|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   A vam kdo teži, kaj lahko in kaj ne?
28.2.2007 10:25:20   
Anonimen
Jaz sem dopolnila 37t in mi ves čas kdo teži (moja mami, pa tašča, pa razne tete in sosede), kaj lahko in kaj ne. Ne dvigovat otroka - pa ga moram, če je moj in če ga je treba previti tudi takrat, ko sva sami doma. Pa ne se z avtom vozit - ja kdo me bo pa peljal k g, če dela samo dopoldne. Ne se razburjat, ne se kregat, ne se preveč smejat. Sprehajaj se, počivaj, bodi veliko na svežem zraku...

Najhuje mi je, da moja mami in tašča težita mojemu user posted image , da naj pazi name in da naj to in ono namesto mene. Počutim se prav nekoristo, ker naj bi bila po njunem mnenju manj sposobna kot moja  16-mesečna user posted image .

Kakšen dan je malo bolje, kakšen dan malo slabše. Komaj čakam, da grem rodit. Potem pa se bo verjetno spet začelo, kaj smem in kaj ne. Pa sem že stokrat vsem rekla, naj se ne vmešavajo, da sem odrasla in razumna, da bom povedala, če potrebujem pomoč in to res storim. Pa nič ne zaleže.

Nekje sem morala malo povedati, kako mi je.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: A vam kdo teži, kaj lahko in kaj ne?
28.2.2007 10:27:45   
CUKRČEK
še malo počakaj, da rodiš in potem se bodo nasveti, kaj ne smeš, nehali. Samo potem se bo začelo z nasveti, kaj moraš delatuser posted image



_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: A vam kdo teži, kaj lahko in kaj ne?
28.2.2007 10:36:48   
lemavrica
Pri meni še nihče ne ve za nosečnost,tako da ne morejo še dajat nasvetov. Upam pa da se bodo čimmanj vmešavali. Sej ne rečem da kak nasvet ne paše ampak v mejah normale.

_____________________________

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...


(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: A vam kdo teži, kaj lahko in kaj ne?
28.2.2007 10:41:31   
taja83
Živjo!
ne boš verjela ampak tudi jaz sem na istem. sem v 10 T in mislim, da pri mojem user posted image niso ravno veseli bejbice, pri meni doma pa ful. zadnjič me je tašča zasliševala, kako pa študij... in od takrat naprej sam neki razmišljam kako bo šele pol k se bo otrok rodil. saj je zelo staromodna pa še v isti hiši bomo živeli. no sej moja mami mi bo pa tud skoz govorila kako ga morm držat,... sam njej lahk še vseen bolj na trdo povem. če pa to rečem tašči bo pa sigurno ogenj v strehi.
tko da mislem da nisi edina pa sigurno je še kje kakšna k ma takšne probleme

samo prepričati moramo same sebe, da bodo to naši otroci in da je sedaj zelo drugače kot je bilo pred 30 leti in da smo hodile v materinsko šolo, kjer nas bodo že naučili kako in kaj

za spodbudo pa vsem eno user posted image

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: A vam kdo teži, kaj lahko in kaj ne?
28.2.2007 10:42:29   
zabica26
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

men pa tašča razlaga, kje vse je lazila med nosečnostjo, da to ni nič takega...mami pa, da naj delam po pameti, naj počivam, naj si vzamem čas zase in ne poslušam, kako je bilo to včasih...
tašča pa živi pod nama...ampak, se ne zmenim za nič...delam kot mi paše in kar pač mora bit narejeno danes, preložim na jutri, ampak vseeno shajava in srajce so vedno zlikane...je pa mogoče kkašen dan posoda nepomita ali pa postelja nepospravljena...pa kaj user posted image

držim pesti, da zdržiš še nekaj tednov, potem pa uživajta z lubijem in otrokoma, tastare pa dejta mal na hladno user posted image

(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: A vam kdo teži, kaj lahko in kaj ne?
28.2.2007 11:05:38   
Dejča
Meni v prvi nosečnosti ni noben težil, pa sem letala naokrog kot nora user posted image . Še zadnji dan sem vozila avto (no, ne do porodnišnice user posted image ). Edino naša tajnica me je, ko sem ji povedala, da me ful križ boli in bo to najbrž zaradi 6-km sprehoda prejšnji dan, nadrla, če sem normalna in da bi lahko blablabla in da če bi bila moja mama, bi me po riti. Jaz sem ji pa le mirno odvrnila, da mama je bila pa zraven na sprehodu user posted image . No, na koncu sem v predvidenem roku rodila prej kot v eni uri.
Zdaj v drugi nosečnosti pa mi le moj teži, da naj ne dvigujem toliko najine user posted image , ker zna prav lepo sama hoditi. Ampak zelo dobronamerno in ga skušam čim večkrat upoštevati, čeprav vedno se pač ne da - to si pa tako že sama napisala.

