|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   splav
6.3.2007 21:09:29   
Blejka26
mene pa zanima kako poteka splav,a je katera z temi izkušnjami??jaz sem še vedno zelo živčna zaradi moje druge nosečnosti in res ne vem več kakšna odločitev je najboljša.prosim ne me obsojat ker razmišljam o takih možnostih,ker mi je že dovolj hudo.v odločitvi sem nekje na pol 50%da ga obdržim 50%da naredim...ne vem več na koga naj se obrnem.Vem da je najbolje tako odločitev sprejeti sam oz.s partnerjem.Že nekaj časa skupaj premišljujeva o vsem tam...razlike med otroki bi bila 22mesecev,a sama pri sebi mislim da nisem sposobna (psihično in fizično)imeti sedaj še enega.
prosim ne obsojajte me in ne me takoj grdo napadt...user posted image ker sem res že preveč obupanauser posted image


_____________________________

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: splav
6.3.2007 21:17:22   
pikica13
Mislim, da je to stvar vsakega posameznika! Tvoje življenje je, in ti sama (in partner seveda) se moraaš odločiti kaj je za tebe ta trenutek najboljša rešitev. Če misliš, da nisi trenutno sposobna imeti še enega otroka, še vedno obstaja možnost, da ga pač nimaš. Odločitev je tvoja.
Razmisli in se odloči po tvojih željah in možnostih!



(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: splav
6.3.2007 21:17:34   
mehurčica
IZVIRNO SPOROČILO: domennatalija

mene pa zanima kako poteka splav,a je katera z temi izkušnjami??


Se dobila po mailu razlago in slike....mi je bilo žal, da sem pogledala.user posted image Tako da, če želiš delati splav, se čimmanj poglabljaj v to! Odločitev je seveda samo tvoja in mislim, da te tukaj ne bo nobena obsojala.  Žal mi je, da moraš iti skozi takšno odločitev.user posted image

(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: splav
6.3.2007 21:27:12   
lelaval
Tako da, če želiš delati splav, se čimmanj poglabljaj v to!

Točno tako, sicer ne boš mogla storit tega.
Sem brala tvoje poste in, da  življenje s patnerjem ni ravno rožnato. Če ni za bit, je pa za it - rek, ki resnično drži.
Odčločiti pa se boš morala res sama. Obsojam ne nobene, ki se odloči za splav, a zase vem, da ne bi mogla tega naredit.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: splav
6.3.2007 21:27:42   
baja*
Nočem te obsojati. Pa tudi pomagati ti žal ne morem. Težko je nekomu svetovati ali naj obdrži otroka ali ne, sploh, če ne poznaš njegove situacije. Morda si zdaj misliš, da si fizično in psihično preobremenjena, ko pa bi dobila otročka, bi prav gotovo našla dovolj moči in premogla dovolj ljubezni zanj. Jaz bi otroka obdržala. Želim ti, da boš na koncu sprejela odločitev, ki te ne bo begala preostanek življenja.
Srečno!

(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: splav
6.3.2007 21:31:32   
Marogica
Tukaj je prepis ene izmed obrazložitev splava
Umetni splav
Splav je strokovni izraz za prekinitev nosečnosti z različnimi tehnikami. V zgodnjem obdobju se lahko uporabi abortivna tabletka, kasneje pa vakuum ali posrkanje (sukcija). Do 10. tedna nosečnosti se lahko o splavu odloči nosečnica sama, kasneje o tem odloča zdravniška komisija.
PREDNOSTI
Zakonita možnost pri neučinkoviti kontracepciji, vendar to ni kontracepcijska metoda.
POMANJKLJIVOSTI
Splav je za nekatere ženske nesprejemljiv. Hkrati je obremenjujoč, saj sta potrebna 2 do 4 obiski v ordinaciji. Ženske so bolj čustveno obremenjene.
TVEGANJE
Zelo majhno je, če traja nosečnost 6 do 8 tednov (vakuumska tehnika, abortivna tabletka). Če traja nosečnost dlje, se tveganje poveča.
TVEGANJE ZANOSITVE
Postopek prekine nosečnost.
Takojšnje in kasnejše posledice so zelo redke.
VZROKI ZA NEUČINKOVITOST
Nepopolen poseg. Nepravilnosti maternice. Zunajmaternična nosečnost.




Imeti otroka pomeni zavestno določitev, da boš nosila odgovornost vsaj naslednjih 20 let, če ne, celo življenje za bitje, kateremu si dala življenje. To pomeni, da bo del tebe vedno pripadalo tudi temu bitjecu. Sama si moraš odgovoriti, če si to želiš, če si to sposobna nositi v finančnem, psihičnem in fizičnem smislu. To pomeni dodatno odrekanje.

