|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dojenček (2m) noče jesti
19.4.2009 14:35:28   
busklca
Pozdravljene.

Naš fantek, star dva meseca, že teden dni zavrača hrano. Ker že od začetka nimam dovolj svojega mleka, mu dodajam tudi po steklenički. Zdaj zavarača oboje (stekleničko in dojenje). Hranjenje pa izgleda tako, da je navadno jok, ko ga pristavim. Otrok začne stresati z glavo, maha z rokami, si mane oči, po možnosti si tlači še rokico oz. prstke v usta. Včasih vseeno kaj poje, če pa ga že uspem pripraviti do pitja mleka, navadno po nekaj požirkih zaspi. Če začne jesti, navadno ob izcejalnem refleksu spusti bradavico, tako da me ima praktično samo za dudo. Ko priteče mleko, noče jesti. Po neuspešnem dojenju poskušam z adaptiranim mlekom po flaši. Navadno jo kar z jezikom poriva ven, včasih pa se zažene, da bi pil, in po dveh požirkih se že zasliši hud jok. Če mu večkrat tako ponudim, se tudi zgodi, da začne piti in spije vse pripravljeno mleko. Tako se mučimo iz dneva v dan. V enem tednu se je zredil za 50 g (nazadnje sem ga stehtala po hranjenju, tako da bi bil pred hranjenjem celo lažji kot pred tednom dni). Če se ne bi toliko trudili z njim, bi pa najbrž konkretno shujšal.

Ima katera podobne izkušnje? Kaj mi svetujete? Kaj bi lahko bil vzrok tem težavam?

Zobkov najbrž še ne bo, saj ima komaj 2 meseca. Ker smo prejšnji teden imeli pregled pri P, sem povedala, kakšna je situacija. Pogledala mu je ustno votlino in pravi, da glivic nima (vseeno nam je dala daktarin za vsak slučaj). Preverila je tudi ušeska in pravi, da ni videti, da bi bilo kakšno vnetje, opozorila pa nas je, da se mogoče pripravlja vnetje. Rekla je še, da če se stanje ne izboljša v roku enega tedna, naj se javimo, da bodo opravili nadaljne preiskave. Vnetja ušes v tem času ni dobil.

Sicer pa fant ni zaprt, je pa res, da ga kar precej mučijo vetrovi in nekoliko poliva, vendar razen pri hranjenju, nimamo z njim nobenih problemov. Spi normalno, je zelo živahen, skratka izgleda vse v najlepšem redu (če izvzamemo hranjenje, seveda). Prvi mesec je bil zelo priden - veliko je jedel, nič polival, nič krčkov, nič vetrov. Z začetkom 2. meseca pa so se začeli pojavljati problemi - več je polival, zdaj pa še tole.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Dojenček (2m) noče jesti
19.4.2009 20:25:37   
bskrle
Če se ne redi,  ni dobro, pojdite nazaj k P.

_____________________________

Mama štirih deklic in 5ra

(odgovor članu busklca)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Dojenček (2m) noče jesti
19.4.2009 23:22:47   
beaglekriss
Pozdravljena!
Izgleda,da ga tile mali novogoričani kolektivno sračkajo.Naš pobalinček je star 4 mesece,je pa slika hranjenja kopija vajine,le da je pri nama polivanje hudo in še težave s prebavo imava,saj je,odkar je na adaptiranem mleku,bolj ali manj zaprt.In tudi jaz imam cel dan osredotočen na to koliko bo jedel,non stop ga zalivam,se včasih počutim,da ga prav posiljujem s tem.Imam pa srečo,da se je fant začel malo rediti,tako,da so muke poplačane.Zmanjkuje mi idej kako naj z njim,mi pa deluje finta,da ga nič več ne silim k hranjenju,le flašo al pa joškico mam non stop v pripravljenosti in je edina varjanta da poje,ko je zelo umirjen,tik predno zaspančka ali pa ko se še niti ne dobro prebudi.Takrat mu zaborim v usteca in refleski naredijo ostalo,potem se mali smejčka,ampak le do trenutka,ko mu začne vse ven lezt,polivat.user posted image Pa si mislim,da bo enkrat buljši...
Želim ti veliko dobrih živcev,pa vseeno,če ne pridobiva,se pejta pokazat.
Srečno!

(odgovor članu busklca)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Dojenček (2m) noče jesti
19.4.2009 23:25:13   
Andromeda
To se je dogajalo pri našemu, ko je bil star 3 mesece, vzrok pa je bil refluks. Čimprej do pediatra po napotnico za pedaitrično kliniko!