< Sporočilo je popravil Dejča -- 28.2.2007 11:06:03 >

(odgovor članu zabica26)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: A vam kdo teži, kaj lahko in kaj ne?
28.2.2007 11:06:38   
srki
Ja eni nosečnost jemljejo preveč, kako bi rekla....ma ne najdem izraza. Ma kot da je ženska, ki je noseča, na smrt obsojena. Res ni ne vem kako priporočljivo dvigovat težkih stvari, pa saj otorka verjetno ne nosiš non-stop po rokah. Vse v mejah normale.

Pa opomni jih, kako so se one "pazile", ko so bile noseče. No, mogoeč so se tako, kot tebi govorijo.

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: A vam kdo teži, kaj lahko in kaj ne?
28.2.2007 11:18:59   
ŠpelaP
Anonimna - a še zdaj, torej v drugi nosečnosti ti tudi težijo? Ponavadi se bolj teži tistim, ki so prvič noseče.
No, meni pa zdaj v tej nosečnosti ravno ne gnjavijo, kaj smem in kaj ne. Mene pa zdaj bolj nervirajo znanci z vprašanji, če ne bomo zdaj ful na tesnem, ko bomo štrije. Pa ne živimo v (blokovski) garsonjeri z res minimalno prostora, temveč v hiši mojih staršev, kjer imamo svoje stanovanje (kuhinjo, ful veliko sobo predlejno v spalnico in dnevno sobo (torej 2 sobi), delovni kabinet - pisalne mize, rač., omare s knjigami, kopalnico, shrambo, garderobno vežo, en kletni prostor, kjer mož brklja svoj hobi), pa še moja starša bosta odstopila eno sobo, da bo prvi pikec imel svojo sobo. Okoli hiše je pa velik vrt, tako da ko stopimo iz hiše, nismo kar na ulici. Najbolj mi gre pa na živce to, ko naju glede utesnjenosti sprašujejo taki, ki živijo ali so živeli v res majhnih luknjah, ne pa nekdo, ki je navajen res komot življenja.

Ma ja, vedno se najde kdo, ki misli, da je poklican za dajanje nasvetov. Sama sem se naučila, da mi gredo taki nasveti mimo ušes, ne samo skozi!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: A vam kdo teži, kaj lahko in kaj ne?
28.2.2007 11:38:51   
Anonimen
Meni teži samo moja ginekologinja, ker zatekam in mi stalno govori, da naj ne jem kruha, pa nič slanega, nič smokijev, ribic, grisinov,... HALO?! Sej če mi enkrat pove jo že zastopim, ne pa da mi vedno ko pridem k njej to mori. Pa sem se največ res zredila sedaj na koncu na račun tega zatekanja, pa še to le 11 kg, v teh 14 dneh kar jih še imam do PDP, pa tud ne bom prišla do 20 kg. Jao!

(odgovor članu ŠpelaP)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: A vam kdo teži, kaj lahko in kaj ne?
28.2.2007 11:40:43   
sabri
Vedno se najdejo, da imajo svoje komentarje in težijo skoraj vsi, ampak upoštevam samo svojega dragega, pa še on največkrat pretirava. Ne oziraj se na druge, ker mislim da ti tvoje telo najbolje pove, kdaj pretiravaš. Lepo nosečnost do konca ti želim.

