|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ah, ti vrtci
29.5.2009 11:18:25   
lev76
Jaz ne vem,...blazno sem nezadovoljna z našim vrtcem.
ZAčelo se je že ob vpisu. Septembra je bila stara 2 leti in 8 mesecev in so jo dali v jasli. Prosim sem če jo dajo vsaj v kombinirano skupino, vendar mi niso ugodili. Tako plačujem ceno za jasli, s tem da je tudi brez plenic že od oktobra.

Potem naj omenim, da en fant v skupni non stop grize in to že od začetka. To sem omenila na govorilnih (ekplicitno sem navedla fantkovo ime), pa ni nobenega učinka. Hči še vedno hodi domov pogrižena. Zadnjič sta rekli da je pogrizel pol skupine??!! Razmem, da ugrizne enega, ne pa pol skupine, kje pa sta bile vidve ta čas???

Kaj delajo v vrtcih? Nimam pojma. Doma hči pove bolj malo, če vprašam v vrtcu, zvem za tist čas ko se dogaja okoli govorilnih, sicer pa je odgovor vedno:"vse je vredu".

Poleg tega je VSAK DAN ko jo pridem iskat vsa razpeta, vse ji visi ven. Ker če se ji to zgodi doma, jo jaz popravim in to sigurno drži vsaj 2 uri, pa ji potem spet kaka majčka ven zleze. To pomeni, da ji niti enkrat ne popravijo majčke za hlače, ker hodi res vsa razvlečena.

PA še nekaj. Če sporočim zjutraj da je tisti dan in naprej ne bo,ker je zbolela, se mi šeteje na položnici šele od naslednjega dne. Menda imamo tako v pogodbi, mi je pojasnila ravnateljica. Nisem šla pogledat še, najbrž je res, bo že vedla kaj tam piše. Ampak me zanima če je tudi drugje tako?

Kakšne so pri vas razmere in splošni vtis? Al sem samo jaz tako občutljiva?

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ah, ti vrtci
29.5.2009 11:44:40   
enya123
Mislim,da nas je kar precej nezadovoljnih,mi resno razmisljamo o izpisu..Zadnjic sta 2 fantka lepo odkorakala po cesti-prometna zraven vrtca in ju je videla trgovka v trgovini ,stekla ven in ju odpeljala nazaj v vrtec..Najhuje je bilo,da ju vzgojiteljice sploh niso pogresale..Da ne govorim o samem delu vzgojiteljic,ki ze zjutraj sedijo na riti in tudi ne pozdravi,ko pripeljes otroka,kaj sele,da bi ga prisla iskat in pospremit,kot je to pocela nasa varuska,ko jih je prvo stisnila k sebi,dala poljubcka in potem notri..Ne vem,ali smo prevec pricakovali,samo ker smo imeli tako super varusko,nam je bilo logicno,da je vrtec enak..Kako smo se zmotili..Pa da ne govorim,koliko smo bolni-katastrofa..Skratka-razocaranje na kvadrat...LP

(odgovor članu lev76)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Ah, ti vrtci
29.5.2009 12:21:37   
lev76
Aja, to da pa otroci uidejo, pa ne bom komentirala. Zadnjič nisem našla kljuke na vratih na običajnem mestu, pač pa na vrhu vratuser posted image .

Razlog? Ker sta otroka pobrisala ven!!Katastrofa!

(odgovor članu enya123)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Ah, ti vrtci
29.5.2009 12:38:52   
bskrle
Ups, tole pa ni lušno za brat.
A imate še kak vrtec v bližini?
Mi sicer vozimo 20 km daleč, vendar sva z vrtec zadovoljna. Mimogrede, jaslična skupina se šteje do treh let, plenice ne igrajo nobene vloge pri ceni. V jasličnih skupinah je manj otrok (12, 18- triletniki)


