|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Bojim se reakcije v službi
1.6.2007 15:22:28   
Anonimen
Lepo pozdravljene!
Včeraj nama je testek pokazal dve debeli user posted image . Sva presrečna in trenutno sem na začetku 5. tedna.
Že sedaj se bojim kakšna bo reakcija v službi, ko bom povedala. Zaposlena sem sicer za nedoločen čas od decembra (v državni službi), ampak problem jaz vidim v tem, ker nadomeščam sodelavko, ki je na porodniški in se vrne konec februarja. Če bo vse po sreči pa naj bi jaz delala le do novega leta. Delo, ki ga opravljam, dela sicer tudi sodelavec in bi mogoče lahko za tista dva meseca vskočil, ampak vseeno me je strah, da bodo govorili kako sem si upala tako hitro zanositi. In še to je, ker bodo po novem letu neke novosti, jaz pa bom glih takrat šla. Niti pomisliti pa ne smem na to, da bodo med nosečnostjo kaki problemi in da bom morala na bolniško.
Že tako mi sodelavka kar naprej govori, da sem še mlada (letos jih bom 25) in da naj še malo počakam z otroci, da naj sedaj uživava,... ko bi ona le vedela, da v meni že raste novo življenje.
Vem, da je sedaj najbolj pomemben user posted image , ampak tudi služba ni zanemarljiva, saj tako dobro službo v našem malem kraju ne dobiš tako zlahka. Ena taka služba je na voljo mogoče vsakih pet let.
Za user posted image  sva se sicer odločila popolnoma trezno, ampak vseeno v meni kljuva črviček strahu. Saj po drugi strani si mislim, saj mogoče pa le ne bo tako hudo, ampak ..... preprosto me je strah reakcije.
Hvala, ker ste prebrale kar sem napisala, mi je že malo lažje, če pa mi boste pomagale še s kakšnimi majhnimi nasveti bom še bolj vesela user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Bojim se reakcije v službi
1.6.2007 15:27:18   
Freycha
Saj veš, kaj ti bomo napisale, ne?

Lej, kaj si drugi mislijo, na koliko časa je kaka služba na voljo, kaki so pogoji, ali bo kdo za nadomeščati ali ne - to ni tvoj problem...... S tem naj se ukvarjajo tisti, ki so za to pristojni.

Tebi priporočam, da poveš čimprej, da se imajo možnost pripraviti na menjave, vse ostalo pa pri enem ušesu notri, pri drugem ven. Zakonsko si zaščitena, otroka imaš pravico imeti in verjemi mi, da se v državnih firmah kaj dosti zaradi tega ne obremenjujejo......

pa srečno!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Bojim se reakcije v službi
1.6.2007 15:32:55   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image , za vse ostalo se pa ne sekiraj, še najmanj za službo. Saj veš kako in kaj je danes s službami.

(odgovor članu Freycha)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Bojim se reakcije v službi
1.6.2007 15:41:47   
Tia27
Očitno so debili, če ne razumejo in se ne veselijo tvojeuser posted image , predlagam da se posvetiš zgolj sebi in svoji nosečnosti, za ostalo je brezveze živce parat, če bo šlo bognedaj kaj narobe te iz službe nobeden ne bo vprašal a se dobro počutiš,zaposlena si za nedoločen čas, tako da pravica je na tvoji strani, kako bodo pa oni kadrovsko urejali stvari naj te ne zanima, bila ali ne bila v službi ne boš dobila zlate krone in medalje.Res si mlada ja, z leti boš tudi na službo gledala malo bolj samozavestno in drugače, ne boš se pustila da ti serjejo po glavi, sploh če bo to v interesu tvojega otroka in družine, mirno nosečnost in službo na odklop,lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Bojim se reakcije v službi
1.6.2007 15:51:08   
MarijaPo
Situacija se zna razvit v res zoprno, ampak to, da si ti zanosila, ne sme biti problem. Tvoja ustavna pravica je, da zanosis in glede na to, da si zaposlena za nedolocen cas, sploh ne razumem kaj te skrbi. Kaj bo kdo govoril, naj te ne briga. Ti opravljaj svojo sluzbo dokler bos lahko (do bolniske/porodniske), ostalo pa naj porihta kadrovska, zato jo imate.

Podobno kot ti sem razmisljala, ko sem zanosila z Evo in od strahu in potem tudi zoprnimi dogodki v sluzbi, sem Evo skoraj zgubila. Verjemi, ne splaca se.