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: A vam kdo teži, kaj lahko in kaj ne?
28.2.2007 12:34:41   
srki
Ojej, jjasna, tvoja G je pa huda. 11 kg pa res ni ne vem kaj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: A vam kdo teži, kaj lahko in kaj ne?
28.2.2007 12:39:35   
Caarmen
Ko berem, da vam težijo tašče se moram sama pa kar pohvalit. Zelo redko mi reče to pa ni dobro zate. Čeprav živi en štuk nad nama z user posted image  in ko gre vsakič skozi vtara tudi skozi najino stanovanje nama resnično nič ne teži.  Občasno nama skuha tudi kosilo. Sama trenutno delam po cele dneve saj se odlično počutim. Zvečer me samo vpraša ali sta zmatrana z mojim vnukom/ vnukinjo? Tast pa mi večkrat celo pomije posodo. Se resnično nič ne partožujem.
Moja mami je pa prava katastrofa. Obiščem jo mogoče 1x na teden, ker je zoprna. Če vzamem kak piškot mi takoj reče naj raje pojem pomarančo, saj nikjer ne marajo debelih nosečnic... Za vsako stvar najde izgovor da me užali. To bo njen prvi vnuk/inja pa mi ga čisto nič ne prvoš. Raje bi videla da bi bila noseča bratova punca.


(odgovor članu sabri)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: A vam kdo teži, kaj lahko in kaj ne?
28.2.2007 15:50:49   
smotka lonib
Anonimna!
Najbolje je, da kakšno stvar preslišiš. Jaz tašče nimam, imam pa mamo, ki mi kar naprej govori, da se ne smem razburjat in kregat, da se premalo smejim. Zadnjič pa mi je rekla, da sem zaradi tega suha, ker se velik smejimuser posted image . Sej sama ne ve kaj bi mi rekla. In to mi teži zdej, ko imam že tretjega user posted image  na poti in sem stara čez 30 let. Včasih so mame bolj naporne kot tašče. Jaz jo ponavadi zabijem nazaj ali pa preslišim.


Lep pozdrav!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: A vam kdo teži, kaj lahko in kaj ne?
28.2.2007 19:58:31   
Lejci
Jjasna, pri meni je isto, pa sem na +8 user posted image  Pa vedno isti "nasveti", vedno isti komentarji... Mi je že TOK odveč tja it, ker je vedno ista pesem...

Drugače pa sem js v nosečnosti spremenila taktiko do takih težakov. Prej sem vse lepo poslušala, pa kimala, pa prijazno se zraven smehljala, v meni je pa vrelo.

Zdaj? V 1 minuti jih ustavim in jim povem svoje mnenje. Mislim halo? Kdo pa so drugi, da mi solijo pamet in višajo pritisk... če bom hotla nasvet bom vprašala mojo G. In ne raznih tetkic, tujih babic in mamc...

Tko da zdej se me že mal pazijo user posted image  Ampak po porodu nameravam bit še hujša, tko da, "dobronamerne" nasvete in (večinoma žleht) komentarje si lahko nekam vtaknejo user posted image

(odgovor članu smotka lonib)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: A vam kdo teži, kaj lahko in kaj ne?
28.2.2007 20:30:24   
Anonimen
Punce, hvala za vzpodbudo in razumevanje. Seveda vem, da bo tudi po porodu veliko nasvetov, takih in drugačnih.  Vidim, da imamo kar enake izkušnje. Vedno se najde kdo, ki je pameten.

Včasih gredo take stvari čez eno uho noter in drugo ven, včasih pa naletijo na ravno prav sitno, razdraženo, vznemirjeno podlago, da gredo na živce. Sem imela danes dopoldne rahlo vsega dovolj in sem dala tole na forum. Saj se kdaj postavim zase in pravim, da mi ne težit, kdaj pa malo potrpim, ker vem, da je brezveze, da bi se kregala zaradi traparij. Bom že preživela teh nekaj dni do PDP, potem po porodu pa bom imela itak toliko dela z novorojenčkom, pa z majhnim otrokom in sama s seboj, da mi bo vseeno.

Tiste, ki ste še čisto na začetku, držite se.

Lep večer in dolgo, prespano noč.

