|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Fosilke pomoč
3.11.2005 9:41:21   
Vilma
Drage fosilke,
ne vem, zakaj potreba po pisanju. Mogoče potrebujem le malce spodbudnih besed, ki mi bodo dale novih moči, novega upanja in optimizma. Da malce razložim, kako je z mano, ker dolgo nisem pisala in me ne poznate.
Fosilka sem od septembra 2003. Čeprav sva bila brez zaščite že kakšnih šest mesecev prej, vendar sva »kao« malce pazila. Stara sem 33, fant pa 34. Že obdelani najini postopki pa so potekali nekako takole. Jaz: HSG, 6x klomifen, laproskopija. On: 3X spermiogram. Diagnoza: nepojasnjena neplodnost – z dodatkom, da lahko zanosiva v roku enega leta, ker ima fant slabši spermiogram.
Tik pred umetno se stvari zakomplicirajo. In potekajo vzporedno z zdravljenjem neplodnosti.
Pri obema nekako takole.
Pri meni: PAP II se po dveh letih prelevi v PAP III. Po odščipu materničnega vratu ugotovijo CIN III. Sledi lletz konizacija. In za njo izvidi. Ploščatocelični planocelularni karciom stadij A1. Svet se mi poruši. user posted image  Željo po otrocih pošljem na čakanje. In s tem seveda tudi postopek umetne oploditve. Pošljejo me na Klinični center na konzilij. Prvič, drugič…poln kufer imam teh zdravnikov! No končno se odločijo, da me pošljejo še na eno operacijo. Torej rekonizacija. Opravijo in v smrtnem strahu pričakujem izvide. Ki so hvala bogu vzpodbudni. Rakave celice so končno odstranjene do zdravega, kljub temu, da še imam rahle spremembe – CIN I.  user posted image
Vmes tudi ugotovimo od kod rak…. HPV virusi. Od 100 podvrst tega virusa le trije povzročajo to vrsto raka. Ampak s konizacijo naj bi se pozdravilo tudi to.user posted image
Vzporedno z mojo boleznijo, ne ostane brez njih tudi moj fant. HPV virusi so pri njem povzročili kondilome. Trikrat je bil na odstranjevanju te nadloge.
 
Ekola to bi bilo o moji dosedanji zgodovini, zdaj pa sem na prelomnici. Sem pozdravljena (seveda z možnostjo ponovitve), vendar možnosti za zanositev ponovno imam. Hvala bogu!  user posted image V torek grem do svojega ginekologa, da se zmenimo za IVF postopek. Verjetno me bodo porinili malce naprej glede na leta in dosedanje diagnoze.
In zdaj cincam. Željo po otroku je nadomestil strah. V prvi vrsti strah pred zdravniki. Poln kufer imam bolnic, pregledov in belih halj!!! V zadnjih desetih mesecih sem bila 4X v bolnici pod narkozo.
Čisto zares pa je željo po otroku nadomestil strah pred meti otroke.  user posted image  A bom zmogla? A ne »silim« preveč v to, da bi mogla imet otroke? Kaj če me to kaznuje? Kaj če bom večkrat splavila? Kaj če rodim prizadetega otroka?A je v meni dovolj ljubezni, da bom tudi to zmogla? user posted image
Punce jaz sem tako zmedena. Tako me je strah. Ne vem, kje naj poiščem nove zaloge moči in optimizma, da stopim korak naprej. Mogoče je bilo z zadnjo diagnozo prehudo. Mogoče še nisem pripravljena na nove postopke. Ne vem, res ne vem kaj narest user posted image  

Bi mi pasala kakšna vzpodbudna beseda fosilke, ki je tudi dala marsikaj skoz.
Mogoče vzpodbudna beseda fosilke, ki je že bila na IVF postopku. Da mi da upanje, da ni tako hudo. user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Fosilke pomoč
3.11.2005 9:45:55   
Anonimen
Vilma, jaz sem storasta z besedami, ti pa posiljam kup virtualnih objemckov!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Vilma)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Fosilke pomoč
3.11.2005 9:48:06   
anadejka
Huuuu bogica,se mi full smilita oba,in ob takem se malo zamislim,kaj potem jaz jokam,ki sva razen njegove neplodnosti oba zdrava.
Moje besede zate so,da zdrži še malo.Če sta se tako borila do zdaj,dajta še malo.Če sta tik pred IVF postopkom,bosta tudi vidva kmalu dočakala srečo.Pojdita naprej!!!