Če si to sposobna, potem ga obdrži, če imaš pomisleke, se odloči za spalv.

Nismo mi ta pravi tukaj, da sodimo o tvojem dejanju, saj tudi ne bomo  mi skrbeli za tega otroka, ne finančno, ne drugače. Lahko je ploskati drugim, sam pa ne doprineseš ničesar k  tej konkretni družini. Lahko je nam reči "saj bo".

Mi te nimamo pravice obsojati. 

Jaz bi te "obsojala" samo v enem primeru-ko bi se odločila za da ali ne, pa potem ne bi stala za svojo odločitivijo.

Želim ti vso srečo pri tvoji odločitvi, kakršnakoli pač bo. In zame si pogumna in odgovorna ženska.user posted image

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: splav
6.3.2007 21:33:23   
Blacky30
Ne bomo te obsojale, ker vemo, da ti ni lahko. Vendar, vedno bo tako, če boš z njim ostala. On se spremenil ne bo. In če nameravaš še kadarkoli imeti z njim kakšnega otroka, potem tega obdrži. Če pa si pred to nosečnostjo razmišljala o tem, da ne bi imela več nobenega, pa ...... Videa o splavu pa raje ne glej, če razmišljaš o tem, ker jaz sem videla samo delček, pa mi je še danes slabo. Bi bilo boljše, da se odločiš po lastni presoji.
V katerem tednu pa si?
Mislim nate.user posted image

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: splav
6.3.2007 21:34:28   
flower power
tudi jaz te niti slučajno ne bom obsojala ampak res je da ko bi tega otročka dobila v naročje, bi dobila zagon in voljo do življenja. vsekakor naredi kot sama želiš ampak pomisli na nerojenega otročka in da mu boš s splavom vzela pravico do življenja. pa ne mislim s tem nič slabega proti tebi, ampak takšno je moje mnenje.

(odgovor članu baja*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: splav
6.3.2007 21:34:43   
Miška76
Ja res je samo tvoja in partnerjeva odločitev in o tem dejanju bosta odločala samo vidva, vendar je res dobro premisliti o tej odločitvi, da ti kasneje ne bo žal, samo ponavadi se vedno najde rešitev..saj veš tisti rek: Nobena stvar ni toliko slaba, da NE BI BILA za nekaj dobra!!Upam ,da se bosta pravilno odločila, pa veliko poguma vama želim!!

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: splav
6.3.2007 21:38:50   
Blejka26
sem tudi jaz sama vedno govorila,da splava nikoli ne bi mogla narediti.Nikoli si nisem mislila,da bom nekoč ravno v taki situaciji-se pravi da pregovor,da se iz zarečenega kruha največ poje,še kako drži.
res je težka odločitev in verjamete ali ne,ves čas premišljujem o najboljši rešitvi.in to me enostavno ubija.najraje bi za en dan izklopila popolnoma vse misli,a žal je to nemogoče.Vem da če bom otroka obdržala ga bom imela rada,tako kot prvega o tem ni dvoma...a strah je prevelik,strah pred vsem kaj me čaka,koliko pomoči bi imela,a sem sposobna,a bo z otrokom vse v redu...vse te misli..me peljejo v popolno depresijo,če me razumete.preveč sem zaščitniška,preveč se obremenjujem z stvarmi,ki v resnici niso tak bav bav,al kako naj se izrazim.


_____________________________

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu baja*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: splav
6.3.2007 21:41:14   
Olivija
se te spomnim, ko si že enkrat pisala o svoji nosečnosti. Pri meni je bilo tako, da sem bila tam okoli 90% prepričana, da ne bom zmogla majhne razlike in se je izkazalo, da je šlo (pa sem zelo velik egoist in rabim veliko časa zase). Priznam, da sem premišljevala o splavu in imam kdaj pa kdaj, ko me Julija objema slabo vest, kar solzne oči dobim...

Pa drugače zagovarjam splav, samo pri nama je bilo tako, da sem mislila, da bova spet rabila ene 2 let do drugega bejbija, potem je pa ratala pri prvem poskusu (toliko o PCO). Tako, da se mi je potem zdelo, da sem lahko vesela tega drugega dojenčka, ker sva imela pri Ani velike težave.

< Sporočilo je popravil Olivija -- 6.3.2007 21:52:42 >

(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: splav
6.3.2007 21:43:17   
Blejka26
s sem tam nekje v 9em tednu

_____________________________

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: splav
6.3.2007 21:52:00   
bskrle




Tukaj lahko dobiš strokovno svetovanje, nekoga, ki te bo poslušal. Odločitev bo pa tvoja. Mislim nate.
 
