)
2. se radi vozijo v vozičku je še v košari in se že malo pritožuje user posted image
3. koliko jih nosite v naročju (debata s taščo, da vidim, ali sem res jaz čudna user posted image ) to je pa najbrž zelo različno, nekateri potrebujejo več, nekateri manj...naša je najraje na kavču zraven koga. po rokah je bilo veliko 1.mesec. se prilagajam otroku user posted image
4. do kdaj so trajali krči na srečo jih je imela le okoli 7. in 8. tedna, pa še to zelo malo
5. kako zorganizirate dan tiste, ki imate še enega majhnega otroka (naša je stara 3.5 leta), se držite bolj doma ali hodite na izlete ipd.? Če hodite, ali vam dojenček na poti spi ali ima težave kot naš ki ne more spati če smo kje zunaj? nimam starejših otrok, smo pa kar precej naokoli. najlažje zaspi v vozičku...če smo pa kje na obiskih, sem pa ugotovila, da je veliko odvisno od mene. če sem sama sproščena, tudi ona lahko zaspi...

(odgovor članu Matejusska)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: 3 mesečni dojenček, par vprašanj
16.8.2012 8:55:02   
josephine27
Bom napisala kolikor se spomnim.
IZVIRNO SPOROČILO: Matejusska

Zanima me:

1. koliko vam spijo ponoči in koliko podnevi ponoči je prvi pri tej starosti prespal že celo noč, drugi se je še 2x dojil, čez dan se ne spomnim
2. se radi vozijo v vozičku prvi ni šans in vozična ni nikoli maral, drugi kar rad
3. koliko jih nosite v naročju (debata s taščo, da vidim, ali sem res jaz čudna user posted image )prvega sem imela non stop ker je drugače skoz tulil, drugega sem lahko odložila ko je bil dobre volje in se je malo zamotil tudi sam
4. do kdaj so trajali krči pri prvem do 2 mesecev, drugi kakih hudih krčev sploh ni imel

Šele zdaj vidim, kako zelo različna sta bila ta dva otrokauser posted image

5. kako zorganizirate dan tiste, ki imate še enega majhnega otroka (naša je stara 3.5 leta), se držite bolj doma ali hodite na izlete ipd.? Če hodite, ali vam dojenček na poti spi ali ima težave kot naš ki ne more spati če smo kje zunaj?mi smo hodili na sprehode, če je bilo lepo vreme, pa na obiske k staršem, na kakšne daljše izlete pa ne. prvi je vedno zaspal v avtu ali na rokah tako da ni bil problem. drugi pa v avtu ni maral spat in tudi vozit z avtom se ni maral prveč. smo šele nekje pri 8 mesecih začeli hoditi na izlete.



_____________________________



(odgovor članu Matejusska)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: 3 mesečni dojenček, par vprašanj
16.8.2012 8:59:36   
olana
1. Naša punca se je zbujala pri 3 mesecih nekako na 3 ure, ko je bila lačna. Podnevi pa tudi nekako tako.
2. V vozičku se ni rada vozila, ker je že začela malo gledat ven, tako da sem ji ležišče v košari dvignila, da je ven videla, potem je bilo pa uredu. Kmalu za tem sem jo pa prestavila v športni del, tam je pa sploh uživala.
3. V naročju je nismo nosili veliko, pravzaprav tega ne pustim, ker se navadijo in so potem samo problemi. (hočejo se samo nositi, ne voziček, nič samostojno igrati, samo po rokah, poznam en primer). Nosili smo jo samo, ko je imela krče, ker ji je tako najbolje pasalo. No, pa ko se crklamo, drugače je pa zelo samostojna punca, se sama kar zamoti.
4.Krči so trajali točno do 3 meseca, nato so izzveneli. Kapljice Sab simplex so zelo pomagale.
5. Naša tudi ni hotela zunaj spati, sčasoma se je pa tudi to navadila. Gremo pa vsak dan na sprehode, pa večkrat tudi na kakšen izlet.

(odgovor članu tanja22)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: 3 mesečni dojenček, par vprašanj
16.8.2012 12:23:39   
Katy78

IZVIRNO SPOROČILO: Matejusska

Zanima me:

1. koliko vam spijo ponoči in koliko podnevi Ponoči od 20h ali 21h pa do 2h ali 3h ko je lakota, potem potegne nekje do 5h ali 6h in je spet lakota in potem še nekje do 7.30 ali 8h. Čez dan ima bolj lepotne spance, parkrat po 20 ali 30 minut (no ja, če bi jaz zraven ležala, potem bi spal dlje user posted image ), včasih, ampak res včasih, mu uspe potegnit 2 ali 3 ure v kosu. Je pa razlika od prvega fantka v tem, da prvi se je na vse pretege upiral spancu in ga je bilo treba kar malo prisilit (rolete dol, da je bila tema, da ni nič videl - vem, sliši se grozno), edino v vozičku je brez težav zaspal, drugi pa prav prosi da ga uspavaš ampak potem ne zdrži dolgo.
2. se radi vozijo v vozičku Ne preveč, problem je, ker v vozičku ne more zaspati in potem tečkari. Prvi je v vozičku sicer takoj zaspal pa se potem nisem smela ustaviti ker se je takoj zbudil, ta drugi pa v vozičku ne zaspi oz. mora biti res fejst utrujen da bo zaspal.
3. koliko jih nosite v naročju (debata s taščo, da vidim, ali sem res jaz čudna user posted image ) Ta drugega še več kot ta prvega, čeprav zdaj že nekoliko manj, kot prve 3 mesece, zdaj se že zamoti na igralni podlogi. Jaz se ne obrememnjujem s tem, da ga bomo razvadili, če rabi mojo bližino, jo pač dobi, saj bo še prehitro zrastel.
4. do kdaj so trajali krči Prvi jih ni imel in tudi ta drugi jih nima.
5. kako zorganizirate dan tiste, ki imate še enega majhnega otroka (naša je stara 3.5 leta), se držite bolj doma ali hodite na izlete ipd.? Če hodite, ali vam dojenček na poti spi ali ima težave kot naš ki ne more spati če smo kje zunaj? Naš je isti, zunaj ne bo zaspal oz. v vozičku ne bo, če ga pa vzamem v naročje, pa zaspi kot polhek in ga potem preložim v voziček, da oddrema tisti lepotni spanec. Seveda je zdaj poleti odvisno, kje smo, če ni senčke, ga ne morem vzeti ven in nositi v naročju, pač res odvisno, kam gremo. Opažam, da je veliko bolje, če sem s tamalim bolj doma, da doma spi, ker če smo kje na poti in da ne spi, je potem tečkast. Velikokrat ga dam tudi na balkon spat in isto dobi sveži zrak kot če bi nekam šli. Bolj mi je pomembno, da gremo zaradi starejšega sina malo naokoli, starejši je namreč doma odkar smo dobili novega člana, včasih gremo skupaj, včasih pa gre samo z očijem (danes sta šla na bazen), včasih grem pa jaz za kakšno uro ali dve z njim malo naokoli pa oči dojenčka prevzame. Je pa lažje se zorganizirat, ker je mož celo poletje doma - počitnice. S 1.9. gre pa itak spet v vrtec.


(odgovor članu Matejusska)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Pokukajte v pravljičen svet nove trgovine ...
photo
Vrata je odprla nova trgovina Mali zakladi, ki se nahaja v spodnji etaži Emporiuma, BTC City Ljubljana.




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?