|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ali bi dale v teh časih 5500…
9.11.2008 9:44:15   
nu_tella
…za znanstveni magisterij?
 
No sej 2600 sem že lani dala, za bolonjski, ker je lani veljajo, da bo bolonjski (strokovni) magisterij vreden »malo več« kot univerzitetna izobrazba. Letos pa se je izkazalo, da je to eno-in-isto (ista stopnja izobrazbe)… ja hvala bogu da some »nategnili« (kar se tiče stopnje, znanja sem s temi 5 izpiti dobila, pa več kot v dodiplomskem študiju se mi zdi ;) ).
Finančna situacija je taka da sem 4 leta (delovna doba) delala za minimalno plačo, tako da, sem teh 2600 lani komi skupi spravla, ampak sem si rekla, to je pač moja želja. Zdej sem dobila novo službo in delam za skoraj povprečno slovensko plačo (Jupi ;) ). Tako da po eni strani se mi zdi, da če pač še tri plače dam na stran za magisterij, se mi itak ne bo toliko poznalo, ker pač tudi do zdaj nisem kaj dosti prišparala, po drugi strani pa se mi zdi, da mi vsakih 100 evrov pride prav, ko razmišljam o nakupu stanovanja. (stara sem 30 in res bi rada v roku 2 let imela svoj dom, v roku 3 let pa tudi otročička)…
 
Tukaj je pa še to, da sem sedaj tudi končno v neki »normalni vezi« in bi rada malo uživala za vikende, saj sem med tednom po 10 h na dan v službi + cca 2 h vožnje na dan, kar me čisto izžame. Se mi zdi, da je obdobje november 2007 do julij 2008, kar šlo mimo mene, ko sem v še prejšnji službi, ko sem lahko res vse seminarske napisala med službo (Pst!! ;) ), komi sfolgala se še učit.
 
Kakšna so vaša mnenja? Bi reskirale še teh 2600 al ne? Moja želja je vedno bila imeti magisterij in razmišljam, da bo po vsej tej poplavi magistov to tudi neka osnovna izobrazba čez neki let, ko pa se meni »ne bo dalo« več študirat. Po drugi strani lahko študiram tudi ko bom stara skupaj z otroki ;)

_____________________________

Ce te nekdo ne ljubi na nacin, kot si zelis ti, se ne pomeni, da te ne ljubi z vsem, kar zna.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ali bi dale v teh časih 5500…
9.11.2008 10:21:52   
frutolina
Ja, jaz bi dala. Glede na to da si dala doslej že polovico in rešila izpite.... plačaj še drugo polovico in končaj študij. Če sedaj ne boš plačala in dokončala kar si začela, potem verjetno nikoli ne boš. Pa čestitam za opravljene izpite user posted image  pridna!user posted image

Pa še za tolažbo: moj mag. stane 6500 € (prvi letnik 2500 €) , sem brezposlena (pred slabim mesecem diplomirala) in noseča. K sreči sem med študijem delala in si nekaj malega prihranila. Drugače pa sem se zmenila na več obrokov in bo že nekak...

(odgovor članu nu_tella)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Ali bi dale v teh časih 5500…
9.11.2008 10:21:52   
soncece24
Jaz verjetno ne bi, pa ne zaradi denarja, ampak se mi zdi škoda časa. Finančno pa poskusi v službi vprašat, če bi ti mogoče financirali.

