|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Hemeroidi med nosečnostjo
4.5.2005 8:41:33   
tincci
Živjo,

eno pomoč rabim, nasvet v bistvu...

Nekajkrat se mi je med nosečnostjo pri odvajanju blata pojavilo tudi nekaj krvi. Pred dnevi sem se precej napenjala med potrebo, pri čemer mi je izstopilo črevo, za grah veliko, in zunaj tudi ostalo. :(( :(( Po potrebi skeli, drugače je ok. Zanima me, kako se med nosečnostjo to pozdravi; pustim, da gre samo nazaj, ali lahko kaj naredim?

Ful hvala za odgovore in lp
:nosecka:14t
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Hemeroidi med nosečnostjo
4.5.2005 8:55:40   
darjatimci
Umivanje zad.odprtine s čimbolj mrzlo vodo,oz.ledeni obkladki v lekarni dobiš mazilo modulex,meni to je in še vedno ko imam težave pomaga,pa najbrž veš,da se tudi pri hrani da veliko naredit in veliko pij.Bolje da si poskusiš zdaj to uredit ker po porodu se te težave se poslabšajo.

(odgovor članu tincci)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Hemeroidi med nosečnostjo
4.5.2005 9:04:28   
tincci
Si naj sama poskušam notri nazaj dajat ali naj pustim in gre samo? Kako je pri tebi? Kaj pa to mazilo naredi? Na med.over me je dr. Pušenjak prestrašil, da se to ponavadi da samo kirurško odstranit :(

(odgovor članu tincci)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Hemeroidi med nosečnostjo
4.5.2005 9:24:13   
darjatimci
Če je huda oblika res to lahko samo odrežejo,svetujem ti poskusi s temi naravnimi metodami,že tisto z vodo in ledom ti bo sigurno pomagalo potem pa še namažeš s kremo pa kolikor se da počivaj ne sedet,če se le da,boš videla da se bo črevo vrnilo nazaj,srečno.Govorim iz lastnih izkušenj tudi sama sem to dala skoz.

(odgovor članu tincci)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Hemeroidi med nosečnostjo
4.5.2005 9:39:35   
Rozalija
Meni so po porodu v porodnišnici predlagali faktu kremo in svečke, češ da naj bi bila to najboljša krema. Pa led so mi prinašali parkrat na dan. Meni se je pač to pojavilo po porodu. Za lažje kakanje pa mi je os.zdravnica predpisala nek sirup ki zmehča blato in se ga telo ne navadi. Vsaj za nekaj dni bo bolje če ga imaš doma, da ne boš imela problemov. Drgač je to kar pogosto med nosečnostjo, jaz sem pa to dobila po porodu.

Najbolje da pokličeš os. zdravnico če ti slučajno lahko da recept za kakšno kremo.

(odgovor članu tincci)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Hemeroidi med nosečnostjo
4.5.2005 10:05:02   
tincci
Se pravi, če rešiš nekako, da je blato mehkejše, se zadeva popravi? Hm, mogoče bi pa probala s svečko...

(odgovor članu tincci)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Hemeroidi med nosečnostjo
4.5.2005 10:24:13   
Rozalija
Običajno te boli in težko kakaš, že psihično (saj bo isto pol ko boš, če boš, šivana. Ti glava ne pusti da bi kakal). Ampak na svečko se telo navadi, poleg tego jo je težko tlačit not med hemeroidi (sploh če jih je malo morje... ha ha ne veš kam bi jo sploh tlačil). In če se telo navadi si v riti. Na ta sirup pa se telo ne navadi in ti blato le lepo zmehča in s tem gre lažje ven. Tako je meni os. zdr razložila ko sem jo vsa objokana klicala kaj naj naredim. Ne pravim pa da se popravi... oz najbrž se lažje vrne v prvotno stanje, če gre mimo nekaj mehkega, kot pa da se napenjaš za tisto trdo klobaso. Pa ta sirup ti bo tudi pol prav prišel ko boš imela šive, pa nič ne škodi dojenju.

Po moje ti en klic k os.zdr ne bo škodil. Pa naj ti svetuje kako in kaj. Samo pazi na svečke, te so res le za kdaj pa kdaj in ne za celo večnost.

