|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Finančna kriza
13.11.2008 8:38:32   
romina33
Pozdravljene,lepo bi prosila za nasvet pomoč.
Sem mati samohranilka,brezposlena,z o.š.Dobivam DSP.420€,Zaradi viška delavcev sem izgubila službo in tako ostala brez nje.Imela pa sem kredit takrat 900 tisoč tolarjev.Ker sem zgubila službo kredita nisem mogla odpalčevati.Hvaležna sem,da imam sedaj 420€pomoči od države,samo s tem se ne morem preživet.
Honorarno še kaj zaslužim zraven samo spet ne gre,sem v izostanku s položnicami,najemnino pa stroške pa moram 1.plačati,drugače bi letela še ven iz občinskega stanovanja.
Na tekočem rač.imam blokado iz 900 tisoč tol.je sedaj blokada na rač 10.000€.Z banko sem se dogovarjala,da bi mesečno nakazovala kolikor bi lahko,jaz sem predlagala 50€,oni pa so zahtevali več.Včasih nimam tudi za kruh.Kako naprej,ne vem ne vidim izkoda.
Svojega stan.nimam,avta tudi ne,torej sm brez premoženja.
Slišala pa sem,da sedaj po novem obstaja ena varijanta za izbris kredita,če nisi sposoben ga vrniti OSEBNI STEČAJ.Kako poteka to,kam se moram obrnit in kaj moraš dokazovat.
Najlepša hvala za vsako koristno informacijo.
lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Finančna kriza
13.11.2008 8:48:43   
bati

sicer nisem podkovana v tem...sm pa že slišala za zamrznitev kredita....za nek čas....kar pomeni da ga nekaj časa ne odplačuješ....

(odgovor članu romina33)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Finančna kriza
13.11.2008 9:06:04   
Naja31
OSEBNI STEČAJ


Ja, to je nova možnost od 1.11.Vem, da sodišče razglasi osebni stečaj, kam se obrniti pa ne vem.
Povprašaj na CSD.mogoče bodo vedeli kaj več.

(odgovor članu bati)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Finančna kriza
13.11.2008 9:44:48   
ninini
Ja sej se lepo sliši osebni stečaj pa si rešen pa to sploh ni tako.Če nimaš premoženja ne bo nič ker tam ti prodajo kar imaš za tisti dolg,kar pa ostane pa morš glih tak plačat.Imam sorodnico ki je hotla it v to ker je mož umrl pa so ostali dolgovi.Imata eno sobno stanovanje in tega bi ji prodali pa bi ji dolga še kr neki ostalo,poleg tega moraš plačat sodišče okrog 2000e.In logično da ni šla v to  ker zdej je revež pol bi bla pa še večji ker bi ostala brez stanovanja.Vglavnem dolg morš poplačat  v vsakem primeru in tu ni logike sicer pa če bi bilo to tako enostavno da bi ti dolg kar odpisali potem bi pa ja naprimer vsak vzel kredit ga ne plačal in kasneje šel  v os

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Finančna kriza
13.11.2008 9:53:50   
NinKa
OSEBNI STEČAJ


Jaz sem hotela diplomsko na to temo napisat, pa sem začela brat o našem osebnem stečaju, pa me je minilo.

Sem bla prepričana, da je tako kot npr. v nemčiji, ko izpolniš vse pogoje za OS, potem grešp vanj in živiš 6 let na eksistenčnem minimumu, in pol se ti res odpišejo dolgovi, kolikor jih pač ne uspeš popolačat. No, ampak saj imajo pravila, kako in kaj se obnaša v teh 6 letih, ampak ok.

Pri nas se mi je pa že od vsega začetka zdel blesav za uporabo in prepoln stroškov še preden se sproži sam postopek. Ne vidim namreč logike, da moraš že prej plačevat...saj v OS greš zato ker nimaš več ničesar...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


Na tvoje stanje, pa mislim, da bi bilo najbolje, da se kot prvo obreš na CSD, baje so neke izredne pomoči...ne vem točno, vem da sem enkrat na RR zasledila. Drugače pa pejt na banko in samozavestno in suvereno nastopaj s prošnjo zamrznitve kredita, ali pa vsaj probaj kak soliden dogovor najt.

