|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dubaj
7.10.2008 13:37:43   
s.
Je bila katera v Dubaju?

Kakšne so cene v trgovinah in tržnicah, kakšen denar uporabljajo, kakšna je bila hrana, se splača iti na potovanje v Dubaj ali na počitnice? Kaj vam je bilo všeč in kaj ne...ipd.

kakršna koli nfo dobrodošla!

< Sporočilo je popravil Primoza RR -- 7.10.2008 15:51:11 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Dubaj
10.10.2008 13:09:28   
Paštetka
Cene v trgovinah so enake kot pri nas. Ker tam ni davka so zadeve cenejše za davek.
Torej Imaš Versači, in podobne visoke znamke - te so še vedno drage kot pri nas. H&M, ZARA in podobne  štacune: enaka roba, enaka cena
Imaš različne trgovske centre. V enih so bolj prestižne trgovine, v drugih bolj njihove, v tretjih internacionalne... Cene so torej tudi različne, vendar zelo primerljive z našimi.

Kakšen denar imajo sem že pozabila, čeprav sem bila tam 2x user posted image

Hrana - podobna kot pri nas. V Dubaju živjo predvsem tujci. Imaš torej hranpo iz vsega sveta. Šta ti srce poželi.

Turizem - hm... kaj za videti, razen velikih, skoraj nemogoče zgrajenih stolpnic, otrokov, tam nimaš ničesar za videti. V Dubaju govoriš vse o presežkih. Tam najdeš vse največje, najvišji, najboljše, najdražje... Kaj zgodovinskega ne moreš najti, ker se je Dubaj zgradil s enormno hitrostjo.
Lahko se pelješ z "ladjico" po reki, ogledaš nek muzej njihove zgodovine (brezveze), lahko greš pogledat hotel Jadro (svetujem ti, da se 2 tedna prej naročiš, če želiš tam kaj popiti lai jesti), ali greste v "kopališče" z ogromnimi in prav posebnimi tobogani, lahko greš gledat dirke s kamelami, se vozit v puščavi rely, Global Village (mesto, ki je v bistvu velikanska tržnica in kjer so štacunice iz vsega sveta. REcimo, da je podobno ciganskemu selu... Zanimivo. lahko se pelješ na vrtiljaku iz polomljenih stolov user posted image ), potem se lahko zapelješ v Sarjah pogledat še en muzeljčič (to je nareč že druga država). Imaš tudi srbsko trgovinico s čevapčiči in kajmakom. user posted image  Tam živi precej slovencev oz. v Dubaju živijo vse kulture ljudje in iz vseh držav.

Ostane ti pa ogromno nakupovalnih centrov, kjer lahko tudi smučaš in nakupuješ 2-3 dni skupaj do onemoglosti. Ne pozabi vzeti dodatnega kufra user posted image user posted image

V DUbaju tako ne moreš razen peska in arhitekturev in trgovskih centrov  presežkih ničesar zanimivega videti. Imaš tudi javno plažo. V Dubaju lahko samo zapravljaš. Bog ne daj iti v kakšen ZOO, ker boš razočarana 300/uro. Edino en v Shrajahu, je še kar.

Lahko ti povem, da za ta denar, ki ga boš odštela za Dubajski hotel in počitnice, dobiš kjerkoli drugje več. Res je lepo videti vse te presežke, ki ga je ustvarilo človeštvo, vsa ta znanja, denar, ki se pretakajo v Dubaju, to pa je tudi vse. Če imaš denar lahko kupiš v Dubaju vse. Nema šta nema. Ob pogledu na bogastvo v Dubaju se ti zavrti.

Mi smo sicer uživali v Dubaju 400/uro , ampak samo za to, ker sta za to poskrbela sestra in svak. Če bi sama šla tja na dopust, ziher ne bi vsega tega videla in doživela in tudi ne bi šla več tja.  