(odgovor članu beaglekriss)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Dojenček (2m) noče jesti
20.4.2009 7:40:29   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: Andromeda

To se je dogajalo pri našemu, ko je bil star 3 mesece, vzrok pa je bil refluks. Čimprej do pediatra po napotnico za pedaitrično kliniko!


sem isto pomislila na refluks in da ga peče

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Dojenček (2m) noče jesti
20.4.2009 9:16:52   
ČebelicaMaja
ja, pri nas je bilo tudi tako- se je od 1. do 2.meseca, zredila le 200g- so naju pošibal na Pediatrično in ugotovili kisli refluks. meni se je tudi zdelo, da pač poliva, ampak vsaj vsiuser posted image ...no pa je bilo vseeno malo preveč in ji je kislina že naredila razjede na požiralniku, kar jih peče in nočejo jest, pa še jokajo zaradi tega veliko...če ne bo bolje, pojdita do P in naprej na gastro- nič groznega, pač sitni dnevi v bolnišnici, bodo pa vsaj ugotovili kaj je narobe...

_____________________________

Življenje je plamen, ki dogoreva, toda vsakič, ko se rodi otrok, znova zažari. (George Bernard Shaw)

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Dojenček (2m) noče jesti
20.4.2009 11:21:07   
busklca
Zdaj ko berem vaše odgovore, sem še malo pobrskala po internetu in vedno bolj sem prepričana, da gre tudi pri nas za kisli refluks.user posted image GROZA!!! Pa tako dobro nam je šlo: prvi mesec je pridobil 950g, drugi mesec pa 1.150g.

A ste za vaše otroke uporabljale AM proti refluksu? Katero pa? Aptamil ali Novalac? Zdaj razmišljam, da bi kar v lekarno šla po Novalac AR (zdaj imamo navaden Novalac 1), da vidim, če bo kaj boljše.

Ti odhodi v bolnico mi kar nekako smrdijo ... Skoraj bi se raje potrudila sama še kakšen dan, da vidim, če mi uspe kaj izboljšati situacijo. Sicer pa bo v sredo en teden, odkar smo bili pri pediatru, tako da me kar malo vleče, da bi prosila za pregled v sredo, da mi "uradno" stehtajo, koliko je pridobil oz. izgubiluser posted image v enem tednu. Doma na kuhinjski tehtnici mogoče ni najboljša varianta. Včeraj zvečer sem počakala, da se je umiril in je bil na volji za hranjenje potem pa je pojedel 100 dodatka. Držali smo ga pokonci, da ni praktično nič polil (samo par kapljic).

Beaglekriss, mi smo tud že pogruntali, da moramo biti stalno v pripravljenosti s hrano in izkoristiti vsak dober trenutek. Predvsem ko je utrujen, tudi naš nekoliko raje je. Ponoči ga imam kar v svoji postelji, da kar najhitreje dobi hrano. Vi ste povedali pediatru za problem? Kaj vam je svetoval? P.S. Kako pa veš, da sem iz okolice N. Gorice? A se to da kje videt? Ali sklepaš zgolj po mojem uporabniškem imenu?

Hvala za odgovore, zdaj vsaj vem, pri čem sem in kako naprej.

(odgovor članu ČebelicaMaja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Dojenček (2m) noče jesti
20.4.2009 11:22:16   
busklca
aja, zdaj mi je jasno, kako veš od kod sem, piše na levi straniuser posted image

(odgovor članu busklca)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Dojenček (2m) noče jesti
29.4.2009 19:44:17   
BarbaraGS
Nasa bo zdaj stara 2 meseca in ima enak problem. Ko sem brala prvi post sem mislila, da je mogoce celo moj moz pisal pod drugim nickom hehe.
V glavnem tudi mi smo pomislili na refluks in bili ze dvakrat pri pediatru, ki pa nas ne jemlje resno, saj se je mala redila. No vedno slabse je in zdaj se je zredila premalo. Tudi spat noce ker je prelacna in tako imamo celi dan nosenje, trudenje s hrano, jok... Ce ji damo jesti na manj kot 2 uri in pol, se bolj poliva in to ze staro sesirjeno hrano ter popije le par pozirkov, tako, da bolj pogosto pristavljanje dela vec skode kot dobrega. Drugace pa se full hitro razvija, je mocna dojencica in veliko nasmejana.
Jaz ne vem vec kaj storiti, ker mi bo na taksen nacin zmanjkalo mleka, flaske pa noce vec in dosezemo samo jok ce ji jo silimo.