_____________________________

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu nu_tella)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Ali bi dale v teh časih 5500…
9.11.2008 10:26:21   
silvy
No, povedala ti bom mojo izkušnjo glede magisterija.Prav tako sem ga začela delat, ko sem bila še brez otroka. Itak sem imela takrat časa na "pretek", šele zdaj ko je otrok vidim, kaj pomeni: Nimam časa za nič! Vseeno pa je bilo full naporno in psihično ubijalsko, totalno nečloveško. Čez dan sem hodila v službo (učim v šoli), prišla se kar zgodaj domov, naredila priprave za pouk in se potem posvetila magisteriju do večera. In tako je bilo vsak dan. Zvečer sem padla dol kot klada. Da ne govorimo o vikendih, ko so bila še predavanja in sem se vozila iz KP v LJ (ob petkih sem prespala gor, hvala bogu). Ob nedeljah se nisem mogla nikakor spravit k sebi. In že je bil tu ponedeljek. In spet jovo na novo. Nedelje sem preživela s partnerjem, a od mene ni bilo kaj dosti. Potem sem si rekla: Kaj je bilo meni tega treba? No, naj povem še to, da sem imela vmes še eno izvenmaternično nosečnost in 2 splava. Saj ni čudno. Pod takšnim pressingom kot sem bila, kako naj bi zanosila. Po 2. letniku se je stvar malo umirila. Zanosila sem. Vmes sem naredila še en izpit. Zdaj mi manjka še en izpit (najtežji) in naloga. Torej, še kar nekaj dela. Ne predstavljam si, kdaj bom to končala, čeprav vem, da bom. Počakala bom, da sinček (1,5 let) malo zraste in potem pa veselo na delo. Resda, da mi moji starši veliko pomagajo pri varstvu, ampak ne morem si privoščit, da bi jim ga 1-2 meseca vsak popoldne dajala v varstvo,da se jaz učim. Zdaj je on prioriteta v mojem življenju in sem prav vesela, da je prišlo do tega preobrata.

Sploh ni fora v tistih 5500 eurih, ampak glavno je to, da se boš morala popolnoma odpovededat prostemu času. Enkrat si mlad. Živi življenje.

S tem ti nisem mislila zbit volje, povedala sem ti samo mojo izkušnjo in realno sliko tega prekrasnega magisterija, ki mi je pobral enih živcev. Vpiši se, ampak vedi da je to cena, ki jo plačaš. Jaz bi zdaj dala 10.000 eurov, da imam končano, čeprav nevem kje bi jih dobila.

Če se pa že vpišeš, ti predlagam, da se temu popolnoma posvetiš in končaš preden rodiš otroka. Moraš bit pa zelo, zelo priden, da ti uspe v 3 letih vse končat.

Vso srečo ti želim!

(odgovor članu nu_tella)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Ali bi dale v teh časih 5500…
9.11.2008 10:56:15   
nu_tella
v obdobju nov 2007- jul 2008 sem nardila 5 izpitov (+ ZUP v službi ;) ), zdej jih imam pa še 13, kar pomeni še dve leti "nič življenja". Predvsem to me muči. Zmogla vem da bi (dveh izpitov me je res strah drugo pa vem da bi blo ok). Ampak ne vem, če sem se za magisterij pripravljena odreči še tem dvem letom, ki jih imam bolj na "free" zase. Zdej ko sem končno nekako "zaživela"... ne vem... zgleda, da so se mi prioritete malo sprmenile, čeprav se mi zdi "čudno", da se ti karnaenkrat "tolko spremenijo".

Prov imate ni problem dnar, ampak predvsem to, se opovedat še tisti nedelji, ki jo imam od vseh dni v tednu fraj. In še pospešit pritisk, ki ga imam zdaj. Ne vem, če sem tega sposobna. Po drugi strani pa...če ne bom probala ne bom vedla, a ne user posted image

_____________________________

Ce te nekdo ne ljubi na nacin, kot si zelis ti, se ne pomeni, da te ne ljubi z vsem, kar zna.

(odgovor članu silvy)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Ali bi dale v teh časih 5500…
9.11.2008 11:02:35   
nu_tella
frutolina
a si ti mogoče tudi na ekonomskem faksu?
čestitke za nosečnost in diplomo.
Stanovanjsko vprašanje imaš že rešeno?


soncece24
v službi mi ne bojo financirali, ker je dnar "rezerviran" za druge sodelavke, ki imajo tam daljši staž. Šla bom še direktorja vprašat ampak te neuradne informacije sem dobila.

silvy
čestitke!!! Take osebe (pa frutolina tudi, da ne bo pomote user posted image )najbolj obcudujem. Jaz nimam nobenih obveznosti (razen sluzbe) pa "neki cvikam" ... user posted image

_____________________________

Ce te nekdo ne ljubi na nacin, kot si zelis ti, se ne pomeni, da te ne ljubi z vsem, kar zna.