 


Materinski dom Škofljica

Gumnišče 5
1291 Škofljica
tel.:366-77-21

Elektronska posta:
materinski.dom@karitas.si


user posted image
Materinski dom Višnja Gora
Na polževo 4
Višnja Gora




Aktualno:
25. MARCA 2006

SVETOVALNICA PELIKAN za nosečnice v odločanju glede življenja

OB 15.obletnici Materinski dom Karitas na Škofljici nadgrajuje svoj program dela z odprtjem SVETOVALNICE PELIKAN za nosečnice v odločanju glede življenja. Svetovalnica bo odprta vsak četrtek od 14 - 19. ure, v prostorih Slovenske Karitas na Kristanovi 1, v Ljubljani. V primeru, da je na ta dan praznik ( dela prost dan) smo dostopni na forumu.

Svetovalnica je namenjena ženskam, ki so v stiski zaradi nosečnosti in potrebujejo osvetlitev svojega problema, poslušanje zaradi notranjega boja, negotovosti glede tega ali bodo sprejele svojega otroka, da bo zagledal luč sveta. Nudena jim bo psihosocialna in duhovna pomoč ter informacije o tem, kakšne pomoči so še lahko deležne. Na razpolago jim bo pet strokovnih delavk z dolgoletno prakso na podočju svetovanja.

Lidija Jerebic s sodelavkami



(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: splav
7.3.2007 6:13:00   
CUKRČEK
IZVIRNO SPOROČILO: mehurčica

IZVIRNO SPOROČILO: domennatalija

mene pa zanima kako poteka splav,a je katera z temi izkušnjami??


Se dobila po mailu razlago in slike....mi je bilo žal, da sem pogledala.user posted image Tako da, če želiš delati splav, se čimmanj poglabljaj v to! Odločitev je seveda samo tvoja in mislim, da te tukaj ne bo nobena obsojala.  Žal mi je, da moraš iti skozi takšno odločitev.user posted image



tudi jaz sem videla, kako to poteka....sicer mi že prej nikoli ni bilo za splav..po tem, akr sem videla, pa je ni varjante da bi ga naredila.

Zato..če si ZA, ga naredi in poskusi čimmanj premišljevat, drugače...

_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: splav
7.3.2007 7:24:08   
tinki_winki
Glede splava se odloči čim prej (lažje bo) in odločno brez pomislekov tako kot so nekatere že napisale.

Vsekakor pa pomeni obdržati otroka velika odgovornost obenem pa sem prepričana, da ti to prinese tudi nekega novega zaleta in smisla v življenju (za katerega se je vredno potruditi). Vsekakor se odloči sama.

Upam, da imaš okoli tebe prijatelje ali sorodnike ki ti bodo v vsakem primeru pomagali. Enega user posted image za pogum.

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: splav
7.3.2007 7:49:39   
Tracy
Sicer ne poznam tvoje zgodbe (sem malo gledala nazaj, pa nisem nič posebnega dobila), pa vendar mislim da se lahko vse reši. Razlika med tvojima otrokoma ne bo tako majhna da nebi zmogla (vsaj pomoje). Če imaš ob sebi ljudi ki te imajo radi, in so pripravljeni pomagat, ni hudič, da nebi zmogla še enega. Razmisli. POmoje je splav ena velika in huda obremenitev. Sama vem da je ne bi prenesla.
LP

_____________________________

Če ste sklenili da nekaj zmorete, potem imate zagotovo prav.

(odgovor članu tinki_winki)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: splav
7.3.2007 9:04:05   
ronja
Sama sicer še nimam teh izkušenj, vendar po pripovedovanju drugih mislim, da je poseg podoben kot pri čiščenju maternice, če ti plod odmre ali ga ni v vrečki. Traja sicer malo časa, vendar potem še boli in je psihično zelo naporen.

Pravijo tudi, da skrbet za 2 otroka ni 2x večje delo, ker se tudi med sabo malo zamotita, tisti, ki imajo več otrok pravijo, da je z vsakim naslednjim manj dela. Če ti bo to mogoče malo v spodbudo. Razumem pa, da zna bit grozno, če se nisi odločila za user posted image ... Moj stric in teta sta 10 mesecev narazen, si predstavljaš to?user posted image Mislim, da če se odločiš otroka obdržat, ti ne bo žal in boš zmogla.

Če pa narediš splav, ti mogoče tudi ne bo žal (to še najbolj veš sama, jaz v bistvu ne poznam nobene, ki ji ne bi bilo vsaj malo žal, čeprav so nekatere imele res dobre razloge...), je pa tu še malo tveganje, da bi kasneje zato malo težje zanosila, to moraš že zdaj predvidet - če si želiš še kakega otroka v prihodnosti...