(odgovor članu Tia27)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Bojim se reakcije v službi
1.6.2007 16:13:25   
sayuri
Nekaj mi ni jasno - za nedoločen čas so te sprejeli za nadomeščanje porodniške? user posted image  Pa se to sploh lahko naredi? Al si bla že prej za nedoločen čas notri, pa so te prestavli sedaj na mesto sodelavke? SAj ne morejo za eno osebo voditi dve delovni mestiuser posted image

Sicer pa...ne sekiraj se. Če ti je otrok na prvem mestu, se je brezveze živcirat. Ti veš, kaj hočeš in bojo že kako uredili.

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Bojim se reakcije v službi
1.6.2007 16:22:21   
Anonimen
Verjetno se najbolj bojiš, kako bojo reagirali sodelavci, ker bojo morali delati mogoče tvoje delo kot pa za službo. Saj službo imaš itak za nedoločen čas.
Jas sem imela za določen čas in ostala brez zaposlitve.
Glede sodelavcev pa ja nekateri te pol mal tko gledajouser posted image
Jas sem imela 12 sodelavk(delale smo skupaj 2 leti) in ko sem rodila nisem dobila od nobene čestitke, ne klica, tko so bile jezne, ker "so morale pol malo bolj delati, dokler ni bilo zamenjave".
Se nisem sekirala in tudi ti se ne sekiraj.


Čestitke zauser posted image
pa srečno

(odgovor članu sayuri)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Bojim se reakcije v službi
1.6.2007 17:30:27   
Sisy
IZVIRNO SPOROČILO: čipka

in ko sem rodila nisem dobila od nobene čestitke, ne klica, tko so bile jezne, ker "so morale pol malo bolj delati, dokler ni bilo zamenjave".






to se mi zdi pa ful grozn pa grdo user posted image user posted image user posted image

a je sploh možno da res obstajajo takšni kolektivi-in to ženske????user posted image user posted image user posted image

_____________________________

najina skraužlana sreča: Sara, 10.8.2007

je 1.8.2009 dobila bratca Marka

pa imamo dva levčka :-)








(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Bojim se reakcije v službi
1.6.2007 17:33:46   
Anonimen
Za sva se sicer odločila popolnoma trezno, ampak vseeno v meni kljuva črviček strahu. Saj po drugi strani si mislim, saj mogoče pa le ne bo tako hudo, ampak ..... preprosto me je strah reakcije.


Na tvojem mestu bi počakala, da se mi izteče za določen čas in videla, če bi mi podaljšali, potem bi delala na otroku. Malo hitro si res zanosila, po petih mesecih dela, kaj pa vem no, saj veš, kako je danes s službami. Ampak tega nisi spraševala, pač pa, kakšna bo reakcija in kako povedati? Kako, noseča sem pač, kako češ pa to drugače povedati user posted image  Potem boš pa videla kaj in kako.

(odgovor članu Sisy)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Bojim se reakcije v službi
1.6.2007 17:35:37   
Anonimen
Aha, sori, sem šele zdaj videla, da si za NDČ. No ja, moje mnenje se vseeno ne spremeni,d a je bilo vse skupaj zelo hitro, za moje pojme. Pa srečno, kakorkoli se že izteče.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Bojim se reakcije v službi
1.6.2007 17:41:42   
Ajvy
Jst ti čisto verjamem ,čeprav smo zakonsko zaščitene, ima vedno delodajalec več pravic, pa se lahko na trepalnice postaviš....
Jst bi povedala čimprej ( jst sem jih obvestila takoj ), da bodo imeli čas zorganizirati se... ne sekiraj se, čas bo pokazal njihov obraz in niti eden ne bo podoben scenariju v tvoji glavi, zato je brezveze razmišljat o tem...
Bodi vesela za user posted image , vse ostalo pa rešujta sproti....

_____________________________

Beauty Comes With Dark Thoughts

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Bojim se reakcije v službi
1.6.2007 19:51:11   
Sunny Morning
Nosečnost je nekaj normalnega...pa kaj k...., se pač zgodi tudi ko ne planiraš. Kam bi pa prišli, če bi vsi morali planirati otroke. Najbolje, da ti pri sprejemu v službo kar dajo datum ko lahko zanosič in že datum kdaj greš na bolniško ali porodniško. user posted image

Jaz ti iskreno čestitam in ti želim lepo nosečnost. Pa ne sekiraj se preveč, ni vredno.

