|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   9. nebesa (x.y. nadaljevanje)
26.10.2004 13:47:34   
*NaTaŠa*
Z najvecjim veseljem vam sporocam, da je sestra, za vas Mavrica danes v Postojnski porodnisnici rodila zdravega fantka Ziga velikega 52 cm in tezkega okoli 3.200g

Zal pa ga teti(jaz) in sestricna danes ne moreva iti pogledat ker ne pustijo dojenckov v porodno sobo:((

Lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   9. nebesa (x.y. nadaljevanje)
26.10.2004 13:52:13   
Anonimen
Č e s t i t k e še tukaj!!!!:bravo:9nebesa:rozica:

lp,:fis:

(odgovor članu *NaTaŠa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   9. nebesa (x.y. nadaljevanje)
26.10.2004 16:13:56   
smrček
:bravo::bravo:čestitamo
:bravo::bravo::bravo::bravo::bravo:

(odgovor članu *NaTaŠa*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   9. nebesa (x.y. nadaljevanje)
26.10.2004 16:29:15   
Pikapolonica
MAVRICA!

:bravo::bravo::bravo:Iskrene čestitke še od naju!:bravo::bravo::bravo:

Pikapolonica :pika: in :duda:

(odgovor članu *NaTaŠa*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   9. nebesa (x.y. nadaljevanje)
26.10.2004 17:10:26   
BONI*
Mavrica, čestitke še tukaj!:bravo::bravo::bravo:

Jaz pa ravno prihajam od G. Sicer so zadnje čase pregledi bolj skopi. Sestra mi pregleda kri (Hb),vodo in zmeri pritisk, G pa posluša srčeka, za sekundo z UZ preveri gibe in izmeri velikost maternice z šiviljskim metrom. In to je to! No, saj sem potolažena, ko vidim, da je z našim :duda: vse vredu. Čeprav bi me zelo zanimalo, koliko je velik in težek. Še vedno je obrnjen z glavico navzdol in G pravi, da bo tako tudi ostal. Z mano pa je tako, da imam po tanovem bolj nizek pritisk in se mi zato vrti. Je G rekla, da naj kar kakšno :kava:ico spijem. Dobila pa sem tudi dve kanesten svečki, ker imam malo rumeno obarvan izcedek, brez vonja in včasih srbi. Za vsak slučaj,če so slučajno glivice.

A veste, kaj mi je danes (malo prej) rekel moj dragi, ko sem mu zatežila, da naj za sabo pospravi cunje, ki jih je kar na tla vrgel? Je rekel, da sem ful sitna in da že komi čaka, da bom začela dojit, ker potem bom zaradi delolvanja hormonov bolj mirna.:)-:)-:)- To je pa tako, če hodijo moški v šolo za starše! Hitro najdejo kaj za sebi v prid.
Joj, pri nama je pa zgleda vodovodna cev za toplo vodo počila in to v steni v kopalnici. Je že lužica na tleh in pa moker flek na drugi strani stene na stopnišču. Sva že klicala vodovodarja, ki nam je delal vodovod, pa pride šele zvečer. Se bojim, da bo treba moje lepe nove ploščice v kopalnici razbijti, pa še brez tople vode bomo spet nekaj časa.:(( Ta hiša je zakleta! Ko že misliš, da je končno vse pošlihtano, pa se kaj novega pokaže. Pa še najina terasa zamaka tako da teče voda (dež) na spodnjo teraso, kjer imajo že vse gnilo.

Sem pa danes zvedela eno ful lepo novico. Sicer še čisto neuradno in se moram delati, kot da še nič ne vem, ampak iz zanesljivih virov vem, da bo v naši hiši še en dojenček več. Komaj čakam, da zvem iz prve roke, ker se že komaj zadržujem, da ne stečem dol in :bravo::sloncek::bravo::duda::bravo::nosecka::bravo::duda: Pa baje bo samo 4 mesece razlike med mojim:duda: in bratrancem/sestrično:duda:

Lp, Boni


(odgovor članu *NaTaŠa*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   9. nebesa (x.y. nadaljevanje)
26.10.2004 17:20:07   
Anonimen
Ojla, Boni!

