|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dojenje in dodajanje - koliko časa?
29.11.2009 16:04:19   
eternety
Zanimajo me izkušnje tistih, ki dojite in zraven še dodajate adaptirano mleko. Koliko časa je trajalo, da ste dojiti povsem prenehale? jaz namreč mojo punčko že mesec in pol dojim, zraven pa še dva obroka dodajam po steklenički (dopoldan in zvečer). Stara je tri mesece. Zadnje čase pa se skoz joče, ko jo pristavim na dojko. Par krat potegne potem pa histeričen jok. Mleko še imam, samo ne v takšni količini kot je bilo na začetku. Zdaj pa ne vem ali jo naj še pristavljam ali naj jo začnem hranit samo po steklenički? Prosim za nasvet. 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Dojenje in dodajanje - koliko časa?
29.11.2009 17:09:22   
zmajaz
Dojiti je dobro čim dlje, ampak jaz ti ne bom kaj preveč v pomoč, namreč tudi naš se v roku 1 meseca po tem, ko sem mu začela dodajati, ni želel več dojiti, je pa bil star 5 mesecev, ko se je čisto nehal dojiti. Sprva sem se kar sekirala, saj ta prvi nisem nikoli dodajala, dojila pa sem jo 10 mesecev (želela sem sicer še dlje, pa se je sama odstavila zaradi moje druge nosečnosti), potem sem se pač sprijaznila, da nič ne morem in da mnogi še tako dolgo niso dojeni. Ko enkrat ugotovijo, da je na flaško lažje jesti, je kar problem. Druga skrajnost so pa taki, ki za nobeno ceno sploh ne sprejmejo flaške. 

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 29.11.2009 17:10:45 >

(odgovor članu eternety)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Dojenje in dodajanje - koliko časa?
29.11.2009 17:49:26   
ANABOJAN
eternety pozdravljena.... tudi sama sem do prejšnjega tedna dodajala, tamalček je star dva meseca in pol ter sem mu od eneg meseca dale morala dodajtai, včasih samo 30 ml, včasih dva dni ničesar, včaih pa po dve flaški na dan... različno, sedaj sem odkrila lctogal in imam full mleka, ter ustarjam da mu ničesar ne dodam, temveč da dobi samo moj... mi je pa zaečel prejšnji teden isto delat kot tebi, ampak se ne dam, sedaj sem si z tem zdravilom ustvarila dovolj mleka in se borim z njim.... ko mi začne to delat ga lepo dvignem pocrklja, in neha jokati, teeer se z njim ukvarjam 15, 20 minut ter ga potem ko zopet kaže znake lakote zopet pristavim.... namreč odločila sem se da mu ne popustim, vsakič mu povem da je to vse kar bo dobil, ker sem si mleko pridelala in mu flaške ne dam niti pod razno.... edino kar mu dam je čaj, mleka pa nikakor ne..... samo moj nasvetek.... če želiš dojiti poskušaj ustarajti in pa mogioče poskusi lactogal..... boš videla če bo šlo..... ja komot jim je flaška.....
držim pesti da ti uspe....
lp
ana

_____________________________

_________________________________________________
Upanje je zadnje kar umre.

(odgovor članu eternety)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Dojenje in dodajanje - koliko časa?
29.11.2009 17:56:20   
Abra
Moja se je odstavila pri šestih mesecih. Poskusi jo najprej dojit, če ni dovolj pa še am. Jaz sem ji na stekleničko dala cucelj za novorojenčke, da ji tam ni prehitro teklo, sicer bi najbrž dojko še prej zavračala. Zakaj pa dopoldne dodajaš? Navadno mleka zmanjkuje šele proti večeru? Zaradi same laktacije ni fajn, da npr. vsak drug obrok dojiš, bolje da vsakega dojiš in če je premalo dodaš am. Je pa to navadno naporno, ker potem hoče tisto sekundo že flašo ... user posted image vsaj moja je bila taka user posted image