Upam, da se bo nasla kje kaksna mamica z resitvijo.

< Sporočilo je popravil BarbaraGS -- 29.4.2009 19:47:15 >

(odgovor članu busklca)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Dojenček (2m) noče jesti
30.4.2009 15:23:31   
busklca
Pozdravljena, BarbaraGS.

Lahko ti povem svojo izkušnjo, pa upam, da ti bo vsaj kaj prišlo prav. Mi smo v tem času bili že 3 krat pri pediatru, tako da sem izvedela kar nekaj novih stvari. Naš fant se na srečo dovolj redi, tako da zaenkrat kar gre.

Naš user posted image je bil sprva še kar živahen, potem pa se nam je še poslabšalo, ni bilo več nič drugega kot bruhanje, polivanje, jok in nošenje po cel dan, pa še to ni pomagalo vedno. Ker nimam dovolj svojega mleka, sem mu zamenjala navaden Novalac z Novalac AR (proti refluksu), kar je stanje zelo izboljšalo. user posted image je občutno manj polival in maksimalno 3 krat na dan bruhal (ampak malo). Po dojenju bruha in poliva precej več kot po Novalac AR. Ta hudo obdobje smo prebrodili tako, da ga je večinoma hranila moja mama po flaški (meni ni dovolil, da sem ga dala z ramena dol v naročje, ker je ta položaj očitno povezoval s hranjenjem in bolečino - vsaj tako si jaz razlagam - in ni bilo variante, da bi ga prepričala, da bi jedel), popoldan in ob vikendih pa moj mož. Naštudirali smo raznorazne prijeme, da je začel jesti: najprej duda, da se pomiri, nato smo jo zamenjali s flaško; dajali smo mu kapljice Sab simplex, ki so sladke, da je lažje prijel flaško; če je bil zaspan ali se je ravnokar zbudil, ga je bilo lažje nahraniti; če je že začel jokati, pa nikakor ni hotel jesti. Uspelo nam je, da smo ga zredili za 190g v enem tednu (prej se je normalo redil po 300g na teden).


Po Novalacu AR je manj bruhal in polival, zato tudi ni imel več razdraženega želodčka oz. požiralnika in čez kake 3 dni je nehal jokati. Postopoma se je začel vedno bolj normalno hraniti preko flaške z Novalacom AR. Dojenje še vedno zavreča, sploh pa sem v ta hudem obdobju izgubila veliko mleka. Dojim ga le čez noč (ponoči dojenčki manj polivajo in so bolj mirni-lažje jih je nahraniti), zdaj imam dovolj mleka za ponoči, da mi ni treba dodatkov štimat, kar je tudi prednost, ampak s takim tempom seveda izgubljam mleko in ne bo šlo dolgo tako naprej. Danes sem bila spet pri pediatru in se je naš malček zredil za 330g v 8 dneh.user posted image

Pri pediatru smo dobili napotnico za ultrazvok (imamo pregled v maju), pregledali so mu kri in vodo ter blato (da bi izločili morebitne druge razloge za dojenčkov jok). Zaradi slabega hranjenja, mu je padel hemoglobin (danes je že imel nekoliko višjega), a bo vseeno zdaj dobil kapljice z železom. Danes jih gremo iskat v Italijo (žalostno, da se pri nas ne dobijo). Vsi ostali izvidi so bili ok.

Za čim manj polivanja smo dobili naslednja navodila:
1. dajemo ga spat na levi bok (želodček je asimetričen in na levem boku naj bi dojenčki manj polivali)
2. naklon postelje 30° (mi smo dali naklon kakih 8°, pa še tako drsi dol; tudi v košari smo naredili nekoliko naklona; čez noč spi kar z mano v postelji po novem, tako da ima tudi podloženo, da ima nekoliko naklona)
3. po hranjenju naj bi ga držali pokonci vsaj 20 min, najbolje da kar 1 uro (tega se kar držim, čeprav je včasih težko - kupili smo mu še gugalnik, ki ima nekolik naklona in tudi tam ne poliva veliko)
4. čim večkrat med hranjenjem podirati kupčke (mi tega nismo upoštevali, ker če smo mu vzeli flaško z ust, ko je že začel jesti, ga nismo mogli več prepričati, da bi spet jedel, raje pustimo, da čim več poje)

Drugače pa sem imela cel čas pripravljeno flaško, da sem mu večkra ponujala, da je čim več pojedel. Dojenje pri refluksu ni ravno najbolj praktično. Sicer pa je refluks baje "cikličen" - so obdobja, ko je malo boljše, pa se spet poslabša, pa spet boljše, spet slabše ... Nekje okrog 6. meseca pride do večjega izboljšanja (gosta hrana, otrok že več sedi).