(odgovor članu Lejci)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: A vam kdo teži, kaj lahko in kaj ne?
28.2.2007 20:53:01   
viv_
To je del folklore, zato so, da težijo user posted image

Veš kaj sem jim jaz delala... Uaaaaaaaaaaaaaaaaaa... najprej sem šla v 5. mesecu v 10 dneh 6x letet z letalom user posted image , potem sem pa v 7. mesecu 3 tedne taborila po Grških otokih, v 8. mesecu sem šla pa na trgatev user posted image

_____________________________

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: A vam kdo teži, kaj lahko in kaj ne?
28.2.2007 21:03:50   
Caarmen
VIV vsaka ti čast

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: A vam kdo teži, kaj lahko in kaj ne?
1.3.2007 21:10:05   
Anonimen
Špela jaz imam kolegico, ki mi pametuje s takimi butastimi kot si opisala ti. Pa imam ravno nekaj takega kot ti, mogoče kakšno sobo več, saj bo imel user posted image svojo sobico full veliko, pa še pri tašči si bomo lahko kakšno sobico uredili. No kolegica pa pametuje, čeprav je sama v mansardnem stanovanju z eno majhno spalnico in dnevno, tudi kuhinja in kopalnica sta bolj na tesnem. Ma ti dvigne živec res, zato kar podoživljam njene stavke ko berem tvoje sporočlio.
Ponavadi je res tako, da "pametne" nasvete delijo ravno tisti, ki imajo najmanj urejene stvari.

Anonimna
te zastopim, da ti gre to pošteno na živce. Žal te ne bom pomirila, da bo po porodu boljše, ker ponavadi takrat začnejo še bolj najedat. Sicer sama nimam izkušenj, ampak vidim pri drugih. Imam pa tudi jaz taščo in tasta, ki svoj nos vtakneta prav v vsako stvar, medtem, ko se midva ne smeva niti oglasit, kaj šele kaj pokomentirat kadar gre za njune zadeve. Torej se ti nekako pridružujem. Edino kar je, da meni ne težita s tem, da ne smem delat pa da naj se pazim, ampak ravno obratno, pa še to ponavadi kje pred sosedo ali hčerkami. Zato nimava dobrih odnosov tudi z njima. Kar naprej pospravljam za njimi, še operem včasih kakšno njihovo zadevo itd. Nikoli pa se mi nihče ne ponudi, da bi mi pomagal. Pa nič, se tudi ne sekiram, pač rečem user posted image naj mi pomaga in tako zelo dobro funkcionirava. Pač sva se med sabo tako zelo povezala, da njiju sploh ne vključujeva v najine zadeve. tudi, ko sva zadnjič povedala, da sva kupila trikolesnika so že imeli pripombe, če sva nora ali kaj - pa nama je bilo kar žal, da sva sploh kaj rekla. Vem in pričakujem pa, da bo po porodu še slabše, saj bosta želela user posted image kar naprej imet v svoji bližini, čeprav pa meni ni do tega. Mi je že zadnjič tašča pribila, da bom kao ful stroga in da ne bom dovolila, da bi se še kdo dotikal mojega user posted image -mislim kar nekaj. Sem malo naložila, ampak tudi meni ni lahko, tako, da vse tiste, ki imate te probleme sočustvujem z vami.

Caarmen no vidiš pri tebi pa je ravno obratno dobra tast in tašča slaba mami.

Lejci kar upri se- edino prav user posted image . Pri meni je problem ta da če kaj rečem majo takoj vsi dolge nosove, pa jok in stok, tako da bolje da vse obdržim zase. Najbrž ne znam povedat na lep način user posted image

Viv - user posted image user posted image user posted image


Skratka vedno je nekdo, ki ima neke pametne nasvete. Največkrat pa pametujejo ravno tisti, ki pojma nimajo pri sebi pa tudi najmanj pošlihtane stvari. Lahko bi naštevala in naštevala številna pametovanja, ki so se pojavila med mojo user posted image , pa se mi zdi, da se vam ne bo dalo brat user posted image user posted image user posted image . Zato anonimna in vse ostale ki vam drugi težijo poskusite vse "dobronamerne" zadevice preslišat in pojdite naprej. Želim vam lepo user posted image pa čimmanj sekiranja

Boditeuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Caarmen)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: A vam kdo teži, kaj lahko in kaj ne?
7.3.2007 13:59:55   
Miša...
Dan.
Tuki še morm pa js povedat, kaj lahka in kaj ne? ker me to ukazovanje že malo ubija in se počutim kot tazadno kolo , ki nič ne sme..
In sicer noseča sem 13t.
Doma imamo konje, in seveda jaham že 15 let. in ko so doma zvedli tako moji in, njegovi starši da sem noseča, se je vse podrlo. ko sem rekla da grem jahat, so me vsi pogledali, kot da sem rekla , da se grem ustrelituser posted image . no vredu pol sem jahala bol poredko, ampak sem.sem si rekla da do nuhalne jaham, potem pa neham. no in si kupim vmes še kužeka, in že spet , da ga ne smem na sprehod vozit ker vleče.
no, zdj ne jaham več, psa pa še vozim na sprehod, pa konje še čistim..
ka me ša kaj čaka...user posted image user posted image

_____________________________

Bistvo je očem nevidno!!