(odgovor članu nu_tella)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Ali bi dale v teh časih 5500…
9.11.2008 11:13:45   
frutolina
nu_tella hvala user posted image . Drugače pa nisem na ekonomskem faksu, ampak pravnem. Stanovanjsko vprašanje bo rešeno februarja, marca. Že delamo na tem ... user posted image
13 izpitov je res še veliko, glede na to da si jih 5 že rešila. Jaz jih imam vsega skupaj 12 user posted image . Na magisterij sem se pa vpisala ker je bila letos zadnja možnost za znanstveni. Pa vedno je bila to moja želja.
Trenutno sem, kar se časa tiče, precej na boljšem kot ti, tak da imam namen rešit vsaj 4-5 izpitov do marca (resnično upam da bo to izvedljivo!!).

Zdaj res ne vem kaj ti naj rečem..če se boš vpisala na mag. zdaj, boš poleg službe delala še izpite in bo prostega časa res malo ali nič. Če pa se ne boš in boš uredila stanovanje in potem čez tri leta dobla otročka pa spet ne bo časa za magisterij oziroma bo zelo zelo težko izvedljivo. Jaz vem da mi je sedaj še lahko (če odštejem finančne probleme), kasneje bo pa hudič z otrokom in iskanjem službe in magisterijem. Vem pa tudi da sem sedaj še v študijskem zagonu, kasneje pa nisem prepričana kako bo...

lep dan user posted image

(odgovor članu nu_tella)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Ali bi dale v teh časih 5500…
9.11.2008 14:14:51   
Anonimen
Če si dala že toliko se ti po mojem potem splača še "teh" 2600,00 evrov, ker ti znanstveni magisterij, če delaš  v JU vsak mesec potem prinese dodatek (koliko je točno ne vem, ampak mislim, da se vrti nekje okoli 100,00 evrov bruto). Dodatka za bolonjski magisterij ni, razen, če si prej končala stari univerzitetni študij. Predvidevam, da si ga, glede na to, da si bolonjski magisterij delala samo 1 leto. Še vedno ti znanstveni magisterij omogoča spregled delovne dobe, če kandidiraš za neko delovno mesto, za katerega še nimaš dovolj delovnih izkušenj, itd...  To, da so razlagali, da bo bolonjski magisterij več vreden je samo flancanje, saj so pripravljalci in izvajalci študijskih programov vedeli, da bodo pri nas bolonjski magisteriji uvrščeni v strokovno raven že vsaj 4 leta. Če odmislimo sedaj "višje kotiranje" bolonjski ali znanstveni je pa moje mnenje, da gre za v resnici (kar se znanja tiče) za eno in isto stvar -> isto sra.... samo drugo pakovanje user posted image . Vsak ti da toliko, kolikor se sam vanj angažiraš... Nosilci predmetov po faksih so za določene predmete isti tako na znanstvenih kot strokovnih magisterijh, pogosto so celo predavanja in izpiti organizirani isto.  Po sebi sodeč, kakšnega posebnega odrekanja zaradi magisterija ni, no saj pri meni, pa imam že 2 user posted image , ko sem začela z magisterijem nisem imela še nobenega...No sedaj samo srčno upam, da bo magistrska naloga oddana, preden dobimo tretjega. Pa srečno.

(odgovor članu nu_tella)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Ali bi dale v teh časih 5500…
9.11.2008 14:27:43   
nu_tella
Miša99 res je. Teh 5 predmetov, ki sem jih imela, sem jih  imela skupaj s tistimi, ki so bili vpisani v Znanstveni magisterij. S to rezliko, da njim so se v evidenco vpisvale tudi ocene kolokvijev, seminarskih, nam na bolonjkem pa piše "da nismo imeli dodatnih obveznosti"... kr neki.

Ja, pravilno sklepaš, sem uni. dipl. ekon. (če nisi uni. dipl, ti tudi ne omogočijo prehoda iz strokovnega na znanstveni). Kje pa je osnova za javno upravo, da dobiš dodatek za magisterij, če imaš uni. izobrazbo. Če mi lahko sporočiš prosim. Ker meni so v pravni službi gladkomalo rekli, da ni osnove.
Dodatek ni neki bajnega, v smislu, da bi ti povrnu stroške študija,ampak neki pa je (ccas 70 eur bruto, amak po tanovem obraćunu plač v JU je ta znesek samo, če si ceu mesec v službi, kolkor koristiš dopust,... je ustrezno nižji). In baje je možnost napisat magistrko v obdobju med študijem in jo zagovarjat, če si bil prej na bolonjskem, tako, da bi si potem lahko prej zagotovila dodatek?!? ;)

Res ti bom hvaležna, če mi sporočiš.

