|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Eko zelenjava in sadje v supermarketih
11.3.2013 18:35:27   
Umma3
Kakšne izkušnje imate z eko zelenjavo in sadjem, kupljenim v supermerkatorjih (Hofer, Mercator, Spar). Mene vedno tako zmoti, ker je toliko ceneje kot npr. eko zelenjava v specializiranih trgovinah in pri spletnih ponudnikih. Ali lahko zaupam??? Ima kdo kakšno infromacijo, če se to kako preverja in kako kakovostno je?
Hvala.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Eko zelenjava in sadje v supermarketih
11.3.2013 19:15:53   
petruska
Jaz ne zaupam nobenemu od teh, ampak samo kar dobimo pri starših ali kupimo pri ljudeh, ki jih dobro poznam.
Kar je v trgovini za tako ceno ne more biti eko, saj po mojem mnenju ne.

(odgovor članu Umma3)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Eko zelenjava in sadje v supermarketih
12.3.2013 10:16:50   
mini86
mene te eko, bio varjante ne prepričajo..žal..
pa še dražje je..že tko je vse drago..

_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu petruska)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Eko zelenjava in sadje v supermarketih
12.3.2013 10:56:50   
Umma3
Ja zeloooo dražje, ampak po prebiranju številne literature, ki nama je v zadnje čase prišla pod roko zaradi partnerjeve bolezni, so pesticidi velik razlog te bolezni in številnih drugih. Eko sadje in zelenjava vsaj ni polno strupov. Vendar pa tudi mene pri tem "poceni" eko skrbi, koliko je to v resnici eko. Zato sprašujem, če je mogoče kateri/a od vas naletel na kakšno pametno raziskavo, ali je to v redu.
Tudi mi se trudimo, da jemo domače, ampak vedno ne gre, saj recimo limon pri nas ne dobiš domačih, pa marsikaj drugega tudi ne, tako da je kar podvig nakupit zelenjavo in sadje ki mi res zaupaš.

Je pa res dragooooo, ampak nekako smo sprejeli odločitev, da damo raje za to, torej za manj strupeno hrano, in prišparamo pri kateri drugi stvari. Ne vem, to je naša odločitev, tako ali tako se vsakdo odloča po svoje in prav je tako.


(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Eko zelenjava in sadje v supermarketih
12.3.2013 11:09:31   
josephine27
Umma3 vidim, da si iz Ajdovščine pa me zanima, če si že kdaj šla v tisto ta novo bio trgovino pri nas ( imena ne vem), tam kjer je bil prej Borovo? Me zanima kakšne so kaj cene tem? Mi še ni uspelo it pogledat. Mi imamo tud doma vrt, pa starši imajo kmetijo samo je premalo. V sezoni že, drugače pa kupujem povsod po malo. Če sem iskrena tudi jaz ne zaupam, da je vse res bio. Za raziskavo pa ne vem. Zveza potrošnikov slovenije?

_____________________________



(odgovor članu Umma3)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Eko zelenjava in sadje v supermarketih
12.3.2013 11:35:34   
Brbs


MI jemo čimveč domačega (vrt, sadna drevesa), sploh pa SEZONSKO.

Ampak pozimi brez kupovanja žal ne gre. Sadje kupujem v hoferju (banane, pomaranče, limone), japke se da dobit nešpricane do pomladi, zelenjavo pa na tržnici oz. v specializiranih trgovinah - pač stane več. Jemo večinoma bio, ampak včasih kupim solato tudi v šparu, če mi ne uspe ali ne dobim bio. To letanje sem in tja za bio vzame ogromno časa user posted image

sem pa se tudi jaz spraševala kak je z bio v hoferju na primer. Pa se mi zdi, da Nemci in njihova stroga evropska pravila verjetno ne bi dopustila, da označijo izdelke z bio če to ne bi bili??? se vam ne zdi? Tak da jaz kar zaupam. Veliko manj zaupam branjevkam na tržnici, ki prodajajo kao domača jajca (pa so vsa enaka), pa prelepe jagode (in ko vrtaš, zveš da so integrirana - to so dali dreku focn) itd.

Na tržnici kupim ko izgleda domače in ko jih trikrat zaslišim, da če res ni špricano, ker kupujem za svoje tri male otročke user posted image

sem pa zadnjič brala eno knjigo o vrtu in kompostiranju pa je avtorica napisala, da ne priporoča da na kompost dajemo banane, ker so ful nabite s pesticidi, ki zavirajo kompostiranje user posted image ne-bio banan že nekaj časa niti ne povoham...