_____________________________

Mama štirih deklic in 5ra

(odgovor članu lev76)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Ah, ti vrtci
29.5.2009 12:50:11   
pupika
Lev76 tole z cenami vrtca je meni letos tudi malo čudno. Pri nas je isto, če pokličem zgodaj zjutraj da ga ni, se še tisti dan šteje, kot da je, kljub temu, da nam je bilo rečeno, da če pokličemo do 8 zjutraj se ta dan ne šteje v plačilo, seveda jaz kličem že pred osmo. Lani sem klicala tudi ob 11h, pa se ta dan ni štel. Pa je v istem vrtcu. Tole z grizenjem pa je pri nas katastrofa v vrtcu, ker je naš mali skoz pogrižen že od septembra. Mislim pa da v jaslični skupini ne bi smelo bit več otrok, ki so stari 3 leta, jaz se bom septembra sigurno zbunila, če ga bodo vtaknili v jaslično skupino, kajti našega so lani tudi dali k manjšim, medtem ko so šli njegovi vrstniki dalje, 3 so pa dali k najmanjšim. In potem so ti ta najmanjši manj zunaj, popoldne hodijo ven šele ob 3, ker jih je že manj in jih je lažje pazit, medtem ko so drugi že ob 2 zunaj.

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Ah, ti vrtci
29.5.2009 12:52:01   
lev76
Vem, da plenice nimajo veze z jaslimi, pa vendar sem dala za preimer, da še tiso malo kar bi lahko od te jaslične cene dobila, ne dobi oz. koristi.
Pa to niti ni glavni problem.
Hujše se mi zdi vse ostalo,kar sem našela.

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Ah, ti vrtci
29.5.2009 13:13:26   
Lejči
Pri nas plenice itak sami nosimo, tako da niso vštete v ceno. Drugače pa imam otroka v dveh vrtcih in sem z obema zadovoljna. Vzgojiteljice in pomočnice so zelo fajn in se res trudijo, tudi hčerki radi gresta v vrtec. Zgleda, da imaš smolo, sicer pa leta bo kmalu konec, drugo leto pa tako ne bo več v jaslih. saj bo user posted image

(odgovor članu lev76)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Ah, ti vrtci
29.5.2009 13:17:17   
frutka_
Javni vrtec ni edina oblika varstva, ki ga poznamo v SLO. Razmisli o drugih. 

(odgovor članu lev76)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Ah, ti vrtci
29.5.2009 13:35:43   
Gordana-3

IZVIRNO SPOROČILO: lev76

Aja, to da pa otroci uidejo, pa ne bom komentirala. Zadnjič nisem našla kljuke na vratih na običajnem mestu, pač pa na vrhu vratuser posted image .

Razlog? Ker sta otroka pobrisala ven!!Katastrofa!


tudi naš vrtec ima tako naštimano, kar je meni čisto logično in to ne smatram za nobeno katastrofo.
jaz sem z našim vrtcem zelo zadovoljna. plenic in robčkov ne nosimo, hčerki sta bili tudi pogriženi včasih (pri tem je popi.... bolj mož kot jaz), tudi buške so bile, pa hlače tako umazane, da trave in blata še do danes nisem spravila ven. ta večja (5 let) že kaj pove o vrtcu, ta mala (3 leta) ničesar. pozna pa ogromno pesmic in vzgojiteljica tudi nam reče, da je bilo vse v redu. da bi pa nam vsak dan razlagala, kaj so delali ... mislim, da tega res ne moreš zahtevati. pri nas imajo obešeno pred igralnico program, kaj delajo tisti mesec (katere aktivnosti, kaj se otrok pri tem nauči, kako razvijajo motoriko ipd.), včasih naknadno izobesijo tudi nekaj fotografij. za bolj podroben njihov programpa izvemo na roditeljskih sestankih (2x letno) in pogovornih urah (2x letno ali po potrebi tudi večkat). lahko pa kadarkoli pokličemo vzgojiteljico po telefonu ter jo vprašamo, če starši vidimo, da se z otrokom nekaj dogaja, da se zjutraj joka ipd. jaz npr. vzgojiteljic in pomočnic od mojih dveh punc niti ne vidim. zjutraj gremo zgodaj v vrtec, ko se vsi zbirajo v eni skupini pri neki čisto tretji pomočnici, popoldan ju dviga mož, ko vzgojiteljice že tudi ni.
morda bi morala takšne probleme izpostaviti na svetu staršev, saj ima vsaka skupina svojega predstavnika, ki se dobivajo 3x letno.