(odgovor članu tincci)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Hemeroidi med nosečnostjo
4.5.2005 10:50:49   
MEGY_Patricija
Spet ena s podobnimi tezavami!!!!!!!!!!
:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((
Ja tudi mi smo imeli podobne tezave.
Pri odvajanju blata je najbolj pomembno tudi to ,da ce si opazila hemeroide ni primeren vsak wc papir naj bo blag in ne grob ,veckrat se po ""potrebi"" umij in si hemeroide namazi z ognjicem ta ful pomaga.
Pomaga pa tudi krema, ki se dobi v lekarni ki pa je namenjena samo za to ti samo reci in jo bos dobila.

(odgovor članu tincci)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Hemeroidi med nosečnostjo
4.5.2005 11:25:01   
tincci
Uf, me prav veseli, da nisem sama v tem, ker tole je kar zoprna stvar, predvsem me pa skrbi, da bo vse slabše.. nič, bom delala na tem, pa z mrzlo vodo in ognjičevo kremo bom poskusila.. baje je pa itak tako, da je v kasnejšnih mesecih nosečnosti prebava super, je res to?

(odgovor članu tincci)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Hemeroidi med nosečnostjo
4.5.2005 11:43:52   
MEGY_Patricija
No ja no malo je tudi res a mi smo imeli najvecje probleme ravno po porodu ,ko smo bili ze doma.
Tako da smo morali tidi pozdrav..b pomoc.

(odgovor članu tincci)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Hemeroidi med nosečnostjo
5.5.2005 9:12:37   
marper
Tudi jaz imam te težave :hudicek:med nosečnostjo 32t 3d.
Najprej so mi svetovali samo Kamagel, pa ni pomagal.
Seveda si kar nekajkrat na dan umijem z hladno vodo.
Sedaj sem si kupila kremo Modulex.
Bom po nekaj dnevih videla ali je boljše...

Hecno je, kar nimam nobenih težav z odvajanjem blata. Vse OK. "Klobasa" ni trda, je vse bolj "tekoče" (dobro izrazoslovje, mar ne?"?";)).

Predvidevamo, da so se pojavili zaradi pritiska bebike na črevesje, kar tudi povzroči hemeroide... Rada bi se jih znebila pred porodom, ker potem so še bolj nadležni...

LP in čimprejšnjo odpravo nadloge!!!



(odgovor članu tincci)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Hemeroidi med nosečnostjo
5.5.2005 11:45:34   
tincci
Sem bila ravno danes na pregledu in mi je G rekla, da ponavadi hemeroidi ne izginejo med nosečnostjo, ker vse pritiska dol.. da je vse ok, dokler se ne vnamejo.. da ni nujno, da sploh gredo kdaj čisto naza notri.. da pomaga hladna voda in krema pa redna prebava.. da se svečk telo ne navadi, da le zmehčajo zadnji del blata..

:ups::ups: ma ja, bo kar bo, se bom čuvala, kaj več itak ne morem naredit.

srečno vsem :rozica:

(odgovor članu tincci)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Hemeroidi med nosečnostjo
5.9.2008 14:14:52   
daisič
ojla, vem kaj prestajate vse tiste, ki imate heneroide med nosečnostjo. jest sem imale 4 zunanje, za češnje velike. nobena krema ni pomagala, proktolog me je poslal domov, naj si dajem ledene obkladke. po dveh dneh nanašanja leda vsake dve uri ko se je stopil, je bilo še slabše. Nato pa sem dobila nasvet, ki je edini pomagal. Skuhala sem čaj iz žajbla (zavreš vodo, daš noter malo žajbla- ker je močan, pustiš 20 minut,precediš, daš v hladilnik) ter si dajala obkladke direktno na hemeroide. Edino neprijetno je, ker moraš zadnjico dvignit (greš na vse štiri), zato da je pritisk na hemeroide z druge strani. To sem delal 4-5 krat na dan po nekje pol ure. To je edino pomagalo, da je oteklina popustila. Čeprav so bili že trombocirani (v njih je bila strnjena kri), zato mi jih je končno en drug proktolog prerezal. Ko so se mi hemeroidi po porodu ponovili (v blagi obliki), sem vajo z žajblom ponovila in je pomagalo, po dveh dneh so čisto izginili.


