|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ekskluzivno za RR ali da boste prve izvedele
27.6.2006 22:12:41   
Pupica
...kako je na svet prijokal naš fantiček Gal!

Pa še moja porodna zgodba
 ali
Kako je prijokal na svet naš Gal
    Tudi drugo porodno zgodbo bom pričela dan pred porodom, torej 28.5.2006. Zjutraj sem vstala in najprej uredila svojo starejšo hčerkico, ki je še zadnji dan uživala v statusu edinke. Okoli desete ure pa me je zbodla huda bolečina na levi strani trebuha. Pomislila sem da bo minila. Ampak ni. Postajala je še močnejša. Čez pol ure sem poklicala dežurnega ginekologa, saj je bila ravno nedelja. Ker je po telefonu težko svetovat, mi je dejal, da naj kar pridem v bolnico, da me bo pregledal. Čez pol ure sem bila že na CTG-ju ki ni kazal nikakršnih znakov kakršnegakoli dogajanja. Po pregledu mi je dejal, da je verjetno otroček brcnil v steno maternice, ki je sedaj zelo občutljiva, ter da me je verjetno to bolelo. Ker sem bila šele 3 prste odprta me je poslal nazaj domov v »pričakovanje«.  

Po prihodu domov, pa so se začeli neredni popadki. Vendar do večera ni bilo še nič. Tako smo se počasi spravili spat, še zadnjič v zasedbi tria. Ob 3h ponoči pa sem na WC-ju doživela presenečenje. Počasi je začela odtekati voda. Hitro sem odšla k mojemu dragemu in mu nežno zašepetala na uho:«Voda teče…«Mirno mi je odgovoril naj jo zaprem. Šlo mi je na smeh, ko sem mu še  v drugo dejala:«Ne lubi, voda MI teče!« Tedaj se je prebudil in dojel. No počasi sva pobasala stvari, počakala babico, ki je prišla popazit hčerko, ter odšla novim dogodivščinam naproti. 

 V bolnico sva prišla ob pol štirih zjutraj. Tokrat sem dobila celo na razpolago ali želim klisitir ali ne. Ker sem bila presenečena, saj v prvo ni bilo možnosti, sem povprašala od kdaj možnost izbire. Ne boste verjeli, odgovor je bil, da so se ženske na ringaraji pritoževale. Svašta. Tako da pazite nad čim se pritožujete, mogoče postane resničnost.  

Ob 5h sem že ležala na čisto novi postelji, ki je še večji luksuz kot domača postelja. Babica mi je pokazala, kako si naravnam položaje v postelji z priročno komando, dragi pa je bil zadolžen za masažo križa, saj je bil gumb nekje na zadnji strani postelje. Evo, spet smola za tiste ki so same v porodni sobi. Gumb MORA biti dosegljiv vsem, ker ta masaža je RES fenomenalna. Seveda, če imaš epiduralno. Ne predstavljam si, da bi me ob bolečih popadkih nekdo še po križu »tolkel«. Masaža pa deluje le 15 minut potem moraš ponovno pritisniti.  

Ker sem želela roditi z epiduralno, sem morala počakati na anestiziologinjo. Vmes sem dobivala že prave močne popadke, sploh ker sem še dobila »flašo« z umetnimi popadki. Pa ni bilo hudo, se je dalo predihat, le očka je imel malce rdečo roko. Me je pa pošteno skrbelo, saj sem pred porodom slišala en kup pripovedi, ko je nekaterim v drugo epiduralna analgezija sploh ni prijela. Vstavljanje epiduralnega katetra je potekalo brez težav, potem pa mi je analgezija prijela le na polovico trebuha. Hecen občutek. Sicer popadki niso bili več tako boleči, na eni strani jih nisem nič čutila, na drugi pa je bil občutek, kot bi me bolel jajčnik. Čez pol ure pa je prijela tudi na drugi strani.  

