|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Cista
21.9.2005 8:30:30   
Lili2
Živjo!! zanima me ali ima katera izkušnjo z vodeno cisto v jajčniku? Zakaj do tega pride in kaj se zgodi, če ne gre naprej sama pri M? Hvala in LP
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Cista
21.9.2005 9:33:05   
PBJ
Jaz sem jih imela kar nekaj. Je pa to zelo pogost pojav. Ženske sploh ne vemo, da jo imamo in ob M sama izgine.Do ciste pride zaradi tega, ker folikel v katerem se jajčece ne poči ampak raste naprej. Zaradi tega se lahko ciklus nekoliko podaljša. Vodene ciste mislim da zemraj izginejo.
Problem so npr. ciste, ki so napolnjene s krvjo(endometrioza)-te pa rastejo in jih je treba op. odstraniti.Takšno cisto sem imela tudi jaz.(premera 7cm)

lp

(odgovor članu Lili2)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Cista
21.9.2005 9:34:43   
PBJ
... folikel v katerem je jajčece ... - sorry za napako

(odgovor članu Lili2)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Cista
21.9.2005 9:41:50   
Lili2
O hvala za odgovor
Ali lahko preko UZ ugotovi za ziher ali gre za vodeno cisto ali za kako drugo? Jst mam rjav izcedek in zaradi tega sem šla na pregled. Rekla je da so najbrž hormonske motnje, potem pa je videla cisto in rekla da je to zaradi tega in naj pridem po M spet na pregled. Upam, da bo potem v redu. Ali sem vseeno imela ovulacija, če imam cisto, predvidevam da to nima vprliva.
Hvala in LP

(odgovor članu Lili2)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Cista
21.9.2005 12:24:30   
Lili2
Aja kakšno operacijo si pa imela?

(odgovor članu Lili2)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Cista
21.9.2005 16:06:58   
PBJ
G znajo ločiti ali je vodena ali druga cista. Če ni vodena se vidi gostejša tekočina - vsebina v cisti. Če pa niso sigurni za katero cisto gre, jo spremljajo, da vidijo če bo izginila in če so potrebne dodatne preiskave.
Izcedki so lahko tudi zaradi cist.

Če si imela ovulacijo kljub cisti pa je vprašanje. Če sta rasla dva folikla in je eden izginil - počil potem je ovulacija bila , če pa je bil samo en folikel, ki je rasel v cisto, pa ovulacije ni bilo.

Imela sem laparoskopsko operacijo.

lp

(odgovor članu Lili2)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Cista
22.9.2005 9:01:02   
Lili2
O hval aza odgovor, ali je bila laparo boleča operacija? No upam, da ne bo tako daleč prišlo. Lep dan še naprej

(odgovor članu Lili2)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Cista
22.9.2005 11:42:49   
PBJ
Laparoskopija se dela v anesteziji, tako da nič ne čutiš. Po op. že nekaj časa boli (najslabše je prvi dan, ampak dobivaš injekcije), a vse potrpiš...ker se splača, saj dobiš sliko o tem, kakšno je stanje in ker si že bliže svojemu zakladku.

Sedaj, ko imam mojega princa mi ni žal za noben poseg, pregled,za številne obiske G in ni mi žal solza, ki sem jih izjokala. Vse se stokratno povrne.

Lp in vse dobro.
Držim pesti zate.

(odgovor članu Lili2)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Cista
22.9.2005 13:56:44   
Lili2
Hvala za lepe želje, vidim tvojo slikico - avatar in res je lušten mali.
Ah tudi jaz si zelo želim takega junaka. Najprej sem mela leetz zdej cisto, upam, da je zdaj dovolj, da me ne čaka še kaj hujšega. No sej bom bolj pozitivne volje.
Sam da vem kaj mi v bistvu je, da me ne skrbi.
LP