(odgovor članu lev76)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Ah, ti vrtci
29.5.2009 13:47:40   
blaža
uf kar grozljivo kake vrtce imete eni


Mi smo pa fulll zadovolni z našim vrtcem. Je pa na vasi. Smo se sem preselili iz mesta in smo super zadovolnji.user posted image

V jaslih mamo plenice in robčke tam, tovaršici sta super. Takoj, ko prideš ti ga vzame v naročje in ga odpelje stran, pa mu kej kaže, da ga zamoti, pa sploh ne opazijo, da so starši šli.user posted image

Vedno poskrbijo, da so previti, da čim več pojejo za kosilo, da niso žejni, mokri,... Pogovorimo se lahko z vzgojiteljico kadar želimo. Vedno si vzame pet minut časa, če je treba se lahko tudi iz danes na jutri zmeniš za govorilne ure in vprašaš vse kar želiš, kadarkoli.

Pri ta starejšem enako. Jaz se vedno ustavim tam pri vzgojiteljici in vsako jutro malo poklepetava. Mislim, da je to klučno, tole sodelovanje, ker je otrok le več kot pol dneva tam in morava biti obe na tekočem z stvarmi. Ma res nikoli ni problem za pogovor.user posted image

Če bi prišel pa ta mali pogrižen domov in to večkrat, pa ajajoja. Jaz bi znooorela. Ma na srečo nimajo nobenega takega v skupini, ma mislim, da bi tovaršice nedvomno to poštimale, ker so res fajn.

Ker je tak vrtec, pol res ni problem pustit otrok tam, pa greš lahko mirno v službo.

Če pa kdaj manjka, sploh ni potrebno nujno sporočit, da ga ne bo, pač vidijo, da ga ni, pa to zapišejo, sploh ni panike.
No meni se zdi lepo, da pokličem, še posebaj, če je kej bolan.

Pa ful hodijo z njimi ven, gledat živalice, ki smo na vasi,... S ta večjim so tudi slive nabirali pri enemu kmetu in kuhali v kuhinji marmelade, pa za veliko noč pekli potičke,... Pa tudi v jaslih dosti ustvarjajo z njimi. mesijo testo,...pol pride kot pujsek, user posted image , no ma glavno, da uživa in da se mu dogaja.

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu Gordana-3)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Ah, ti vrtci
29.5.2009 14:01:36   
Žaži
Jaz sem z vrtcem zelo zadovoljna, lepa skupinica so, vzgojiteljice se veliko ukvarjajo z otroci, vsako jutri vsakega sprejmejo tako, da pridejo na vrata od igralnice po njega, na glas pozdravijo, vsakega posebej se razveselijo, videla sem da jih cartajo, poljubčkajo, vedno je previt, nič mu ven ne štrli, če ima kdaj malo rdečo ritko ga še same večkrat previjejo in povejo, da ne rabim posebne kremice nositi s seboj, ker imajo on vse tam, po spanju jih vse previjejo, namažejo obrazke, počesejo frizurceuser posted image .
Kolena so pa tudi včasih zelena od trave in zemlje, jaz pravim da hvala bogu, vsaj vem da so bili aktivno zunajuser posted image . Če se čez dan ohladi ali segreje (ravno v tem času) jih preoblečejo v kratke/dolge rokave itd.

(odgovor članu lev76)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   [Brisano sporočilo]
29.5.2009 14:03:23   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu blaža)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Ah, ti vrtci
29.5.2009 14:03:51   
ninocka
Men se zdi, da pretiravas na polno.

Jasli so do 3 leta, to da grejo ven sele ob 3h, je verjetno zato, ker dalj casa spijo. Jst pridem vcasih nasega iskat ob 15:30, pa se spi in pol sedim pred vrati.

Verjetno je v vrtcu tudi malo bolja aktivna in ji pac majcka uide ven, pa kaj. Pa mal se med sabo vlecejo in porivajo...Pa kaksna katastrofa, ker nima enega gumba zapetega...res, celo zivljenje se ji bo to poznalo.

Zavedaj se, da imas ti samo enga otroka in ga ne mores met konstantno na oceh, kaj pa vzgojiteljici, ki jih imata po 12???

Glede grizenja - nast tudi pride domov kdaj pogrizen, naslednji dna opozorim vzgojiteljico in to je to. Ne delam pa scen in ne vem kaj. In to da si javno izpostavila ime otroka user posted image user posted image user posted image , je zelo grdo. Tega se ne dela, pa a si sploh pomislila, da si mogoce zelo prizadela njegovo mamico? A mislis, da je mamicam otrok, ki grizejo vseeno, da se ne sekirajo in da ne skusajo kaj storiti glede tega? Kaj pa ce bi tvoj otrok grizel?