Lep sončen dan.

_____________________________

Ce te nekdo ne ljubi na nacin, kot si zelis ti, se ne pomeni, da te ne ljubi z vsem, kar zna.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Ali bi dale v teh časih 5500…
9.11.2008 14:57:31   
Gina
Nisem brala odgovorov.. jaz ne bi dala nič denarja za magisterij. Zakaj:

- ker ne dobiš nobenega novega praktičnega znanja (vsaj na našem področju je tako in na 9/10 ostalih faksov, kakor se pogovarjam je enako)

- ker zato nisi nič lažje zaposliv, kvečjemu otepajo se takih, ki jih je treba za enako delo več plačat (razen če si želiš res huuudo delavno mesto, kjer boš vlekla težke denarje, ampak vsi taki delajo od zgodaj zjutraj do poooooznega večera, veliko so službeno odsotni, skrata živijo samo in izključno za službo)

- ker si ponavadi plačan za magisterij cca 70eur več kot nekdo z visoko izobrazbo in nič ne zgleda, da bo kaj drugače, v bistvu so z novim plačnim sistemom razvrednotili magistrsko delo (ma saj če pomisliš realno, bi bilo treba plačati delo, ne pa pildke in žal pri nas pildek dobi vsak, ki ima zicleder, ap četudi ni sposoben nič profita ustvarit)

- magisterij se mi zdi potrjevanje izgubljene identitete, vsaj vsi, ki ga delajo, pa jih jaz poznam, imajo nepave vzroke za delanje le tega (iz tega stališča me magisterij ne vleče delat)

- na večini faksov se srečuješ s profesorji, doktorji, ki nimajo pravega realnega pogleda na lajf in imajo hudo težke fore včasih, da ti zagabijo vse skupaj, delati nekaj samo zato, da bo neka seminarska narejena, pa da boš visel tam cele popoldneve, brez vsakega učinka in kakršnegakoli smisla sploh, ker tisti seminar služi nikomur in ničemur, razen kljukici na papirju, je pa poneumljanje ljudi - sploh ne štekam, kako lahko kdo to pri več kot 20. letih prenese, če že ima en faks gotov?user posted image

Bi pa šla delat magisterij samo pod pogojem, da mi dajo kaj novega znanja (to je pa pri nas utopija pričakovat, če si kolikor toliko razgledana duša in imaš kaj možganov na pravem mestu, ki tudi delujejo vsakodnevno kar fejst)

(odgovor članu nu_tella)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Ali bi dale v teh časih 5500…
9.11.2008 15:04:14   
Anonimen
To določa KPJS v 37. členu in sicer dodatek za specializacijo, magisterij oziroma doktorat pripada javnemu uslužbencu samo v primeru, če je znanstveni naslov pridobljen na poklicnem področju, za katerega je javni uslužbenec sklenil delovno razmerje.
·         Dodatek pripada javnim uslužbencem samo v primeru, da izobrazba, pridobljena s specializacijo, magisterijem ali doktoratom v veljavnem aktu o sistemizaciji ni opredeljena kot pogoj za zasedbo delovnega mesta.
·         Specializacija, magisterij ali doktorat morajo biti pridobljeni na poklicnem področju, za katerega je javni uslužbenec sklenil delovno razmerje. To pomeni, da mu je v neposredno pomoč pri opravljanju del in nalog na njegovem delovnem mestu (enaka oz. sorodna vsebina). Upravičenost do dodatka je potrebno ugotavljati v vsakem konkretnem primeru posebej.
·         Specializacija: dodatek za specializacijo pripada tistim javnim uslužbencem, ki imajo opravljeno specializacijo po univerzitetnem izobraževanju (prejšnja v ZSPJS).
·         Magisterij: dodatek pripada javnemu uslužbencu, ki ima opravljen znanstveni magisterij. Dodatek ne pripada javnim uslužbencem, z opravljenim strokovnim magisterijem (druga stopnja bolonjskega izobraževanja).
·         Dodatek ne pripada javnim uslužbencem, ki imajo opravljen državni pravniški izpit.
·         Dodatki se med seboj izključujejo, kar pomeni, da javnemu uslužbencu pripada dodatek samo za višjo stopnjo znanstvenega naslova.
·         V primeru, da ima javni uslužbenec več naslovov iste stopnje, mu pripada samo en dodatek.