(odgovor članu romina33)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Finančna kriza
13.11.2008 10:32:01   
Anonimen
Probaj se dogovorit za zamrznitev. Ali pa odplačevanje manjše vsote mesečno pa na daljše obdobje. Oz. če imaš kakšno premoženje probaj kaj prodati.
Pa na CSD pojdi po izredno pomoč. Pa ne se pustit odgnat. Ti pripada!

(odgovor članu NinKa)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Finančna kriza
13.11.2008 10:52:51   
kajajaka
Jaz tudi mislim, da je začasna rešitev zamrznitev odplačevanja kredita in CSD pomoč.

Od kod pa si? Imaš kaj otrok? Morda ti lahko pomagamo s čim za otroka?

Samo prosim reci, da ti nisi tista zloglasna  ona25 iz Kočevja??

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Finančna kriza
13.11.2008 12:03:08   
Miša7
Hojla, jaz pa predlagam, da bi nam napisala račun ali pa naslov, pa ti vsaka nekaj pošlje, kar pač rabita, ali pa če vsak plača kakšno položnico, pa bo takoj boljše!!!user posted image



lep pozdrav, Mišauser posted image

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Finančna kriza
13.11.2008 14:49:53   
Anonimen
ona25 iz Kočevja


Kdo pa je to?

(odgovor članu Miša7)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Finančna kriza
13.11.2008 15:21:27   
t5t6
Jaz pa ne razumem zakaj so ti naredili blokado na 10.000 E, saj 900.000 sit je 3.755 E? KAj so ti tolko nanesle obresti, ker nisi odplačevala? Na banki se poskušaj dogovorit za zamrznitev kredita, ob tem preveri kako je z obrestmi, da se ti zaradi zamrznitve nebi povečale oz. da ne boš imela še kakšnih nepotrebnih stroškov. Pojdi na center in zahtevaj izredno pomoč. Otroški dodatek imaš zrihtan?, kaj pa preživnina od otrokovega očeta? Občina dodeljuje tudi socialno pomoč za plačilo najemnine - preveri. Nočem ti dat napačnega nasveta, stanovanje moraš vsekakor plačevat ampak, če boš en mesec vrnila malo več banki in boš nekoliko zamujala s plačilom stanovanja, te sigurno ne bodo vrgli iz njega.

Pa še nekaj bori se in nikoli ne obupaj. Pa povej koliko je star tvoj otročiček, da če ti lahko pomagamo s kakšnimi stvarmi za otroka.

Srečno 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Finančna kriza
13.11.2008 15:54:47   
romina33
Samo prosim reci, da ti nisi tista zloglasna ona25 iz Kočevja??

Ne nisem ta ženska,lahko mi verjamete.
Drugače pa res najlepša hvala za vaše prijazne besede,sej ne,da se bi smilila sama sebi,samo mi je
resnično zelo težko.Ne vidim izhoda.Če bi imela kaj za prodat bi že zdavnaj to naredila.
Imam sestre,brate,ki jih še za 10€ ne morem rečt,kaj šele za kaj drugega.
Nimam nobenega na tem svetu,edino eno prijateljico,ki ji lahko rečem,če mi posodi za kruh.oz mi lahko posodi največ do 100€.Otroški dodatek imam urejen,dobim ga 250€,preživnine nimma ,ker je oče otrok odpeketav neznano kam.(zanalašč

Jaz pa ne razumem zakaj so ti naredili blokado na 10.000 E, saj 900.000 sit je 3.755 E? KAj so ti tolko nanesle obresti, ker nisi odplačevala

Ja to so obresti še zraven.Sem se dogovarjala za znesek kolk bi bila sposobna dajati meseno,pa so rekli,da je premali znesek,da se ne bi nič poznalo,da sm kaj naredila.

Zamrznitev kredita je že sedaj,ko ne morem nič plačati,na csd pa dobim vse pomoči kere mi pripadajo,to pa potem pokrijem neplačane položnice in se skoz vrtim v začaranem krogu.user posted image user posted image


(odgovor članu t5t6)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Finančna kriza
13.11.2008 15:58:03   
romina33
Joj se opravičujem,kako naredim, to,da kar vi sprašujete prilepim tukaj,in potem odgovorimuser posted image

(odgovor članu romina33)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Finančna kriza
13.11.2008 16:05:47   
blaža
Povlečeš čez z miško- tisto kar želiš prenest( držiš levi klik) in povlečeš z modrim se ti označi. In pol greš na odgovori na sporočilo in se ti prenese

(odgovor članu romina33)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Finančna kriza
13.11.2008 16:09:17   
blaža
ti verjamem, da si v veliki krizi. mogoče ne bi bilo slabo, če bi preko zavoda končala kakšno šolo za začetek. je pa ta nasvet mišljen za tvojo prihodnost. trenutno ti res ne more pomagat. Iz kje pa si? Mogoče bi šla kam čez delat. Se da dobit za čistit na ...

