|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Babica Marjeta Žlebnik na forumu Ringaraja
8.11.2010 8:49:33   
Admin
Porod je svojevrstna izkušnje vsake ženske, ki poraja nešteto vprašanj. Da bodo nosečnice oziroma bodoči starši dobili odgovore na svoja vprašanja iz prve roke, smo k sodelovanju ponovno povabili Marjeto Žlebnik, babico iz Bolnišnice za ginekologijo in porodništvo Kranj. Vabimo vas, da ji na našem forumu Nosečnost, zastavite vprašanja povezana z nosečnostjo, porodom, lajšanjem poroda, negi nosečnice pred in po rojstvu otroka ter porodnim gelom Dianatal, s katerim imajo v kranjski porodnišnici že veliko izkušenj.
Na vaša vprašanja bo odgovarjala od 8. do 22. novembra., svoja vprašanja na forumu pa ji lahko objavite tudi pred tem.

Marjeta Žlebnik je obiskovala srednjo šolo za medicinske sestre babice in se kasneje zaposlila kot medicinska sestra na kirurgiji. Po šestih letih dela na oddelku za kirurgijo se je zaposlila na ginekološki kliniki v Ljubljani. Leta 1990 je dobila zaposlitev v porodnišnici LKH Celovec, najprej kot medicinska sestra, kasneje pa kot babica. V Celovcu je leta 1992 tudi diplomirala na akademiji za babice. Po desetih letih dela v tujini se je leta 2000 zaposlila v Bolnišnici za ginekologijo in porodništvo Kranj, kot babica v porodni sobi, kjer dela še danes. Izobraževala se je se tudi na področju masaž za dojenčke, masaž nosečnic, poporodnih masaž, naravnih priprav na porod in aromaterapije, ki je v pomoč nosečnicam, mladim mamicam in dojenčkom. Pred kratkim si je uresničila svojo veliko željo in odprla s.p. "Prvi dotik", prek katerega pripravlja, spremlja pare na porod, pomaga pri morebitnih pri dojenju, itd., ponuja masaže nosečnic, dojenčkov, pa tudi mamic med in po porodu.




< Sporočilo je popravil Admin -- 8.11.2010 8:50:37 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Babica Marjeta Žlebnik na forumu Ringaraja
8.11.2010 10:49:21   
tintin
Ne bom nič spraševala, samo poslala lep pozdrav v kranjsko porodnišnico, kjer sem pred točno tremi leti rodila svojega prvega, pred malo več kot pol leta pa drugega sinčka. Obakrat sem bila zelo zadovoljna s predporodno, obporodno in poporodno oskrbo, tako da se še enkrat lepo zahvaljujem osebju kranjske porodnišnice! 

(odgovor članu Admin)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Babica Marjeta Žlebnik na forumu Ringaraja
9.11.2010 8:31:02   
Babica Marjeta
Vesela sem, da ste bili zadovoljni z našo oskrbo v naši porodnišnici in da imate lepi izkušnji poroda.
Lep pozdrav Marjeta

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Babica Marjeta Žlebnik na forumu Ringaraja
9.11.2010 17:16:08   
Sumiko
Pozdravljeni!
Mene pa predvsem zanima vaše mnenje glede gela Dianatal, opazila sem da se ga zelo oglašuje, je pa zaslediti na internetu tudi nekaj negativnih mnenj. Največkrat sem brala da je pravzaprav odveč, saj je za "lubrikant" že naravno poskrbljeno, po drugi strani pa da lahko celo preveč pohitri porod. Se vam zdi da je porod res lažji in prepreči raztrganine in rezanje presredka? Težko je presoditi bodočim mamicam kateri izdelek je pravi za nas, saj smo razpete med oglaševanjem, ki je vedno pozitivno seveda in komentarjem na internetu, ki pa se lahko zelo razlikujejo. Razumem da je težko oceniti kdaj je bil ravno Dianatal tisti, ki je pomagal pa vendarle. Vaše izkušnje in mnenje bi mi veliko pomenilo.
Hvala vnaprej!

