|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dodatek za nego
10.7.2007 12:24:44   
Levči
Živjo vsem skupaj! Mene pa zanima če sem jaz upravičena do dodatka za nego, moj malček jemlje zdravila trajno ima pa tahikardijo pa tudi v razvojno hodiva. Zanima me če veste na koga se moram obrnit pa kako to poteka 1 LEP POZDRAVuser posted image

< Sporočilo je popravil Nalin RR -- 3.8.2007 22:07:10 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: DODATEK ZA NEGO
10.7.2007 13:17:14   
Barbara111
Vajina pediatrinja mora napisat mnenje priporočilo o tej bolezni.Ta list odneseš na CSD tam ,ko daš vlogo za otroški dodatek.
Lp.

(odgovor članu Levči)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: DODATEK ZA NEGO
10.7.2007 13:21:54   
Barbara111
To gre na komisijo in tam odločijo ali sta opravičena. Moj sin ima na očeh prirojeno napako v oči dobi 5krat več svetlobe, kot je normalno in nič ne dobimo ,ker ni slep.Tak odgovor smo dobili.Ima colobom iridis.

(odgovor članu Barbara111)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: DODATEK ZA NEGO
10.7.2007 13:56:20   
Levči
Hvala za odgovor,kok so nesramni,a si se pritožla?

(odgovor članu Barbara111)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: DODATEK ZA NEGO
10.7.2007 15:15:25   
kravica
Moj otrok je rojen s 7 meseci in ima pol telesa cerebralno paralizo, pa so ugotovili, da nege ne potrebuje. Tudi pritožila sem se, pa so mi na Ministrstvu pritožbo zavrnili. Otrok mora biti očitno zelo zelo bolan, da kaj dobiš od naše države

(odgovor članu Levči)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: DODATEK ZA NEGO
10.7.2007 23:50:45   
Barbara111
Levči nismo se pritožili,ker nam je važno ,da Tilen vidi in, da nima več dioptrije ,ker jo je imel -9. Sem zelo srečna ,da je tako. Hvala bogu ,da drugi otrok nima tega.Tko ali tako ne vejo odkod ta napaka pa je se njegova kri pregledala na genetiki v LJ. na Šlajmerjevi.Mati narava se je poigrala odgovor zdravnikov.

(odgovor članu kravica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: DODATEK ZA NEGO
11.7.2007 10:00:06   
Levči
Ja sej hvala bogu,da je vse vredu!user posted image

(odgovor članu Barbara111)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: DODATEK ZA NEGO
11.7.2007 10:03:56   
Levči
Tale naša država je katastrofa.Aste večkrat probali?Vi bi pa res mogli dobit.

(odgovor članu kravica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: DODATEK ZA NEGO
11.7.2007 10:22:34   
Kalina
Sej nemorem verjet, res ne. Nasa miska je rojena v 7m, hodimo v RA in na NFTH, hipertona je, drugace vse ok, pa smo dobili. Res pa je, da sem sama poleg izvidov prilozila osebno mnenje, pac razlozila, kaksna situacija je in zakaj mislim, da mi pripada dodatek. In so nam v prvo odobrili. Obravnavali so v Kamniku. Baje tm lazje dajo, kokr v LJ.


_____________________________

...potem so mi jo otrplo in jokajočo položili v naročje.
Prvič sem jo stisnila k sebi in jo poljubila.
Instinktivno se je umirila in me popolnoma zasužnjila s svojim laskanjem moji moči.

(odgovor članu Levči)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: DODATEK ZA NEGO
11.7.2007 14:27:09   
emaa
Mi smo dobili in sem tako kot Kalina sama poleg vseh izvidov napisala zakaj rabimo dodatek. Smo pa nednošeni (za 1 teden), dvojček in sindrom kratkega črevesja. 