Drugače pa sem se sama zelo zelo trudila, da bi čim več dojila, ker nisem imela dovolj mleka - dodatno sem si črpala mleko za stimulacijo; pristavljala sem ga večkrat. Ravno nam je šlo na bolje (vedno manj dodatkov), pa se je pojavil refluks, tako da je bil moj trud nekako zaman. Zdaj, ko vidim, da se otrok bolje počuti po AM kot po dojenju, mi niti ni toliko žal, čeprav sem si zelo želela dojiti. Pač nimam sreče.user posted image Še zdaj si črpam (kolikor imam časa), pa dodajam svoje melko k Novalac AR, da je vsaj malo mojega tudi zraven, pa da je vse skupaj nekoliko gostejše.

Kakorkoli se boste odločili, vam želim, da bi našli pravo rešitev za ta problem. Univerzalnega odvovora na ta problem ne poznam, povedala sem samo svojo izkušnjo. Želim vam čim več lepih in nasmejanih trenutkov, pa da bi bilo z refluksom čim manj problemov oz. da bi jih čim bolj uspešno reševali.


(odgovor članu BarbaraGS)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Dojenček (2m) noče jesti
1.5.2009 8:08:22   
terc
jaz sem imela isti problem

se je pa odneslo da sem jo hranila ko je bila napol budna, potem je refleksno vse pojedla ( ali sem jo zbudila oz. se je    ali tik preden je zaspala)  je pa bilo potrebno veliko vztrajnosti. 
pri nas je tudi raje dojila v ležečem položaju

veliko sreče!

(odgovor članu busklca)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Dojenček (2m) noče jesti
30.5.2009 10:12:34   
petra.
POzdravljeni!
Meni se je ta zgodba začela prvič dogajati ko je bil sin star en mesec in ker je vstrajno odvračal dojenje, če pa je že kaj pojedel pa je med enim in drugim obrokom vse zbruhal, zato mi je patronažna svetovala da naj probam Am, ker pač zavrača moje mleko. Pri približno treh meseih se je zgodba drugič ponovila, zavračal je vse vrste AM, noben mu ni odgovarjal, pil je samo čaj in v celem dnevu cca.100 ml mleka, tretjič pa se je zgodba ponovila pri 5 mesecih, začel je zgubljati težo, pediatrinja pa vse kar mi je znala povedat je bilo to, da naj se trudim in ga prisilim ali pa naj probam drugo vrsto mleka ali pa steklenič, ne glede na to da sem to že vse probala.Nobe me ni jemal resno ko sem jim govorila da sem probala v 10 dneh 6 vrst mleka, da sem mu ga sladkala, nakupila nove stekleničke, vse kar sem sama se spomnila ali pa da sem našla na internetu. POtem pa je bilo na vrsti cepljenje in je po njem dobil izpuščaje, nakar so nas poslali na pediatrično, kjer so ugotovili da ima alergijo na kravje mleko in pa jajca. Zaradi tega je zavračal mleko ker mu pač ni odgovarjalo. Zdaj je rekla P, da če bi se na začetku, ko sva se še dojila, malo bolj pozanimala pri njej (ravno v tistem času sem menjala P, ker je moja šla v pokoj) bi me najprej dala na dieto brez mleka in jajc in da bi potem lahko mogoče dojenje potekalo normalno.
Tako ad ne takoj začet z AM, poizkusite najprej dieto, ker jebrez veze da se mečete v stroške z nakupom mleka, če to ni nujno potrebno.

(odgovor članu terc)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Dojenček (2m) noče jesti
30.5.2009 20:30:54   
Taddy78
Tudi jaz ti bi svetovala obisk pri P, če pa vaju ne bo dala na kake preiskave pa to zahtevaj.
razlogov za zavračanje mleka je lahko več in če ne jedo dovolj lahko pusti kakšne posledice na otroku...

