|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   HSG
3.11.2007 14:23:48   
taši84
Pozdravljene! Spet se oglašam po dolgem času. Po jemanju dabrostona sem že 2x dobila user posted image . Naročena sm na HSG 9.11.07. Zanima me kako to zgleda? Ali zelo boli? Kakšen si po tem pregledu? Ima katera kakšno izkušnjo, ki bi mi jo napisala. Malo me je že strah kaj bo tam. Prosim povejte mi!!!Hvala


Zelo si te user posted image želiva!!!!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: HSG
3.11.2007 14:31:44   
sayuri
Vsaka punca ima drugačno izkušnjo.

JAz sem imela 2x HSG. obakrat je bila izkušnja dobra - brez bolečin. Ampak imam prehodne jajcevode. Punce, ki imajo neprehodne, pravijo, da jih je bolelo.


(odgovor članu taši84)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: HSG
3.11.2007 15:02:30   
stunfek
Meni je bilo zelo neprijetno. Na trenutke nevzdržno ampak na srečo je kar hitro konec. Tudi jaz sem imela prehodne jajcevode, pa me je vseeno bolelo. Kjerkoli na netu bereš o tem posegu je res sto različnih zgodb o tem. Ene boli, druge nič. Važno je, da si pripravljena na to, da je lahko v najslabšem primeru zelo neprijetno. Poseg sam pa traja manj kot 10 minut in je ok.
Američanke npr. pred posegom vzamejo kaj proti bolečini. Jaz, če bi morala it še enkrat bi se zagotovo poslužila česa protibolečinskega pred posegom.

če te zanima kako konkretno HSG poteka si poglej take link http://www.neplodnost.info/ziva/portal/staticpages/index.php?page=20050712191728781 meni se zdi, da tu piše vse, kar bi bilo fino vedeti pred posegom. 

< Sporočilo je popravil stunfek -- 3.11.2007 15:04:07 >


_____________________________

Mamica Anoushke (2002) in Akasha (2008)

Stunfek

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: HSG
3.11.2007 16:19:27   
lana38
Tudi jaz sem bila kar 2 x na HSG. Prvič me je zelo bolelo, drugič pa je bilo samo neprijetno kot boleča user posted image . Obakrat sem imela prehodne jajcevode. Je pa res zelo hitro vse mimo in potem vsaj veš, če je kaj narobe. Nič se bat. Pri nas v Ptuju ostaneš po posegu do večera v bolnici. Ponekod drugje pa lahko greš takoj domov, odvisno kako je kje. Pa v redu opravi.
Lp

_____________________________

lana38

(odgovor članu stunfek)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: HSG
4.11.2007 19:11:48   
taši84
Punce hvala za izkušnje. Ste me malo potolažile. Lana38, jaz ga imam v Lj in pravijo da imaš pravico do bolniške 1-3 dni, odvisno kako preneseš. Ne vem pa kdo ti napiše bolniško? Splošni zdr. ali ginekolog ker ne vem točno kako je s tem.
Se javim ko opravim in povem kako je bilo.

lp, taši

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: HSG
4.11.2007 20:47:19   
lindy
Ja tko kot pravjo punce je neprijetno, boleče kot zelo močna m., ampak tudi hitro mine, nič tako hudega!

(odgovor članu taši84)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: HSG
5.11.2007 8:50:14   
lana38
Bolniški list dobiš pri osebnem zdravniku. Jaz sem šla, ko sem dobila odpustnico iz bolnice. na njej tudi piše, koliko bolniške ti priporočajo. Jaz sem bila na bolniški en teden po HSG, ker so tako napisali v odpustnico. Če ne boš v bolnici, pa ti G napiše potrdilo, s katerim greš potem po bolniški list.
LP

_____________________________

lana38

(odgovor članu lindy)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: HSG
5.11.2007 21:56:08   
kajsica
Tudi jaz sem bila na tem HSG in sem imela en jajcevod popolnoma neprehoden, enega pa izredno slabo. Pa ti povem preden sem šla od doma sem pojedla en ketonal (do LJ sem imela cca 1,5 ure vožnje), moj je bil zraven in potem še tik pred postopkom še enega.