Pa vso srečo vama želim!!!!

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Fosilke pomoč
3.11.2005 9:55:27   
hati
Draga Vilma.

Sicer spadam med fosilke, ampak še med bolj frišne in nisem še v postopku za IVF. Se pa trudimo že dobro leto. Ne morem pa mimo tvojega posta, brez da ti namenim par besed. Me je malo šokirala tvoja zgodba in sem ugotovila, da ko ima hudič mlade jih ima veliko. Vendar to ne pomeni, da je situacija brezupna. Sedem slabih za njimi pa sedem dobrih let. Upam , da se je ravno začelo obdobje tvojih dobrih let. Ne obremenjuj se z nosečnostjo niti z leti. Najprej se pozdravi in si vzemi čas samo zase. Dvomi se bodo pojavljali vedno. Nihče nam ne more dati garancije, da bomo kdaj zanosile, donosile, rodile zdrave otroke. To so vse naše želje, ki jih moramo podkrepiti s pozitivnim mišljenjem. Glej šla si skozi eno težko življensko obdobje. Sedaj se je zaključilo in ti si se iz tega definitivno nekaj naučila in postala močnejša. To je bilo za nekaj potrebno. Verjetno boš v prihodnosti našla odgovor. Mogoče si rabila potrditev, da je življenje dragoceno in da se zanj splača boriti. Nikakor pa se ne obremnjuj s težkimi vprašanji. Probaj vse skupaj odmislit. Če so ti otroci namenjeni jih boš imela. Res ti polagam na srce, da naj ti bo v tem trenutku tvoje zdravje na prvem mestu. Ker tvoj otroček potrebuje zdravo mamico, zato se res nehaj obremenjevat in si postavljat retorična vprašanja. Če ne pa iz Postojne kam na burjo, da mal prepiha te negativne mislil.

srečno

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Fosilke pomoč
3.11.2005 9:58:26   
Dejča
Najbrž po vseh teh dolgotrajnih postopkih res pride obdobje, ko si vsega naveličan, ko te je obenem strah, da ne bo nič pomagalo, da je vse zaman, da podvomiš tudi o tem, če si zares pripravljen imeti otroka. Toda tudi to bo minilo, boš videla, morda bo že jutri boljše in se ti bo sonce ponovno nasmehnilo. Držim pesti za vaju - da bi bili čim prej trije ali štirje!! Le pogum, ogromno pot sta že naredila - ne obupajta pred koncem. user posted image

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Fosilke pomoč
3.11.2005 12:09:48   
Vilma
Hvala vsem, še posebej tebi Hati user posted image
Tvoje besede so mi dale veliko novih moči in novega zagona! Ustavile so tudi moje solzne oči. In smiljenje sami sebi. Vem, da sem po vseh teh izkušnjah postala bogatejša in močnejša. Očitno sem se za hip zmedla in izgubila. In bo minilo, to vem!
In kako pravi imaš glede mojega zdravja. Ja prvo se moram pozdravit. Malce bolj. Imunski sistem ti po tolikih operacijah oslabi. In tudi če sem z rakom opravila, z odpornostjo še nisem. Spremljajo me nenehni prehladi, vročine, gripe. Moram še malce ojačat. Moram se bolj pozdravit. Take pesimistične misli mi bodo samo še večjo škodo naredile. Retorična vprašanja nimajo smisla. Upam, da bo danes ko pridem domov fejst pihala burja  user posted image  ta res pomaga user posted image  Prepiha negativne misli, pa še diha se lažje. user posted image
Hvala Hati ponovno.
Zate in za ostale ringarajevke en šop user posted image  in kup user posted image  za srečo!