15.9. 2007

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: A vam kdo teži, kaj lahko in kaj ne?
7.3.2007 14:51:08   
corfu
Ne, mi ne težijo, si ne upajo, že vejo zakajuser posted image

(odgovor članu Miša...)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: A vam kdo teži, kaj lahko in kaj ne?
10.3.2007 13:31:56   
Anonimen
Pri meni je enako. Edina sreča, da sva se z dragim preselila in zdaj živivia v majhnem stanovanju, kjer zaenkrat še ne veva kje bo otrok imel svojo sobo, ker ni nikjer prostora, ampak se s tem ne obremenjujeva, saj je lahko do 3 leta še z nama v sobi, pol pa bomo že nekaj pogruntali. Meni mama ne teži, pač mi reče naj se pazim, me tudi več ne sili nič dvigovat in delat težkih stvari, čeprav sem delala prej vsa možna fizična dela. Pri tašči pa je ....so tečni no. Grem tja enkrat na teden pa mam čist dovolj. Oba sta v pokoju z njegovim fotrom, zraven tudi njegova oma, stara čez 80 in pač pametujejo. Včasih se že skoraj skregam, samo se še nekako zadržjem, ne ostanem pa nikol nič dolžna. Nazadnje me je oma, ki je drgač čist ok prav razkurla. Je rekla, da so se ona in neke stare kolegice pogovarjale kako ultrazvok, s katerim po njihovem mnenju slikajo otroka, škodi otroku..halooo, očitno so zamenjale z rentgenom in tega ji nikakor nisem mogla obrazložit. Prejšnjič pa mi je tečnarla, da kao mačke niti v roke več ne smem vzet. Pa tisto, kdo nama bo pazil otroka....v glavnem mamo vse probleme. Najboljša rešitev je res, da živiš na svojem pa imaš tisti svoj mir, ki je vreden več kot vse drugo.
Ne sekirajte se preveč, tolažite se, da se to vsepovsod skoraj dogaja pa da bo že enkrat minilo.

Lep sobotni pozdrav!

Janja

(odgovor članu corfu)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: A vam kdo teži, kaj lahko in kaj ne?
10.3.2007 18:44:28   
PUJKEC
OLA.

sem v 20tednu in mi moj fant skoz neki govori kaj je dobro za bebo in kaj ne user posted image . se ukvarja z alternativo... no js bi morala nositi kape-tudi ko je 16C in piha veter, ne bi smela nositi trenerk, ki me, po njegovo, tiščijo, jest bi morala samo zelenjavo in cele dneve bi morala biti na sprehodu... user posted image  tašče pa tako veste kakšne vsevedkinje so user posted image . no, je pa res da me ne kontrolira in preganja-hvalabogu. drugače pa je ful zlat user posted image .

lep pozdravček.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: A vam kdo teži, kaj lahko in kaj ne?
10.3.2007 19:12:04   
Marogica
Ne, niso mi težili-na srečo. ALi pa se vsaj ne spomnim, ker bi pri meni naleteli na gluha ušesa. Saj sem se gibala in delala toliko, kot je meni pasalo. Še tisti dan, ko sem šla rodit(ta starejšega), smo imeli piknik(ca 15 ljudi), ki sem jim stregla. Vendar smo morali piknit vseeno prekiniti, da se lahko šla rodit...user posted image

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu PUJKEC)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pregled nuhalne je priporočljiv za vse nos...
S presejalnim pregledom nuhalne svetline v času od 11. do 14. tedna nosečnosti lahko licenciran ginekolog odkrije veliko...
Prihaja Baby Expo sejem za nosečke in bodo...
Nosečke in mamice pozor! Rezervirajte si datum 13. april. V Ljubljano prihaja že drugi Baby Expo, sejem za bodoče in mla...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?