Uh, čestitke!!!:bravo::bravo::bravo:

Držim pesti da ne bo treba ploščic razbijat:(

Ja, jst pa sept na RR visim, namest da se bi učila...:ups:

lp,:fis:

(odgovor članu *NaTaŠa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   9. nebesa (x.y. nadaljevanje)
27.10.2004 7:49:21   
Dolina
Ojla punce,

Najprej ČESTITKE za Mavrico. :bravo::bravo::bravo:

:fis: sej, če maš same petke, se ti pa tud ni treba skoz učit. (ampak, ne me preveč poslušat, da ne bo slučajno kakšnega poslabšanja v popvprečju :)-:)-;))

Boni, glede srečanj, jaz bi tud kdaj šla, pa te lahko poberem (čeprav sem spet pozabila kje stoji ta vaša "prekleta" hiša :)-:)-:)-). Upam res, da ti ne bo treba razbijat ploščic in da bo kmalu vse kot mora bit. :) Pa da boš kamul imela še eno :nosecka: ob sebi. Moja svakinja je tud noseča in glih pod nama stanujeta. Samo se tako malo vidimo! pa ona je tri tedne za mano, ampak deluje pa kot, da ne bi bila noseča. Šele pred kratim so ji postale hlače pretesne, skače po stopnicah ko srna (jaz glih izdahnem do mojega nadstropja), nč jo ne boli, skratka kot da ne bi bila noseča. :zmeden:

A mi lahko katera pove, kaj je s to dekompresijo? Jaz o tem še nikejr nisem nič prebrala, kle na forumu pa sem že nekaj slišala. Samo se mi niti ne sanja, kaj je to in katere :nosecka: naj bi to imele? :zmeden2:

Aja, BONI, jaz imam te glivice že več kot mesec in pol. Te svečke, ki mi jih je dala G očitno ne pomagajo. Bom mogla rečt na pregledu, da naj že nekaj naredi, če ne bom čist znorela :((:((:(( Se še cartat ne morem z mojim lubijem. :((:((
A si kej vprašala G, če so lahko kej nevarne za tvojo :duda:?

O, moja mami je včeraj čutila gibe mojega sončka. Čist se mi je na trebušček prilepila in celo rekla, dej nehi dihat, da bom bolš čutla. :)-:)-:)- Potem pa: ja to bo pa pravi nogometaš. Vidva (z bratom) že nista tko brcala, ampak se bolj pretegovala. Tale moj bebi (ona kar reče, da je to njen :)-:)-:)- prav fletna je) pa res prav brca. :)-:)- Sm se tko nasmejala. Pa komi domov pobegnila, vedno mi reče, naj še čist mal ostanem, no...

Zdej pa grem mail čekirat, pa mal delat. Lepo se imejte in javite se kaj, ostale :nosecka:

Lp, Dolina 21t

(odgovor članu *NaTaŠa*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   9. nebesa (x.y. nadaljevanje)
27.10.2004 10:39:14   
BONI*
Hojla punce!

Danes pa je za mano res naporna noč. Moj :duda::hudicek: ni in ni nehal brcati. Prav bolelo me je že. Čisto sem bila že obupana. Še dragi je rekel, da to pa RES močno brca. Pa kako naj človek spi, če ga kar naprej nekdo brca? No, hvala:duda::angel:, da se je vsaj proti jutru umiril in sva lahko oba zaspala. Potem pa spet nisem mogla spati več kot do 9h. Jaz že veselo čekiram pošto in prebiram RR, nočni žurerji pa seveda še trdno spijo.
Ma, mu bom ušesa navila, ko bo ven pogledal:)-;)!

Dolina, komot se res lahko kdaj zmenimo za na kakšno srečanje ali pa vsaj :kava:ico. Če ne sedaj, pa potem, ko bomo že naše :duda: v vozičkih :kuza:. Saj tukaj mi je res bolj dolgčas. Ob priliki se beremo po privat pošti.
Za dekompresijo se lahko naročiš v porodnišnici na tel.522-60-48 in sicer po 32 tednu nosečnosti (2-3x na teden do konca nosečnosti). Zgleda pa to kot ena vreča, v katero te oblečejo do prsi, potem vklopijo en vakum (kot sesalc) in si tam notri pač nekaj časa. Je pa to baje dobro za boljšo prekrvavitev celega telesa in tudi :duda:. To potem ugodno vpliva na tvoje počutje in na počutje :duda:, :duda: pa so baje potem tudi bolj pametne. Je pa brezplačno! Jaz se še nisem naročila, ker morava z dragim uskladiti urnike (zaradi prevoza).
Joj, komi čakam, da registrirava moj avto, ker tale (ne)mobilnost me pa ubija. Samo kaj ko je treba še kasko.

Danes nam pride zavarovalnica oceniti škodo v kopalnici, mi pa mormo zrihtati enega vodovodarja, da nam popravi cev(?). Ta, ki nam je delal vodovod, se danes sploh na telefon noče javiti. K....ga gleda!