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Dojenje in dodajanje - koliko časa?
30.11.2009 20:32:46   
misamuk
Pri naši mladi dami sva to počele od konca 1. do konca 4. meseca, pa še bi, ker mleko sem imela, pa se je sama odstavila.
Vsekakor bi ti svetovala, da pristavljaš PRI VSAKEM obroku, če hočeš čim dlje dojit, tudi če najprej nič ne priteče. Če boš to delala samo 2x dnevno, je to samo cartanje in mleko ti bo hitreje usahnilo.
Kar se tiče zavračanja: pri naši se je tako začelo, najprej na levi nato desni, da se je nehala dojit. Je pa to odstavljanje trajalo skoraj 2 meseca (madone, so ble borbe z dojenjem, se rajš ne spomnem user posted image ).
Aja, pa mi smo uporabljali samo Aventove cuclje, ker mora bolj vlečt, da priteče (kot na dojki).
Držim pesti, da vama bo ratalo čimdlje kombinirat, pa če bo to še 1 teden ali pa še 3 mesece, kokr je, je fajn.
Pozdravček.

(odgovor članu Abra)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Dojenje in dodajanje - koliko časa?
30.11.2009 20:49:05   
manna
misamuk, kako ni hotla več dojenja al kako? Se je obrnila stran ali jokala ali kaj? In potem če si ponudila flaško, je pa zagrabila?? Zakaj pa ni hotla dojke, če je mleko še blo? Kako si pa vedela kaj ji je? Jaz za našo pravim da je neješča, mogoče pa sam dojenja več ne mara user posted image

(odgovor članu misamuk)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Dojenje in dodajanje - koliko časa?
30.11.2009 20:55:36   
girly
eternety, vztrajaj! jaz skoraj nisem imela svojega mleka (20-30 ml na obrok), potem sem pila čaje za dojenje, dobila tablete tametil, tako da sem imela nekje 50 ml na obrok in sem morala dodajati pri vsakem obroku.kljub temu sem vztrajala tudi z dojenjem.namen sem imela s tem nadaljevati do 6. meseca, vendar pa mi je uspelo le do 4. meseca, ker mi je mleka potem popolnoma zmanjkalo. tako da moj nasvet je, da vztrajaj s tem do 6. meseca. najprej podoji na obeh dojkah in če ni dovolj, dodaj AM. 

srečno!

_____________________________

Kris je najin sonček :)

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Dojenje in dodajanje - koliko časa?
1.12.2009 9:10:59   
eternety
Punce hvala za odgovore. Midve se še naprej dojiva, po potrebi pa ji še dodajam. Mogoče je to bila le neka faza. Edino včasih nisem prepričana, koliko dejansko poje pri dojenju. Včasih se doji dvajset minut, včasih manj. Za vsak obrok pa ji ponudim obe joški. Se pa probam ravnat nekako po občutku. Tehtnice nimam, da bi jo vagala. Je pa pri njej še drug problem, da občasno poliva. vsekakor bom vztrajala dokler bo šlo, upam da do 6 meseca, potem pa gremo na GH.

(odgovor članu girly)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Dojenje in dodajanje - koliko časa?
1.12.2009 13:25:57   
marjetica8
Jst že od začetka nisem mela dovolj mleka in sem morala dodajat. Da bi blo več mleka, sem probala VSE, še tametil sem jemala, pa ni blo haska.  Je blo FUUUL težko od začetka furat oboje, ker ni sprejel flaške. Potem je dobil še refluks in je začel zavračat še joško. Nakar smo našli mleko ki mu je ustrezalo (babylove) in je sprejel flaško, joško pa zavračal...zamenjala sva 3 vrste mleka in se matrala za znoret! Dojit nisem hotla nehat, zato sem ustrajala z dojenjem zvečer in ponoči, ko je še zgrabu joško. Zdej ma 7 mescev in do zdej sva se dojila še ponoči. Pred nekaj dnevi sem nehala, ker ni blo več niti kapljice mleka. V glavnem; če je samo pol od tega res, kar pravijo zdravniki glede dojenja, se splača dojit do zadnje kapljice mleka. Samo to, pa tud če se matraš, ti da občutek, da si nardila vse za to da bi dojila in dala svojemu otroku najboljše.