(odgovor članu Admin)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Babica Marjeta Žlebnik na forumu Ringaraja
10.11.2010 7:35:11   
sončnica14
Pozdravljeni,

tudi jaz sem v Kranju rodila že dvakrat in nimam nobenih pripomb, tako da bom tudi v tretje v Kranju.
Imam pa tudi vprašanje glede tega Dianatal gela.
Pri obeh porodih sem bila šivana (1. prerez + raztrganina zunaj in znotraj, 2. samo prerez), je pa res, da sta imela oba otroka ob rojstvu čez 4 kg.
Seveda si želim, da bi se lahko temu v tretje izognila, ampak kako. Zanima me, v kakšnem primeru ta gel pomaga. Moj drug porod je bil namreč zelo hiter, saj sem prišla v porodnišnico že 8 cm odprta, tako da sem bila v porodni sobi samo kakšne pol ure do poroda.  Ali ta gel tudi v takih primerih lahko kaj pomaga, da ne bi prišlo do rezanja/raztrganja? 
Pa še to, ali masiranje presredka v zadnjem mesecu pred porodom res kaj pomaga ( po Pušenjakovem mnenju je to brez veze in nima učinka)?.



(odgovor članu Sumiko)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Babica Marjeta Žlebnik na forumu Ringaraja
11.11.2010 7:05:28   
betricija
spoštovani,
sem prvorodka, doma iz okolice Kamnika, PDP imam za Božič. zanima me, v primeru, da se popadki in se porod začne pred začetim 37t, je otrok še nedonošen. Nekako nimam želje it rojevat v Ljubljano, čeprav je razdalja med vašo in LJ porodnišnico enaka. Kako poskrbite za nedonošene otroke, ali otroka odpeljejo v Ljubljano?
Vprašanje imam tudi glede EA. Sama imam visoko dioptrijo (skoraj -7,25) in pregled pri optiku je pokazal, da očesno ozadje ni prizadeto. Svetovano pa mi je bilo, da naj se ne napenjam preveč, oziroma, če bom rojevala več kot 10 ur, da se raje priporoča CR. Vem, da se pri vas EA dobi 24/7, pa me zanima koliko časa prej se moram priti dogovorit z anesteziologi in kdaj? Vsekakor bi rada rodila po naravni poti.
Še eno vprašanje glede UZ. Ker je naše zdravstvo ukinilo UZ v 32t nosečnosti, nosečnici pripadata samo 2 UZ. Ali se pri vas da naročiti na samoplačniški pregled UZ, za kontrolo rasti otroka, tam nekje v 36t in koliko časa se čaka na vrsto?
Kako pa je s prostimi sobami za eno osebo. se je tudi za to treba kaj prej dogovoriti? težko je vedeti, kdaj nas bo naš mali zakladek presenetil...
no vsekakor upam, da zdržimo do Miklavžka in da rodim v vaši porodnišnici.
Hvala za odgovore in lep pozdrav

(odgovor članu sončnica14)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Babica Marjeta Žlebnik na forumu Ringaraja
11.11.2010 7:37:00   
pesjanarka
Pozdravljeni,

jaz imam PDP konec meseca in bom verjetno rodila v KR. Skrbijo me poškodbe presredka, zato se bom verjetno odločila za Dianatal gel. Me pa zanima, če za varovanje poresredka lahko že prej karkoli storim.

lp in hvala za odgovor.

(odgovor članu betricija)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Babica Marjeta Žlebnik na forumu Ringaraja
11.11.2010 10:33:59   
Babica Marjeta
Draga Pesjanarka!

Presredek lahko od dopolnjenega 36. tedna dnevno 5 minut masirate z Weleda oljem za masažo presredka.S tem se poveča prožnost tkiva v tem predelu.

Svetujem vam, da uživate čim manj bele moke in sladkorja, belega toka naj bo čim manj, s tem ohranite sluznico vagine in s tem je manj raztrganin vagine in presredka. V porodni sobi izrazite svoje želje, pogovorite se z babico, ki vas bo spremljala pri porodu.

Lep porod vam želim! Marjeta

(odgovor članu pesjanarka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Babica Marjeta Žlebnik na forumu Ringaraja
11.11.2010 10:50:50   
Babica Marjeta
Pozdravljena Berticija!

Od dopolnjenega 34.tedna nosečnosti, se lahko rojeva v naši porodnišnici.Pred tem tednom, če se kažejo znaki poroda, premestimo nosečnico v ljubljansko porodnišnico. Imamo intenzivno nego za novorojenčka, če jo novorojenček potrebuje (inkubator), ves čas je prisotna intenziva medicinska sestra in pediater.
EA je pri višji dioptriji priporočljiva.Lahko se oglasite v naši porodnišnici vsak delovni dan od 8-10 pri anastezistu, priporočljivo je okoli 37 tedna nosečnosti.