_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu s.)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Dubaj
10.10.2008 13:31:24   
Hope2
user posted image user posted image user posted image si me nasmejala s tem opisomuser posted image user posted image user posted image

Ah ja no, jaz bi vseeno še šla malo nazajuser posted image

Denarna valuta je dirham (AED), vezan na dolar. V štacunah pa kokr naletiš, velikokrat in po več mesecev imajo znižanja in potem se ti vsekakor splača šopingirat, zato je dodatni prazen kufer zelo dobrodošeluser posted image . Lahk pa ga tam kupiš skoraj za džabeuser posted image .

Imaš več tržnic (zlato, srebro, začimbe, svila....) ampak gužva za znoret. Kraje in tatvine te ne rabijo skrbet. Na tržnicah in v večini trgovinah z zlatom se moraš obvezno cenkat. Tudi če so trgovine zlata v šoping centrih se proba cenkat. V drugih štacunah se ne počne tega. Edino za ure tudi lahko probaš zbit ceno.

Global village ni odprt čez celo leto, zato moraš met srečo, če je ravno takrat odprt, je pa odprt nekje decembra in januarja.

Če maš srečo, lahko tudi ob polni luni greš v puščavo na bobne tolčt. Zbere se ogromna gruča ljudi in otrok, in pol se bobna do onemoglosti in kokr ti paše. Zraven imaš tudi piknik.

Obvezno vzamite desert safari turo (safari, bordanje po pesku,jahanje kamel, piknik, trebušni ples, pipe, poslikava telesa s kano....). Za majhne otroke ni, ker te v avtu preveč preruka.

Zdaj je že na palmi  odprt hotel in nov akvapark. Baje je zelo zanimivo, ker so tobogani speljani med morskimi psi.

Pašteta pa je itak velik povedala

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Dubaj
10.10.2008 14:24:32   
Paštetka
Ja, ampak če imaš malo deco, safari tura z relijem odpade , ker te baje skoraj ven iz avta vrž tako so besni vozniki  user posted image

_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Dubaj
10.10.2008 15:44:49   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

Ja, ampak če imaš malo deco, safari tura z relijem odpade , ker te baje skoraj ven iz avta vrž tako so besni vozniki  user posted image


Čitaj lubica, čitaj. Sem to napisala na koncu odstavka. Lahk dodam še to, da če so otroci nad 4 leta stari, pol vozniki bolj na izi vozijo, vendar pol ni užitka in adrenalina za odrasle.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Dubaj
11.10.2008 21:04:25   
kaya2007
itak so že vse napisale, meni je zakon, tam se full dobro počutim user posted image

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Dubaj
13.10.2008 14:15:31   
s.
kAJA2007 IN PAŠTETKA,
v katerih hotelih sta bile, za koliko dni in preko katerih agencij in kateri mesec ste bile tam?

Lahko tudi na ZS, da ne bomo delale reklam. Je toliko raznovrstnih ponudb na netu, da sem čist zmedena, komu bi zaupala.

Je bila ena rr-ovka MIŠEK13, ki je tam živela pa sma bile v stiku, zdaj pa je ni več- je ne najdem. Ve katera za njo, je spremenila nick?
Zbrisali so se mi tudi vsi njeni ZS zame.user posted image  

< Sporočilo je popravil s. -- 13.10.2008 14:19:00 >

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Dubaj
13.10.2008 14:26:24   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: s.

kAJA2007 IN PAŠTETKA,
v katerih hotelih sta bile, za koliko dni in preko katerih agencij in kateri mesec ste bile tam?

Lahko tudi na ZS, da ne bomo delale reklam. Je toliko raznovrstnih ponudb na netu, da sem čist zmedena, komu bi zaupala.

Je bila ena rr-ovka MIŠEK13, ki je tam živela pa sma bile v stiku, zdaj pa je ni več- je ne najdem. Ve katera za njo, je spremenila nick?
Zbrisali so se mi tudi vsi njeni ZS zame.user posted image  


te čaka ZS

(odgovor članu s.)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Na družinski izlet z vlakom
Se je vaš otrok že peljal z vlakom? Toplejši dnevi so idealni za družinski izlet z vlakom - po Sloveniji ali za več dni ...
1. HIGHLANDER Pohodniški dan z gosti
HIGHLANDER je največja veriga večdnevnih pohodniških dogodkov na svetu. V nedeljo, 19. maja 2024 pa v Sloveniji organizi...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?