(odgovor članu petra.)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Dojenček (2m) noče jesti
4.6.2009 17:46:12   
busklca
Jaz sem tudi zadnje dni raziskovala, ali imamo mi mogoče napačno diagnozo in gre za alergijo na kravje mleko, ne pa za refluks, pa mi je bilo rečeno, da pri alergiji na KM so problemi konstantni, ni obdobij izboljšanja in obdobij, ko je spet slabše, tako da sem se sprijaznila z refluksom. Nekako sem bila potolažena, da je to to. Zdaj pa slišim, da ste imeli pri vas probleme samo v določenih obdobjih, petra. in ne vedno? So pa tudi primeri, ki imajo oboje - alergijo in refluks. Groza!

Se pa strinjam: zdaj, ko vem, da so pri alergiji podobni znaki kot pri refluksu, bi tudi jaz izločila iz prehrane kravje mleko, če bi samo dojila. Tako pa, ko itak dodajam tudi AM, se bojim začeti z dieto in mlekom proti alergijam, ker se bojim, da bo še slabše kot sedaj, če ne bom več dajala mleka proti refluksu. Če se bo katera odločila izločiti KM, je pri alergiji izboljšanje vidno komaj po 2 do 3 tednih, lahko tudi kasneje. Če bi bile posledice vidne prej, bi še poskusila, zdaj pa, ko nam nekako gre, ostajam pri Novalac AR in dojenju, kolikor mleka še imam. Bojim se opustiti Novalac AR, saj mi je dobro ostalo v spominu obdobje, ko je bil otrok tako zelo slab od bruhanja.user posted image V treh tednih bi mu lahko naredila več škode kot koristi.

Mi smo nekako cel čas kar v redu pridobivali na teži, tako da zaenkrat ne paniciram, bom pa P pri naslednjem pregledu vprašala, kako pa kaj. Bom videla, kaj mi bo ona svetovala.

Tiste, ki imate več izkušenj s tem, kaj pravite, ravnam prav? Naj še povem, da smo zdaj spet imeli 10 dni, ko se je otrok na vse moči upiral hranjenju (in izjemno veliko spal), tako da mi ga je patronažna prišla stehtat in je v 14 dneh (od zadnjega pregleda pri P) vseeno pridobil skoraj 400 g. Seveda sem jaz non stop letala s stekleničko okrog njega.

Nekje sem zasledila, da se je več spanja tudi pojavi pri alergiji na KM. Je to res? Kdaj pa običajno izzveni ta alergija?

Hvala za pomoč in veliko lepih trenutkov z vašimi dojenčki.

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Dojenček (2m) noče jesti
3.7.2013 15:24:11   
Pikašaki

IZVIRNO SPOROČILO: busklca

Pozdravljena, BarbaraGS.

Lahko ti povem svojo izkušnjo, pa upam, da ti bo vsaj kaj prišlo prav. Mi smo v tem času bili že 3 krat pri pediatru, tako da sem izvedela kar nekaj novih stvari. Naš fant se na srečo dovolj redi, tako da zaenkrat kar gre.

Naš user posted image je bil sprva še kar živahen, potem pa se nam je še poslabšalo, ni bilo več nič drugega kot bruhanje, polivanje, jok in nošenje po cel dan, pa še to ni pomagalo vedno. Ker nimam dovolj svojega mleka, sem mu zamenjala navaden Novalac z Novalac AR (proti refluksu), kar je stanje zelo izboljšalo. user posted image je občutno manj polival in maksimalno 3 krat na dan bruhal (ampak malo). Po dojenju bruha in poliva precej več kot po Novalac AR. Ta hudo obdobje smo prebrodili tako, da ga je večinoma hranila moja mama po flaški (meni ni dovolil, da sem ga dala z ramena dol v naročje, ker je ta položaj očitno povezoval s hranjenjem in bolečino - vsaj tako si jaz razlagam - in ni bilo variante, da bi ga prepričala, da bi jedel), popoldan in ob vikendih pa moj mož. Naštudirali smo raznorazne prijeme, da je začel jesti: najprej duda, da se pomiri, nato smo jo zamenjali s flaško; dajali smo mu kapljice Sab simplex, ki so sladke, da je lažje prijel flaško; če je bil zaspan ali se je ravnokar zbudil, ga je bilo lažje nahraniti; če je že začel jokati, pa nikakor ni hotel jesti. Uspelo nam je, da smo ga zredili za 190g v enem tednu (prej se je normalo redil po 300g na teden).