Meni tudi moj starejsi pove bolj malo kaj so delali, imamo pa z vzgojiteljico zmenjeno, da vsak dan visi dnevnik stvari, ki so jih poceli in si vsak stars lahko prebere. Pa verjemi, da jih 3/4 niti ne bere tega. Da bi pa vzgojiteljica vsak dan s tabo 10 min razpravljala, kaj je tvoj otrok pocel...ja kdo bo pa ostale cuval? Sami?
Zato imas govorilne ure oz. se verjetno lahko kadarkoli dogovoris z njo, da si vzame 15 min in predebatirata vse.

Glede sprejema, pri nas majo vedno koga v narocju in se pri njih crklja ali pa pridejo do vrat, ko otroka oddas. Pa otroci gredo tudi sami k njim se stisnit in pocartat.

Pa vcasih, ko tolk sinfate  vzgojiteljice, pomislite, kako je blo vam, ko ste bile na porodniski obcasno naporno z 1 otrokom, kaj pa one, ko jih naenkrat cuvajo 12? In, ce sedi na riti? A ve si pa nikoli ne privoscite pavze v  sluzbi???

Dokler je otrok zadovoljen z vrtcem in vzgojiteljicami, potem se nimas kaj za sekirat. Ce pa vidis, da otrok ni srecen, takrat je pa cas za ukrepanje. Ampak takrat so ponavadi v igri ze hujse stvari...


PS: pa nisem vzgojiteljica




_____________________________

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Ah, ti vrtci
29.5.2009 14:04:26   
frutka_
IZVIRNO SPOROČILO: kolumbo

zmeri fleke dobim pri teh temah.........sploh pri vprašanjih:Razmem, da ugrizne enega, ne pa pol skupine, kje pa sta bile vidve ta čas???

PA KAJ TI MISLŠ D GRE IN POGLODA POL SKUPINE U ENEM ŠUSU????HALO

fant je pač bolj žive sorte in vzgojitweljici ga ne morta net na ketni prvezanega ko psa......on pač ugizne med igro pa to tko na brzino d tudi TEBI nebi ratal preprečit, tut če bi zraven stala...pač ugrizne enga ob 8h druzga ob 9h ta trega ob 11h A ZDEJ ŠTEKAŠ...

Kaj delajo v vrtcu.....mal poglej na oglasno desko pa na dekoracije po stenah................pa sej to nima smisla....važn je sam une pol eura k ti ne odbijejo za prvi dan odsotnosti, pa da ma tamala majco ven.....ne vem no, dej se mal zamisl....če tvoji punčki ne bi blo ušeč v vrtcu bi verjetno protestirala vsako jutro............če pa tega ne počne, pol si pa žal ti tista ki kompliciraš DO KONCA.


user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Ah, ti vrtci
29.5.2009 14:07:59   
Zofy
Ne vem sicer o katerih vrtcih je govora (v kateri občini), za MOL pa velja:
S K L E P
o določitvi cen programov predšolske vzgoje v javnih vrtcih, znižanju plačil staršev in rezervaciji

3. člen
Mesečni stroški živil za otroke, upoštevani v cenah programov iz 1. člena tega sklepa znašajo 38,85 EUR
mesečno. V tem znesku znaša vrednost dopoldanske malice 8,16 EUR, kosila 25,64 EUR in popoldanske malice
5,05 EUR. Za čas, ko je otrok odsoten in ne obiskuje vrtca, se cena programa zniža za stroške neporabljenih živil.
Če starši obvestijo vrtec do devete ure o otrokovi odsotnosti, vrtec zniža ceno programa za stroške neporabljenih
živil z naslednjim dnem.


Kaj bi torej pomeni, da če javiš ob 10h, ti upoštevajo šele za 2 dni kasneje???




< Sporočilo je popravil Zofy -- 29.5.2009 14:08:56 >


_____________________________

Svet je poln lepote, ko je srce polno ljubezni.


(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Ah, ti vrtci
29.5.2009 14:10:35   
ninocka
IZVIRNO SPOROČILO: Zofy

Ne vem sicer o katerih vrtcih je govora (v kateri občini), za MOL pa velja:
S K L E P
o določitvi cen programov predšolske vzgoje v javnih vrtcih, znižanju plačil staršev in rezervaciji

3. člen
Mesečni stroški živil za otroke, upoštevani v cenah programov iz 1. člena tega sklepa znašajo 38,85 EUR
mesečno. V tem znesku znaša vrednost dopoldanske malice 8,16 EUR, kosila 25,64 EUR in popoldanske malice
5,05 EUR. Za čas, ko je otrok odsoten in ne obiskuje vrtca, se cena programa zniža za stroške neporabljenih živil.
Če starši obvestijo vrtec do devete ure o otrokovi odsotnosti, vrtec zniža ceno programa za stroške neporabljenih
živil z naslednjim dnem.