EA je dosegljiva 24 ur na dan.Pri porodu vas bo babica usmerjala, da se boste čim manj napenjali-pritiskali.
Za samoplačniški UZ pokličite zjutraj od 7h-8h na številko 04 2082812, Čaka se kak dan, cena je 40 evrov.
Na voljo sta dve nadstardardni sobi,po porodu, v porodni sobi povejte svoji babici vaše želje glede nadstardadne sobe.

Za Miklavža vam želim lepo darilo...
Mogoče se vidimo...
Lep pozdrav Marjeta

(odgovor članu betricija)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Babica Marjeta Žlebnik na forumu Ringaraja
11.11.2010 11:00:38   
Babica Marjeta
Pozdravljena sončnica 14!
Po izkušnjah avstrijskih in nemških babic je masiranje presredka učinkovito in priporočljivo.S tem se poveča elastičnost tkiva.
Pri porodu babici izrazite vaše želje, pomembno je da se glavica  preko presredeka rojeva pošasi, s tem je manjša možnost poškodovanja presredka.
Belega toka naj bo čim manj, s tem je tkivo bolj zdravo in so manjše možnosti za raztrganine. Dianatal gel dobite v porodnišnici, z uporabo le tega je po naših številkah manj raztrganin in prerezov presredka.

Lep porod vam želim! Marjeta

(odgovor članu sončnica14)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Babica Marjeta Žlebnik na forumu Ringaraja
12.11.2010 11:54:06   
leonoral
user posted image Lep pozdrav vsem skupaj....

Imam kar nekaj vprašanj, upam da dobim kakšen fajn odgovor:):)

In sicer....27.10.2010 sem začela z novo tablico Logest (jemljem že skoraj 2 leti - redna M), 04.11.2010 sem predčasno nehala jemati, 6.11.2010 pa sva imela z fantom SO. Ker sem slišala, da ko predčasno končaš s tabletkami dobiš menstruacijo po 4-6 dneh me zanima ali je mogoče, da sem zanosila? Ker je po zadnji tabletki minilo že 8 dni me zanima ali je mogoče, da sem zanosilauser posted image user posted image user posted image koliko časa moram še počakati, da lahko naredim test???

Hvala že vnaprej in v pričakovanju user posted image  Vas lepo pozdravljam....

(odgovor članu Babica Marjeta)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Babica Marjeta Žlebnik na forumu Ringaraja
12.11.2010 19:04:58   
Babica Marjeta
Pozdravljena Leonoral!

Glede vaših vprašanj se obrnite na vašega ginekologa, ki vam bo razjasnil vaše dvome.
Lep pozdrav Marjeta

(odgovor članu leonoral)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Babica Marjeta Žlebnik na forumu Ringaraja
12.11.2010 19:21:55   
trsica
Pozdravljeni.

Mene pa zanima, koliko ste v KR porodnišnici usposobljeni za porod dvojčkov v primeru komplikacij. Kako je z inkubatorji ipd. user posted image

Hvala.

(odgovor članu Babica Marjeta)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Babica Marjeta Žlebnik na forumu Ringaraja
13.11.2010 16:20:25   
nadinne
Pozdravljeni.

Imam vprašanej glede Ultive. Veliko informacij že imam, saj sem se udeležila predavanja anesteziologinje v okviru materinske šole, se pa ne spominjam ali  se Ultivo dobi takoj ob prihodu v porodno sobo ali šele ob določeni stopnji bolečine?
Pa še to: zanima me kako to da edino še v vaši porodnišnici delate pregled plodovnice oz. amnioskopijo (upam da sem prav napisala)? PDP imam čez 1 teden in do poroda hodim na preglede k vam. Sem bila zelo presenečena, ko sem poklicala kdaj naj pridem na ctg in mi je gospa po telefonu dejala, da če do petka ne rodim, da me čaka amnioskopija. Šok zato, ker mi ginekologinja kaj takega sploh ni omenila, kar se mi zdi milo rečeno nenavadno. Kako sploh poteka ta pregled?

Najlepša hvala za odgovore.

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Babica Marjeta Žlebnik na forumu Ringaraja
13.11.2010 18:47:33   
BabyKitty
Pozdravljeni!

