|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   AM in rdeči fleki okoli ust
12.9.2009 20:27:00   
akin
Naši punci uvajam gosto hrano in sem ugotovila, da po Milupini riževi kašici, ki že vsebuje mleko, in po katerikoli drugi hrani, ki ji dodam par žlic Aptamila, dobi okoli ust rdeče fleke. Drugih težav nima, celo zelo rada ima to riževo kašico. Pediatrinji sem to omenila, pa pravi, da verjetno ne gre za alergijo na kravje mleko če nima drugih težav.
Kasneje sem poskusila tudi z drugim AM, vendar če ji dam za popit le žličko in jo malo popacam okoli ust, so fleki spet tu.

Kaj bi torej to lahko bilo? Jaz si ne morem razložiti drugače, kot da je to neke vrste alergija na mleko, vsaj blaga. Ne vem pa ali je bolje, da se torej povsem izognem AM, da ne bi postalo še huje, ali je bolje, da ji občasno dajem manjše količine in bo tako prej izzvenelo, ker se telo navadi?

Brez AM mi hitro zmanjka idej za večerni obrok, pri črpanju svojega mleka pa nisem uspešna. Zato sem danes tavala malo po trgovinah in želela kupiti AM za alergike, pa sem bila zmedena... Na policah cel kup različnih AM, na katerih piše, da so hipoalergena, potem ko sem zadaj brala pa je bilo opozorilo, da se otrokom z alergijo na laktozo in na ne vem še kaj vse, teh mlek ne sme dajat. Na tem forumu vidim, da pogosto omenjate Allernovo. Je to edino mleko res primerno za alergike in kje se kupi? Obstajajo morda kakšni manjši paketi? Samo za dodajanje obrokom goste hrane namreč porabim zelo zelo malo mleka in ga moram potem več kot pol vreči stran.

Hvala za odgovore!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: AM in rdeči fleki okoli ust
12.9.2009 21:59:28   
TiaSara
Če bi se mojemu otroku to dogajalo, bi zahtevala napotnico za testiranje. 

(odgovor članu akin)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: AM in rdeči fleki okoli ust
13.9.2009 9:30:00   
akin
Evo, nov podatek. Danes sem poskusila z Nestlejevo Alete kašico za lahko noč - mlečna kašica s keksi. Ni dobila nobenega fleka. Sem seveda zelo vesela, ampak jasno mi je pa sedaj še manj kot prej user posted image

(odgovor članu TiaSara)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: AM in rdeči fleki okoli ust
13.9.2009 14:03:43   
evi28
Pri nas je bilo enako.
Začelo se je nekje po 6. mesecu, ko je občasno že prišla v stik z mlekom v kakšni kašici in podobno. Pojavili so se ji fleki okrog ust tam, kjer je mleko prišlo v stik s kožo. Zdelo se mi je tudi, da jo zaradi mleka črviči. Zato sva s hrano, ki vsebuje KM, ukinile.
Pri pediatrinji sem dobila napotnico za testiranje alergij, kar pa ni pokazalo nobenih znakov alergičnosti na testirana živila. Testirana je bila malo pred enim letom.
Ko so izvidi prišli, mi je pediatrinja predlagala, da KM pač izločim iz njene prehrane, čeprav se alergija ni pokazala.
To sem storila, pred paromo meseci pa sem ji za probo spet poskusila dati malo jogurta in flekov ni bilo več, prav tako ni bilo črvičenja.
Nekaj časa sem ji počasi in postopoma poskusila uvajati mlečne izdelke in ker ni bilo nobenih reakcij, ji zdaj normalno dajem vse mlečne izdelke, ki jih hoče jesti.
Kaj je to bilo, ne vem, mogoče preobčutljivostna reakcija.

(odgovor članu akin)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
13.9.2009 16:18:38   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu evi28)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pokukajte v pravljičen svet nove trgovine ...
photo
Vrata je odprla nova trgovina Mali zakladi, ki se nahaja v spodnji etaži Emporiuma, BTC City Ljubljana.
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?