(odgovor članu tincci)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Hemeroidi med nosečnostjo
5.9.2008 15:41:51   
glen
Jaz sem imela težave z hemeroidi po 1.user posted image in mi je tudi črevo malo ven iztopilo.
Sčasoma,s pravilno prehrano,veliko pitja se je popravilo in samo potegnilo noter,je pa pomoje tudi pomembno da se zmeraj po veliko potrebi umiješ,ne pa obrišeš,sedaj ko jih imaš.

(odgovor članu daisič)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Hemeroidi med nosečnostjo
5.9.2008 15:58:59   
blackcoffee
IZVIRNO SPOROČILO: tincci
..Pred dnevi sem se precej napenjala med potrebo, pri čemer mi je izstopilo črevo, za grah veliko, in zunaj tudi ostalo. 
Zanima me, kako se to pozdravi; pustim, da gre samo nazaj, ali lahko kaj naredim?

..priporočljivo je, da si s prstom hemoroid potisneš nazaj v danko. boš videla, se boš takoj boje počutila, saj bo  črevo spet v svoji prvotni legi. nadležno je le to, ker dokaj pogosto rado zdrkne ven.

priporočam tudi vajo pri kateri stiskaš analno odprtino in kot bi jo hotela povleči navzgor po hrbtenici - bo tudi pomagalo, seveda to napravi po tem, ko boš hemeroid potisnila v črevo. prst pa lahko predhodno posliniš ali pa  ga  naolji z parimi kapljicami  olivnega olja.
hladna voda, redno umivanje - po vsakem iztrebljanju - zelo pomembno. led, kaj pa vem... to se mi zdi dokaj nadležno in še pomaga ne tako, kot bi si človek želel.
pa glede na to, kot praviš je velik kot grahovo zrno, boš po moje to kar hitro v red spravila.
fajn zrihtaj!


(odgovor članu tincci)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Hemeroidi med nosečnostjo
6.9.2008 9:50:42   
Čebel@
dobro jutro punce!rabim pomoč....in sicer.....nisem sigurna če imam hemeroide.pri ritni odrtini imam na eni strani skoraj kot grah veliko izboklino na drugi srani pa čist mejčkeno.ampak to imam že približno 2 leti in me ne moti(občasno srbi).drug teden imam g in jo bom vprašala kaj je to.user posted image hvala za odgovore in lep sončen pozdrav.ps:user posted image 16t

(odgovor članu blackcoffee)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Hemeroidi med nosečnostjo
26.9.2008 22:15:16   
ZalaTM
Jaz sem jih dobila tekom prvega poroda, mazala z modolexom in so izginili, ostala je taka kožica ob ritnici,...zdaj sem noseča v drugo in so mi nekje v 34 tednu izstopili in nič ne pomaga, mažem z vsem mogočim, ampak najbrz mi dete tako pritiska navzdol da nič ne pomaga,....skrbi me edino kaj bo ko bom šla rodit v drugo in bodo že tam,...da ne bi s pritiskom med porodom vse to še naraslo ali kaj počilo,...ajej,....

_____________________________

12.7.2006 - se je rodil najin sonček Gašper, 24.10.2008 pa je k nam prišla še princeska Nika

(odgovor članu Čebel@)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Hemeroidi med nosečnostjo
27.9.2008 9:37:45   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ZalaTM

..so mi  v 34 tednu izstopili in nič ne pomaga, mažem z vsem mogočim, ampak najbrz mi dete tako pritiska navzdol da nič ne pomaga,....skrbi me edino kaj bo ko bom šla rodit v drugo in bodo že tam,...da ne bi s pritiskom med porodom vse to še naraslo ali kaj počilo,...ajej,....

..to tudi mene skrbi!  sem v 28. tednu pa so se mi zdaj v nosečnosti prvič pojavili. tudi uporabljam modulex kremo, pa ognjičevo, pa obhladke si dajem gor iz švedske grenčice - fino hladi. pa delam to dan ali dva in je potem dan ali dva vse ok, pa se ponovno ponovijo. user posted image
za mehčanje blata tudi pomaga, če si košček masla v obliki svečke date zamrznit v zamrzovalnik in si potem vstavite v rito. t.i. maslene svečke tudi blažijo hemeroide, pa še mehčajo blato, kar je full pomembno.
pa ovsene kosmiče in laneno seme sem vključila v prehrano. bomo vidli.