Pa OK bila sem malo čudna, ampak ni bilo panike, samo sproščena moraš biti in misli na kaj lepega, pa ne bo nobenega problema. Saj vse vemo zakaj trpimo, men so sedaj te moje inekcije veliko hujše, ker se bojim igel kot hudič križa user posted image .

Ne res ni problem.

(odgovor članu taši84)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: HSG
9.11.2007 17:06:19   
taši84
hojla punce!no danes je bil ta dan ko sem imela datum za hsg. Pridm tja, me sprejmejo, nato so prišle še tri ženske. Vse naenkrat smo šle v ambulanto in popile dve tabletki proti bolečinam. Nato smo čakale zunaj. Potem eno pokličejo noter in takoj pride nazaj, ker izvidi niso bili ok. Potem sem šla jaz in ker sem prehlajena niso mogli nič naredit. Zaradi levkocitov, ki so bili na meji je dr.rekel da lahko pride do okužbe, zato naslednji mesec več sreče. Upam da mi uspe zanosit še preden bo ta pregled. Zdaj je ravno ovulacija in gremo v akcijo.user posted image user posted image

lp,

(odgovor članu kajsica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: HSG
14.11.2009 10:19:37   
matejcha87
ojla! no pa vam naj še jaz povem svojo izkušnjo...
včeraj sem bila na hsg...pred posegom sem dobila samo dve tabletki antibiotika zaradi preventive...
sledil je poseg...oba jajcevoda sem imela popolnoma zamašena in naj vam povem da me do spusta tekočine v jacevode ni bolelo nič...ko pa so spustili kontrast v jajcevode s pritiskom je bolelo neopisno...ne da vas strašim ampak samo povem svoje izkušnje...nobena menstruacija se ne more primerjat z to bolečino...ampak je hitro mimo...hvalabogu...
morem vam povedat da so uspešno odmašili oba jajcevoda z kontrastom kar se zgodi zelo redko...večina žensk mora potem na laparoskopsko operacijo...men pa je petek 13 prinesel srečo...res sem zadovoljna in zdaj grem veselo na delo hahauser posted image ...
upajmo da bo že januarja user posted image .

(odgovor članu taši84)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: HSG
16.11.2009 9:50:28   
jgol
Živjo, tudi jaz sem bila v petek na hsg.. Imam pa podobne izkušnje kot matejcha87. Torej najprej sem dobila injekcijo proti bolečinam in potem še kakšni dve uri čakala na slikanje. Potem so me končno poklicali. Men tud na začetku ni kej bolelo (pač čutiš da se nekaj dogaja tam spodaj). Potem so me odpeljali v sosednjo stavbo bolnišnice, kjer so me slikali. Tudi mene je neznosno bolelo ko so mi spustili kontrast v jajcevode. Slikali so hitro in tako je bilo moje bolečine konec (max 20 sek). Drugače mi je pa takoj že med slikanjem ginekolog dejal da se je snov lepo razlila in da nimam zamašenih jajcevodov. Ne vem pa ali so mi s tem odmašili jajcevoda ali pa jih sploh nisem mela zamašenih. Ampak glede na bolečino sklepam da čist prehodni ravno niso bli.
Sedaj pa upava na najboljše. Ne vem pa ali lahko že ta mesec skočiva v akcijo ali je bolje počakat kak mesec. Ali katera ve kaj o tem?

(odgovor članu matejcha87)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: HSG
16.11.2009 15:25:27   
shyshy
Čau punce

Evo še moja izkušnja. Bolelo je ful, samo nikoli pa nebi pristala na kako narkozo, ker res mine zelo hitro. Mi pa niso delali standardno s poljubom na maternični vrat. So že vse naštimali, potem ko so mi želeli vliti kontrast pa je vakum popustil. Tako da so mi potem delali po eni metodi, ko ti na m.v. pripnejo neke ščipalke. Umirala od bolečin, ampak ko sem slišala da je vse prehodno sem se skor zjokala od sreče user posted image  Prov hecno je blo.