(odgovor članu Lili2)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Cista
13.10.2005 21:28:07   
Anonimen
Naj te ne skrbi ponavadi ciste na jajčnikih same izginejo, jaz sem imela eno zelo veliko cisto na jajčniku ki ni bila vodena pa so mi operativno odstranil pa še jajčnik zraven ker so se bali da bi bla nevarna. No pa k sreči ni bila in lej ga zlomka zanosila sem z enim jajčnikom v prvo in imam 5 mesecev starega fantka. Kar pogumno nič se bat niso ponavadi ciste na jajčniku nevarne sploh ne vodne imela sem jo tudi na jajčniku med nosečnostjo pa je tudi sama izginila.

l.p.user posted image

(odgovor članu Lili2)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Cista
14.10.2005 8:06:19   
Lili2
JA hvala za spodbudo, sem zmenjena z G čez 2 meseca, da vidi če bo kej zrastla, zdej pa je po centimetra manjša kot zadnjič, zato verjamem da bo ok. mela sem že peveč sitnosti in si zdaj res želim malo miru glede ginekoloških težav in seveda čimprej eno pikico na toplem.
lep dan, petek je user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Cista
16.10.2005 18:57:01   
Anonimen
zivjo, jaz imam podobne probleme ze 4 mesece, pa si ne upam od hudih bolecin zanosit.Najbolj zanimivo je to, da mi noben ginekolog ni svetoval tisto, kar sem zasledila v casopisu.Poglej, takoj po ovulaciji zacutim cisto, ki neznosno boli, napet trebuh in podobne stvari...V casopisu sem zasledila, da cista najpogosteje in najhitreje poci, ce jemljes folno kislino takoj ob ovulaciji do menstruaciji.Najbrz pa ves tud, zakaj se sicer te tablete jemljejo, tko da zgubit nimas kej.Iz lastnih izkusenj ti povem da resnicno deluje, ker sem ze po 3 dneh zasledila tisti izcedek na hlackah, bolecin ni bilo vec. Sicer imam pa diagnozo policistični levi jajcnik.svetujem ti, da poskusiš.
PS jemala sem pa samo pred spanjem eno tableto

(odgovor članu Lili2)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Cista
16.10.2005 19:33:39   
Taja79
nati, a imaš kakšne težave z zanositvijo zaradi policističnega jajčnika? Jaz imam iste težave sredi ciklusa, ko bi naj bila ovulacija, trudimo pa se že 3 leta, pa še vedno nič user posted image . Je pa gin.rekel, da se na ultrazvoku vidi, da imam majhne ciste na jajčnikih, ki bi naj same popokale?? Ker imam včasih v času ovulacije krvav izcedek. A je lahko to kakšna ovira pri zanositvi?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Cista
17.10.2005 10:30:08   
Lili2
nati, hvala za odgovor, tifol pa že jemljem, en mesec približno, tko da upam, da bo že zginla, kakšne posebne bolečine nimam, le od včeraj cca. 6 dni po ovulaciji imam spet ta prek** izcedekuser posted image , sam kaj naj lahko le čaka, se pa vseeno trudiva za bejbija. Izcedek je pa danes malo krvav....tko da upam, da ni še kej druzga narobe, samo naredila mi je UZ in rekla da vse ok, razen cista. Kako veliko pa imaš, jaz cca.3x3 cm. Mah upam, da bo kmal mim...
LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Cista
17.10.2005 17:01:06   
Anonimen
Zivjo! Moji zadnji UZ slikci sta pokazali, da je bil levi jajcnik obdan z vodenimi (3) cistami, ki so jajcnik stiskale in je bil jajcnik povecan na 59,3 mm, desni pa je bil normalen, to je 33,6mm. Si predstavljas te hude bolecine? Od hudega sem mogla na bolniško, drugega mi ni preostalo. popila sem OGROMNO tekočine, potem sem pa zasledila ta članek v časopisu in očitno mi to pomaga. sicer mi je ginekolog rekel, da ciste same po sebi izginejo, ko ženska zanosi(hormoni pa te fore) in to ni pogojeno, da ženska ne more zanositi.Šele te besede so me pomirile, drgač sva pa v planiranju in na delu že od maja 2004.Najhuje je to, ker ravno zaradi teh problemov ob ovulaciji se včasih težko pripravim do DELA(TISTEGA), ker me pač boli za raztrgat ravno v tem času, ko bi najhitreje lahko zanosila.
lp  upanje ostaja, tko da predlagam veselo na delo!!!