(odgovor članu hati)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Fosilke pomoč
3.11.2005 12:27:45   
bambi
O draga Vilma, še kako te razumem.... Ampak naj ti bo moja zgodba v vzpodbudo.... Pred 2 letoma sem izgubila punčko, tako željenega otroka, porušil se mi je svet.... Nosečnost je potekala normalno, kljub obilni krvavitvi v 16 tednu, ko sem bila na morju, sem v 6. mesecu doživela šok, utripa ni več bilo. Morala sem roditi mrtvega otroka. Moji žalosti ni bilo konca, mislila sem celo na najhujše, izolirala sem se od vseh. Potem sem se postavila na noge in se z možem odločila da ponovno poskusiva. Ni in ni ratalo, po mesecih poskušanja sem bila znova na tleh, po 1 letu sem dobila napotnico za ambulanto neplodnosti in od G izvid, da imam PAP II. Bila sem tako na tleh, da o tem, da bom imela kdaj otroka sploh nisem upala več razmišljati, ob vseh teh pritiskih pa je bil na tleh tudi moj dragi. In tako v vsem tem obupu sem nenadoma, popolnoma nepričakovano zagledala user posted image ..... Moja pot nato je bila zopet polna strahu, da se ne ponovi tragedija, da ne bi bilo kaj narobe, skoraj polovico nosečnosti sem preživela v bolnišnici, vsak teden zdravniki, vsak teden preiskave, pikanje z iglami, čakanje na izvide, skoz nekakšne komplikacije, in na koncu sem rodila prehitro, v 36. tednu, hvala bogu zdravo punčko. Želim ti samo povedat, da se vsak trud,vse kar daš skozi, na koncu poplača in kljub dolgemu čakanju, minejo celo leta........ in ko danes pogledam svojega otroka, bi šla še enkrat skozi vse to in še enkrat in še enkrat...... VERJEMI, ZA VSAKIM DEŽJEM POSIJE SONCE!!!!!

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  

Bambi

_____________________________

Imam tri sončke, mojega angelčka Leo in dve princeski, Gajo in Heidi.

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Fosilke pomoč
3.11.2005 12:36:10   
Skorpija
Vilma, hvala, ker si z nami delila svojo zgodbo, kajti mislim, da je marsikateri izmed nas odprla oči. Jasno, da si zmedena in prestrašena, saj po vsem kar sta preživela drugače skoraj ne gre!

Kako se bosta odločila je seveda na vaju in kakorkoli se bosta, bo za vaju prav. Mislita nase, poglejta se v prihodnosti in če se vidita z družino - go for it! Poti je veliko, saj veš, vse te izkušnje pa so ti sigurno dale moč, za katero še sama ne veš dobro.

Kadarkoli ti bo težko, smo tukaj. Samo toliko, naju čaka ICSI, zdaj greva na prve posvete pred konzilijem in če boš kdaj karkoli rabila v tej smeri - poročilo, izkušnjo ali občutke, ti samo povej!

Vso srečo!user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Kdor si upa, za trenutek izgubi tla pod nogami. Kdor si ne upa, izgubi življenje!

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Fosilke pomoč
3.11.2005 13:45:48   
Mijavček
Ejla!

Tudi jaz nisem mogla mimo, da ne bi kaj napisala. Sama sem tudi fosilka, sicer še ne v IVF, imam pa HSG in laparo za sabo.
Razen tega, kar so ti že druge napisale, bi rada dodala v zvezi s tisitm odstavkom o dvomih,.. ali bom zmogla,.. ali bom imela dovolj ljubezni...

