|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Bruhanje
11.1.2008 21:41:47   
biba 78
Z Alino imava težave z bruhanjem po vsakem prvem jutranjem hranjenju in to vsako jutro. Hranima se ob šestih zjutraj, papama Novalac 1, zraven pa dobi še en kup zdravil. To so lasix, teophylin, aldactone, AD3 kapljice, legofer, sab simplex in na koncu še vpihe fliksotide. Zanimivo je to, da pri vseh naslednjih obrokih pa nimama nobenih težav. Edemid in teophylin ima na 8 ur, aldactone na 12 ur, AD3 kapljice 1 X dnevno, legofer 2x dnevno in fliksotide na  8ur po dva vpiha. Jaz imam občutek, da ji zjutraj ne odgovarja kombinacija lasixa, teophylina in aldactonov. Sem že vse žive variante poskusila, da sem spustila legofer in AD3 kapljice in jih dodala pri naslednjem obroku, pa ni nič boljše. Ne vem več, kaj je narobe. Sem povedala pediatrinji, pa patronažni, pa mi nobeden ne zna odgovorit. Zanimivo je pa tudi to, da v bolnici nisma nikoli imele teh težav, zelo malo je bruhala.

Kaj ve mislite.....

Zanimivo pa je tudi to, da začne bruhat točno 1 uro po hranjenju.


_____________________________

http://www.myhero.com/myhero/hero.asp?hero=A_Lepej_LC_GMaribor_SI_2008_ul
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Bruhanje
11.1.2008 21:47:03   
pilar28
Zdravo, ja odrašča in presnova ter peristaltika se urejata, verjetno je to much za njen želodček- mislim, če se da -kliči za zamenjavo, drugače ne boš vedela.Veliko sreče in uspeha, saj bo ok.
Alini pa user posted image
jaz sem bila nedonošenček pred 30. leti...pa sem se prebila.
Evo: por. teža: 1250, 45 cm- takole ja, 1.teden v sedmem mes. sem se rodila, jaz pa sem sineka rodila čist na rok-srečno obemauser posted image

(odgovor članu biba 78)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Bruhanje
11.1.2008 22:16:46   
bibyzan
kaj če probaš ostale malo zamaknit za kako uro, sej mislim, ad ne bi bilo nič narobe. Sploh če zamakneš lasix ne more nič bit. Tak npr. da ji daš nekaj zdravil uro po obroku (ne vem, če se teophylin in aldactone lahko dasta na poln želodček?).

(odgovor članu pilar28)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Bruhanje
11.1.2008 22:23:19   
Noseckica
Jaz tudi mislim, da so ji vsa ta zdravila "pretežka" za zjutraj.....na tešče.
 
Vprašaj, če lahko daš kaj po jedi.....

(odgovor članu bibyzan)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Bruhanje
11.1.2008 22:30:27   
* Mateja *
Provej mal reorganizirat dajanje zdravil. POzanimaj se kdaj se lahko ktero daje točno, al pred, po jedi, med jedjo in provaj tako. Sicer ji pa jaz ne bi dala vseh zdravil naenkrat. Daj ji tiste ki so nujnejše, s teofilinom lahko narediš mal tzamika z ad3 in sab simplex pa itak, ravno tako lego fer.
Jaz bi ji dala najprej lasix, teophylin, aldactone, pa ne eno z drugim, na par minut razlike, pač med hranjenjem, eno na začetku, eno v sredini, eno pa na koncu.  Ad3, legofer in sab simpleks, bi ji dajala pol eno čez eno uro, čez eno uro naslednje, naslednje spet čez eno uro, in tako naprej. Vpihe ji pa daj po jedi al pa prej. Mislim da je bolje pole, da ona v miru tisto zadiha. Ma kaj jo krči dajejo da ji daješ sab simplex? Provaj ji tega ne dat, če nima res težav. Pr mojem niso te kapljice nič pomagale. In legofer lahko zamenjata za eno drugo železo v sirupu, sam zdej sem pozabla ime. Kr od železa lahko tud napenja in ščipa.
Provavej mal po svoje. Tisto kar je treba pazit na uro provej dajat točno korkol se da, drugo pa dajaj tako, da nebo imela samih zrdavil v želodčku.
Moj pokojni nono je bil  srčni bolnik in je imel ziher za spit ene 15 tablet na dan in je vedno pravil, da mu ne dela po trebuhu prav, ko spije tablete. sam pol smo ga s jogurti filali zaradi želodca.