Po Novalacu AR je manj bruhal in polival, zato tudi ni imel več razdraženega želodčka oz. požiralnika in čez kake 3 dni je nehal jokati. Postopoma se je začel vedno bolj normalno hraniti preko flaške z Novalacom AR. Dojenje še vedno zavreča, sploh pa sem v ta hudem obdobju izgubila veliko mleka. Dojim ga le čez noč (ponoči dojenčki manj polivajo in so bolj mirni-lažje jih je nahraniti), zdaj imam dovolj mleka za ponoči, da mi ni treba dodatkov štimat, kar je tudi prednost, ampak s takim tempom seveda izgubljam mleko in ne bo šlo dolgo tako naprej. Danes sem bila spet pri pediatru in se je naš malček zredil za 330g v 8 dneh.user posted image

Pri pediatru smo dobili napotnico za ultrazvok (imamo pregled v maju), pregledali so mu kri in vodo ter blato (da bi izločili morebitne druge razloge za dojenčkov jok). Zaradi slabega hranjenja, mu je padel hemoglobin (danes je že imel nekoliko višjega), a bo vseeno zdaj dobil kapljice z železom. Danes jih gremo iskat v Italijo (žalostno, da se pri nas ne dobijo). Vsi ostali izvidi so bili ok.

Za čim manj polivanja smo dobili naslednja navodila:
1. dajemo ga spat na levi bok (želodček je asimetričen in na levem boku naj bi dojenčki manj polivali)
2. naklon postelje 30° (mi smo dali naklon kakih 8°, pa še tako drsi dol; tudi v košari smo naredili nekoliko naklona; čez noč spi kar z mano v postelji po novem, tako da ima tudi podloženo, da ima nekoliko naklona)
3. po hranjenju naj bi ga držali pokonci vsaj 20 min, najbolje da kar 1 uro (tega se kar držim, čeprav je včasih težko - kupili smo mu še gugalnik, ki ima nekolik naklona in tudi tam ne poliva veliko)
4. čim večkrat med hranjenjem podirati kupčke (mi tega nismo upoštevali, ker če smo mu vzeli flaško z ust, ko je že začel jesti, ga nismo mogli več prepričati, da bi spet jedel, raje pustimo, da čim več poje)

Drugače pa sem imela cel čas pripravljeno flaško, da sem mu večkra ponujala, da je čim več pojedel. Dojenje pri refluksu ni ravno najbolj praktično. Sicer pa je refluks baje "cikličen" - so obdobja, ko je malo boljše, pa se spet poslabša, pa spet boljše, spet slabše ... Nekje okrog 6. meseca pride do večjega izboljšanja (gosta hrana, otrok že več sedi).

Drugače pa sem se sama zelo zelo trudila, da bi čim več dojila, ker nisem imela dovolj mleka - dodatno sem si črpala mleko za stimulacijo; pristavljala sem ga večkrat. Ravno nam je šlo na bolje (vedno manj dodatkov), pa se je pojavil refluks, tako da je bil moj trud nekako zaman. Zdaj, ko vidim, da se otrok bolje počuti po AM kot po dojenju, mi niti ni toliko žal, čeprav sem si zelo želela dojiti. Pač nimam sreče.user posted image Še zdaj si črpam (kolikor imam časa), pa dodajam svoje melko k Novalac AR, da je vsaj malo mojega tudi zraven, pa da je vse skupaj nekoliko gostejše.

Kakorkoli se boste odločili, vam želim, da bi našli pravo rešitev za ta problem. Univerzalnega odvovora na ta problem ne poznam, povedala sem samo svojo izkušnjo. Želim vam čim več lepih in nasmejanih trenutkov, pa da bi bilo z refluksom čim manj problemov oz. da bi jih čim bolj uspešno reševali.





Vidim, da nismo mi edini s takimi težavami... user posted image

Na pa je star 3 mesece in se je že 1 mesec nazaj začel slabše dojiti (ravno ko sva "zalaufala"), manj napredovati, nato se kregati na dojki in nazadnje se sploh ni hotel več dojiti, če ni bil res sestradan in še takrat max 5 min vmes pa obvezno jok ... Seveda ves čas poliva. user posted image Začel je tudi hujšati, zato sem ga peljala pediatru, ki je pregledal vodo, kri, idr. ... vendar je bilo vse ok, rekel je tudi, da izgleda zdrav. Potem smo mu začeli dajati Novalac - ker se ni in ni hotel dojiti (razen ponoči) in se je nato v 1 tednu zredil toliko, kot prej v 1 mesecu. Po cepljenju pa je spet začel manj jesti, tudi spi pogosteje.
Ponoči ga podojim okoli 1h - zelo malo, nato okoli 4h - max 5 min in okoli 6h, 7h - bolje, potem pa poje nekje na 3h najprej cca 100ml Novalaca AR, nato kakih 2x po 60ml in morda zvečer če je pri volji okoli 70, 80ml. Vse skupaj torej čez dan poje cca 300ml mleka?? user posted image . Po cepljenju (pred 1 tednom) je začel tudi spet hujšati :( Ne vem več kaj naj naredim, da bo kaj več pojedel ... Ko sem mu ponujala večkrat je bil sam jok, danes pa sem probala, če bo kaj več pojedel, če mu ne ponujam tako pogosto. Pojedel je sicer malenkost več, vendar še vseeno premalo, za takega fanta - rodil se je s 3940g, zdaj ima okoli 6500 (že 14dni!! - gre malo gor pa spet dol) user posted image