(odgovor članu Kalina)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: DODATEK ZA NEGO
11.7.2007 16:09:12   
Nej
Dodatek za nego otroka je denarni dodatek za otroka, ki potrebuje posebno nego in varstvo in je namenjen kritju povečanih življenskih stroškov, ki jih ima družina zaradi nege in varstva takega otroka.
Zato komisija na podlagi izvidov oz. mnenj vedno ugotavlja kakšni mesečni stroški so povezani z otrokovo boleznijo in ne to kako težko bolezen ima otrok.
Prav zato prihaja včasih do takšnih 'navideznih' absurdov kot jih opisujete.
Lpuser posted image

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: DODATEK ZA NEGO
11.7.2007 16:20:44   
Janeja
Tudi mi smo dobili 1. zavrnjeno. Lea je bila rojena v 24 tednu s 520 gr, po prihodu iz porodnišnice sva redno hodili na NFTH in bila je skrajno neješča, zato je tudi zaostajala po teži.

V pritožbi sem jim napisala kar nekaj konkretnih, ker je ta dodatek res zaradi povečanih stroškov, ki jih ima družina s takšnim otrokom - potni stroški, pogosti obiski specialistov, ...  No in v drugo smo dobili pozitivno rešeno vlogo.



(odgovor članu Nej)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: DODATEK ZA NEGO
11.7.2007 16:56:29   
emaa
Ja se kar finančno poznajo vse te kontrole, FTH, RA, itd. 

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: DODATEK ZA NEGO
11.7.2007 19:52:14   
anajmad
Se podpišem pod janejo. Tudi mi smo prvič dobili zavrnjeno,drugič pa odobreno. Res pa je,da hodimo k okulistu,pulmologu,alergologu in infektologu vse v LJ,no in kar je normalno v RA in do sedaj NFT,sedaj pa na DT.

_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: DODATEK ZA NEGO
12.7.2007 0:05:48   
* Mateja *
Mi smo tudi dobili v prvo in če je res tako kot je napisala Nej je vse skupaj smiselno. Če imaš ful pregledov in kontrol pol si upravičen, če je pa otrok  npr. gluh, pol je to dokončno, ga ne rabiš nikamor peljat in to je konc. Vse skupaj je zelo krivično, ker se mi zdi, da imaš dodatne stroške tako in tako, pa čeprav greš sam dvakrat v ljubljano! Sej konc koncev ni važno kok dajo, pomembno je to, da dajo!!! Da vsaj malo pomagajo, pa tudi če to stavimo otroku v prašička in bo imel za fax!!user posted image

Levči, provaj dat vlogo zgubit nimate kej, zgleda pa , da je to že skoz taka zelo kočljiva stvar! Sej o tem je blo že ful pisanega! Čimveč izvidov dajte zraven, magari počakajte še kako preiskavo in pol oddajte vlogo! >Jaz vem, da sem imela en kup te papirologije, ker smo dali vlogo šele po enih 5 mesecih verjetno in smo do takrat bili že parkrat v Ljublani in smo imeli različna mnenja specialistov!

(odgovor članu anajmad)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: DODATEK ZA NEGO
12.7.2007 12:49:34   
Levči
Ja sej bova še počakala,ki itak mamo zdej 30.07.2007 kardiologa,pa nevrologa,drugač pa mam tudi jaz cev kup odpustnic  in izvidov!LEP POZDRAV

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: DODATEK ZA NEGO
12.7.2007 12:51:22   
Levči
Kalina a si ti sama poslala v Kamnik?lep pozdrav

(odgovor članu Levči)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: DODATEK ZA NEGO
20.7.2007 0:07:21   
frka
Naš je tudi rojen nedonošenček 33T 1660g Ugotovili so mu asd na srčku (luknkico 5mm) in asimetrijo aortnih škricev , Latentno hipotirozo (nepravilno delovanje ščitnice ) Hodili smo na NFT , vsak teden na preglede raznim specialistom v razvojno ambulanto in imel je mišični tonus na vseh okončinah tako da nam je pediater predpisal blazino za telovadit,

sem tudi jaz dala vlogo pa so naši specialisti dognali da ni tako hudo bolan - in sem napisala pritožbo ker po 7 členu velja ča ima več kot 3 bolezni ti dajo dodatek ampak je bilo zopet negativno.