Mi smo bli enkrat že v ... in smo si tako pomagali. moraš pa spet nekoga poznat, vem. Naredi kot so ti ostale svetovale, pa boš videla kako naprej.user posted image

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Finančna kriza
13.11.2008 17:48:40   
Anonimen
.Včasih nimam tudi za kruh.Kako naprej,ne vem ne vidim izkoda.


Ce nimas niti za hrano, pojdi na Rdeci kriz ali Karitas (ne vem tocno kateri, morda celo oba), kjer bos dobila osnovna zivila, mleko, testenine, sladkor,kavo,...vec pa ne vem.

Sicer pa ne razumem dobro tvojih financ. Pravis, da dobis 420€ DSP in 250€ otroskega dodatka. Ne razumem, kako s tako vsoto ne mores preziveti user posted image . Ni luksuz, lahko pa zivis.

osebni stecaj je mozen, vendar kar precej stane, ce sem prav razumela in te ne oprosti placila dolgov (to je povzetek nekega intervjuja na radiju, tako da preveri informacijo).

Kako naprej? Ne vem, odvisno koliko sta otroka stara.
Lahko si poisces dodatno delo, samo je tezko, ce nimas varstva (odvisno od starosti otrok).
Ce ne zivis v strogem mestu, poisci opuscen vrt, jih je polno, in ga spomladi zacnite obdelovat. To lahko pocnes tudi z otroci.
In terjaj oceta za prezivnino. Saj se menda ni v zemljo vdrl user posted image

(odgovor članu romina33)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Finančna kriza
13.11.2008 18:23:30   
kajajaka
romina33 veliko nasvetov si dobila in vsi so dobri!

- hrano res dobiš na RK ali Karitas in oni (RK) tudi plačajo kakšno položnico, ko si v krizi - naši sosedi so plačali elektriko, komunalo, vodo... ne pa telefona, interneta in reg. za avto - ker to velja za luksuz

- očeta naj poišče sodišče - sigurno je nekje prijavljen in je v službi ali prejema podporo... vsekakor ga lahko najdejo - medtem pa od države iz nekakšnega sklada lahko dobivaš preživnino, ki jo mora potem on vrniti... pozanimaj se na CSD

- kot je napisala Mič II: Ce ne zivis v strogem mestu, poisci opuscen vrt, jih je polno, in ga spomladi zacnite obdelovat. To lahko pocnes tudi z otroci. Točno tako, mi za hrano zelo malo porabimo, ker skoraj vse pridelamo.

- tudi z Blažo se strinjam- poskusi končati kakšno šolo. Trgovska je lahka in službo hitro dobiš (vsaj na našem koncu...)

- AnjaPH, naj ti odgovorim: ona25 je nesramnica, ki je pred nekaj meseci izkoriščala dobroto RR uporabnic, prosila za otroško opremo in jo potem preprodajala... (pobrskaj pod dobrodelnost, mogoče boš kaj našla)
In zaradi nje imam sedaj vedno slab občutek, ali nekdo res nekaj rabi?? in najbrž nisem edina tu... romina33 se ti opravičujem, upam, da razumeš, nič slabega nisem mislila

- delno se žal strinjam tudi z Mič II o financah- 420+250 ni tako malo. Poznam tričlanske družine, ki živijo s skupno 800€, pa oba delata. Žal je tako, da marsikdo ne zna z denarjem. Tudi tu ti lahko z nasveti pomaga CDS. Prosi jih naj ti pomagajo razporediti sredstva, ki jih prejemaš... morda bo kaj bolje? Imaš svoje stanovanje ali plačuješ najemnino?