(odgovor članu nu_tella)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Ali bi dale v teh časih 5500…
9.11.2008 15:12:46   
Anonimen
Bi pa šla delat magisterij samo pod pogojem, da mi dajo kaj novega znanja (to je pa pri nas utopija pričakovat, če si kolikor toliko razgledana duša in imaš kaj možganov na pravem mestu, ki tudi delujejo vsakodnevno kar fejst)


Iz prakticnega vidika se moram strnijati s tockami pred to.

Enako, jaz bi sla delat magisterij zgolj in izkljucno zaradi lastne potrebe po znanju, se bolj pa po ucenju, da ne zakrnim. Bi pa sla do konca, do doktorata, ce bi ze ze lotila tega.

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Ali bi dale v teh časih 5500…
9.11.2008 15:22:07   
Spark
Jaz bi riskirala ta denar.
Ker kot si rekla, planiraš stanovanje in potem otroka. In če se boš po stanovanju in otroku odločila za študij, boš težje zbrala € na kup, kot pa sedaj. Takrat boš že našla denar za stanovanje in tako, za študij pa težje.
Dokler imaš voljo kar veselo na delo.
Držim ti pesti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Ali bi dale v teh časih 5500…
9.11.2008 15:27:28   
Anonimen
Ah no Gina, tako utopično pa spet ni...

Nisem brala odgovorov.. jaz ne bi dala nič denarja za magisterij. Zakaj:

- ker ne dobiš nobenega novega praktičnega znanja (vsaj na našem področju je tako in na 9/10 ostalih faksov, kakor se pogovarjam je enako)
To ne drži popolnoma, je pa jasno, da moraš moraš delati magisterij na drugi smeri, ali pa si vsaj izbrati drugo specialno področje. So faksi, ki ponujajo različne smeri in veliko izbirnih predmetov.


- ker zato nisi nič lažje zaposliv, kvečjemu otepajo se takih, ki jih je treba za enako delo več plačat (razen če si želiš res huuudo delavno mesto, kjer boš vlekla težke denarje, ampak vsi taki delajo od zgodaj zjutraj do poooooznega večera, veliko so službeno odsotni, skrata živijo samo in izključno za službo)
Tukaj magisterij nima nobene veze, če boš delal od jutra do večera, še manj za težke denarje...  Jih je ogromno takšnih, ki nimajo magisterija in prav tako delajo od jutra do večera, so službeno odsotni...

- ker si ponavadi plačan za magisterij cca 70eur več kot nekdo z visoko izobrazbo in nič ne zgleda, da bo kaj drugače, v bistvu so z novim plačnim sistemom razvrednotili magistrsko delo (ma saj če pomisliš realno, bi bilo treba plačati delo, ne pa pildke in žal pri nas pildek dobi vsak, ki ima zicleder, ap četudi ni sposoben nič profita ustvarit)
Nov plačni sistem ni v tem pogledu nič drugačen kot prej, znanstveni magisterij in doktorat imata več ali manj enako predispozicijo, s tem da so na boljšem tisti, ki so v nižjih plačnih razredih, tisti v višjih pa malce na slabšem kot prej. Sedaj je fiksen, včasih je bil vezan na količnik.

- magisterij se mi zdi potrjevanje izgubljene identitete, vsaj vsi, ki ga delajo, pa jih jaz poznam, imajo nepave vzroke za delanje le tega (iz tega stališča me magisterij ne vleče delat)
Torej imam jaz in še nekaj tisoč drugih izgubljeno identiteto?

- na večini faksov se srečuješ s profesorji, doktorji, ki nimajo pravega realnega pogleda na lajf in imajo hudo težke fore včasih, da ti zagabijo vse skupaj, delati nekaj samo zato, da bo neka seminarska narejena, pa da boš visel tam cele popoldneve, brez vsakega učinka in kakršnegakoli smisla sploh, ker tisti seminar služi nikomur in ničemur, razen kljukici na papirju, je pa poneumljanje ljudi - sploh ne štekam, kako lahko kdo to pri več kot 20. letih prenese, če že ima en faks gotov?
No nekaj profesorjev ima čist OK poglede na lajf in ti tudi kaj pametnega dajo od sebe... Po tvojem je vse izobraževanje po diplomi brez pomena, saj več ali manj povsod dobiš nek pildek...