Torej vas v vrtcu NATEGUJEJOuser posted image user posted image user posted image user posted image

Več info na: http://www.uradni-list.si/1/content?id=85075



V bistvu ne - ker zniza z naslednjim dnem. Torej tisti vrtci, ki znizjo ze isti dan, ko to sporocite, da otroka ne bo, delajo sebi v skodo.


_____________________________

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Ah, ti vrtci
29.5.2009 14:12:27   
lev76
IZVIRNO SPOROČILO: Gordana-3


IZVIRNO SPOROČILO: lev76

Aja, to da pa otroci uidejo, pa ne bom komentirala. Zadnjič nisem našla kljuke na vratih na običajnem mestu, pač pa na vrhu vratuser posted image .

Razlog? Ker sta otroka pobrisala ven!!Katastrofa!


tudi naš vrtec ima tako naštimano, kar je meni čisto logično in to ne smatram za nobeno katastrofo.
jaz sem z našim vrtcem zelo zadovoljna. plenic in robčkov ne nosimo, hčerki sta bili tudi pogriženi včasih (pri tem je popi.... bolj mož kot jaz), tudi buške so bile, pa hlače tako umazane, da trave in blata še do danes nisem spravila ven. ta večja (5 let) že kaj pove o vrtcu, ta mala (3 leta) ničesar. pozna pa ogromno pesmic in vzgojiteljica tudi nam reče, da je bilo vse v redu. da bi pa nam vsak dan razlagala, kaj so delali ... mislim, da tega res ne moreš zahtevati. pri nas imajo obešeno pred igralnico program, kaj delajo tisti mesec (katere aktivnosti, kaj se otrok pri tem nauči, kako razvijajo motoriko ipd.), včasih naknadno izobesijo tudi nekaj fotografij. za bolj podroben njihov programpa izvemo na roditeljskih sestankih (2x letno) in pogovornih urah (2x letno ali po potrebi tudi večkat). lahko pa kadarkoli pokličemo vzgojiteljico po telefonu ter jo vprašamo, če starši vidimo, da se z otrokom nekaj dogaja, da se zjutraj joka ipd. jaz npr. vzgojiteljic in pomočnic od mojih dveh punc niti ne vidim. zjutraj gremo zgodaj v vrtec, ko se vsi zbirajo v eni skupini pri neki čisto tretji pomočnici, popoldan ju dviga mož, ko vzgojiteljice že tudi ni.
morda bi morala takšne probleme izpostaviti na svetu staršev, saj ima vsaka skupina svojega predstavnika, ki se dobivajo 3x letno.


Tudi zame ne bi bila katastrofa,če bi bila kljuka že ves čas na višje naštimana kot je zdaj. NE pa da so jo dali šele potem KO SE JE ZGODILO, DA STA DVA MULCA POBRISALA VEN IZ IGRALNICE,VEN IZ STAVBE in VEN IZA OGRAJE VRTCA!!

Glede fotografij, smo mi na začetku nekaj podpisovali, da jih lahko slikajo med igro. Do zdaj sem videla samo 3 slike, pa še to iz meseca septembra ko so začeli. Ne vem zakaj smo potem podpisovali.

(odgovor članu Gordana-3)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Ah, ti vrtci
29.5.2009 14:22:29   
ninocka
IZVIRNO SPOROČILO: lev76
Glede fotografij, smo mi na začetku nekaj podpisovali, da jih lahko slikajo med igro. Do zdaj sem videla samo 3 slike, pa še to iz meseca septembra ko so začeli. Ne vem zakaj smo potem podpisovali.


Mi jih dobimo na koncu leta na CDju. A ti bi pa vsak dan, da ti zapecejo al kako? Resno, umiri se...


_____________________________

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu lev76)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Ah, ti vrtci
29.5.2009 14:25:22   
blaža
jde tudi ti se malo ohladi. preveč agresivno pišeš. Ok ženska je malo bolj občutljive sorte.