Imam eno mogoče malo smešno vprašanje... Sem v 38. tednu nosečnosti, pred dobrima dvema tednoma sem že bila hospitalizirana v kranjski porodnišnici zaradi popadkov in grožnje prezgodnjega poroda, dobila sem injekcijo za pljučka in nek obliž... V porodnišnico sem prišla z močnimi krči v trebuhu, ctg je risal popadke na 2 minute... Vglavnem sedaj doma so spet prisotne te močne bolečine, vsak dan... pojavijo se kar naenkrat na 2 minuti, trebuh konstantno otrdeva, bolečine so včasih tako hude, da tudi iz postelje ne morem vstati. Traja vse skupaj nekaj ur... potem pa mine... skratka moja dilema je, kdaj v porodnišnico? Kako vem, kdaj gre zares? Sedaj je otrok že donošen, tako da skrbi ni več, ampak res si ne želim hospitalizacije pred porodom, ker me je zaradi mojih problemov s hrbtenico in želodcem še dodatno "ubijala"...

(odgovor članu nadinne)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Babica Marjeta Žlebnik na forumu Ringaraja
13.11.2010 19:02:13   
Babica Marjeta
Pozdravljena Nadinne!

Ultiva se dobi v teku poroda, ko imate močnejše, boleče popadke. Priporočljivo je,da je maternično ustje odprto vsaj 3 cm.
Glede amnioskopije pa takole:vsaka porodnišnica ima svoj način spremljanja nosečnice po roku poroda. Pri nas se spremlja z amnioskopijo in kontrolnim CTG.Na amnioskopiji se opazuje mlečnost in barvo plodovnice in odprtost materničnega  ustja.
Nikar se ne ustrašite amnioskopije, podobno je  kot pri ginekološkem pregledu, če ste sproščena je vse lažje.
Torej srečno Marjeta

(odgovor članu nadinne)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Babica Marjeta Žlebnik na forumu Ringaraja
13.11.2010 19:13:49   
Babica Marjeta
Pozdravljena BabyKitty!
Predvidevam, da ste prvič noseča. Po vsej verjetnosti imate popadke,ki pripravljajo maternično ustje na porod. Pravih popadkov ne boste "zgrešili" So boleči, bolečina se stopnjuje, prav tako se manjša razmak med popadki, popadek drži od pol do ene minute.
Ko boste imela take redne popadke vsaj eno uro, razmak med popadki od 3 do 5 minut, je verjetno porod v teku.
Lep porod vam želim. Marjeta

(odgovor članu BabyKitty)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Babica Marjeta Žlebnik na forumu Ringaraja
14.11.2010 10:41:24   
Babica Marjeta
Pozdravljena Tršica!

V letošnjem letu, do danes se v naši porodnišnici rodilo 16 parov dvojčkov, od tega je bil le en par premeščen v Ljubljano.Dva druga otročka sta potrebovala intenzivno terapijo v Ljubljani.
Kot sem že omenila je 24 ur na dan prisotna celotna ekipa:pediater, anastezist, ginekolog.Imamo intenzivno nego z dvemi toplimi posteljicami.Če pa je potrebno, pa se otroka premesti v Ljubljano.
Lep pozdrav Marjeta

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Babica Marjeta Žlebnik na forumu Ringaraja
14.11.2010 11:35:54   
Babica Marjeta
Pozdravljena Sumiko!

Se vam opravičujem, da vam odgovarjam tako pozno.Želela sem, dam vam podam nekaj dejstev, pa sem pridobila našo statistiko, kar pa je rabilo nekaj časa.

Maj 09:                24% epiz.      32% ruptur
Maj10:                 19% epiz.      30% ruptur

Junij 09:               33% epiz       26% ruptur
Junij 10:               20% epiz       28% ruptur

Julij 09:                28% epiz       29% ruptur
Julij 10:                16.2% epiz    27% ruptur

Avgust 09:           28% epiz       28% ruptur
Avgust 10:           21.8% epiz    24% ruptur

September 09:    09 25% epiz  27.5% ruptur
September 10:    22% epiz  26% ruptur

Oktober 09:         34.5% epiz   24% ruptur
oktober 10:          22% epiz     30% ruptur   


Tukaj je nekaj gole statistike, moje osebno mnenje je pozitivno. Tako kot vse stvari v življenju, eni so navdušeni nad neko stvarjo, drugi pa ne. Odločitev je vaša!