Ne se držat pravil kot pjanc plota, provej mal sama razporedit, ne bo zaradi tega nič narobe. Sicer se pa obrni na pediatra.

(odgovor članu bibyzan)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Bruhanje
12.1.2008 0:01:51   
biba 78
Saj to je vse lepo in prav, ampak jaz ji ne morem vsako uro sondice v želodček tiščat. Se ji v enem dnevu zmeša. Že tak so težave s hranjenjem, da bi ji pa vsako uro to delala, pa ne. V bolnici pa so ji tudi sestre vedno vsa zdravila skupaj namešale. Bom pa vseeno vprašala, kako je s temi zdravili. Meni je celo ena zdravnica rekla, da se moram držat ure, kar se lasixa, teophylina in aldactonov tiče. In imam res tako razporejeno hranjenje, da dobi vsa zdravila točno na uro.

_____________________________

http://www.myhero.com/myhero/hero.asp?hero=A_Lepej_LC_GMaribor_SI_2008_ul

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Bruhanje
12.1.2008 8:41:53   
anajmad
Uboga tvoja punčka,kaj vse mora papat. Tle sem pa res mim.Naša je tudi zmeraj ful bruhala po zdravilih. Sčasoma smo jih ukinili(smo dobili zeleno luč) toda se spominjam,da je po železu tako kozlala,pa sem ga šla v Italijo iskat,ker naj bi bil bolj blag,pa ni nič pomagalo. Res se mi smili tvoja Alina.

_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu biba 78)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Bruhanje
12.1.2008 9:06:48   
bibyzan
Tu se pa pojavi problem, kajti vse smo pozable na sondico. Ja, itak, da je ne boš vsako uro matrala ubogo revco, itak jo po moje morte ful držat, ko ji uvajaš. Bogica.

(odgovor članu anajmad)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Bruhanje
12.1.2008 10:29:32   
Afnica
Joj. user posted image  Pa sej če zbruha, ji pa tako nič zdravil ne ostane v trebuščku! user posted image  Potem niti nima smisla dajat. Povprašaj zdravnike kaj naredit.

_____________________________

Prodamo opremo in oblačila (primerno tudi za dvojčke)
http://oblacilaigrace.moj-album.com/

(odgovor članu bibyzan)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Bruhanje
12.1.2008 11:25:35   
biba 78
Glede na to, da bruha uro po hranjenju mislim, da pa vseeno zdravila ostanejo oz. začnejo delovat.  Danes zjutraj sem spet probala eno varianto in moram priznat, da je dosti manj zbruhala kot ponavadi. Ja ubogo naše dete, sama kemija ji teč po žilah. S sondo pa imama zopet take probleme, da sem čisto nervozna zraven. Ima neko obdobje, ko dobesedno ponori, že ko samo vidi, da si dam rokavico na roko in sondico primem. Takrat se pa začne borba, katera bo zmagovalka. Ona ali jaz. Full se upira in miga z glavico, z rokicami vleče sondo vem, skratka živčna vojna. Tak se mi zasmili, da sem potem cel dan slabe volje in kar strah me je naslednjega hranjenja. Komaj čakam, da bo začela prav papat po žlički. Zdaj jo vsaki dan treniram in nama gre kar vredu. Je pa odvisno, kakšne volje je. V glavnem, pri nas imamo en kup težav.user posted image user posted image user posted image user posted image

Pa saj ni tak hudo. Še kaj hujšega sma prestale, še to boma.


_____________________________

http://www.myhero.com/myhero/hero.asp?hero=A_Lepej_LC_GMaribor_SI_2008_ul

(odgovor članu Afnica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Bruhanje
12.1.2008 18:12:24   
melani99
Tudi moja je bruhala po Legoferju, posebej še, če sem ji ga dala pri prvem obroku zjutraj, enostavno ga ne prenaša dobro, tisti 1 mesec je bilo to zelo pogosto, ker je tudi imela kombinacijo večih zdravil.