(odgovor članu Lili2)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Cista
12.3.2006 15:43:41   
Marjetica100
Pozdravljene!

Kar na kratko s vprašanjem. user posted image  A mi lahko katera svetuje, ali je mogoče katera že doživela....v četrtek sem šla na pregled k gin.ker pač februarja mens. nisem imela, in u ultrazvokom mi ugotovi da imam cisto, 3x4 cm, ne ve kakšene substance je, naslednji dan sem dala samo kri in sedaj čakam 14 dni..kaj in kako....Zanima me če je normalno,  da pač nimam menstruacije? Otrok še nimam, se trudiva šele pol leta, mi lahko ta cista povzroča velike težave?
Hvala za vsak odgoor ali izkušnjo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Cista
12.3.2006 16:02:05   
baguSka
Hm.. Verjetn je od primera do primera razlicno. Tud jst mam ze izkusnje s cisto, pa mi ni povzrocal nobenih tezav.. Na zacetku so me sicer zloooo prevec prestrasl, potem pa ni bla potrebna niti operacija. Jaz sem mela kljub temu redne M, poznam pa punco, ki jih ni mela, je mela pa se druge probleme - prebavne. Men se je vse samo porihtal, ona pa je mela operacijo in je zdej vse ok. Vem da so grozni obcutki ko cakas, ampak vse bo se dobr...user posted image  Vem da ti nisem zdej odgovorila tocno na tvoje vprasanje, upam pa, da sem te vsaj malo pomirila.

(odgovor članu Marjetica100)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Cista
12.3.2006 19:14:02   
Naja30
Jaz sem imela prejšnji mesec od O naprej hude bolečine od jajčnika navzgor in to je bilo od ciste. Pa mi je M zamujala 6 dni, da sem že misla, da sem user posted image  Ampak cista pri M ni izginila, ampak se je samo zmanjšala. Ampak ni velika, komaj 23mm, kar nekateri G sploh ne štejejo za cisto, čeprav boli pa kar fejst.
Tako da Marjetica, čisto verjetno da zaradi ciste nimaš M, ker lahko ta zmoti tvoj cikel. Držim pesti zate, da se čimprej znebiš teh težav. user posted image

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Cista
12.3.2006 19:20:03   
Sisy
tudi jaz sem jo imela pa so mi jo spunktirali.Baje to ni nič takšnega in je precej pogost pojav.Ovira je lahko le (npr.kot pri meni) če si v postopku IVF,takrat jo ponavadi spunktirajo.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Cista
13.3.2006 9:23:56   
Grizo
Hoj, Marjetica100.

Jaz sem imela v začetku januarja enako diagnozo. Cista na jajcniku neznane substance. Najprej je G mislila, da je vnetje. Razlika pa je v tem, da sem imela jaz vsaj 3 dni neprestano bolecino v spodnjem delu trebuha, ki ni in ni hotela pojenjat. Tako da je pri meni od zacetka bolecine pa do operacije (laparoskopije) minilo le 5 dni.

Imela sem krvavo cisto (5cm) na desnem jajcniku, te pa morajo operirati ker samo rastejo in s tem zmanjsujejo plodnost (jajcnika). Operacija je bila zame popolnoma neboleca, naslednje jutro sem sla ze domov.

Skratka, po mojem moras najprej izvedeti kaksna cista je. Najbolje je, ce je vodna, ker ta lahko sama izgine. V vsakem primeru pa cista (ce je vecja) ovira normalen potek zanositve, ce je kje na rodilih.

Pa brez odvecnih skrbi, danes znajo ze vse urediti. Dobro, da si izvedela, da se bos lahko vsaj naprej po tem ravnavala.user posted image  In cim prej postala srecka user posted image .