Tako je bilo mimogrede ura 8.20 in babica se je  počasi pričela pripravljati na porod. Glede na to, da sem rojevala v drugo mi je bilo malo lažje, saj sem vedela kaj pomenijo besede«Rodili boste.«.V prvo mi te besede niso sploh nič pomenile, saj sem bila že 8 ur v porodni in »sem rojevala«. Ob prvem pritiskanju se ni zgodilo nič. Malo me je postalo strah, saj so mi že 14 dni pred PDP-jem namerili 3800 gramov težkega dojenčka. Zanašala sem se edinole na –20% teže dol, no v slabšem primeru gor. Pri drugem pritiskanju se je porodila glavica in zaslišala sem babico, ki je dejala, da je zeloooo dolgolaso črno bitje. Pri tretjem pritisku se je porodila še rokica. Ob 8.45 sem dobila na trebuh črnolasega dečka, ki sva mu nadala ime Gal. Bil je tako vroč, mehak in prijetno dišeč. Sem že skoraj pozabila kako je to. Po prvem crkljanju pri mamici v naročju, je dobil priložnost še očka. Prerezal je popkovino, sestre pa so ga nato odnesle na preverjanje teže. Gal pa je na vse skupaj zelo glasno protestiral. Nato sem ga dobila končno k sebi na prvi podoj. Po 3 urah v porodni sobi so naju končno preselili na oddelek. Bila sem rahlo utrujena, vendar zaradi adrenalina nisem mogla niti malo zadremati. Nestrpno sem pričakovala obisk. Mojega dragega in najino princesko. Ves čas sem razmišljala kakšno bo snidenje najine punčke z njenim bratcem.  

Ko sta prišla sem ravno dojila Gala. Bil je skrit pod odejo. Tia mi je veselo prinesla rožice in čebljala kje vse je bila z očijem, kaj sta počela. Po nekaj minutah pogovora sem ji dejala v čisto brezbrižnem tonu:«Sej res Tia. Dojenčka imamo.« In odgrnila sem odejo da ga je zagledala. Njene očke so se zasvetile kot dva diamanta. »Maniiii dojenček!«Je vzkliknila. Nato pa ga je začela božat, prijela za rokico in jo začela božat. Midva pa sva samo brez besed opazovala navdušenje najine »tamale«nad dojenčkom. Potem sem ji dejala, da je to fantek in da mu je ime Gal. Z imenom se je strinjala, z tem pa da je fantek pa še 14 dni ne.Vsakič je protestirala, da ne, da je to punček!!!

 Danes se strinja tudi s tem, da je Gal fantek, in tudi veselo pove, da je tudi očka fantek, midve pa sva punčki.

Tako smo mi dobili fantička Gala in postali najboljši par!!!  

< Sporočilo je popravil pupic@ -- 27.6.2006 22:20:08 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ekskluzivno za RR ali da boste prve izvedele
27.6.2006 22:17:33   
frutka_
Hej, super zgodba. Lepo je prebrati da je mala tako pozitivno sprejela bejbija! Ti pa počivaj in uživaj v teh nežnih trenutkih...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Ekskluzivno za RR ali da boste prve izvedele
27.6.2006 22:19:36   
Jančika_
Lepouser posted image !

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Ekskluzivno za RR ali da boste prve izvedele
27.6.2006 22:19:49   
Urša
Lepa zgodbica:-)) user posted image

_____________________________

Osrečujejo me zakladki Nika, Jaka in mali Izak:-)

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Ekskluzivno za RR ali da boste prve izvedele
27.6.2006 22:22:42   
Anonimen
Čestitke "punčeku" user posted image  user posted image !!!

(odgovor članu Pupica)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Ekskluzivno za RR ali da boste prve izvedele
27.6.2006 22:22:46   
kofetek2010
lepo user posted image

pa lepo ime ste zbrali user posted image

(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Ekskluzivno za RR ali da boste prve izvedele
27.6.2006 22:23:16   
A-N-J-A
Pupic@,kako lepa porodna izkušnja!Sem se kar maluser posted image ko sem prebrala kako je Tia prvič vidla bratca.Full lepouser posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Ekskluzivno za RR ali da boste prve izvedele
27.6.2006 22:27:06   
BLAŽIKA
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image čestitke

_____________________________

Moja punčka je moja največja sreča.

(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Ekskluzivno za RR ali da boste prve izvedele
27.6.2006 22:35:35   
Piškotka~
Ful lepo si napisala user posted image  za Gala in sestrico, pa seveda mamico in očija! Čestitke!

_____________________________

Mamica Luku in Maticu!