(odgovor članu biba 78)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Bruhanje
12.1.2008 20:28:42   
* Mateja *
Sam kako imate to glede sonde. Ji jo staviš pred vsakem hranjenjem noter in po h. ven in to ponavljaš tolkokrat na dan? Kam ji jo pa daš, v nosek, skozi usta al kako mate to? Kr naš jo je v  bolnici imel stalno noter , so mu jo menjali na 2 al 3 dni. Zjutraj bi ji lahko sondo ustila eno uro več noter in bi ji tako dala zdravila.  Sej če ji to s to sodno delaš ven in noter me niti ne čudi da bruhne, veš kok mora biti neprijetno, pol pride tudi želodček verjetno bolj občutljiv in ji obrne! Dej povej mal več o sondici, da si bomo lažje predstavljale.

(odgovor članu melani99)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Bruhanje
12.1.2008 21:05:13   
biba 78
Sondo ji vstavim pred vsakim obrokom. Ni variante, da bi ji sondo not pustila, si jo v trenutku ven potegne. Že brkice jo tako nervirajo, da si jih z lepilnim trakom vred dol potegne, te veš kaj bi s sondo naredla. Vstavim jo pa čez nosek, ker je to toliko ne draži, kot če bi jo vstavila skozi usta. Zdaj je celo ugotovila, da se jo da z jezičkom tudi ven dobit. Bolj miga z jezičkom, bolj sondica nazaj ven leze in mi jo včasih med tem časom, ko polnim brizgalko, kar iz 20 cm spravi na 10 cm. Se pravi celih deset centimetrov jo ven dobi. Če pa jo z rokico prime pa rabi sekundo pa je zunaj. Ja , zelo je navihana ta naša punca. Po žlički sma tudi že probali dat zdravila, pa ne gre, ker vse ven spljuva. Pol pa brezveze, da ji dajem zdravila, če  gre tri četr zdravil po slinčku. Saj tako kot sem rekla, težave, težave, težave.....



_____________________________

http://www.myhero.com/myhero/hero.asp?hero=A_Lepej_LC_GMaribor_SI_2008_ul

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Bruhanje
12.1.2008 21:21:19   
Davana
hej biba.
uboga tale tvoja pupika, ko ima toliko zdravil in ni čudno, da ji potem nagaja trebušček.
galu teophylin tudi ni pasal in se je stanje močno izboljšalo, ko smo ga po enem mesecu nehali jemati.
sicer pa je meni malček tudi na veliko pljuval zdravila, ko sem mu jih po žlički dajala, ponavadi je le pol pristalo v ustih.
potem sem kupila kapaljko in mu vsa zdravila kapljala v usta. in je pomagalo.


(odgovor članu biba 78)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Bruhanje
12.1.2008 21:30:42   
biba 78
Dobra ideja Davana, to bi pa lahko poskusle. Bom si priskrbela kapaljko, pa bomo vidli kako in kaj.
Kako sta kaj z Galom? Po moje je že pravi velikan, a ne?


_____________________________

http://www.myhero.com/myhero/hero.asp?hero=A_Lepej_LC_GMaribor_SI_2008_ul

(odgovor članu Davana)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Bruhanje
12.1.2008 21:36:08   
Davana
Ja, poskusi s kapaljko. Jaz sem Galu na začetku eno po eno kapljico stiskala, sedaj pa že kar pridno 'pije' iz nje.user posted image
Raste pa kot mala gobica. user posted image  user posted image
Pridobi okrog 1000g na mesec. Ponosna sem predvsem glede na to, da ga samo dojim.
Sedaj smo na 4600g. Velik je pa tudi že okrog 57 cm.
Pa pred par tedni se je začel na veliko smejat in 'pogovarjat'... razen tega, da nam primanjkuje spanja... uživamo.



(odgovor članu biba 78)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Bruhanje
12.1.2008 21:38:59   
Noseckica
IZVIRNO SPOROČILO: Davana
Ponosna sem predvsem glede na to, da ga samo dojim.


user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Davana)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Bruhanje
12.1.2008 21:40:17   
Noseckica
Davana, koliko je zdaj že Gal star?