(odgovor članu Marjetica100)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Cista
13.3.2006 20:08:41   
Marjetica100
Hvala drage moje za svoje izkušnje.
Moram povedat, da sem danes vsa vesela pričakala mens., user posted image  tako vesela je še nikdar nisem bila.
Stara sem 28 let, planirama seveda z dragim da bi imela naraščaj, kar nisem mogla verjet, kaj mi govori ta moj Gin.. Vsako leto grem vsaj 1x na pregled, decembra mi je bris vzel, pol pa ta cista...sej ne moreš se nikdar dost pazit.
V glavnem  24.ega grem na pregled, kaj kri pokaže...tako, da sem optimistična, z vašo potporo pa še bolj.
Ste vse v mojih mislih, lep optimistični pozdrav...user posted image

Marjetica

(odgovor članu Grizo)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Cista
26.1.2008 19:36:41   
sanndrie
Pozdravljeni !

imam eno vprašanje....

stara sem 15 let in pred kratkim sem v šoli dobila tako močne bolečine v trebuhu da je pome prišel rešilec.ostala sem v bolnici kjer so mi na ultrazvoku ugotovili da imam na jajčniiku cisto ( menda vodeno) premera 4 x 4, 5 cm . napotili so me k ginekologu.k temu še sicer nisem šla ampak upam da bom tukaj dobila odgovore za vnaprej. torej, zakaj se mi je cista naredila če še nisem bila noseča? in ali je to kaj hudega?? od ljudi ki so mi blizu izvem da je to čisto normalno od drugih pa  dobim samo velike poglede  češ da je to zeloo hudoin  odgovor nazaj oz. vprašanje : '' tako mladaa??! ''                      




hvala

(odgovor članu Marjetica100)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Cista
26.1.2008 19:46:45   
Anonimen
Kaj vodene ciste ovirajo zanositev,mogoče ne pride do O?

(odgovor članu Lili2)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Cista
26.1.2008 20:36:36   
Anonimen
Tiudi sama imam vodeno cisto na levem jajčniku, premera neki mm, imam pa aprila zopet pregled, da preveri, če je že izginla.
Zanima me, če zaradi ciste ne moreš zanosit ali ni to važno? Pa še to G lahko vidi z globinskim UZ al pa onim navadnim, če maš pregrade na jajčnikih ali pa kaj drugega? Mene je moja G rekla, da to se ne da nič videt user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Cista
26.1.2008 21:00:31   
pikalonca
Pozdravljene.
Naj vse, ki se borite s cistami malo potolažim, da to dandanes ni nobena grozna stvar in se da dobo rešit.
Jaz sem imela dve veliki cisti (ne vem več koliko sta merili) in zanje verjetno sploh ne bi vedela, če ne bi za 6 mesecev izgubila M. Sprva sem pomislila na nosečnost, a ko so že trije testi pokazali negativno in ko so bile bolečine že hude sem šla h G, ki mi je z ultrazvokom povedal dejstvo. Predlagal mi je tablete za spoženje ovulacije, a sem jih zavrnila, ker ni bilo nujno. In sem raje obiskala bioenergetičarko. In tako sem po 6 mesecih, nekaj obiskih pri bioenegetičarki in malce spremenjeni prehrani končno dobila M. In v naslednjem mesecu takoj zanosila. In sedaj po tistem sekiranju, če bom sploh lahko imela otroke, imam sedaj že dva sončka.
Priznam, da me je bilo tega najbolj strah, da ne bi mogla zanosit. Sicer me je G že pri tistem pregledu potolažila, da pri cistah ni nič za dramatizirat, ampak, da pa lahko nagajajo in včasih morda tudi povzročijo splav, a po vsej verjetnosti med nosečnostjo izginejo.

Sanndrie leta nimajo nič s tem, ker tukaj igrajo zelo veliko vlogo hormoni. Saj veš, ene dobijo taprvo M pri 11 letih (np. jaz), druge pa okrog 20 leta. Bi ti pa vseeno svetovala, da greš  h G, da se ti  spet ne pojavijo take bolečine. Čepav pravijo, da zna res hudo boleti, če se cista zasuče okrog svoje osi. In če je vse posreči lahko takrat poči.

Skratka vsem želim čimmanj policistično življenje user posted image .

_____________________________

Kdor hoče videti, mora gledati s srcem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?