Bi pa šla delat magisterij samo pod pogojem, da mi dajo kaj novega znanja (to je pa pri nas utopija pričakovat, če si kolikor toliko razgledana duša in imaš kaj možganov na pravem mestu, ki tudi delujejo vsakodnevno kar fejst)

No Gina, ni takšna utopija no user posted image user posted image .




(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Ali bi dale v teh časih 5500…
9.11.2008 15:33:24   
Anonimen
Enako, jaz bi sla delat magisterij zgolj in izkljucno zaradi lastne potrebe po znanju, se bolj pa po ucenju, da ne zakrnim. Bi pa sla do konca, do doktorata, ce bi ze ze lotila tega.


In zakaj je kar naenkrat pomembno, da gre človek do konca? Mimogrede, kdor je naredil doktorat se šele potem začne "ta pravo" lovljenje nazivov. Torej je pomemben naziv, ali kako?  Zaradi lastne potrebe po znanju in da človek ne zakrni  ne potrebuje magisterija, niti ne doktorata... 

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Ali bi dale v teh časih 5500…
9.11.2008 15:36:54   
Anonimen
In zakaj je kar naenkrat pomembno, da gre človek do konca?


Ni pomebno, do kje clovek gre, meni je pomembno, cesa se naucim.
Kolikor v svoji stroki poznam magisterij in doktorat, je magisterij zelo zelo podobna zadeva kot univerzitetni studij, prakticno isti profesorji, zelo podoben pristop in prevec podobna in ponavljajoca se snov. Ce bi zelela dobiti nova znanja in ce bi zelela dati mozgane v visjo prestvavo, bi bil cilj doktorat nujen, v moji stroki.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Ali bi dale v teh časih 5500…
9.11.2008 15:39:05   
Anonimen
Mimogrede, kdor je naredil doktorat se šele potem začne "ta pravo" lovljenje nazivov. Torej je pomemben naziv, ali kako?


Ne, ni pomemben, pomembno je znanje.
Ali pa tudi.

Spet po mojih izkusnjah se ljudje z doktorati hvalijo zelo malo, tisti z magisterijem pa kar precej in velikokrat cisto prevec glede na rezultate svojega dela. Ampak to je samo moja izkusnja in moje opazanje.

Prej je magisterij statusni simbol, kot dr. Imam hiso, avto, moza in psa. In magisterij user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Ali bi dale v teh časih 5500…
9.11.2008 16:02:16   
nu_tella
Jaz še nimam magisterija pa že delam po 10 h na dan, za službene poti oz. izobraževanja v tujini pa na žalost ni časa. A to pomeni da ko bom imela magisterij bom delala še več !??! user posted image  user posted image
 
U glavnem, jaz hočem magisterij, ker vidim, da se sedaj čisto drugače učim, kot sem se na dodiplomskem študijo. Ja splošni predmeti so »brezveze« in se mi sedaj spet ponovijo, ampak »izbirni ali smirni predmeti« so pa novi in upam, da se bom kaj novega naučila. Itak pa je vse v sprotnem delu. Računovodje oz. revizorji nekako ne mormo nikoli spat. Pa ne pravim, da drugi lahko spijo. Še zdaleč ne! Ker pa imam dodiplomski študij narejen na drugi smeri, sem nakako razmišljala, da bi šla na to smer podiplomca. Ker kot sem videla je full lažje, če imaš neko osnovo iz prakse, ker je potem razumevanje full lažje…
Ne gre pa brez učenja in ko končno »zaživiš« je malo težko se spet za knjige vsest. ;) Čeprav človek, mora pa tudi neki počet te 2 leti, ko čaka, da cene stanovanj padejo in si ustvari svoj dom. Dvom je v tem, ker druga varjanta za počet, bi bila občasna pomoč v kakem računovodskem servisu, kjer bi lahko še dodatno kaj zaslužila in hkrati ohranila stik z golim knjigovodstvom… Ne vem. Nisem pametna kaj je prav.
 