Se strinjam, da je težko, da obvarujejo pred ugrizi vseh 12 otrok, da so pa otroci v vrtcu varni, za to so pa zadolžene. Itak, da ne morejo gledat vseh otrok hkrati, ma naj se vsaj kej ukrepa, če je pol skupine pogrizel.

Nismo vsi enaki.

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Ah, ti vrtci
29.5.2009 14:31:59   
ksenija12
Jaz predlagam, da se pogovoriš še s kakšnimi starši iz tega vašega vrtca in skupaj stopite, se pritožite, skratka nekaj naredite, ker to je zelo grdo, obupno. Če ne boš našla somišljenikov, pa sama vztrajaj na pogovoru, pritožbi...srečno!
Vsakič ko berem takšne zgodbe si mislim, kakšno srečo imamo z našim krasnim vrtcem...res!


_____________________________

http://www.popolna-kmetica.blogspot.com/


(odgovor članu lev76)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Ah, ti vrtci
29.5.2009 14:32:53   
lev76
IZVIRNO SPOROČILO: ninocka

Men se zdi, da pretiravas na polno.

Jasli so do 3 leta, to da grejo ven sele ob 3h, je verjetno zato, ker dalj casa spijo. Jst pridem vcasih nasega iskat ob 15:30, pa se spi in pol sedim pred vrati.

Verjetno je v vrtcu tudi malo bolja aktivna in ji pac majcka uide ven, pa kaj. Pa mal se med sabo vlecejo in porivajo...Pa kaksna katastrofa, ker nima enega gumba zapetega...res, celo zivljenje se ji bo to poznalo.

Zavedaj se, da imas ti samo enga otroka in ga ne mores met konstantno na oceh, kaj pa vzgojiteljici, ki jih imata po 12???

Glede grizenja - nast tudi pride domov kdaj pogrizen, naslednji dna opozorim vzgojiteljico in to je to. Ne delam pa scen in ne vem kaj. In to da si javno izpostavila ime otroka user posted image user posted image user posted image , je zelo grdo. Tega se ne dela, pa a si sploh pomislila, da si mogoce zelo prizadela njegovo mamico? A mislis, da je mamicam otrok, ki grizejo vseeno, da se ne sekirajo in da ne skusajo kaj storiti glede tega? Kaj pa ce bi tvoj otrok grizel?

Meni tudi moj starejsi pove bolj malo kaj so delali, imamo pa z vzgojiteljico zmenjeno, da vsak dan visi dnevnik stvari, ki so jih poceli in si vsak stars lahko prebere. Pa verjemi, da jih 3/4 niti ne bere tega. Da bi pa vzgojiteljica vsak dan s tabo 10 min razpravljala, kaj je tvoj otrok pocel...ja kdo bo pa ostale cuval? Sami?
Zato imas govorilne ure oz. se verjetno lahko kadarkoli dogovoris z njo, da si vzame 15 min in predebatirata vse.

Glede sprejema, pri nas majo vedno koga v narocju in se pri njih crklja ali pa pridejo do vrat, ko otroka oddas. Pa otroci gredo tudi sami k njim se stisnit in pocartat.

Pa vcasih, ko tolk sinfate  vzgojiteljice, pomislite, kako je blo vam, ko ste bile na porodniski obcasno naporno z 1 otrokom, kaj pa one, ko jih naenkrat cuvajo 12? In, ce sedi na riti? A ve si pa nikoli ne privoscite pavze v  sluzbi???

Dokler je otrok zadovoljen z vrtcem in vzgojiteljicami, potem se nimas kaj za sekirat. Ce pa vidis, da otrok ni srecen, takrat je pa cas za ukrepanje. Ampak takrat so ponavadi v igri ze hujse stvari...


PS: pa nisem vzgojiteljica





To da grejo ven šele ob 3 nisem pisala jaz, ampak druga mamica. Jaz niti ne vem kdaj grejo ven,...

Glede oblačil,...zadnjič je dobila pljučnico! Ne bom komentirala dalje,ker je vsak dan prišla popolnoma ledena iz vrtca. Sem jih opozorila, vendar je bilo že prepozno. Oblečena je bila razmeram primerno in vedno je,ne odstopam v kakšne ekstreme.

Glede grizenja,...imena nisem izpostavila javno,kot si razumela ti, pač pa sem ga povedala vzgojiteljici in pomočnici na govorilnih.