Veš tudi jaz imam iz meseca v mesec več vprašanj; kaj če bo kaj narobe,.. kaj če ne bom dobra mama, kaj če ne bom zmogla napora,...
Ampak dejstvo je, da je vedno kakšen "kaj pa če,..." Taka vprašanja so pomojem  nekaj normalnega, prihodnost je negotova in nima smisla danes trpeti zato, ker se bo v prihodnosti utegnilo nekaj zgoditi. Jaz živim po načelu, da nikoli ni vse popolno in poskušam izkoristiti iz dane situacije maximum.
pridejo trenutki, ko se zavedam sreče v svojem življenju; da imam krasnega moža, da imam zdrave starše, da imam vedrost in moč , da imam razumevajoče prijatelje itd...
Pridejo pa tudi trenutki, ko sem žalostna, ko obžalujem, da moram čez vse to; takrat se prepustim solzicam, se stisnem k možu, če je zraven in izpustim žalost ven. Potem se počutim bolje. Saj to ne pomeni da se smiliš sama sebi in si šibka. Razumljivo je, da obžaluješ svojo situacijo in takrat jokaš. In potem greš dalje.

Moj mož mi je enkrat rekel; vzami to kot eno oviro, enega sovražnika, ki ga moraš premagat, s katerim se moraš spopast in borit! In res, ko pomislim na te besede, mi je lažje... iamm občutek, da karkoli mi pride na pot do mojega otroka, se bom s tem spopadla in borila... in zmagala!

(odgovor članu Skorpija)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Fosilke pomoč
3.11.2005 18:30:25   
mihi78
draga vilma!
menim, da je tvoj odpor do 'belih halj' popolnoma upravičen. poskušaj na to gledati z druge plati - da so ti pomagali ozdraveti in ti dali možnost, da postaneš srečka user posted image in se s svojim user posted image veseliš user posted image .
sicer pa, če se boš šla dogovarjat za IVF, saj ne boš na vrsti takoj drugi teden, tako, da še imaš nekaj časa za razmislek, kaj storiti. mislim, lahko se motim, to veš najboljše sama, da bi si bolj očitala, če ne bi poskusila user posted image
s stvarmi, kot so spontani splavi pa prizadet otrok pa vse ostalo pa se ne preveč obremenjevat. vem, da ti je hudo pa da ti po glavi roji vse mogoče.  sem mislila, da sem jaz v godlji user posted image . ko sem prebrala tvojo zgodbo pa ...
sama sem imela tri spontane splave - lahko tudi več - saj če pri zadnji nosečnosti ne bi naredila testa, bi enostavno mislila, da mi user posted image samo en teden zamuja. pa me tudi pošiljajo od zdravnika do zdravnika, ki pa zaenkrat še niso nič ugotovili user posted image user posted image user posted image . zdaj pa so me napotili v amb. za neplodnost. mogoče se bo tam kaj rešilo. saj tudi jaz preveč ne maram zdravnikov ampak moja želja po user posted image bo premagala tudi to!
lepo se čuvaj pa javi kako si se kaj odločila.
LP

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Fosilke pomoč
3.11.2005 22:02:57   
Pia73
Draga Vilma! user posted image

Lepo je, da si se oglasila in nam predstavila svojo zgodbo. Verjami, da si marsikateri punci odpral oči, da je spregledala, da ji ni tako hudo,....... In tudi v mojem imenu hvala ti za to!

Sicer pa te popolnoma razumem! Tudi sama sem dala skozi kar dolgo in zame naporno pot do drugega otroka. Najprej 2 ss, nato laparoskopija, abrazija, pa HSG, pa histeroskopija in potem po 16. mesecih: bum user posted image  brez pomoči,......... Ampak nosečnost je pa spremljal strah, strah in še nekrat strah. Čeprav mu nisem dovolila na plano je lezel iz vsake pore in se pred pregledi polastil mojega telesa,....... Z močno voljo in upanjem na najboljše sem ga premagala! Bilo je težko a vredno. Dokončno sem ga odplaknila s solzami po porodu,... prvič v življenju so mi solze sreče nekontrolirano tekle z oči,. Sreča je bila na moji strani, pokončala je strah in draga moja naj ti povem, DA SE JE BILO VREDNO BORITI!!!

Drži se, me smo s teboj!!! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Fosilke pomoč
4.11.2005 8:21:43   
BetyRR
Vilma......user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Vse,kar pišeš ti, mi, oni...je ŽIVLJENJE....in nikoli ni pravljica..

Mene to niso učili doma...bila sem prepričana, da lahko dosežem popolnoma vse, kar hočem, samo če to hočem....