Mi je blo pa fajn ker so mi prej dali injekcijo z nekim narkotikom, tako da mi je bilo tudi malo vseeno za te bolečine.

Boli pa res kot zelo močna menstruacija, samo problem je v tem, ker ta bolečine pride iz nič v sekundi, pri M smo pa tako navajene, da se do tiste grozne faze stopnjuje malce dlje.

Tudi če bi mogla še enkrat, bi šla, in ni šans da fehtam za kako narkozo!

(odgovor članu jgol)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: HSG
17.11.2009 13:59:13   
matejcha87
odgovor jgol!

lp! za vse ki ne veste oziroma za jgol...
po hsg preiskavi odsvetujejo spolne odnose 14dni, zaradi raznih okužb, ker morate vedeti da je to po hsg preiskavi vse na sveze odprto in lahko pride do zapletov. odsvetujejo tudi zanositev v tem ciklu ko je potekal hsg zaradi žarčenja rtg-ja. sama sem iz mediciskih strok zato vam tudi jaz odsvetujem splolne odnose in zanositev v tem ciklu. boljše malo počakat in v naslednjem ciklu hop na partnerja...hahauser posted image .
kar se tiče pa tega jgol, ko si vprašala ali si imela prehodne jajčnike ali ne bi ti mogli pa tam povedat, meni so in to, da so bile neznosne bolečine prisotne zaradi neprehodnih jajčnikov...meni so dvakrat vbrizgali kontrast...prvo je bolelo neznosno,ker niso bli prehodi...drugič pa nisem niti čutla...
tako so meni razložli...

p.s. tud jaz bi najrajše vidla da bi že ta mesec začeli delat na user posted image , vendar še enkrat nasvet...boljše malo počakat...
če smo čakale pa upale tako dolgo bomo še zdaj do naslednje menstruacije...

pa srečno!

v upanju na user posted image user posted image

(odgovor članu shyshy)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: HSG
17.11.2009 14:16:51   
shyshy
Tak dolgo?!? To torej pomeni da se do menstruacije odsvetuje sploh met spolne odnose... sam je pa hecno... Dr. Pušenjak pa pravi puncam, da kr veselo na delo, da ne vidi nobenega problema da se zanosi takoj po hsg user posted image  Mislim, to si dva nista enotna user posted image  

Je pa res, da ni hudič da nebi mogle počakat tistih 14 dni user posted image

(odgovor članu matejcha87)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: HSG
17.11.2009 14:52:54   
hubi
Meni so spolne odnose odsvetovali en teden, zanosila sem takoj zatem in rodila zdravega fanta 9 mesecev kasneje. So mi zgleda fajn jajcevode prepihali.

(odgovor članu shyshy)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: HSG
17.11.2009 16:00:38   
Arwenko
Jaz sem v petek naročena na HSG, tako da me je že kr malo strah, bomo videli no. Jaz sem tudi brala pri Pušenjaku, da se sicer načeloma svetuje, da se počakala, da pa ni nobenega problema in tudi na različnih forumih je kar nekaj punc napisalo, da so zanosile isti mesec in niti ena ni opisovala kakšnih težav.

Po pričanju moje kolegice pa boli sorazmerno s tem kako je zamašeno, bolj je zamašeno, bolj boli, tiste, ki pa imajo čiste, pa skorajda nič. Upamo na najboljše.

(odgovor članu hubi)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: HSG
18.11.2009 17:13:07   
tecnobica
HSG me čaka v torek v LJ. Zanima me, če ste se bile zmožne odpeljat po posegu same domov. Meni so rekli, naj si preskrbim prevoz. Ko sem bila naročena v PO, mi pa niso nič rekli, da naj me pride nekdo iskat. No, takrat mi posega niso delali, ker sem imela vnetje, potem pa tudi nisem šla, saj sem se naročila na laparoskopijo. Zdaj bi dr. v neplodnostni rada, da grem še posebej na HSG, čeprav so na LPSC ugotovili, da je levi jajcevod neprehoden. Mogoče se bo pa tokrat odmašil.