(odgovor članu eternety)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Dojenje in dodajanje - koliko časa?
1.12.2009 21:14:55   
misamuk
Ojla manna... pri nas so bile cele zgodbe s tem hranjenjem. Začela je že v porodnišnici s flaško, ker nisem imela mleka. Nato sem dobila mleko (sem si črpala na suho in jo skoz na suho pristavljala, dokler ni priteklo) in sem začela kombinirat. Nato je bilo mleka dovolj, da sem flaško ukinila. Nato smo skasirali refluks in sem začela dodajat AR mleko. To je bilo, ko je bila stara 1 mesec. No, in od takrat dalje pa do konca 4.meseca (ampak TOČNO do konca 4.meseca), sem pač kombinirala. Najprej podojila, nato dala še flaško. Skoraj ves čas je bilo razmerje med mojim in AM nekje 50:50. Sem imela vago in besno vagala podoje (NE priporočam, imam še danes hude travme glede količine, ki jo pojeuser posted image ). Potem je bilo obdobje, ko je pri meni lepo jedla, ampak pač samo polovico obroka, nakar se je doklopila, pa smo se s flaško matrali (beri: kot pitanje goskeuser posted image ), potem je pa začela zavračat najprej levo dojko (jok, kričanje, obračanje stran, ni hotela zgrabit), najprej vsak drugi podoj, potem samo še 2x dnevno, potem nič več (hvalabogu tako vsaj nisem kakšnega mastitisa fasala). Med tem je na desni dojki še vedno popila recimo polovico obroka (torej je mleko čisto veselo še bilo). Nato je začela isto zgodbo z desno dojko, hvalabogu vsaj s flašo ni bilo več težav. In ko mi je v celem dnevu uspelo samo 1x, da sem jo pristavila, sem rekla, da se tega več ne grem, škoda mojih živcev. In je ostala samo na flaši.
Torej, vedela sem da noče dojke, da pa ni sita tako, da sem vagala. Zakaj ni hotela več dojke, kljub temu, da je mleko bilo, mi nikoli nihče ni znal povedat user posted image

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Dojenje in dodajanje - koliko časa?
9.6.2010 8:59:28   
Barbara_L
Ojla
pri nas smo se pa še do včeraj dojili, ampak mi je bilo silno čudno, da otrok (1 mesec) ne zaspi po nobenem obroku, temveč joče  in to neutolažljivo. Sploh ga nisem mogla uspavati, posledično sem ga pristavljala tudi na 15 min. Vedno je ful pograbil in vlekel. zvečer sem mu (prvič) poskusila dati am in takoj je popil 100 ml. Nato smo se uspavali ene 15 min in zaspal je za 2 uri. Ponoči se je zbujal na 2 uri. Najprej sem ga podojila, nato (ker je bil vedno jok) ponudila še am-vedno spil.
Opazila sem, da veliko krili z rokami in nogami. So to krči od am? uporabljam novalac.
hvala za odgovore in nasvete. lp

(odgovor članu misamuk)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Dojenje in dodajanje - koliko časa?
9.6.2010 10:22:21   
charlyka
Zdravo,

tudi pri nas se dogaja podobno. Princeska stara 14 dni, pridno vleče in papa. Zbujamo in hranimo se nekje na 3 ure, vsake toliko pa se ji ritem podre in se zbudi prej, joče in jo podojim. Vendar pa potem ni več dosti mleka za naslednji obrok, ker ni dovolj časa vmes, da se naredi, zato 1 krat na dan ali na dva dni dam 1 obrok aptamila. Upam, da bo v redu in da se ne bo razvadila.

Bi pa vprašala tiste, ki ste pisale o nekih tabletah?, da ste imele več mleka? Kje se to dobi??? - najlepša hvala za info.

Lp

(odgovor članu Barbara_L)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Dojenje in dodajanje - koliko časa?
9.6.2010 12:37:20   
AnciM
ni več dosti mleka za naslednji obrok, ker ni dovolj časa vmes,


Kako ti to misliš? Ni dovolj časa vmes? Ne je dojit na uro pa bo ravno dovolj časa vmes. Če mu dodaš AM, mora bit sita vsaj 2 uri. Pri meni ni nihče jedel pogosteje kot na 3 ure, ko sem začela dodajat AM. Medtem ko dojila in pristavljala sem pa tudi na pol ure.

