|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   EBAY
11.6.2005 8:13:30   
cleopatra
Pozdravček!

(Pre)Veliko stvari kupim na nemškem Ebay-u, pa me zanima, če ima katera izkušnje z ameriškim Ebay-om, ker bi neki zlo rada kupila, poštnina ni draga( manj kot iz D); sam me eni strašijo, da je kao pol veliko carine za plačat. A mogoče katera kaj ve o tem? Kaj pa če pošiljatelj pošlje pošiljko kot GIFT?

Hvala, cleo.;)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   EBAY
11.6.2005 8:46:56   
Annny
Oj,
ja, jaz sem tam kupovala.
Blago nad cca 16.000 sit vrednosti na fakturi (to pomeni vrednost blaga + shipping) je ocarinjeno..odvisno pa tudi, za kako blago gre. O tem bo nekaj znala povedati carinica Baguska:miska:;) Poleg carine (glede na material, iz katerega je blago) plačaš še DDV.
Če gre zaa več primerkov istega blaga (in če se sklepa, da bo uporabljeno za komercialen namen), rabiš še uvozno dovoljenje.
Jaz sem kupila tako košek za novorojenčka, bedding-set in še marsikaj in sem vsako stvar skoraj še enkrat preplačala.
Plačevala sem preko Western Uniona (za fizične osebe), ki je sicer drag (2800 sit stane storitev), vendar je denar v ZDA takoj.
ja, osebne pošiljke niso ocarinjene. Jaz tako kupujem pri neki firmi v Chilu (manjše stvari) in ne gre nič čez carino.
Lepo kupi in previdna bodi.
Papa

(odgovor članu cleopatra)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   EBAY
12.6.2005 17:30:22   
jicky
Z možem sva že kar nekaj stvari kupila iz ZDA (preko ebay- a). Carina in davek se plačujeta za vsako stvar v rednosti, večji od 4.000 SIT (ne 16.000). Se pravi: 20% davek + carina. Če pošiljatelj pošlje kot gift, je odvisno od tega, ki ti pregleda paket in od vsebine (po naših izkušnjah), lahko pa zahteva tvojo korespondanco s to osebo ali pa račun. Se pravi, je veliko odvisno od teh, ki pregledujejo.

lp, jicky

(odgovor članu cleopatra)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   EBAY
12.6.2005 18:27:45   
Annny
Lp, meja 4000 sit ne bo držala..tu mora biti kaka pomota. Najbolje, da si poiščeš podatke na spletni strani Carinske pošte Slo.

(odgovor članu cleopatra)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   EBAY
13.6.2005 14:32:05   
jicky
Anny,

to je informacija, ki so jo dali možu kar na carinski pošti. Mogoče pa ima vsak carinik svojo mejo? :zmeden2:

(odgovor članu cleopatra)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   EBAY
13.6.2005 23:44:57   
Annny
Ojla, verjetno je odvisno od materiala, iz katerega je predmet, ki ste ga naročili:)
Npr. iz lastne izkušnje ti povem, da košarica za novorojenčka iz ZDA v vrednosti 28.000 sit ni bila ocarinjena, ampak sem plačala le DDV:zmeden::zmeden:
Carinica Baguska mi je rekla, da je meja 16.000 sit..mogoče bi jo morala še enkrat vprašati na privat.
Papa:rozica:

(odgovor članu cleopatra)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   EBAY
14.6.2005 13:47:42   
jicky
Mož jih je poklical (menda piše tudi ne internet strani) in je menda za nakupovanje preko interneta meja 4.000 SIT, če pa vstopiš z robo v državo (recimo z avionom), je pa 16.000 SIT. SIcer pa, da končamo že enkrat debato... na koncu je verjetno vse odvisno od njih. Možu je tip enkrat zatežil za adapter, ki je stal 2USD (ja, res je) in je moral priskrbet vse papirje, kako si je dopisoval s tipom z ebay- a itn. Najbolj nesramno pa je, da moraš plačati tudi davek na poštnino in če kupuješ kakšno večjo oz. težjo stvar, te vse skupaj kar stane...

Lep sončen dan...
jicky :nosecka:

(odgovor članu cleopatra)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Čudni prvi znaki nosečnosti
Včasih prvi znaki nosečnosti niso prav nič romantični oziroma so lahko prav "čudni" in naporni. Kakšni, preverite v čl...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?