(odgovor članu ZalaTM)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Hemeroidi med nosečnostjo
27.9.2008 21:29:26   
ZalaTM
jaz pa sploh nimam težav z blatom,....je čist ok, samo ta nadloga pa je vseeno tu, očitno od pritiska,....tudi jaz jem laneno seme, pa veliko sadja in zeljenjave,....ampak vseeno,...kar ne izginejo,.....user posted image user posted image user posted image

_____________________________

12.7.2006 - se je rodil najin sonček Gašper, 24.10.2008 pa je k nam prišla še princeska Nika

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Hemeroidi med nosečnostjo
27.9.2008 22:23:08   
Anonimen
No, sem se veselila, da sem premagala to nadlogo... pa je iz dneva v dan huje. user posted image
Kreme ne pomagajo, hemeroidi pa postajajo čedalje večji.
user posted image user posted image user posted image
Ima katera kak učinkovitejši recept? Zdaj grem še žajbljev čaj skuhat.. da probam še s tem. user posted image


(odgovor članu ZalaTM)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Hemeroidi med nosečnostjo
27.9.2008 22:48:37   
dmavrel
Jaz sem dobila hemeroide v prvi nosečnosti in sem si jih po porodu blažila s hipermanganom! V drugi nosečnosti sem dobila spet še večje in več jih je bilo, pa sem spet poskusila s tem hipermanganom in hladno vodo in moram povedati, da je spet vse vredu! Sicer jih še imam, a me ne motijo več in tudi bolečin nimam več!!!
Sem si pa mazala z modulex in faktu kremo v nosečnosti (dobila sem jih v bolnici), a mi nobena ni pomagala!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Hemeroidi med nosečnostjo
28.9.2008 9:42:35   
Anonimen
Tako, snoči je postalo nevzdržno. Mislila sem da bom dobila popi*ditis. Spomnila sem se ene knjige z zelišči, na katero sem čisto pozabila, da jo imam in brž poiskala načine zdravljenja te nadloge.
Nakar, sem ob enih zjutraj v bademantlu skakala vuni in nabirala krvavi mleček. Dobro da poznam rastlino in vem kje raste - ga prinesla v flat, oprala, narezala in ga v sokovniku zmlela v sok. Potem sem kos vate pomočila v dobljeno tekočino in si jo pripopala na zadnjik. o marija! kar celo noč  sem pustila delovati zdravilo na hemeroidu, ki je pred tem ob vsakem popravljanju nazaj v črevo, nesramno lezel ven.
Drage moje, zdaj lahko normalno sedim in brez problema vstanem - za razliko od tega, da sem še včeraj vstajala  s stola kot starka. hemoroid je zlezel nazaj in zaenkrat ne leze ven! ali se je zmanjšal ali kaj, nimam pojma!
v knjigi tudi piše, da zadostuje, če rastlino dobro zmečkate ali si pripravite kašast obhladek in si ga položite na zadnjik. (sama sem jo raje kar v sokovniku iztisnila).

krvavi mleček izgleda takole:
http://images.google.com/images?q=Chelidonium%20majus&hl=sl&lr=&sa=N&tab=wi

raste pa ob zidovih, plotovih, živih mejah, na obronkih gozdov...
ko ga utrgamo, se pocedi iz stebelc oranžni sok. rastlino uporabljajte zunanje, saj je strupena. nekateri jo celo uživajo v obliiki čaja.. toda, sama jo bom uporabljala zgolj v zunanje namene.
lp



(odgovor članu dmavrel)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Hemeroidi med nosečnostjo
28.9.2008 15:45:03   
ZalaTM
A da je to tudi za te zadeve? Vem da zelo pomaga pri odstranjevanju bradavic,....če mažeš s to rumeno tekočino,...no je za probat vsekakor,...

_____________________________

12.7.2006 - se je rodil najin sonček Gašper, 24.10.2008 pa je k nam prišla še princeska Nika

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Hemeroidi med nosečnostjo
28.9.2008 17:21:07   
hayat
Pozdrav vsem,ki imaste težave z hemeroidi.