(odgovor članu Ajvy)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Bojim se reakcije v službi
1.6.2007 20:59:25   
TONČI.
O, sam zaradi službe se ne sekiraj. Ti jim kar počasi povej, da bodo našli zamenjavo. To, da si pa mlada in kdaj naj bi imela otroke pa presliši. Ja kdaj pa drugač, kot sedaj. A jih boš začela delat šele po 30 ali 40 letu. Ti svoje misli preusmeri v veselje pa bo najboljš.
Glede čestitke pa enako pri meni. Ma men je vseen. Če so tko žleht pa naj bodo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Bojim se reakcije v službi
1.6.2007 21:37:43   
NRMM
Zdej pa res ni čas,da se sekiraš zarad službe. Sej si v državni za nedoločen čas in ti nimajo kaj gnjavit in ti verjetno tudi ne bodo. Če pa se bodo sodelavke bunile,da bodo mogle več delati,pa si ne jemlji k srcu,ker ni to zaradi tebe ampak zaradi neorganiziranosti firme.

Nisi ne prva ne zadnja,ki je zanosila hitro po pogodbi za nedoločen čas.

Moje mnenje je,da počakaš 3 mesece,da je nosečnost iz rizika mimo potem pa brez slabe vesti poveš.

Pa čestitke za nosečnost user posted image user posted image user posted image .

_____________________________

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007


(odgovor članu TONČI.)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Bojim se reakcije v službi
2.6.2007 14:33:58   
tonja
Najprej user posted image user posted image user posted image  za user posted image  user posted image !!!

Glede službe pa se ne sekiraj. Jaz sem bila še v malo slabši situaciji lansko leto decembra. Zaposlena sem bila v državni službi za določen čas. Pa sem jim lepo povedala za nosečnost in ni blo nobene panike. Februarja so mi pogodbo celo podaljšali v nedločen čas.
Tako da, brez panike. Mislim, da se bo vse dobro izšlo - sploh pa imaš za nedoločen čas že sedaj. Kar pogumno povej - pred tabo je lepo obdobje!

user posted image

(odgovor članu NRMM)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Bojim se reakcije v službi
7.6.2007 22:01:24   
Anonimen
Mislim, da se nimaš česa bati. Vsak šef naj bi vedel, da če zaposli mlada dekleta, bodo ta prej ali slej šla na porodniško. Tako, da kar pogumno. V državnih službah mislim, da se nimaš česa bati, sploh ker si za nedoločen čas.
Ti predvsem uživaj v nosečnosti.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Bojim se reakcije v službi
8.6.2007 9:47:52   
Lusa
Ti samo lepo uživaj v nosečnosti.Čestitke!Za službo ne skrbi ,važno je ,da bo otrok zdrav.Reakcija sodelavcev (nekaterih) pa sigurno ne bo tako negativna ,kot nam opisuješ.

Al bina-ti si pa na vseh področjih nekam "divje" razpoložena.Mi deluješ kot ena negativna ,nesigurna oseba ,so te pač tako vzgojili.

Če bi bil človek vseved ,vedi ,ne bi imela prvega otročka komaj pri 24 ,ampak veliko prej.Sedaj se pa mučim ,da bi še sploh prijela v objem kakšnega zdravga otrokca.Pa tudi ,ko sem načrtovala prvega otroka in tudi zanosila ,nism 6mesecev dobila plače in se nisem sekirala niti najmanj glede službe in financ.In nato nam je vse lepo steklo- služba in finance.

Le pogum!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Bojim se reakcije v službi
8.6.2007 9:57:47   
lemavrica
Ne skrbi zaradi službe saj jo imaš za nedoločen čas in lepo uživaj v nosečnosti. Na tvojem mestu bi povedala po NS in nič prej, ker 5 mesecev je pa ja zadosti da najdejo tvojo zamenjavo.

Al bina kdaj po zaposlitvi pa je primeren čas da ženska zanosi? Ker po mojih izkušnjah si delodajalci zelo različno predstavljajo ta čas, tko nekje od 1 leta pa do 3 let.

_____________________________

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...


(odgovor članu Lusa)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Bojim se reakcije v službi
8.6.2007 19:41:23   
ella79
Čestitke za user posted image !!
Verjetno imajo tvoji sodelavci tudi družino, zato te bodo popolnoma zastopili. Vedo, da si bo ženska pri 25-ih zaželela user posted image . Mislim, da so skrbi popolnoma odveč. Raje se skoncentriraj na user posted image in user posted image . Boš vidla, ko boš povedala, bodo pozitivno presenečeni, ti pa tudi nad njihovo reakcijo.