Glede sprejema,..nisem komenirala jaz v nobenem postu,ker to ni problem, je vedno lepo sprejeta tudi s strani drugih vzgojiteljic,ki so takrat dežurne.

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Ah, ti vrtci
29.5.2009 14:36:48   
lev76
IZVIRNO SPOROČILO: frutka RR

IZVIRNO SPOROČILO: kolumbo

zmeri fleke dobim pri teh temah.........sploh pri vprašanjih:Razmem, da ugrizne enega, ne pa pol skupine, kje pa sta bile vidve ta čas???

PA KAJ TI MISLŠ D GRE IN POGLODA POL SKUPINE U ENEM ŠUSU????HALO

fant je pač bolj žive sorte in vzgojitweljici ga ne morta net na ketni prvezanega ko psa......on pač ugizne med igro pa to tko na brzino d tudi TEBI nebi ratal preprečit, tut če bi zraven stala...pač ugrizne enga ob 8h druzga ob 9h ta trega ob 11h A ZDEJ ŠTEKAŠ...

Kaj delajo v vrtcu.....mal poglej na oglasno desko pa na dekoracije po stenah................pa sej to nima smisla....važn je sam une pol eura k ti ne odbijejo za prvi dan odsotnosti, pa da ma tamala majco ven.....ne vem no, dej se mal zamisl....če tvoji punčki ne bi blo ušeč v vrtcu bi verjetno protestirala vsako jutro............če pa tega ne počne, pol si pa žal ti tista ki kompliciraš DO KONCA.


user posted image user posted image user posted image user posted image



ČE otrok grize že od septembra me ne zanima ali to počne v šusu ali v etapah, dejstvo je da ga do zdaj niso znale ustavit, mu na nek način dopovedat da to ni prav.

Vedno pogledam izdelke na stenah in se pogovoriva s hčerko in pokaže mi katerega je ona naredila. Ampak ti izdelki se ne menjajo vsak teden še manj dnevno in vmes tudi kaj drugega počnejo, kaj misliš??

In ne, sem povedala da mi tistih par centov ki mi jih ne odbijejo ne predstavljajo problema, bolj me mučijo druge stravi o katerih sem pisala.

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Ah, ti vrtci
29.5.2009 14:38:43   
lev76
IZVIRNO SPOROČILO: ksenija12

Jaz predlagam, da se pogovoriš še s kakšnimi starši iz tega vašega vrtca in skupaj stopite, se pritožite, skratka nekaj naredite, ker to je zelo grdo, obupno. Če ne boš našla somišljenikov, pa sama vztrajaj na pogovoru, pritožbi...srečno!
Vsakič ko berem takšne zgodbe si mislim, kakšno srečo imamo z našim krasnim vrtcem...res!



Hvala za nasvet!
Z eno mamico imava čisto enako stališče, tako da nisem samo jaz tista ki te zadeve opaža. Zdaj bova šle na govorilne vsaka zase in govorili iste stvari.Mogoče se kaj premakne.
Potem bova pa vklopili še predstavnico sveta staršev.

(odgovor članu ksenija12)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   [Brisano sporočilo]
29.5.2009 14:57:23   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu lev76)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Ah, ti vrtci
29.5.2009 15:15:20   
Leela
Jaz sem z našim vrtcem in vzgojiteljicama zelo zadovoljna. Poskrbljeno je za varnost, otroci pa se v vrtcu dobro počutijo. je pa treba vzet v zakup, da so otroci tudi pogriženi, popraskani, se tepejo, niso urejeni ali so včasih mokri po rokavih, žejni itd. Dve preprosto ne moreta tako skrbeti za toliko otrok, da bi bili vsi tipitopi. Nekatere stvari je treba z vrtcem vzet v zakup, če ne vzameš bolje da nimaš otroka v vrtcu.

So pa tudi slabi vrtci ja. Tale blizu mene je precej slab. Ko so mali otroci na igrišču so vrata na cesto odprta, veliko so krivi tudi starši ki ne zapirajo. Pa tudi če niso odprta jih vsak otrok lahko odpre. Kljuke so nizko. veliko je odvisno od ravnatelja. Za vzgojiteljice ne vem, vem samo za eno ki je katastrofa. za prijateljičinega tamalga je dajala take komentarje za njegovo obnašanje, da nisem mogla verjet. pa čisto ok fantek.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...
BLOG: Danes sem slaba mama
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?