Hvala vsem za vaše nasvete. user posted image
 
p.s. Miša99 – torej meni dejansko ne pripada dodatek na strokovni magisterij, kot piše v tem členu, ki si ga prilepila.user posted image

_____________________________

Ce te nekdo ne ljubi na nacin, kot si zelis ti, se ne pomeni, da te ne ljubi z vsem, kar zna.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Ali bi dale v teh časih 5500…
9.11.2008 16:07:38   
Anonimen
U glavnem, jaz hočem magisterij, ker vidim, da se sedaj čisto drugače učim, kot sem se na dodiplomskem študijo


To je tudi dober razlog :).

(odgovor članu nu_tella)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Ali bi dale v teh časih 5500…
9.11.2008 19:17:57   
ejša1
Jaz bi na tvojem mestu šla na mag. Sama sem ga tudi končala in sem res vesela, da sem ga, pa tudi predmeti so se mi zdeli ok, tako da sem kar nekaj znanja tudi pridobila ali pa vsaj poglobila in to na mojem službenem področju.

Sicer pa je edina stvar, ki jo obžalujem v zvezi z mag to, da ga nisem končala še pred prihodom našega dojenčka. Takrat sem marsikateri popoldan in vikende preživela za računalnikom, čeprav me je zelo "vleklo" ven k otroku. Takrat sem že skoraj vse pustila, pa sem si mislila, če imam pa že vse izpite narejene, bom pa tud nalogo dokončala. Sem pa za nalogo porabila dobro leto, vendar sem prepričana, da bi mi šlo precej manj časa, če bi jo dokončala pred prihodom otročka. Zato je moj nasvet, da stisni in naredi vse skupaj pred družino.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Ali bi dale v teh časih 5500…
9.11.2008 21:29:26   
Naja31
JAz imam dr (bravo jazuser posted image user posted image user posted image ),ampak jaz sem v taki službi, da je to pogoj.

Na tvojem mestu bi plačala in dokončala.

(odgovor članu ejša1)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Ali bi dale v teh časih 5500…
10.11.2008 10:49:01   
Anonimen
Bi plačala in dokončala. Če imaš željo. Lažje sedaj kot čez par let.
Ampak jaz bi na tvojem mestu vseeno v službi vprašala za financiranje. Mogoče bi pa se kaj najdlo. Vsaj delno.

(odgovor članu Naja31)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Ali bi dale v teh časih 5500…
10.11.2008 11:00:36   
Marogica
Nisem brala vseh odgovorov...

Torej...jaz bi se na tvojem mestu odločila samo v primeru, da bi mi to prineslo tudi ekonomske koristi. Ker samo od znanja se danes ne da živeti. TO so dejstva. TUdi od diplome, viseče na steni, ne....Torej moraš ta vložek, ki je vsekakor v celoti 5.500€(ne glede, da imaš nekaj že na strani) dobiti nazaj oz. ga preseči, da se ti finančno izplača....

Če dobiš resnično 100€ bruto!!! mesečno več, je to nekje "od oka" 60€ mesečno neto, kar pomeni, da bi celoten vložek dobila nazaj nekje v 7,5 letih nazaj.  Če je to to,  potem sploh ne razmišljaj.

Če ti je pomembno, da se "duhovno bogatiš" in ti je za v bodoče tako ali tako vseeno, ali dobiš ta vložek kdaj nazaj ali ne, potem tudi sploh ne razmišljaj...

Težko je razmišljati za drugega, saj ne poznam celotnega ozadja...Vendar bi si jaz vse prekleto preračunala...žal...tako je v današnjih časih....na koncu pa bo "previsoko" izboražena, in te noben ne bo hotel vzeti v službo, ker ga boš predrago stala... ali pa delala z magisterijem nekaj, kar lahko nekdo dela celo 6. ali 7. stopnjo...



_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Ali bi dale v teh časih 5500…
10.11.2008 11:31:05   
nu_tella
Pozdravljene,
 
Vidm, da sta se ustvarla »dva tabora« ;) In vsak ima po svoje prav.
 
Vem, da bi kot ekonomistka, mogla znati narest cost-benefit analizo ampak je to tako prekleto težko, če si čustveno vpleten. In kako za vraga naj ocenim »prosti čas, ki ga preživim z dragim« (otročička, itak vem, da še 2 leti ni relano, da ga začneva delat, ker pač nimava materialno poštimano, kljub najinim letom).
 