(odgovor članu Umma3)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Eko zelenjava in sadje v supermarketih
12.3.2013 11:50:17   
Umma3
Josephine27, ja sem bila, na hitro. Luškano in se mi na prvi pogled ne zdi, da je tako drago, kot recimo Biovita v Ng ali NaturaBio v stari Gorici. No, edino prodajalka ni ravno o vsem podučena, tako da moraš že sam veliko vedet, kaj je kaj, sam tudi to se še lahko spremeni. Jaz podpiram njeno idejo, da je to odprla in upam, da jim bo šlo ;)
Baje je tudi možnost, da ti sadje in zelenjavo naročijo in ti jo dostavijo k njim direkt od kmetov. To se moram še pozanimat, ker to bi mi res prav prišlo. Zelo pripravno, samo prideš in prevzameš svoj paket eko zelenjave in sadja. Nisem se pa še podrobno spuščala v to, ker ni bilo časa.
Če greš in kaj več izveš, prosim deli informacijo :) Hvala.

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Eko zelenjava in sadje v supermarketih
25.9.2013 12:04:50   
Poka
Najboljše je domače, sicer pa mi gremo po nakupih k nekemu kmetu, ki ima večinoma bio, ne pa vse - menda je skoraj nemogoče imet take količine in vse bio.. Pri tem kmetu je vse kar precej poceni, cene na trgu so pretirane.

Zadnjič mi je dal oče jabolka in sva jih lepo jedla... nekaj mesecev, v prepričanju, da so bio, ker so domače. Pa zadnjič prijavi, da so jih špricali s pesticidi, ker je to ceneje... In da kao po enem mesecu ko so špricane se to lahko je, ker se bi naj po mnenju mojega očeta razgradilo... On jih pa že po enem tednu. Ni ravno bio usmerjen, jao... Ampak tud špeh mu je vseen, če je, čeprav je stara mama ravno umrla zaradi raka, ni čudno da je.

Mislila sva kupit jablane za na vrt, pa je menda te nizke sorte treba obvezno špricat. Visoke pa ne, sam verjetno nekaj let traja, da imaš kaj od tega, so pa bolj odporne. Tako da, če bo kdo kupoval naj razmisli, no, saj lahko da sem jaz edina, ki tega nisem vedela. ..

_____________________________

<a href="http://lilyslim.com/"><img src="http://sddf.lilyslim.com/0M3Cp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="LilySlim Diet days tickers" /></a>

(odgovor članu Umma3)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Eko zelenjava in sadje v supermarketih
21.2.2014 17:00:39   
nina8
Tudi jaz ne verjamem, da je sadje in zelenjava eko, bio..., tudi če piše. Na srečo imamo v bližji okolici kar nekaj kmetij, kjer dobimo krasno zelenjavo, domače mleko...

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Eko zelenjava in sadje v supermarketih
21.2.2014 19:02:41   
saska27

IZVIRNO SPOROČILO: Poka
In da kao po enem mesecu ko so špricane se to lahko je, ker se bi naj po mnenju mojega očeta razgradilo...

Jao, po tej logiki bi vse, kar se z drugega konca sveta k nam vozi več tednov in prej/potem več tednov čaka v skladiščih, bilo o.k., ker so se strupi razgradili. WTF?!

Mislila sva kupit jablane za na vrt, pa je menda te nizke sorte treba obvezno špricat. Visoke pa ne, sam verjetno nekaj let traja, da imaš kaj od tega, so pa bolj odporne. Tako da, če bo kdo kupoval naj razmisli, no, saj lahko da sem jaz edina, ki tega nisem vedela. ..

Če že kupiš sadiko jablane, je ne kupiš za naslednje leto, ampak za desetletja, za otroke, vnuke ... Nekatere sorte prvič obrodijo že v nekaj letih, seveda pa ne moreš od dveletnega drevesa pričakovati, da boš z njega pobrala pet zabojev jabolk za ozimnico. Enkrat pa jo je pač treba posaditi, če želiš kdaj uživati domače, zdrave, neškropljene plodove.
In niti slučajno ni res, da je treba nizke sorte obvezno škropiti, visokih pa ne. Imamo oboje in ničesar ne škropimo.

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Eko zelenjava in sadje v supermarketih
22.2.2014 17:34:42   
Stanislava_
Ne kupujem bio/eko. Kupujemo sezonsko, kar želimo bio, dobimo v naravi, če nam ta da.

_____________________________

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu Umma3)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Eko zelenjava in sadje v supermarketih
17.11.2014 21:57:46   
sannndra
Moja mama in tašča večje količine sadje in zelenjave nakupita na kakšni bio kmetiji in se cenovno dosti bolj splača. Predvsem če kupiš res več in nato zamrzneš za kasneje.

_____________________________

BLOG

(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





So tudi vašo telefonsko naročnino povišali?
VZMD je vložilo tožbo proti štirim velikim slovenskim operaterjem, ker so v zadnjih 5 letih enostransko višali pakete na...
Kako se najceneje ločiti?
Najdražji del ločitve je sporazum o delitvi skupnega premoženja, katerega strošek je odvisen od vrednosti premoženja, ki...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?