In zdaj sem Fosilna fosilka.... tolažim se, da bi lahko bilo še hujše...berem redno vse zgodbe tukaj in na med.over.net...
Občudujem vse te ženske, ki vsak dan preživljajo nekaj žalostnega, hudega, tragičnega....Vse je možno...

In spoznavamo bistvo življenja....

Moraš biti pripravljen na vse slabo in živeti, kot da bo vedno vse OK... ni druge poti...resnično je ni...

Naredi vse, da boš zdrava in pripravljena na user posted image  ....

Srčno upam, da se bo tvoja zgodba za tebe, končala srečno!

Bety

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Fosilke pomoč
4.11.2005 19:07:48   
PiaM
Draga Vilma!
Punce so ti tako lepo napisale, da ne vem več kaj dodati. Res je, življenje te postavlja pred hude preizkušnje in le s pomočjo ljubezni in pozitivnega razmišljanja ti bo uspelo najti pravo pot. Želim ti, da se veseliš lepih trenutkov v življenju, da pozabiš na vse hudo, kar sta doživela in poskušaš biti čimbolj optimistična in pozitivna v svojem srcu. Prebrodi to krizo...Za dežjem posije sonce, pravijo, in tudi tebi bo!user posted image  

(odgovor članu BetyRR)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Fosilke pomoč
4.11.2005 19:14:10   
Vilma
Punce hvala vam. Vsaki posebej user posted image
Ne vem, zakaj mi toliko pomeni, da slišim zgodbe tistih, ki so doživele marsikaj. Mogoče zato, da se potolažim, da se ni vse hudo zgrnilo name.
Od vsega strahu sem pozabila napisat največj strah. Verjetno sem ga potisnila v podzavest. Obupno me je strah spontanih splavov.
Ampak ne smem razmišljat o tem. S tem,ko o tem že v naprej premlevam, naredim še slabše sebi in svojemu zdravju.
NIč v tore k ginekologu, potem pa v nove boje naprej. Saj verjetno bo strah zginil. Ponavadi me strah spremlja vedno preden se stvar prične. Ko sem enkrat notri, pa se znajdem. user posted image
Punce hvala vam še enkrat, res te zlate user posted image

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Fosilke pomoč
4.11.2005 19:37:17   
Natka1
Draga Vilma!
Tvoja zgodba je vsekakor kruta. Jaz ne bi želela moje zgodbe ponavaljati še enkrat. Na začetku bi ti rekla le, da je na koncu tunela vedno svetloba, ki ji je potrebno slediti in se na vsak način poskušati ponovno vključiti normalno v življenje. Ne glede na vse.

Midva z mojim dragim sva se odločila imeti user posted image . In poglej. Vse normalno, nič posebnega. Zanosim, ss, brez abrazije. Naslednji mesec ponovno zanosim. Drugič seveda. Bilo je to letos januarja. Vse normalno, user posted image  je normalno rastel... in eno jutro vstanem, me v desni dojki nekaj špikne, kot bi me za en sam trenutek nekdo špiknil s šivanko. Se primem in zatipam malo bulo. Od tega trenutka tako rekoč se je moje življenje pričelo odvijati drugače. Pregled pri G, biopsija, potrditev diagnoze karcinom (rak) dojke, splav v 3. mesecu nosečnosti, operacija, kemoterapija in zdaj še obsevanje...
Tudi v takšnih trenutkih se seveda zgodi, da se te polastijo negativne misli, a jih je potrebno čim prej odgnati.
Ne razmišljaj in naj te ne bo strah nečesa kaj sploh ne veš ali se bo zgodilo ali ne. Razmišljaj pozitivno, da ti bo useplo postati user posted image , roditi najlepšega in zdravega user posted image , ki ti bo polepšal tvoje življenje ..... Nadeni si svetla očala, ker le to ti bo prineslo resnično srečo. Bodi optimistična in s pozitivnimi mislimi zri v prihodnost.
Natka

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Fosilke pomoč
9.11.2005 11:17:30   
Špelka
Drage, drage fosilke!