- ker službe nimaš poskusi kaj delati na črno (čiščenje, občasno varovanje kakega otroka, ročna dela, peka slaščic za slavja, izdelovanje novoletnih voščilnic ali okraskov...) možnosti je veliko, samo začeti je treba. Le pogumno!

- Koliko stari so otroci? Bi lahko kakorkoli pomagali?

Vsekakor držim pesti, da se pobereš. Lahko mi pišeš na ZS.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Finančna kriza
13.11.2008 18:28:00   
Anonimen
Imaš svoje stanovanje ali plačuješ najemnino?


Najemnino za obcinsko, se sem prav razumela.
Pa tudi nasvet o svetovanju je dober, saj nas same najveckrat v krizi vodita panika (plus nepoznavanje), kar ni ravno prava podlaga za racionalne odlocitve.

(odgovor članu kajajaka)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Finančna kriza
13.11.2008 19:17:32   
BAMBINA_
Se strinjam s predhodnicami. Predvsem bi pa na tvojem mestu pospešeno iskala novo zaposlitev. Edino ta bi te, dolgoročno gledano, rešila vseh nevšečnosti.


_____________________________


•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•
*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*
•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Finančna kriza
13.11.2008 22:35:50   
janca
Nekaj tukaj ne razumem. Zakaj si pa rabila kredit? Nimaš stanovanja, nimaš avta itduser posted image
Kar se pa tiče služb, naj ti pa povem, da se malo potrudi in jo boš dobila. V vseh trgovskih branžah iščejo trgovke, tudi brez izobrazbe za delo. Pa mal preglej oglase, ki iščejo osebe za pospravljanje po domovih itd.

Pa še to. Mogoče se vam bom zdela mal mim. Sem proti osebnim stečajem. Zakaj? Zato, ker se mi ne zdi fer najeti kredita in uživati, čez par let k zabluziš pol pa osebni stečaj. Pol pa spet stvar ponoviš. Fuj.

(odgovor članu romina33)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Finančna kriza
13.11.2008 22:43:14   
Anonimen
Zato, ker se mi ne zdi fer najeti kredita in uživati, čez par let k zabluziš pol pa osebni stečaj.


To, da gres v postopek osebnega stecaja te ne razbremeni avtomaticno poplacila dolgov:

Upniki lahko ugovarjajo proti odpustu obveznosti na podlagi naslednjih razlogov:

  • če ne izpolnjuje svojih obveznosti do delodajalca oz. si ne išče dela, če ni zaposlen.

(odgovor članu janca)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Finančna kriza
14.11.2008 15:56:30   
Rubin.
Uf, Mič dobra si user posted image , dobro te je poznati.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Finančna kriza
14.11.2008 20:34:17   
romina33
Punce hvala vam za vsak nasvet,sprejela sem tudi vaše kritike,ki so bile med vrsticami.
Janca,tebi bi pa samo rada povedala,da nisem vzela kredita za luksuz,temveč za poplačilo najemnine,kajti če ne bi vzela kredita bi že zdavnaj izgubula stan.
Tko,da res ne piši takih neumestnih,ki sit lačnega ne razume,to si pa ti med njimi.OČITNO)
Tudi za službo ne veš kako intenzivno si jo iščem,torej prej malo razmisli kaj boš napisala oz svetovala.
 
Hvala punce še enkrat,najbolj se zahvaljujem,
kajajaka ,blaža,Miša7,Brisačkarca,...itd  super ste,razumne oz sočutne do ljudi.

lp






 

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Finančna kriza
14.11.2008 21:15:28   
Nončika
420€ DSP? toliko dobi moj za mesec dni dela. in to na delovnem mestu, kjer dela v 3.st celzij in po 12 ur dnevno. user posted image user posted image

_____________________________

3 datumi v mojem življenju: 2.8.2005, 24.10.2009 in 22.5.2010.

(odgovor članu romina33)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Finančna kriza
14.11.2008 21:19:35   
Anonimen
Uf, Mič dobra si , dobro te je poznati.


Ne, samo berem user posted image .
Ni tukaj kaksne posebne dodane vrednosti.

(odgovor članu Rubin.)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Finančna kriza
14.11.2008 21:20:27   
Anonimen
Janca,tebi bi pa samo rada povedala,da nisem vzela kredita za luksuz,temveč za poplačilo najemnine,


Aha. Kako visoka pa je najemnina?

(odgovor članu romina33)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?