(odgovor članu BLAŽIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Ekskluzivno za RR ali da boste prve izvedele
27.6.2006 22:38:04   
sa
user posted image user posted image user posted image se enkrat cestitke

(odgovor članu BLAŽIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Ekskluzivno za RR ali da boste prve izvedele
27.6.2006 22:49:16   
Anonimen
Iiiii, jaz imam že solzne oči. Kako lepo!!!!!user posted image Pa tako lahek porod, srečnica! To pomeni, da bo v tretje še lažje.user posted image user posted image

(odgovor članu sa)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Ekskluzivno za RR ali da boste prve izvedele
27.6.2006 23:13:17   
Mariposa
Tako lepo napisano, da se bralec z lahkoto popolnoma vživi v zgodbouser posted image


_____________________________

Ko tonemo, je najbolje, da potonemo prav do dna,
saj se lažje odrinemo kvišku, če se najprej dotaknemo tal.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Ekskluzivno za RR ali da boste prve izvedele
27.6.2006 23:19:05   
sezam
Ful lepo napisano. Pa vaša princeska je res nekaj posebnega. user posted image

user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Sreča ni v tem da počneš to kar rad počneš, temveč v tem, da imaš rad to kar moraš početi. (Sir.S.M.Barrie)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Ekskluzivno za RR ali da boste prve izvedele
28.6.2006 0:03:33   
mamči
Res lepo user posted image . Sem se spomnila kako je naš taveliki prvič pocartal in poljubčkal dojenčka...  Uživajte družinica !

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Ekskluzivno za RR ali da boste prve izvedele
28.6.2006 0:32:54   
Anonimen
Čestitam, bejba!!! user posted image user posted image user posted image

Tistale z vodo mi je bila najbolj všeč... user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mamči)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Ekskluzivno za RR ali da boste prve izvedele
28.6.2006 0:48:37   
lelaval
user posted image user posted image  Čestitke za novega člana s prekrasnim imenom. user posted image user posted image
Zgodba pa je tudi super.
Lepo se cartajte vsi vi4

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Ekskluzivno za RR ali da boste prve izvedele
28.6.2006 5:22:37   
zaljubljena23
user posted image user posted image Čestitke še enkrat in zelo lepo napisano

_____________________________

23.4.2009, plusek...17.5.2009 si odšel med angelčke...
23.4.2010, plusek...17.12.2010 si prijokal na svet...
23.4.2012, plusek... 26.12.2012 PDP...

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Ekskluzivno za RR ali da boste prve izvedele
28.6.2006 7:08:25   
Bubamaraa
user posted image user posted image user posted image   zelo lepa zgodba..........

_____________________________

...KO TI ŽIVLJENJE PRINESE LIMONE ,ZAPROSI ZA TEQILO,SOL IN SEVEDA ME POKLIČI…



(odgovor članu zaljubljena23)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Ekskluzivno za RR ali da boste prve izvedele
28.6.2006 7:26:13   
CIPRESA
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image lepo!!!

_____________________________

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu Bubamaraa)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Ekskluzivno za RR ali da boste prve izvedele
28.6.2006 8:03:47   
n*a*
Lepo!user posted image

Iskrene čestitke!

Zanima pa me razlika predvsem med prvim in drugim porodom? Je bilo v drugo lažje? Je težje bit obremenjen z že eno izkušnjo od prej? user posted image

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Ekskluzivno za RR ali da boste prve izvedele
28.6.2006 8:08:41   
Tejči
Lepa zgodbicauser posted image  Meni je tudi ušlo par solzic, od srečeuser posted image

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Ekskluzivno za RR ali da boste prve izvedele
28.6.2006 8:30:53   
Anonimen
Ja no,ni kaj bila je avanturauser posted image user posted image user posted image Če bi to izrekel moški,bi ga že zdavnaj nekam poslaleuser posted image user posted image Me ženske pa si lahko privoščimo in včasih klasificiramo porod kot avanturo,seveda šele takrat,ko je vseh muk konec.
Pa srečno še naprej!!!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Tejči)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Ekskluzivno za RR ali da boste prve izvedele
28.6.2006 8:43:20   
muki1
Oh, to si pa tak lepo napisala, tudi meni se je nekaj vlažnega naredilo v očeh, še posebej ob tem, kako je Tia reagirala na bratca..... joj, naj bo tudi pri nas tako.

_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Ekskluzivno za RR ali da boste prve izvedele
28.6.2006 10:22:00   
Ancy
Važn, da ste vodo zaprl user posted image user posted image user posted image Aja pa čestitke za malega user posted image user posted image

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Ekskluzivno za RR ali da boste prve izvedele
28.6.2006 10:52:10   
BarbaraE
user posted image user posted image user posted image  Čestitke! Lepo si opisala. Pa luštkana otročka imaš. Princesko in princa.  user posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu Ancy)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
5 TOP destinacij za letošnje poletne počit...
Še ne veste, kam bi se letos odpravili na poletne počitnice? Pripravili smo vam 5 TOP predlogov, pri katerih lahko izkor...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?