Jaz ne upam obsojat nobene, ki naredi splav, ker je vsaki že tako dovolj hudo. Mogoče se mi zdi narobe to, da nekatere delajo splave enega za drugim in jim je to način kontracepcije, vse ostalo pa se mi zdi razumljivo. Nikoli ne veš, kako se drugi počuti, čeprav ima na videz vse pošlihtano...

Ampak karkoli se boš odločila, boš zmogla! Tudi mene včasih panika grabi, česa vsega ne bom mogla, ko se enkrat user posted image rodi (no, pravici na ljubo, zdaj zmorem še manj, ko sem priklenjena na posteljo vsak mesec z novim virusom ali bakterijo ali obojim...). Po moje so to normalni strahovi, ti že bolj veš, kaj te čaka in te je razumljivo bolj strah - ampak ker s partnerjem nista manj sposobna od večine, sem prepričana, da vama rata vse, kar se odločita!

Srečno, pogumno (to boš rabila v obeh primerih) in sporoči, ko se boš odločila!

(odgovor članu Tracy)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: splav
7.3.2007 9:20:44   
Dejča
Če se boš odločila za splav, se moraš čim prej odločiti, saj "čiščenje" opravljajo le tam nekje so 12. tedna, ko je splav dovoljen brez soglasja. Kasneje moraš otroka roditi, dajo ti umetne popadke, ki bolijo kot pri normalnem porodu - skratka izkušnja, ki ni prijetna, saj veš, da rojevaš, ne da bi otroka pozneje obdržala.
Sama sem že vse od mladih let absolutno za to, da ima ženska pravico do izbire - kljub temu, da so nam pri verouku že v 7. razredu pokazali zelo grozljiv film o splavu - toda ne vem, ali bi ga bila sama sposobna narediti. Nekoč sem prebrala zelo nazorno misel, ki se mi je vtisnila v spomin: "Lažje je otroka nositi na rokah kot na vesti!"
Želim ti, da odločitve, kakršnakoli bo že, ne bi nikoli obžalovala.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: splav
7.3.2007 9:29:15   
Anonimen
Nočem biti kakorkoli nesramna ampak mislim da imaš odgovor na dlani, ker pri otroku ne sme biti dvomov,otroček naj bi bil veselje, naj bi bil zaželjen, pri tebi se je dvom našel,tako da menim, če je nekje dvom potem jaz to razumem kot da ni ravno zaželjen,bi si želela biti namesto njega?
Jaz osebno še nisem imela splava, ampak če bi bila v takšni situaciji in če bi bil prisoten dvom, bi ga zagotovo naredila,ker otrok ne bi bil zaželjen,nezaželjeni otroci so pa itak obsojeni na propad.

(odgovor članu Dejča)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: splav
7.3.2007 10:06:40   
ElaM
Anonimna,  ne strinjam s s tabo, da je otrok eno samo veselje,.. Sem načrtno zanosila, otrok je močno ljubljen od prvega trenutka, ko sva vedela zanj, pa se mi je kljub temu včasih porajal dvom, če si nisem (sva) naložila prevelikega bremena s tem, ko sva se odločila za novo življenje. Tako, da sama nosečnost in potem vzgoja, ni eno samo veselje,...kt ga nekateri idealizirate.
Bi pa tudi jaz rekla, da če se boš odločila za splav, ne čakaj, kajti 12 teden bo hitro tu. Moj nasvet bi bil, da pojdi do zdravnika mu povej o svojih strahovih, depresiji in zdravila delajo čudeže in so dovoljene tudi v nosečnosti., če bi otroka obdržala.
Kakorkoli se boš odločila, bo odločitev pravilna. Drži se.user posted image

_____________________________

:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: splav
7.3.2007 10:31:08   
Lusa
Domennatalija resnično mi je hudo ,da si pred tako težko odločitvijo.Moj odgovor je:ne delaj splav ,pa čeprav zdaj ne vidiš izhoda.

Sama ti lahko povem ,da sem v 16 tednu imela abrazijo ,plod bi naj odmrl v 13 tednu.Na srečo sem še lahko imela pod anestezijo.In moji občutki?Grozljivi ,še 1x grozljivi.Ko greš v tisto prekl... user posted image sobo in veš ,da nazaj iz nje prideš sam,v sebi prazen  ,s takšno hudo bolečino ,ki je ne znaš opisat.In še to čakanje preden greš na splav in pol zapleti ,ko včasih moraš it na ponovno čiščenje ,kot jaz.Ti je pa Ronja lepo povedala ,da so lahko pol tudi kasnejši zapleti,neplodnost ,zarastline,...Pri meni so žal tudi ostali ,menstruacije ,ki je sploh ni,....