Lep porod vam želim! Marjeta

(odgovor članu Sumiko)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Babica Marjeta Žlebnik na forumu Ringaraja
14.11.2010 19:53:20   
šušu
Pozdravljeni,

poslala sem že eno vprašanje, pa nekaj nagaja - če ste že dobili moje prvo vprašanje, tega ignorirajte.

Sem v 30. tednu nosečnosti in tokrat sem se odločila da se zaradi slabe izkušnje pri prvem porodu bolj pripravim na porod.
Dobila sem priporočila za pripravo na porod z akupunkturo in nekje sem zasledila, da jo izvajate tudi v vaši porodnišnici. Zanima me, kdaj se s pripravami začne, koliko seans je potrebnih in seveda, koliko vse skupaj stane.

Vem, da je nehvaležno vprašanje, ampak vseeno ste vi tista, ki se med bolj kompetentnimi za odgovor - kakšno je vaše osebno mnenje o EA in Ultivi? S katero od metod imate boljše izkušnje? Kako je pa z vakuumskimi ekstrakcijami po EA pri vas? So pogoste?

Hvala za odgovore!



(odgovor članu Admin)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Babica Marjeta Žlebnik na forumu Ringaraja
15.11.2010 9:30:58   
Babica Marjeta
pozdravljena Šušu!

Akupunkturo za pripravo na porod izvajajo naši anastezisti od dopolnjenega 36. tedna nosečnosti, enkrat tedensko. Stane 60 evrov. Moje izkušnje z porodnicami, ki so se poslužile te metode so bile večinoma dobre, maternično ustje je bilo lepo pripravljeno na porod. V Grosuplju je ginekolog dr.Saša Trampuž, ki prav tako pripravlja nosečnice na porod z akupunkturo.
V tujini pa jih pripravljajo na ta način babice, žal pri nas še dolgo tega ne bo...

EDK je priporočljiva pri porodih, ko se rojeva prvič, ko porodi trajajo dalj čas ali pa je prag bolečine porodnice nizek. Pri EDK naj bi čutili minimalno bolečino ali samo pritisk navzdol. Pomembno je, da pritisk čutite, da znate in veste kam pritisniti, ko se rojeva.

Vakumskih porodov je v naši porodnišnici zelo malo.

Ultiva deluje hitro, bolečino naj bi zmanjšala približno za polovico, da je bolečina bolj znosna. Bolj se uporablja pri porodih, ki napredujejo hitro. Seveda pa se naj vsaka posameznica odloči za svoj način lajšanja bolečin!

Psihična in fizična priprava na porod je zelo pomembna.
Fizično se pripravlja na porod z pitjem čajev malinovih listov, seneni drobir, akupunktura, telovadbo za nosečnice....
Psihična priprava je mogoče še bolj pomembna, moje mnenje je, da se del poroda odvija v glavi. Kaj pomeni porodna bolečina, zakaj je potrebna, kako deluje, kako jo sprejmemo, kaj naredimo da jo med porodom zmanjšamo (vizualizacija). Strah zmanjšamo na minimum, ker je negativni faktor v teku poroda. Individalen pristop spremljanja  nosečnice in porodnice je moj moto, ki ga izvajam.

Želim vam lepo izkušnjo poroda in hiter porod!
Marjeta

(odgovor članu šušu)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Babica Marjeta Žlebnik na forumu Ringaraja
15.11.2010 9:52:07   
ticamica
Pozdravljeni,

imam nekaj vprašanj v zvezi s porodnišnico v KR; prvič sem rodila s CR v Ljubljani- fetalni distres, zdaj pa se odločam za Kranj. Trenutno sem v 35. tednu, vse b.p., glavična vstava.
Vprašanja:
- je v KR še mogoče "rezervirati" babico proti plačilu? Kako pridem do vas (da bi bili zraven mene v času poroda)?
-kakšna je politika Kr porodnišnice do nosečnic, ki so imele predhodno en CR? Se vzpodbuja naravni porod? Tudi po PDP? Rada bi se izognila sprožitvi poroda in umetnim popadkom, ki so med prvim porodom res slabo učinkovali name in na sina. Kako se dogovoriti za "budno" narkozo v primeru, če bi bil CR ponovno nujen?

Je mogoč pogovor z vami tudi v okviru vašega s.p. (organizirate kakšne delavice)?

Najlepša hvala za odgovore in ves vaš trud!!!