(odgovor članu Noseckica)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Bruhanje
12.1.2008 21:41:13   
Noseckica
IZVIRNO SPOROČILO: Noseckica

Davana, koliko je zdaj že Gal star?


Sem že videla ticker. user posted image

(odgovor članu Noseckica)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Bruhanje
12.1.2008 21:47:06   
Davana
IZVIRNO SPOROČILO: Noseckica

IZVIRNO SPOROČILO: Davana
Ponosna sem predvsem glede na to, da ga samo dojim.


user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


Ja, res sem srečna, ker v bolnici nisva niti poskušala, ker so mi sestre rekle, da je še preslaboten.
user posted image
Potem sem ga prinesla domov, prvič pristavila in je zagrabil... in flaške še pogledat več noče.
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Noseckica)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Bruhanje
12.1.2008 22:12:40   
Noseckica
IZVIRNO SPOROČILO: Davana
Potem sem ga prinesla domov, prvič pristavila in je zagrabil...


Se vidi, da je moški. user posted image user posted image user posted image
 
Malo heca....

(odgovor članu Davana)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Bruhanje
12.1.2008 22:39:51   
biba 78
Super, priden fantek. Po kilaži je že prehitel Alino za 200g, po velikosti pa je naša pupa še vedno večja od njega za cel centimeter.user posted image

Kaj se hranjenja tiče sta pa zelo pridna. Za stekleničko bo še čas, zdaj pa naj kar  lepo tak papa. Upam, da boš dolgo imela mleko. Veš koliko dela in denarja ti je prišparanega?user posted image user posted image user posted image user posted image

Lepo bodita, pa enega velikega poljubčka mu pošiljama z Alino.

Nočka


_____________________________

http://www.myhero.com/myhero/hero.asp?hero=A_Lepej_LC_GMaribor_SI_2008_ul

(odgovor članu Noseckica)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Bruhanje
13.1.2008 13:07:16   
* Mateja *
Biba ti si pa dobra, da vsakič sondico noter pa ven staviš. So te vse podučili kako in kaj? Svaka vam čast, in ti si si pol mislila, da ne boš dobila dodatka. Če ga pa vam nebi dali, pol pa res ne vem. Kapo dol!!!!!!!

(odgovor članu biba 78)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Bruhanje
13.1.2008 16:26:34   
biba 78
Ja res so me dobro natrenirali v bolnici in prenekokrat mi je bilo zelo vroče zraven, roke so se mi tresle, ko so mi sestre pod roke gledale, če delam prav ali ne. Prvi teden sem samo jokala od žalosti, ker se nikakor nisem mogla sprijaznit s tem, da moram tako mučit otroka. Svojega otroka, ki mu v življenju ne bi prizadejal bolečine in trpljenja. Jaz pa sem to vse delala moji pupi. Počutla sem se najslabi človek na svetu. Hvala bogu, so me sestre razumele in mi vse resnično pomagale z vspodbudnimi besedami in pohvalami. Tako, da sem potem prebrodla krizo. Sem pa potrebovala nekaj časa za pošten razmislek, si razčistila določene stvari in se tako sprijaznila, da bo pač pri nas takšen način hranjenja. Pa tudi to bomo skoz dali.

_____________________________

http://www.myhero.com/myhero/hero.asp?hero=A_Lepej_LC_GMaribor_SI_2008_ul

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Bruhanje
13.1.2008 16:35:28   
* Mateja *
kaj pa glede nadaljnega varstva so vam v bolnici kaj omenili? Al lahko gre v vrtec kot ostali al ne? Kr mi smo te debate imeli že na intenzivni.

(odgovor članu biba 78)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Seks po porodu: Ste vedeli?
Približno šest tednov po porodu, ko se konča čišča, naj bi par spet lahko pričel s spolnimi odnosi. Moški seveda nekolik...
Metode uspavanja, ki škodijo otrokovemu ra...
Namesto, da bi poslušali sebe in otroka, se preveč pogosto zanašamo na mnenje strokovnjakov, sorodnikov in znancev. Le r...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?