Drugače je kar živahen, zadnje čase pa spet bolj siten in več spi ...

Imate morda kak nasvet?
Raznih preiskav za refluks se kar bojim - se mi zdijo za takega dojenčka zelo travmatične ...

KAKŠNI SO SPLOH UKREPI, če ugotovijo refluks? Dvignjeno ležišče, bolj pokončno hranjenje, držanje pokonci po obroku, to že vse prakticiramo, ampak jesti še vedno noče!! user posted image user posted image

Vsi mi pravijo, da izgleda zdrav, sama pa se bojim, koliko časa bo še tako, če bo šlo tako naprej?? user posted image
user posted image

Upam le, da je to morda zaradi cepljenja in da bo začel čez kak dan boljše jesti, drugače bomo res morali nazaj k zdravniku in na preiskave user posted image

(odgovor članu busklca)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Dojenček (2m) noče jesti
3.7.2013 22:19:23   
saragr
Joj, dobro da nisem brala kakšne so lahko diagnoze ali pa posledice, ko sem imela takšne težave z našim malčkom, ker bi se prestrašila. Pri nas je bilo prvi mesec vse v redu glede hranjenja, mali je samo jedel in spal, brez kakršnihkoli problemov. Nekje pri dveh mesecih pa je začel zavračati mleko ( v flaški ). Šla sem k P in mi je rekla, da ni nič hudega, saj je poletje in vročina in naj ne skrbim če ne poje dovolj, pomembno je da pije dovolj vode. Tako da smo par dni kombinirali malo vode malo mleka. Sicer je mleka zelo malo popil in smo ga res ogromno količino vrgli stran, ampak nekako je šlo malo po malo. Po dveh tednih takega prehranjevanja in jokanja in nošenja sem mu pa cucelj flaške namočila v sladkor in mali je začel mleko normalno piti. Vmes ko je ugotovil, da ni več sladkorja je prekinil in sem spet namočila cucelj v sladkor in tako dalje, dokler ni popil cele flaške. V nekaj dneh se je nato situacija normalizirala in je pil mleko brez problema ( in brez sladkorja ). Tako da, če bo P izločila vse možne bolezni, poskusi s sladkorjem, mogoče uspe tudi tebi.

(odgovor članu Pikašaki)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Dojenček (2m) noče jesti
3.7.2013 22:34:14   
Pikašaki
Ja, ubogi so tile naši pikeci, pa tudi mi, ker nas tako skrbi ... user posted image

Upam, da bo šlo na bolje - sporočim, drugače pa bomoitak vse probali, samo, da se bo začel malo rediti...

Hvala za spodbudo!user posted image

(odgovor članu saragr)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Dojenček (2m) noče jesti
4.7.2013 9:24:31   
abc123
Tudi mi imamo refluks in posledično vse težave, ki jih opisujete. Ukrepali smo tako kot so že predhodnice napisale, bi pa dodala le še to, da naša ni sprejela adaptiranega mleka proti refluksu (je še bolj bruhala) in sem ji navadno AM gostila z riževimi kosmiči, kupila cucelj z dvema luknjama in je blo. Dojila nisem, sem pa pomislila, da bi si lahko svoje mleko načrpala in ga na tak način zgostila, čeprav sem nekje prebrala, da se materino mleko z riževimi kosmiči težko gosti, ker se baje v materinem mleku nočejo topit - nisem probala, ker svojega mleka nimam, in samo predlagam ta način.

Je pa res, da naša še vedno zeloo poliva, vendar joka pa ni več. Se je pa treba za hranjenje kar potrudit, da najdeš trenutek in položaj, da začne jesti.

Veliko sreče, potrpežljivosti..... saj bo kmalu minilo oz. se izboljšalo.