_____________________________

27.8. 2008 se nama je pridružil čmrlj Uroš.
17. 2. 2010 pa še Blaž.

(odgovor članu charlyka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Dojenje in dodajanje - koliko časa?
9.6.2010 14:37:54   
charlyka
Takole sem mislila: mala se doji in ponavadi spi 3 ure - v tem času se mleko lepo pripravi za naslednji podoj. Včasih pa se ritem malo podre, npr. ji je vroče, jo zmoti kakšen obisk ipd. in se zaradi tega zbudi prej in začne jokat in jaz jo dam na zizo ... ker pa je od prejšnjega podoja minilo recimo samo kako uro, pa se mi zdi, da še ni dovolj mleka user posted image user posted image in se ne nahrani dovolj in posledično spet ne spi tiste 3 ure ... upam, da sem zdaj bolj jasno napisala user posted image user posted image včasih mi misli begajo, ker bolj malo spim user posted image

(odgovor članu AnciM)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Dojenje in dodajanje - koliko časa?
9.6.2010 14:48:14   
vesna_b
en poletni - baje da pivo pomaga user posted image
tak izgovor sem jaz mela, da sem mojemu kradla po požirkih...

charlyka - kaj pa če bi ji vmes ponudila samo kak čaj? sam tko, za pomiritev?

(odgovor članu charlyka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Dojenje in dodajanje - koliko časa?
9.6.2010 18:01:59   
charlyka

IZVIRNO SPOROČILO: vesna_b

en poletni - baje da pivo pomaga user posted image
tak izgovor sem jaz mela, da sem mojemu kradla po požirkih...

charlyka - kaj pa če bi ji vmes ponudila samo kak čaj? sam tko, za pomiritev?


ja, sem že hotela, pa sem ravno zadnjič mela patronažno na obisku, pa je rekla, da uradno ne priporočajo čaja user posted image user posted image

Lahko priporočate kakšnega v redu? Kolko pa ji lahko dam?

(odgovor članu vesna_b)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Dojenje in dodajanje - koliko časa?
9.6.2010 20:52:59   
miska73
IZVIRNO SPOROČILO: charlyka


IZVIRNO SPOROČILO: vesna_b

en poletni - baje da pivo pomaga user posted image
tak izgovor sem jaz mela, da sem mojemu kradla po požirkih...

charlyka - kaj pa če bi ji vmes ponudila samo kak čaj? sam tko, za pomiritev?


ja, sem že hotela, pa sem ravno zadnjič mela patronažno na obisku, pa je rekla, da uradno ne priporočajo čaja user posted image user posted image

Lahko priporočate kakšnega v redu? Kolko pa ji lahko dam?


Jst sem kr kmalu začela z manjšimi količinami blagega otroškega čaja ali blagimi kamilicami. Pa še sama sem ga pila.
Meni je pediatrinja rekla, da ni nič narobe, če pijejo malo čaja. Da silit jih pa res ne s čajem.
Imaš v DM ene čaje od Alnature, na katerih piše, da se jih sme dat dojenčku od 2. tedna starosti.

(odgovor članu charlyka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Dojenje in dodajanje - koliko časa?
9.6.2010 20:58:51   
misamuk

IZVIRNO SPOROČILO: charlyka

Takole sem mislila: mala se doji in ponavadi spi 3 ure - v tem času se mleko lepo pripravi za naslednji podoj. Včasih pa se ritem malo podre, npr. ji je vroče, jo zmoti kakšen obisk ipd. in se zaradi tega zbudi prej in začne jokat in jaz jo dam na zizo ... ker pa je od prejšnjega podoja minilo recimo samo kako uro, pa se mi zdi, da še ni dovolj mleka user posted image user posted image in se ne nahrani dovolj in posledično spet ne spi tiste 3 ure ... upam, da sem zdaj bolj jasno napisala user posted image user posted image včasih mi misli begajo, ker bolj malo spim user posted image