Ne razumem najbolje ,da bi šla na splav ,če sem prav razumela ,zaradi partnerja.Tudi midva z možem sva imela hudo krizo in sem 1mesec živela sama z dvema punčkama(Ja z našo bolno Ajšo) in ni bil noben bav ,bav.Mamice se sploh ne zavedamo ,kakšno moč imamo.

Domennatalija ,upam na res eno ugodno rešitev ,čeprav si po moje že kar odločena.

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: splav
7.3.2007 10:32:24   
Lusa
Pa še to ,čestitam za tvoj pogum ,da nisi anonimna!

(odgovor članu Lusa)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: splav
7.3.2007 11:10:21   
Strawberrie Cherrie

IZVIRNO SPOROČILO: Lusa

Domennatalija resnično mi je hudo ,da si pred tako težko odločitvijo.Moj odgovor je:ne delaj splav ,pa čeprav zdaj ne vidiš izhoda.




Tudi jaz tako mislim. Ne delat splava user posted image . Te ne obsojam, kajti sama sem bila pred enako odločitvijo. Nezaposlena, študentka, samo partner zaposlen, samo pol stanovanja narejenega -> presenetilo naju je pa čisto po slučaju - bila sem tik pred tem, da bi šla na splav, pa da bi otroka imela kasneje. Ampak nekaj mi ni dalo in sedaj imam najbolj ljubljenega fantička, ki je pravi pobalinček. Vse ostalo se je nekako rešlo starši so nama ogromno pomagali pri obnovi, sedaj spomladi pa štartamo še s pohištvom. user posted image user posted image user posted image
Le verjemi, vse se reši, mali sonček ti bo pa vse povrnil...

(odgovor članu Lusa)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: splav
7.3.2007 12:09:05   
Anonimen
Draga Domennatalija!

Odgovorila ti bom kot mamica dveh najstnikov in kot mamica, ki je imela splav. Po prvem otroku,  s partnerjem ni šlo vse tako gladko, kot bi naj. Prvi otrok je bil star 3 leta, ko sem zanosila. Nisem vedela kaj naj storim. Enostavno nisem bila pripravljena še na enega otroka, ker nisem bila čisto prepričana, da bom ostala z možem skupaj. Kot ločena mamica dveh otrok pa nisem hotela biti. Tudi mož ni bil pripravljen še na enega. Zato sem odšla na splav. Nikoli mi ni bilo žal in tudi nekih občutkov do tega otroka nisem imela. Ko so se stvari uredile sva se čez par let odločila še za enega otroka. Niti meni niti možu ni bilo nikoli žal za ta korak, ker enostavno nisva bila psihično pripravljena na tega otroka. Naredi kar se ti bo zdelo prav. Pomisli pa tudi na to kako je hudo če ostaneš sam z dvema otrokoma. Kakšen finančni zalogaj je to in kakšna odgovornost, da se prebijaš sam skozi vse probleme, ki jih prinese odraščanje otrok. Zato le pogumno naprej in premisli vse možnosti, ampak realno.

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: splav
7.3.2007 15:27:38   
Blejka26
jaz se zavedam,da splav pusti velike psihične posledice.sem govorila z mojo sestro,ki je naredila splav ker ji je fant dal tak pogoj,da če ne bo splavila,da bosta končala.In moja sestra je to storila,na koncu pa je ostala brez njega in brez otroka.Čez čas par let je zanosila z sedanjim fantom in tud on ji je rekel,naj splavi...a ni,postavila se je zase in otroka obdržala.Fant ji še sedaj pove,da ko pomisli kaj je rekel,da ga zelo peče vest.in tako je sestra najdla tolažbo v svojem otroku.Rekla je da se še vedno na čase spomni,toda da ni več hudo.Včeraj sem fantu rekla naj temeljito premisli sam pri sebi in mi v četrtek pove-jutri,kako se je on odločil.a sva zmožna in pripravljena ali ne!?nisem še odločena.v meni rastejo tako mešani občutki da ne morem opisat,n čase si otroka želim na čase pa me psiha zamede,da ne bom zmogla.In jutri bo padla odločitev,kajti čas je zlato.In sedaj časa ni več veliko,da se bom izmišljevala.

_____________________________

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Čudni prvi znaki nosečnosti
Včasih prvi znaki nosečnosti niso prav nič romantični oziroma so lahko prav "čudni" in naporni. Kakšni, preverite v čl...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?