Kar se pa plačila zaradi previsoke izobrazbe tiče. To me ne skrbi. Mislim, da v gospodarstvu vseeno ni tak problem s tem. Tam ti rečejo, tolko plačamo, pa če imaš osnovno ali fax. Tako sem jaz delala 3 leta za srednješolsko izobrazbo, čeprav sem imela univerzitetno. Delo pa je bil kr univerzitetno…
Mene bolj »skrbi« ta poplava magistrov. Danes je vsak magister. Univerzitetna izobrazba sploh ni več zadosti. In ni malo nazaj ko je bila še srednja šola zadosti… to me skrbi. Da ko bom pa jaz ne vem 45-50 let stara bojo pa že vsi dohtarji in bojo »tamladi« name gledali kot zastarelo. Ampak vem, da se meni pri tistih letih, »ne bo dalo« it več na fax.
 
Pa čestitke vsem, ki ste kljub familji končale magisterij in doktorat!!!
 
Marogica, teh cca 70 neto ni fiksnih. Na žalost je tako po tanovem sistemu. Namreč, se preračuna, glede na tvojo prisotnost na delu. Se pravi, npr. da si avgusta 10 delovnih dni na dopustu. Je to skoraj polovico manj. Tako, da je pomoje za računat nekih 10 let realno, da se povrne. Plus še inflacija,… Ampak glavno, da se povrne. To ti dam 100% prov. Dandanes je treba vse preračunat ;)

_____________________________

Ce te nekdo ne ljubi na nacin, kot si zelis ti, se ne pomeni, da te ne ljubi z vsem, kar zna.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Ali bi dale v teh časih 5500…
10.11.2008 15:27:09   
pikica*
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Nisem brala odgovorov.. jaz ne bi dala nič denarja za magisterij. Zakaj:

- ker ne dobiš nobenega novega praktičnega znanja (vsaj na našem področju je tako in na 9/10 ostalih faksov, kakor se pogovarjam je enako)

- ker zato nisi nič lažje zaposliv, kvečjemu otepajo se takih, ki jih je treba za enako delo več plačat (razen če si želiš res huuudo delavno mesto, kjer boš vlekla težke denarje, ampak vsi taki delajo od zgodaj zjutraj do poooooznega večera, veliko so službeno odsotni, skrata živijo samo in izključno za službo)

- ker si ponavadi plačan za magisterij cca 70eur več kot nekdo z visoko izobrazbo in nič ne zgleda, da bo kaj drugače, v bistvu so z novim plačnim sistemom razvrednotili magistrsko delo (ma saj če pomisliš realno, bi bilo treba plačati delo, ne pa pildke in žal pri nas pildek dobi vsak, ki ima zicleder, ap četudi ni sposoben nič profita ustvarit)

- magisterij se mi zdi potrjevanje izgubljene identitete, vsaj vsi, ki ga delajo, pa jih jaz poznam, imajo nepave vzroke za delanje le tega (iz tega stališča me magisterij ne vleče delat)

- na večini faksov se srečuješ s profesorji, doktorji, ki nimajo pravega realnega pogleda na lajf in imajo hudo težke fore včasih, da ti zagabijo vse skupaj, delati nekaj samo zato, da bo neka seminarska narejena, pa da boš visel tam cele popoldneve, brez vsakega učinka in kakršnegakoli smisla sploh, ker tisti seminar služi nikomur in ničemur, razen kljukici na papirju, je pa poneumljanje ljudi - sploh ne štekam, kako lahko kdo to pri več kot 20. letih prenese, če že ima en faks gotov?user posted image

Bi pa šla delat magisterij samo pod pogojem, da mi dajo kaj novega znanja (to je pa pri nas utopija pričakovat, če si kolikor toliko razgledana duša in imaš kaj možganov na pravem mestu, ki tudi delujejo vsakodnevno kar fejst)



Predlagam, da greš pogledat kakšen podiplomski študij in boš videla, da niso vsi magisteriji namenjeni poneumljanju ljudi. Imam pa občutek, da se ti je moral na dodiplomcu faks zelo zamerituser posted image .

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?