charlyka glej, absolutno nočem pametovat, ampak samo pomagat. Takšno je moje mnenje in izkušnje:
več ko jo boš pristavljala, več bo mleko (vsaj v 95% primerov). Kar pomeni, tudi če jo danes pristaviš že po 1 uri, mogoče res ne bo takoj dovolj mleka (ampak že to dvomim) in se bo že čez 1,5h oglasila, da bi spet. Ampak ko boš to par dni pojavljala, se bo pojavilo dovolj mleka, da bo spet zdržala 3 ure.
Dojke niso avtomati, da rabijo **** ur, da se spet napolnijo. VEDNO je mleko v njih.
In 14 dni po porodu laktacija (torej proizvodnja mleka( definitivno še ni vzpostavljena in otrok definitivno še nima urnika hranjenja.
Zato bi moj nasvet bil, pristavljaja, pristavljaj, pristavljaj.... ne glede na to, koliko je minilo vmes. Urnik se bo vzpostavil šele nekje v drugem mesecu (če boš imela srečo).
Pi 14-dnevnem novorojenčku je najvažneje, da čimveč (materinega) mleka poje, ne pa, da čim več ur mine med obroki.
In to, da se ritem podre vsake toliko: to so zagoni rasti. in če takrat s pogostejšim pristavljenjem ne poveš svojim dojkam, da rabijo narediti več mleka, ampak dodaš AM, ga ne bodo proizvedle dovolj.

Kar se tiče občasnih obrokov AM: če upoštevaš vse zgornje, jih ne boš rabila dodajat.
In kar se tiče čaja: sicer še vedno mislim, da pri 14-dnevnem dojenčku ti samo pristavljaj, pa ni važno ali joče od lakote, stresa, utrujenosti, itd. Ampak ja, drugače lahko daš čaj (Bebe iz vsake trgovine ali recimo komarček/janež iz lekarne). Kaj pa duda?

Sorry, če sem malo zapametovala, ampak dojenje je luksuz, res. Dokler nisi samo na flaški in moraš kamorkoli greš trogat vse s seboj (topla voda, hladna voda, mleko, flaške, itd), se morda niti ne zavedaš.
Jaz sem si po moji izkušnji prisegla, da bom pri naslednjem otroku naredila vse, kar se bo dalo, da bom samo dojila (kot trapasta prvič-mamica sem samo dojenemu otroku začela pri enem mesecu dodajat zaradi nasveta zdravnika zaradi refluksa, danes tega ne bi ponovila).
Pa še, če že dodajate AM, to naredite pri vsakem obroku PO dojenju. Ne zamenjat ene runde dojenja z AM...to je ziher pot do hitre izgube mleka.
Jaz sem dojila in dodajala 4 mesece, pri izjemno neješčem otroku (pa brez črpanja mleka, itd), ker sem pristavljala striktno pri vsakem obroku. Ko se ni želela več dojit, sem ji dala še flaško, če se je rabila dofilat. In smo furale do konca 4.meseca, pa še potem sem imela mleko, samo ona ni več hotla.
Bom zdej nehalauser posted image
Pozdravček.

(odgovor članu charlyka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Dojenje in dodajanje - koliko časa?
10.6.2010 19:16:42   
charlyka
misamuk - ISKRENA HVALA user posted image user posted image user posted image

Takšni nasveti vedno prav pridejo user posted image user posted image


(odgovor članu misamuk)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Dojenje in dodajanje - koliko časa?
10.6.2010 20:33:12   
AnciM
Se popolnoma strinjam z misomuk. Jaz sem prvemu začela dodajat pri 6t, ker so mi v glavo vtepli, da mora otrok jest na 3 ure. Da sicer otrok ni nikoli sit niti lačen. user posted image Ma kar nekaj so pametovale razne bakice okoli mene. V drugo sem se pa odločila, da pristavljam, kadar si bo zaželel in glej na pregledu pri 3 mesecih je imel poba 7 kg. user posted image

_____________________________

27.8. 2008 se nama je pridružil čmrlj Uroš.
17. 2. 2010 pa še Blaž.