(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Bojim se reakcije v službi
9.6.2007 16:49:48   
ciklamka
Veš kaj ti bom rekla-jaz sem se s popolnoma enakimi vprašanji ukvarjala, nisem šla niti na bolniško, ko mi jo je ginekologinja svetovala, delala sem nadure, nisem si privoščila dopusta.... Misliš, da so mi spomenik postavili? Me varovali pred napori? Ne draga moja, fučkalo se jim je. In ko sem konec 7. meseca imela ponoči hude bolečine, me je postalo strah in spoznala sem, da sem JAZ odgovorna za svojega otroka, v svojih strahovih sem bila sama (no z možem seveda), v službi mi nihče ni mogel pomagati. In kako čudovito vseeno ti postane potem! Razmišljaš le še o otroku in njegovi dobrobiti. Tega nisem nikoli mogla razumeti, ampak je res, se ti zgodi. In sem pobrala šila in kopita in šla na dopust, potem pa na porodniško. Pa še dala sem jim vedet, da mi ne bo všeč, če me bodo domov klicali in spraševali službene stvari.



(odgovor članu ella79)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Bojim se reakcije v službi
9.6.2007 17:44:28   
Tracy
Ja to so pritiski, ki jih nobeden ne prizna. Zato se tudi zanositev prestavlja vse višje in višje (po letih mislim). POtem se pa vsi zgražajo kako je sedaj povprečje pri prvorodkah že čez 30 let.
Ne sekiraj se. Prvo se moraš zavedati, da noben drug ne bo poskrbel zate, razen ti sama. Prav je da naredimo tako kot sami mislimo da je prav, nam ustreza in smo pri naših odločitvah zadovoljni. Služba te bo itak samo izkoristila, dokler te bo lahko. Pa dajmo še me včasih izkoristit službo. Jaz sem se tud vedno sekirala, saj bom rodila, v službi je pa v tem času največ dela. Imela sem slabo vest. Potem sem pa enkrat dobila nož v hrbet, sem si pa rekla nikoli več (tudi v državni upravi). Pomembna sem jaz in moja družina, za sodelavce in nadrejene me pa ne briga nič več. Če bo dela v službi preveč, bodo naredili razpis, in bodo sprejeli nekoga za določen čas. To je najmanjši problem.

Lepo nosečnost ti želim.
lp

_____________________________

Če ste sklenili da nekaj zmorete, potem imate zagotovo prav.

(odgovor članu ciklamka)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Bojim se reakcije v službi
9.6.2007 18:00:34   
Blacky30
IZVIRNO SPOROČILO: Tracy

Ja to so pritiski, ki jih nobeden ne prizna. Zato se tudi zanositev prestavlja vse višje in višje (po letih mislim). POtem se pa vsi zgražajo kako je sedaj povprečje pri prvorodkah že čez 30 let.
Ne sekiraj se. Prvo se moraš zavedati, da noben drug ne bo poskrbel zate, razen ti sama. Prav je da naredimo tako kot sami mislimo da je prav, nam ustreza in smo pri naših odločitvah zadovoljni. Služba te bo itak samo izkoristila, dokler te bo lahko. Pa dajmo še me včasih izkoristit službo. Jaz sem se tud vedno sekirala, saj bom rodila, v službi je pa v tem času največ dela. Imela sem slabo vest. Potem sem pa enkrat dobila nož v hrbet, sem si pa rekla nikoli več (tudi v državni upravi). Pomembna sem jaz in moja družina, za sodelavce in nadrejene me pa ne briga nič več. Če bo dela v službi preveč, bodo naredili razpis, in bodo sprejeli nekoga za določen čas. To je najmanjši problem.

Lepo nosečnost ti želim.
lp



Se zelo strinjam.user posted image user posted image Tudi jaz sem 10 let bila pravi deloholik, se razdajala za službo, vsi so se obračali name glede dela, res sem bila priljubljena. No, ko sem bila v porodniški, pa sem spoznala, kako malo sem bila vredna in sem še. Ko sem se vrnila, se je vse spremenilo. Zato - NIKOLI VEČ ne bom pomislila najprej na službo, potem na družino.

(odgovor članu Tracy)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?