Ringaraja.net je največji specializirani spletni portal za mlade starše in nosečnice v Sloveniji. Staršem in bodočim staršem omogoča dostop do kakovostnih informacij o zanositvi, nosečnosti, razvoju, zdravju ter vzgoji otrok in partnerstvu.
Copyright 2001-2026
Ringaraja.net
ISSN 1854-5335
Natisni
Prebrala sem že vse mogoče tukaj na RR in tudi slišala marsikaj od drugih. Mene najbolj skrbi, da bi me predolgo "mantrali", če porod nebi napredoval kot bi moral in da bi prišlo do kakšnih posledic zaradi tega. Za mb porodnišnico sem že marsikdaj slišala. Da je zelo dobro če koga poznaš in da takrat ko se odpraviš v porodnišnico rodit, najbolje tej osebi javit da če slučajno ni v službi vsaj pokliče in reče naj na tebe bolj pogledajo. Takrat baje nimaš kaj skrbet. Drugače pa se lahko zgodi, da vpričo tebe rešujejo križanke in priskočijo k tebi samo takrat, ko se oglasiš.
Uhhh, kako sem bila jezna, ko mi je to povedala...

. Takrat je potekalo vse ok, čeprav sem v porodni sobi dala skoz tri izmene babic. Pa še operacijsko sem spoznala po porodu, ker se je zakompliciralo s posteljico. Torej sem nekaj časa preležala tudi v šok sobi. Jaz imam samo lepe spomine. Se mi zdi, da so se mi posvetili. Pa še nenormalna gužva je bila. Res pa je, da sem šla zelo pozitivno naravnana rodit in sploh nisem pomislila da bi šlo lahko kaj narobe. Imela sem družbo v porodni sobi, tako da kake sestre ki bi v čakanju nonstop skakala okrog mene, nisem rabila. Sem raje "lomila" kosti mojemu dragemu
.
pa tega strahu nekako ni več. Vem da porodne bolečine bolijo, vendar ko veš kaj dobiš na koncu za nagrado mislim, da so vse bolečine med nosečnostjo in med porodom poplačane. Niti ne razmišljam o tem kaj vse bi se lahko zakompliciralo, ker konec konec naj bi bili v porodnišnicah strokovnjaki, ki ti pomagajo, če gre kaj narobe. Mislim da je najbolje da smo pozitivno naravnane in da gremo v porodnišnico z veseljem, ker bomo kmalu ugledale obraze svojih otrok, ne pa z mislijo kaj vse gre lahko narobe, kje se lahko zakomplicira, kdo od osebja nam bo pokvaril dan.....