Drugače pa imamo sedaj tudi uradno ˝novo˝ (že 3 mesece)nosečnico v hiši. Iz določenih razlogov je toliko časa molčala,čeprav ne vem, kako ji je uspelo. Nekomu je pa le povedala že veliko prej-nam na forumu;).Sem pa ful vesela zanjo. Kako bo potem veselo v naši hiši!:sloncek:

A ja, glivice. Ja,če so, jih je dobro pozdraviti pred porodom, ker se lahko potem med porodom prenesejo na otrokove očke, potem pa ima unete, pa jih je treba zdraviti,...Nič kaj fino. Drugače pa v sami nosečnosti naj nebi škodovale plodu (tako sem enkrat prebralla v eni reviji). Upam,da bodo te svečke kaj pomagale.

Joj, zdej se mi pa spet:zaspan:. Ne vem ali naj grem še malo ˝študirat˝ ali naj si kar eno :kava: skuham. Po moje bo kar tisto ta prvo. Joj, samo koliko je že ura!

Lp, Boni in :angel::duda: (33t1d)

Se beremo spet kasneje

(odgovor članu *NaTaŠa*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   9. nebesa (x.y. nadaljevanje)
27.10.2004 10:42:44   
BONI*
Še nekaj! Kaj pa Bejba? A kej vemo, kako gre novopečeni mamici in njenemu:angel:?

Kaj pa Žorž, pa Mavrica,pa kdo še?

Mamice, javite se kaj!

Lp, Boni

(odgovor članu *NaTaŠa*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   9. nebesa (x.y. nadaljevanje)
27.10.2004 12:23:55   
Bejba
Evo novopečeno mamico Bejbo. Mi se rihtamo super. Vse je super, naš mali je in spi in je nasploh priden. Ponoči spi skupaj tudi do 5 ur, tako da se lahko mami in ati malo odpočijeta.
Vse kar me mori je edino to, da ne morem polno dojiti, ker imam zgleda premalo mleka, zato moramo dodajati. Jaz pa sem si vedno želela dojiti. Saj dojim, a mu je premalo. Mogoče pa se bo odprlo - močno upam.
Sedaj lahko vidite tudi slikico našega sončka ob mojem imenu. Ali ni srček, kaj?

Mavrica, tebi pa čestitke še tukaj. Uživaj, pusti se razvajati in veliko, veliko se cartaj z malim Žigom.

Boni, glede tistega da boš manj sitna, ko boš dojila, se je pa tvoj dragi malo uštel. Po porodu šele hormončki delajo. Jaz kar naprej nekaj jokam, za vsako malenkost. Že prej sem bila jokica, zdaj pa je še huje. Pa jokam od veselja, pa od jeze, pa od žalosti, skratka solzice so dnevno na sporedu. Sitnoba pa tudi. Nimaš kaj, bo moral tvoj dragi kar še malo potrpeti - hi, hi;).

Uživajte, jaz grem sedaj pojest kosilo, saj šele sedaj vidim, da je res, ko nekatere pravijo, da kar pozabijo jesti.

LP; Bejba

(odgovor članu *NaTaŠa*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   9. nebesa (x.y. nadaljevanje)
27.10.2004 14:15:00   
BONI*
Hojla Bejba! Sem zelo vesela, da ste vredu, pridni, ješči,... Tvoj :duda: je res pravi :angel:.

A se ne spomniš iz šole za starše, da dojenje steče šele doma in da za to rabiš čas in potrpežljivost? Sej bo, sej bo! Na koncu mlekarne še zapret ne boš mogla:)-
Moj dragi bo pa sedaj rahlo razočaran. On je pa res računal na to, da mu ne bom več težila, da naj za sabo pospravlja. Ja, ja! Ne bo se tako hitro zmazal. Še bolj mu bom težila, ker za enim tako ¨odraslim˝ otrokom pa res ne mislim non-stop pospravljati!

Punce, glihkar je od nas odšel vodovodar (tisti, ki nam je vodovod delal). Zamenjal je ene ventile in sedaj zgleda da bo OK. Upam! Bomo videli, če bo moker flek na steni kaj večji. Upam, da ne! Do sedaj nam še ni bilo treba razbijati ploščic v kopalnici:bravo: Pa še s toplo vodo sem se lahko šla stuširat. Luksuz!

Lp, Boni

(odgovor članu *NaTaŠa*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   9. nebesa (x.y. nadaljevanje)
27.10.2004 15:31:40   
Lu
Ojla dekleta :nosecka:, mamice :)!

BONI* sem vesela, da je zrihtal. Pri nama je pa žal moral razbiti dve ploščici katerih pa ni več za nikjer dobiti. Če bi malo više, pa bi jih še imela midva na zalogi. No pa saj se ne vidi tako. Razbijal nama je zaradi pralnega stroja neki. Bo že.