Tudi jaz sem imela v prvi nosečnosti težave z njimi,vendar ne v tako hudi obliki kot v drugi nosečnosti. V prvi nosečnosti mi je prav tako kdaj pa kdaj pogledal z zrno graha velik hemeroid-pa se je povleku nazaj. V drugi nosečnosti sem imela prav tako majhne težave z njimi vse tam do 37. tedna nosečnosti. V 37.tednu nosečnosti pa me je čez noč tako zabolelo spodaj da sem mislila da bom šla že rodit. Ko sem šla v WC in se pogledala spodaj je bilo kaj videt-GROZAAAAAAAAAAA KOLIKO JIH JE BILO in kako je BOLELOOOOOOOOOOOOOOOOuser posted image . Celo noč nisem spala od bolečin,jokala. Nisem mogla niti dočakat da pride jutro da bi šla k svoji zdravnici in me je mož peljal v dežurno iz dežurne pa takoj v bolnico. Od bolečin se mi je že začelo vrtet in še dolgo smo čakali na prgled. No končno me je kirurg poklical v ordinacijoin mi rekel naj se uležem na tisto njihvo visoko mizo in naj se obrnem s hrbtom proti njemu-nisem vedla kaj me čaka. No ti kar naenkrat mi dvigne nogo in mi jih na silo začne tlačit notri-AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA GROZA,da sem kar z nogo udarla v zid-lahko bi luknjo naredla v zid koliko je bolelo. In rekel da jih zdaj stiskam notri a svede ni šđlo ker jih je bilo toliko notri da se niso mogli vsi zadržat notri in so spet ušli ven. Prav tako sem jaz dobila razna mazila pa mi niso pomagali nič. Vsak dan  me je bolj bolelo-pomagali so mi edino Nalgesin tablete,ki jih lahko jemlješ v nosečnosti ob hudih bolečinah. ko sem spila tableto me je popustilo in sem takoj tudi zaspala,vendar ko popusti se bolečina zopet pojavi. Ker sem že enkrat rodila sem si rekla da rajši rojevam vsak dan kot pa da moram trpet te neznosne bolečine. In hemeroidi ne grejo tako zlahka nazaj v nosečnosti,ker otrok pritiska dol tako da jih še bolj poriva ven. Ja najboljše je z hladno vodo se umivat in mazat z kremo -ni važno ali je to modolex ali Faktu,samo ko se mažeš si jih porivaj s šrsti noter-boli ful ampak pomaga kolikor toliko. Seveda sem šla čež en teden v 38.tednu nosečnosti rodit z hemeroidi-ni bilo druge. Na klistirju sem se tako bala kakat -psiha. A ko se napenjaš za otroka spravit ven se niti ne zavedaš hemeroidov. No ko pa rodiš pa ti dajo mazila da se redno mažeš in meni  so se hemroidi po enem tedno popravili-sami od sebe,samo redno sem mazala in si jih potiskala noter-se že navadiš počasi na bolečino. Doma sem na šlavfu sedele ko je blo treba sedet,na wc sem hodla redno,ker če se avtomatsko zarasdi straha zapreš je potem še večji problem se odpret i se spet vse ponovi-zato punce brez strahu kakat takoj ko je možno-tudi b bolnici če je možnost-ker ti tko al tko dajo svečke da se gre kakat-jaz jih nisem rabla. Sedaj pri tretjem se pa spet bojim istega,ker se že počasi pojavljajo ko grem kakat,apmak zaenkrat še ne tako hudi-se pa redno full mažem z kremamai. Upam da nebo tko hudo kot pri drugem. Veliko tekočine pit. Ja pa pri drugem sem full čokolodanih stvari pojedla,tako da po več dni nisem šla-potem je pa blo. No ja zdej je spet fantek pa se mi spet full čokolada je,ampak toliko več pijem,ker nebi rada šla še enkrat skozi te BOLEČINEEEEEEEEEEEEE.

Srečno vsem in upam da sem kateri lahko pomagala z nasveti in s svojo izkušnjo.user posted image

(odgovor članu ZalaTM)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Hemeroidi med nosečnostjo
28.9.2008 18:45:19   
blackcoffee
faaaaaaaaaak, si pa res trpela isusove muke. upam, da se ti zgodba ne ponovi, prav tako upam, da ne doleti tudi nas ostalih kaj takega. meni že en sam hemoroid predstavlja težave in muke.. čeprav se zavedam, da jih imam v zadnjiku še več - ko s prstom stlačim tega zunanjega notri, občutim še ostale. 
sem pravkar govorila z eno frendico.. pravi, da tudi pomaga pitje navadne vode z dvema žličkama jabolčnega kisa. madona.. vse bom sprobala!

(odgovor članu hayat)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?