No zdaj ko smo ga vpisovali v vrtec je pa za vrtec bolan in smo na zadnjem mestu in sem ga hotla zavarovat ga niso za te bolezni pol sem hotla sklenit zavarovanje nadstandardno ,če bi moral septembra na operacijo srčka da bi bila zraven zastonj je spet nemogoče.

To me zelo razjezi ,ker za komisijo ni bolan ,drugje ga pa obravnavajo kot bolnika groza da so taki primeri  pa taka država pa različna komisija sem tud jaz slišala da v kamniku dajo vsem nedonošenčkom in sem tam tudi povedla me je gledala in rekla da je vse povsod enako.

(odgovor članu Levči)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: DODATEK ZA NEGO
20.7.2007 7:53:45   
anajmad
Res ne razumem,da vam niso odobrili dodatka.Lepo piše v tej noveli,da so opravičeni vsi starši otrok,ki imajo razne preglede pri specialistih,kar v vašem primeru ni dileme.
A po drugi strani pa dobijo ta dodatek eni,ki hodijo v RA in 2x na mesec na NFT in nobenim specialistom. To te pa tudi mal pogreje.
Jst bi še na tvojem mestu dala ponovno vlogo,kljub temu,da so ti 2x zavrnili. Sedaj imaš tudi več papirjev od specialistov in vsega in komot lahko predložiš zraven. Probati ni greh.

_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu frka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: DODATEK ZA NEGO
3.8.2007 21:45:30   
Pinokio
Jaz bi oddala pa je rekla fizioterapevtka, da je bolje, če malo počakam, ker je še majhna in za njih zdrava...........tako, da ne vem...........stara je koregirano 2 m, kronološko pa 5 m..............za nazaj pa nič ne dobiš...........hodiva na fizioterapijo 2x na teden............sva bile že 2x v bolnici.......................ali naj počakam, da ji postavijo kako diagnozo ali naj oddam, ker je rekla, da kar veliko mamic zavrnejo....................kaj je pa treba priložiti, če oddam?

(odgovor članu anajmad)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Dodatek za nego
3.8.2007 21:53:05   
emaa
Rabiš izvide (mnenje) specialistov in pa na roke napiši obrazložitev zakaj rabite dodatek za nego, obrazec pa dobiš na CSD. Če boš oddala v avgustu in ti odobrijo, boš dobila dodatek od septembra naprej. Jaz sem samo to oddala. 

< Sporočilo je popravil Nalin RR -- 3.8.2007 22:07:29 >

(odgovor članu Pinokio)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Dodatek za nego
23.9.2007 21:56:35   
Levči
Živjo!A mi lahko kdo pove tale obrazec za nego otroka,ki je na internetu je ta pravi?Je samo en list.user posted image

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Dodatek za nego
10.11.2007 20:43:21   
masna
Vprašanje za tiste, ki ste hodile ali hodite na NFT.
A ste od fiziterapevta tudi kako mnenja dobile oz. prosile? Mi začnemo naslednji teden s fizioterapijo 2x na teden.. pa nam nikjer ne piše (v izvidu zdravnika) koliko časa in kako pogosto bomo hodili. Se mi zdi pa pomebno to navest za dodatek user posted image Sicer ni to edini zdravnik ki ga obiskujemo, a vseeno...



(odgovor članu Levči)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Dodatek za nego
10.11.2007 21:50:33   
Janeja
Nam je mnenje napisala zdravnica iz razvojne ambulante, ki je Leo napotila na NFTH, oziroma sem k vlogi priložila njen "izvid".
Sama fizioterapevtka pa tega mnenja ne napiše.

(odgovor članu masna)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Dodatek za nego
11.11.2007 8:47:15   
masna
Hm, nam piše v izvidu le, da smo napoteni na nevrofizioterapijo po Vojti in da imamo kontrolo pri zdravniku čez 2 meseca.
Janja a je tebi v tem izvidu pisalo tudi kolikokrat tedensko boste morali hodit na NFTH?

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Neverjeten trik: Uspavajte dojenčka v eni ...
video
Po internetu je zakrožil nenavaden trik. Neki očka, ki je poskušal na vse mogoče načine uspavati dojenčka, je uspel z ze...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?