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: HSG
19.11.2009 10:21:46   
shyshy
Meni so rekli takole: Če bodo poseg opravili pod narkozo, naj me pride nekdo iskat, sicer grem lahko sama domov. Je pa treba po posegu kake 2 ure odležat, tako da jaz sem tisti dan šla iz bolnice šele po popoldanski viziti.


(odgovor članu tecnobica)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: HSG
19.11.2009 12:54:30   
tecnobica
A ne delajo HSG vedno brez narkoze?

(odgovor članu shyshy)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: HSG
19.11.2009 14:47:36   
shyshy
Če te zelo boli ti dajo narkozo... sicer ne vem kdaj ti jo majo čas dat, ampak če je hudo ti jo dajo. Al pa če tok zagovediš že v štartu da ti ne upajo niti narest drugače user posted image

(odgovor članu tecnobica)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: HSG
20.11.2009 20:08:27   
Arwenko
Evo me, poročam s prve roke, danes bila na HSG-ju. Preiskave sem opravila že včeraj, laboratorij (kri in voda), ginekološki pregled in vaginalni ultrazvok. Potem sem šla na posvet na oddelek, kjer so mi dali informacije o preiskavi in list za podpisat, da se s posegom strinjam.  Danes zjutraj so me sprejeli, potem so me odpeljali na rentgen. Poseg me je bolel ko hudič. Najprej boli nameščanje tiste skledice, ki ustvarja vakum, ampak to še nekako gre. Pol ko so mi pa začeli vbrizgavat plin, pa bi lahko skakala po plafonu. No, v končni fazi so moja maternica in jajcevodi BP, vse vredu torej, sem pa očitno imela zlepljene in mi jih je ta plin očistil, zato me je verjetno tako bolelo. Sem pa bila dopoldne čisto fuč odkrito povedano, vse razbolelo, sem kr pošteno krvavela, pa malo psihično tudi. Po kosilu sem pol počasi prišla k sebi, tudi izcedka nimam skoraj nič več.

Glede vožnje domov, glede na to, da sem lahko šla komaj ob 7h in cel dan ležala, ja teoretično bi lahko šla sama domov, ampak odkrito povedano, če ni res nujno, ne tega počet, naj vas pride kdo iskat. Tak, grem malo počivat dalje.

(odgovor članu shyshy)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: HSG
20.11.2009 23:01:03   
tecnobica
Kje pa si bila to? V LJ že ne, ker meni so rekli, da naj bom ob 8.30 tam s krvnimi izvidi, fraj da bom pa tam nekje ob 11.30 in da naj si preskrbim prevoz.

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: HSG
21.11.2009 12:20:17   
Arwenko
V Celju sem bila. Krvne izvide so meni naredili oni, en dan prej kr pri njih v ambulanti, prav tako predhodni pregled. Sam poseg sicer traja 15 minut, ampak ne predstavljam si, da bi takoj šla domov vseeno ne, jaz sem bila do kosila čisto sesuta, pol sem se šele malo pobrala. Sicer mi je bilo pol do večera grozno tečno, ampak vseeno. 

(odgovor članu tecnobica)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: HSG
21.11.2009 18:28:53   
tecnobica
Jaz sem se zdaj zmenila, grem tja s prijateljico, ki dela v KC, pa nazaj tudi, samo ne vem, kje jo bom počakala do 3.

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: HSG
21.11.2009 18:49:35   
Anonimen
Jaz sem pa svojemu ginekologu pojamrala, da se bojim HSG-ja,ker imam že itak notri vse razboljeno od številnih operacij(polno brazgotin), pa mi je rekel, da mi bo preiskavo naredil pod narkozo.user posted image

(odgovor članu tecnobica)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?