Ko sem brala vaše zgodbe, so me zalile solze... Pa ne vem, ali solze žalosti ali solze prepoznanja, da se resnično NIKOLI ne smemo vdat! Tudi jaz imam za sabo že kar dolgo zgodovino, pot do otročka, ki še ni zaključena. Pa vmes hernija na hrbtenici, dvomi,strahovi, akko bo v nosečnosti, če ta sploh kdaj bo, kaj če ne bo, itd. Do občutka popolne nemoči v zvezi z zanositvijo, ko ne veš več, kaj naj se obrneš s prošnjo, molitvijo, ko misliš, da ti bo od hrepenenja počilo srce ali pa se bom zrušila.... Pa vendar je nekako treba dalje, ne moremo obstati na sredi poti, ne moremo se predati, ta moč je v nas in nas vedno pelje le naprej...Sledimo ji, sledimo ji z mirnostjo in vero v prihodnost, z vdanostjo v življenje, a hkrati s hvaležnostjo za vse, kar nam to prinese.

Meni osebno pomaga načelo, da ti življenje ne prinese nič takega kar ne bi mogla premagat, dokler seveda ne bo moj čas na tem svetu izpolnjen. Torej - pogumno! Vse je le z namenom, da nas naredi močnejše, modrejše in razumevajoče. In v sebi imamo to moč, da kljub navidezni nerešljivosti vedno prilezemo do rešitve.

Draga Vilma, vedi, da nisi sama, da je na svetu mnogo ljudi, ki trpijo podobno kot ti ali še huje, da je v vsaki nesreči tudi milost in rešitev.

Moje misli so pri vsaki od vas, drage fosilke, upam za nas, verjamem za nas in vem, da bomo vse me enkrat presegle vse omejitve, ki se morda trenutno zdijo nepremagljive!

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Fosilke pomoč
9.11.2005 15:34:00   
A-N-J-A
Drage fosilke!!!
Tudi jaz sem bila pred kratkim fosilkauser posted image .Imela sem 4ivf(icsi) IN 1 transfer zamrznjenčka.Borila sva se 4,5 let.Meni se je zdelo cela večnost.Ampak zdaj ko vidim kaj preživljate ve user posted image je moja zgodba mala malca.
Hočem povedati,da se ne vdajte,ker otrok je najlepše darilo življenjauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .Ko boste občutile srečo materinstva boste vedele o čem govorim.
Tukaj pa si lahko preberete mojo zgodbo:http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=507588&mpage=1

Srečno vsem bodočim srečkamuser posted image .


user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Špelka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Fosilke pomoč
9.11.2005 15:37:17   
A-N-J-A
Ne vem zakaj ne naredi aktivnega linka.user posted image

(odgovor članu A-N-J-A)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Fosilke pomoč
9.11.2005 22:47:24   
korenček
Drage punce!
Ko berem vaše izpovedi mi kar zastane dih,tudi jaz imam probleme z nosečnostjo v 2.
jaz imam že eno zdravo in lepo punčko,kar sem neznansko vesela.
Imam pa tudi jaz problem:pred 10 leti sva načrtovala otroka,kar pa zlepa ni ratalo,matrala sva se 2,5 leti,no potem je bil velik vzdušje,nosečnost normalna porod malo težji skratka vse naj naj!!!Sedaj se pa matrava že 4 leta pa nič bila sem že na histeroskopiji in verjetno še na lapar.no in kaj mi reče gin.bodite vesela da ste sploh 1 donosila in normalno rodila,in takrat mi je padla morala.Punce ne obupat jaz tudi ne bom,kajti ko pogledaš po 9 mesecih kaj si nosila pod svojim srce,to je nekaj najlepšega kar se ti lahko zgodi.POZDRAVČEK
IN NE ZGUBITI UPANJA KAJTI UPANJE JE VEDNO

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





RESNIČNA ZGODBA: Sinu so zdravniki ohladil...
Bil je lep topel jesenski dan, za pregled v porodnišnici sem obula balerinke. Malčku se ni mudilo na svet, bila sem štir...
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?