(odgovor članu charlyka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Dojenje in dodajanje - koliko časa?
12.6.2010 16:34:42   
kokosan
Če katero zanima, prodam skoraj nov sistem za hranjenje SNS od Medele (supplemental nursing system) za dodajanje AM na način dojenja (na dojki). Otrok se ne navadi na flaško pa še ob hranjenju stimulira nastajanje mleka. Mi ga več ne rabimo, saj imam dovolj mleka. Cena 30 eur (nov stane cca 50). Priročnik za uporabo je v angleščini.

(odgovor članu AnciM)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Dojenje in dodajanje - koliko časa?
16.6.2010 0:24:12   
lananai
misamuk, bravo, bravo, bravo! To bi moralo več mamic do časa prebrati, vključno z mano! Sem naredila isto napako, ko sem prehitro začela dodajat, namesto da bi par dni potrpela in pristavljala, pristavljala. Začela sem dodajat pri treh mesecih, najbrž v obdobju rasti, ko se mi je tamala zbujala 2 noči po vrsti na 1 uro. Sem bila že kot zombi. Sem bila prepričana, da nimam dovolj mleka. Seveda sem tudi kasneje premalo vztrajala, da bi jo vedno najprej podojila, šele kasneje flaška. Včasih je bila kar takoj flaška. Sem raje šparala za ponoči, da mi ne bi bilo treba ponoči mleka pripravljat. Same napake, na katere te noben ne opozori!! Pri šestih mesecih je bilo konec, sem bila razočarana nad sabo in jokala. user posted image No, sej zdej ji nič ne fali in mi ni treba razmišljat, kako jo bom odvadila od mojih jošk user posted image , ampak vem, da pri drugem otroku ne bom ponovila napake.
Pa še nekaj je bilo. Že pred prvim dodajanjem bi mogla videt, da se mi tamala ful hitro naje in da je včasih potem na sprehodu jooook! Pomaga samo ponoven podoj, ob cesti. user posted image Že takrat bi jo morala pristavljati na obe strani, da bi povečala nastajanje mleka.
Mamice, potrudit se in ne prehitro obupat!

< Sporočilo je popravil lananai -- 16.6.2010 0:25:12 >

(odgovor članu kokosan)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Dojenje in dodajanje - koliko časa?
18.6.2010 14:07:13   
slovenka
naša prva je začela protestirati nad zizo nekje po 3. mesecu; začeli smo s flaško zvečer, potem že popoldan itd. Kar kmalu po tem se sploh ni več želela dojiti, tako da sem si potem črpala mleko, ki pa je šlo počasi ves čas navzdol, pupa je moje mleko dobivala do konca 5. meseca. V glavnem, par tednov po moje gre tako kombinirati, saj boš videla. Ko boš načrpala 20 ml mleka, je fertik user posted image

_____________________________

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu ANABOJAN)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Dojenje in dodajanje - koliko časa?
20.6.2010 18:18:11   
tinč407
Tudi mi imamo sedaj pri treh mesecih krizo pri dojenju. Ampak se mama ne da!! user posted image Mala noče jesti, če je ne podojim točno takrat ko se še prebuja. Spi podnevi na 2,5 ure, se zbudi in takrat ko se prebuja jo oram nahraniti. Drugače noče jesti in se silima leže, stoje.... ampak jo na koncu z muko muko nahranim. Rabila sem skoraj 2 tedna da sem ugotovila njen sistem. Dva tedna se je neutolažljivo jokala in je nisem smela niti pogledati in ji kaj rečti pa je že bila sitna. Problem je bil v tem, da si je ustvarila nov ritem. Prej je spala le 2x na dan po kako uro, sedaj pa spi po ritmu in to točno pol ure. ni kaj. mala ima že sedaj vse po redu poštimanouser posted image user posted image

_____________________________

sijaj, sijaj sončece...
in sonce je posijalo z vso močjo!


(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
12 imen z močnim pomenom
To je 12 imen – 6 fantovskih in 6 dekliških, ki nosijo močen pomen.




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?