(odgovor članu Pikašaki)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Dojenček (2m) noče jesti
5.7.2013 13:33:44   
Pikašaki
Naš user posted image pa je v ponedeljek celo malo več jedel in na koncu je tudi na vagi dobro pokazalo - v 3 dneh 160g??? user posted image , zdaj dva dni pa spet štrajka in smo že skoraj na teži pred 4 dnevi ...user posted image Tako da naredimo en korak naprej, pa spet dva nazaj ... Da bi ga pa "naokoli prinesla" s kakimi sladkimi vetrovnimi kapljicami ali dudo pa ne gre ... Ko mu dam stekleničko in potegne, se mu potem zaleti in je še bolj razdražen.
Se mi zdi najbolje, da ga sploh ne silim, da se mu še to malo kolikor poje ne bo zamerilo user posted image

Sem pa razmišljala, da je siten morda tudi zaradi žeje? Ponoči ga dojim, čez dan pa noče, zato mu dodajam AM. Bom danes poskusila, če bo morda želel prekuhano vodo ... Si mislim, da če je žejen, tudi jesti ne more dosti. Pa kljub majhnim obrokom veliko spi ... user posted image Danes je potem, ko sva se vstala pojedel celo 90 ml, nato je 2h spal, pojedel čez 3h 40ml in zdaj spet spi že skoraj 2h??? Boste rekle, da sem trapa in da naj bom vesela, da spi, vendar to ni značilno zanj, nekje pa sem prebrala, da so lahko to znaki dehidracije ... Bomo videli. Škoditi ne more. Do konca naslednjega tedna še počakam im če se bo tako nadaljevalo gremo nazaj k pediatru. user posted image

Upam, da je to le prehodno obdobje, pa da bo minilo in se bo spet zredil za 400g v 1 tednu user posted image

Vsem, ki ste v podobni situaciji, pa želim, da bo vse bolje in da se bo naš trud obrestoval z nasmehom na obrazu naših zakladov user posted image

user posted image user posted image

(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Dojenček (2m) noče jesti
5.7.2013 13:48:51   
nusi
mogoče ga cepivo daje, ker pišeš, da so poslabšanja po cepljenju?
Moj mlajši mi ga je tudi sračkal s hrano user posted image , ko se je dojil se ni ok redil potem je bil na flaški tudi ni bilo nekega teka... se mi zdi, da verjetno bi bilo glede teže vseeno če bi ostala na dojenju. Šele z gosto hrano je dobil tapravi tek.

(odgovor članu Pikašaki)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Dojenček (2m) noče jesti
8.7.2013 12:36:55   
Pikašaki
Mogoče bo res tako, kot praviš - po cepljenju je bilo najslabše - je očitno hujšal, mislim pa, da pač ni tak jedec mleka ... user posted image
IZVIRNO SPOROČILO: nusi

mogoče ga cepivo daje, ker pišeš, da so poslabšanja po cepljenju?
Moj mlajši mi ga je tudi sračkal s hrano user posted image , ko se je dojil se ni ok redil potem je bil na flaški tudi ni bilo nekega teka... se mi zdi, da verjetno bi bilo glede teže vseeno če bi ostala na dojenju. Šele z gosto hrano je dobil tapravi tek.



Ker poje ravno toliko, da ne hira, kak dan malo več, nato pa spet na minimum. user posted image Pa kak dan bolj poliva, nato manj ...

Sem se pa kar malo potolažila, ker vseeno malo napreduje - sicer res minimalno, ampak bolje kot nič user posted image . Si pa še vstrajno črpam mleko in ga dodajam AM, saj sem ugotovila, da če dobi samo AM težje kaka in zato še manj je, pa še joka po hranjenju. Če dodam svoje mleko je bolje.

Čez 2 tedna bo star ravno 4 mesece in sem se že odločila, da mu bom ponudila počasi kak korenčkov sok ali kaj podobnega. Mogoče mu bo bolj všeč. Se mi zdi, da že ful opazuje nas pri mizi, ko jemo ... Ne vem. Poskusila bom, če mu bo morda všeč. Pediater je rekel da pri 4 mesecih lahko že počasi začnemo, še posebno če je tak stavkar kar se mleka tiče ...

Kdaj ste pa vi začeli uvajati GH? Že tako zgodaj, ali ste z mlekom vstrajali dlje?


LP

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Prihod iz porodnišnice: z obiski raje poča...
Ko se rodi nov član družine je povsem razumljivo, da se ga vsi bližnji veselijo in ga/jo želijo čim prej videti. Hitenje...
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?