(odgovor članu Babica Marjeta)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Babica Marjeta Žlebnik na forumu Ringaraja
15.11.2010 11:13:51   
Babica Marjeta
Pozdravljena Ticamica!

V kranjski porodnišnici vzpodbujamo naravni porod po predhodnem carskem rezu, seveda glede na to, kaj je bil vzrok, da je bil prvič opravljen. Pri vas predvidevam, kot ste napisali, zaradi akutne ogroženosti otroka v teku poroda. To pomen, da ni nobenih ovir, da se sedaj rojeva naravno.

Če pa bil potreben tudi sedaj, se večinoma naredi spinalni blok, kar pomeni, da ste ves čas operacije budna, lahko je prisoten mož.Ko se otrok rodi, ga vidite kar je za vas z psihičnega vidika zelo dobro.Anastezija te vrste ne vpliva tako  na otroka in seveda na vas, kot pa splošna anastezija.

Moje delo je spremljanje nosečnosti že pred porodom, srečamo se večkrat. Spremljane med porodom v porodnišnici Kranj,n i pa zanemariti spremljanje mamice in novorojenčka po porodu. Delam tudi nosečniške, medporodne in poporodne masaže, ter masaža dojenčka.

Žal je moja internetna stran še v delu, upam, da bo proti koncu tedna dokončana...
Lahko mi pa pisete na moj mail marjeta2004@yahoo.de

Lep podrav! Marjeta

(odgovor članu ticamica)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Babica Marjeta Žlebnik na forumu Ringaraja
15.11.2010 12:39:10   
janaja
Pozdravljena ga. Marjeta,

še enkrat bi se vam rada zahvalila za najlepši porod. Dne 16.10 letos se nam je z vašo pomočjo rodila najlepša punčka Rebeka. 

Vsem mamicam, ki pričakujete user posted image pa svetujem malinov čaj pred porodom  in poslušanje babice med porodom user posted image  .

Lep pozdrav

Jana

_____________________________

janaja

moja sreča

Val Leon Rebeka in možek Jernej

(odgovor članu Babica Marjeta)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Babica Marjeta Žlebnik na forumu Ringaraja
15.11.2010 20:16:52   
Anonimen
Pozdravljeni,

potrebujem bolj psihološki nasvet... moj prvi porod je bil katastrofalen, zame je bila to največja fizična in psihična travma v življenju... Prav zaradi te negativne izkušnje, ki ji je sledila dalj časa trajajoča depresija, se več nisem odločila za naslednjega otroka. user posted image
Sedaj sem po nekaj letih ponovno noseča, ker imam vseeno zelo rada otroke in razmišljam o carskem rezu, ker je otrok zaenkrat še obrnjen z ritko navzdol, otrok je velik, jaz sem majhna, posledično me skrbi ponovna epiziotomija in rupture. Imam še nekaj razlogov psihične narave in sicer, bi mi bilo veliko lažje, da vem točno kdaj bom šla v porodnišnico, saj imam konstantno lažne popadke, in tudi v prvi nosečnosti me je to psihično zelo utrudilo, saj sem imela zadnja dva meseca konstantno lažne popadke, bila sem hospitalizirana, en dan so mi rekli, da bom v kratkem rodila, potem spet, da ne bo še nič... in to se je konstantno ponavljalo. user posted image Poleg tega sem po karakterju takšna, da ne prenesem negotovosti, zato se mi zdi, da bi mi bilo veliko lažje da se dogovorim za točen datum.
Pri prvem porodu sem poleg neznosne bolečine doživela tudi izredno ponižanje, odvzeto mi je bilo vso dostojanstvo, skratka počutila sem se popolnoma razčlovečeno in nemočno... user posted image
Verjamem, da bi si lahko pomagala tudi z akupunkturo, hipnozo, meditacijo in podobnimi pripravami na porod, vendar me skrbi, da bi kljub temu v dejanski situaciji odpovedala in ne bi bila zmožna pozitivno izpeljati poroda .... user posted image
Aja, rodila bom pa v vsakem primeru v Avstriji, kjer so mi rekli, da so razlike v okrevanju po CR ali vaginalnem porodu minimalne. Ali to drži in kaj mi svetujete? Ne vem, če samo preveč kompliciram ali imam realne razloge za CR?user posted image

Najlepša hvala za odgovor!user posted image


(odgovor članu janaja)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?