Kako se pa kaj počutite? mene je včeraj zelo močno bolelo grlo. S čim si pomagate ve? Samo z čaji, limoncami, medom ali še mogoče s čim drugim. Mogoče kaj za lizat? Ne vem. Ampak me peče grlo 100/h. Upam, da bo čimpreje bolje.

Drugi teden imam zopet pregled. Joj gre hitro. Poslušali bova srčka. :bravo::bravo: So se mi pa zopet tam spodaj naredili neki beli mehurčki :( Zdaj se zopet mažem z Canestem kremico. Upam, da čimpreje zginejo. Verjetno se je to naredilo zaradi povečanega belega toku.

Včeraj sva imlea z dragijem 2.obletnico odkar živiva skupaj. He, he, he sem mu rekla kam me bo peljal. Veste kam bi šla. V Pariz na večerjo, he he. Zdaj je bilo ravno v časopisu. Letalske karte mislim da, cca 30.000 sit samo ne vem če je še kaj zraven. Bova videla. Bi mi prav pasalo malo dopusta.

Gre pa ta čas itaq tako zelo hitro, ali pa imam jaz toliko za delat, ker želim do konca leta vse porihtat, da bom potem uživala z najinim :duda:.

Malo sem se razpisala, ampak imam ravno čas. No nimam ga, vzela sem si ga ;)

Lep dan še naprej.

papa Lu in že zelo brcajoča :duda:
24t 1/7:love::bravo::sloncek::bravo:

(odgovor članu *NaTaŠa*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   9. nebesa (x.y. nadaljevanje)
27.10.2004 17:15:59   
asso
Ojla,

najprej čestitke za Mavrico.

Naj se vam še jaz malo na hitro javim še v enem kosu, ampak ne vem, če za dolgo.

Danes sem imela namreč pregled, kjer so mi delali CTG in ko je doktorca videla kakšni popadki so jo je kar slabo. Jaz sem pa poudarla, da takšne popadke imam jaz že cel mesec (se spomnete mojih krčev) cca. na 10 min, sedaj sedaj so bili na 5 min. Rekla je, da ženske s takšnimi popadki so v porodni sobi.
Nato me je pregledala, najprej rekla, da sem zaprta, nato pa ko je potipala in ko je bil istočasno popadek rekla, da sem odprta 1-2 cm in da čuti glavico. Da ona stavi, da ne bo minilo dolgo, ko ne bom rodila:zmeden:.
Jaz sem rekla, da ne čutim prav nobene spremembe od tistih standardnih mojih krčev, sicer danes so res bolj pogosti.
V glavnem niti sama ni mi vedla kaj rečt. V glavnem do sedaj mene še nič ne boli (razen občasno minimalno špika v križu), krči so nekje na 5 minut in jaz doma ne vem kaj naj naredim.
Ali naj grem v bolnico ali naj čakam ne vem na kaj: na boleče popadke, odtek vode...:zmeden: Punce, če ima katera kakšen nasvet naj mi prosim pove, ker jaz ne vem ali so to lažni popadki ali so to že pravi in bom vsak cajt držala svojo štručko.

V glavnem za enkrat to o meni in bomo videli, če bo polna luna naredila svoje.

Lp asso in :duda: (38 t)

(odgovor članu *NaTaŠa*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   9. nebesa (x.y. nadaljevanje)
28.10.2004 8:33:17   
Lu
Jutro :nosecka:!

Bom pa danes sama začela prvo debato ;)

danes ponoči sem zelo slabo spala to pa zato, ker me nenormalno peče grlo. Kaj naj storim. Pijem čaj, jem med, limonce si stiskam v čaj. A lahko vzamem kakšne septolete ali pa kaj drugega. Ima mogoče katera izkušnje s tem??? Je nevzdržno. Sem kar slabe volje zaradi tega.:( Upam, da bo čimpreje minilo. Pa še doma ne morem ostati, ker eno uvajam. V glavnem za :((.

Včeraj zvečer sem se tehtala in je pokazala že 10 kg več kot na začetku:zmeden:. Se bom raje zjutraj vagala :) Bo verjetno malo manj.

Asso želim ti, da čimpreje poviješ svojo težkopričakovano štručko. Pa seveda, da ne pozabiš sporočiti.

Dekleta, kdaj ste začele z nakupi flašk, dud, in ostalih potrebščin??? Jaz sem rekla, da bi nekje v dec. oz. jan.?

Se vam še kaj javim.

Lep dan želim kljub dežju.

papa Lu in :duda:
24t 2/7:love:

(odgovor članu *NaTaŠa*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?