|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   4 letnik - slabovidno oko
20.11.2007 22:21:56   
daša
Ali ima katera podobno izkušnjo oz. kaj ve o tem.

Tamalega-star bo 4 leta sem prejšnji teden peljala privat k okulistu, ker  spomladi pri treh letih ni hotel povedat na sistematskem slikc za preiskus vida. Ko je prišlo poletje pa je na desno oko zunaj na soncu kar mižal. Smo mu kupili sončna očala, je bil zelo zadovoljen, pod njimi ni mižal. In si uredili pregled pri okulistu. Pa pravi zdravnica (tamal je bolj slabo sodeloval, tudi ni hotel točno povedat koliko vidi slikce), da ima najbrž na desnem očesu malo dioptrije, ne veliko, ampak da je oko očitno slabovidno. Da bo najbrž treba očala in pokrivat. Naju bo naročila na pregled v Ljubljano na okulistično, po možnosti še letos (po tem sklepam, da stvar ni nedolžna, ni pa hotela nič točno rečt, je rekla, da ga mora najprej v Lj. "orng" pregledat, da tam imajo aparature prilagojene otrokom.

Prosim če ima katera kakšno podobno izkušnjo oz. kaj ve o tem. Me kar skrbi, kaj nas čaka.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: 4 letnik - slabovidno oko
21.11.2007 7:56:50   
*pepelka*
V Ljubljani ti bodo dali kapljice za razširitev zenice, nato pa bodo otroku računalniško izmerili  dioptrijo in mu naredili še ostale preiskave. Tudi naši so bili tam na pregledu, pa ni bilo nič hudega, le očala z malo dioptrije so dobili in se je stvar uredila. Oko pa naj bi zalepili zato, da se bo tudi slabše okol lahko razvijalo. Zalepijo vedno boljše oko, da potem tisto, ki je slabše začne otrok uporabljati, saj se drugače ne trudi zadosti, ker stvari vidi z zdravim očesom.
Upam, da sem ti kaj pomagala, želim pa vama vse dobro.

(odgovor članu daša)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: 4 letnik - slabovidno oko
21.11.2007 8:43:24   
aluš
Ja pepelka, saj nekako tako sem tudi jaz razumela. Mal me skrbi, kako bo tamal popiuser posted image , ko mu bomo "ta boljše"  oko, na katerega baje vidi 101% zalepil in bo "en drek" videl. To bomo imeli boje.

Če ti ni težko, me pa zanima, a vam se je potem drugo - slabše oko popravilo. In ali naj sedaj pazim da je čimmanj pred TV (grozno rad gleda risanke, sicer ga prefintam, da mu berem knjigice, to je njegovo drugo najljubše opravilo, rajši kot katera koli igra, sploh zdaj pozimi, ko nismo zunaj). Nimam pojma koliko TV škoduje, računalnik .- igrice ima itak strogo omejeno (cca 1 ura/tedensko). Koliko pa tse bili stari, ko ste začeli?
Hvala.

(odgovor članu *pepelka*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: 4 letnik - slabovidno oko
21.11.2007 9:03:04   
aluš
Moram pojasnit, doma sem prijavljena pod daša, v službi kot aluš. Torej sem ista oseba z dvema linkoma al kako že rečete. Pa ne znam oz. se mi ne ljubi zajuser posted image , da bi spremenila, da bi bila na obeh koncih ista (sploh ne vem če se d). No če tole bere kakšen od RR prosim naj mi pove, kako uredim zadevo (če je enostavno, nisem kaki rač. mojster).

(odgovor članu aluš)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: 4 letnik - slabovidno oko
21.11.2007 16:00:27   
mily
Jst sem zaradi enake težave lani mojo peljala v Celje na pregled. Prvi pregled je normalen. Na aparatu zmeri diobrtijo (otrok mora gledati notri neko hiško Pri nas rečejo da bo risanka in ko jo čaka, je že konec). Potem še pregled s kartico, da pač govori kaj vidi. No potem so nas posebi naročilo na pregled s kaplicami. Je res zoprn, ker moraš otroka pripravit že v naprej. Naša je dobila  4 kapljice na pol ure. Potem smo dve uri čakal in jo je  urnk pregledala. Zelo pomembno pri teh kapljicah pa je, da veš, da otroku razširijo zenice, ki se potem ne morejo skrčiti. Torej nikakor ne sme hodit po soncu oz mora imeti sončna očala in kapo s šiltom, da čimbolj zaščiti oči. En teden ni smela v vrtec, ven na sonce, nikamor kjer so močne luči in čisto nič gledat televizije.

_____________________________

Ali poznate najzanesljivejše sredstvo, s katerim lahko pahnete v nesrečo svojega otroka?
Dovolite mu, da bo počel vse, kar se mu bo zahotelo.

(odgovor članu aluš)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?