|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Hranjenje
6.5.2005 22:40:24   
**Petra**
Živijo!

Zanima me, če je potrebno po dopolnjenem 4. mesecu narediti prehod mleka iz 1 na 2, če otroka mleko 1 še vedno nasiti? Kolikokrat pa naj bi 4 mesečnik jedel na dan in koliko ml? Meni je začela čez dan zelo slabo jest. Sicer ji dam že tudi kakšen sokec in kašico, zaenkrat še kupljeno, zdaj pa ji bom začela tudi doma pripravljat. Je sadje potrebno prekuhat?

Vsem se najlepše zahvaljujem za odgovore!

LP
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Hranjenje
7.5.2005 0:34:43   
babylove
Mleko moraš zamenjati, ker je vsebina prilagojena starosti otroka in kot otrok raste, tako se mu potrebe spreminjajo. Mleko 1 torej ne vsebuje vseh snovi ali pa vsaj ne v takšnem razmerju, kot jih potrebuje otrok po 4. mesecu.

Naj bi pojedel 4x po 210ml.

(odgovor članu **Petra**)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Hranjenje
7.5.2005 20:52:37   
**Petra**
Men zadnje čase sploh noče več pit mleka. Sicer sem ji dajala v mleko rižolinota, po navodilih zdravnice, ker je polivala, po Aptamilu AR pa ni mogla kakat, ampak zdaj že kakšne 3 dni noče pit mleka. Danes zvečer sem ji dala od Hippa sadno kašico na žličko. Kašica vsebuje že mleko 2 in sadje in mi je pojedla skoraj vse. Drugače pa spije mleka od 50 do max 110 ml. Tko da ne vem, zakaj noče več pit. Mogoče ji bolj paše žlička in ji je mleko preredko. Bom pa vsekakor zamenjala Bebo 1 z 2.
Hvala za odgovor. Kaj praviš, zakaj odklanja mleko. Jo mogoče sokci nasitijo?

Kdaj ti je pa otrok prespal celo noč? Moja se še zbuja tam do 2X na noč.


(odgovor članu **Petra**)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Hranjenje
7.5.2005 21:54:21   
babylove
Tako ja, mleko obvezno menjaj. In jaz bi ji vsekakor dala raje mleko namesto soka, ker mleko vseeno dosti bolj potrebuje za razvoj. Poskusi narediti večji razmik med obroki (3-5 ur), da bo zares lačna, morda bo potem spila več. Dvomim, da ji je mleko preredko. Otrok potrebuje minimalno 500ml mleka do 1. leta starosti za zdrav razvoj, tako da ji moraš kljub uvajanju goste hrane mleko obdržati na jedilniku.

Moj še ne spi vso noč, ima vmes 1 obrok, star bo pa 4 mesece.

(odgovor članu **Petra**)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Hranjenje
9.5.2005 10:08:18   
**Petra**
Daješ ti otroku čez dan samo mleko, ali si mu že dala tudi kakšno kašico, sokec...? Jst ji dam dopoldne sadje, zvečer pa sem ji že 2X dala hippovo mlečno kašico, ki se pripravlja z vodo (vsebuje nadaljevalno mleko) in kar rada poje.

Bom vsekakor poskusila z večjimi razmaki. Kaj pa vmes, mu/ji (oporosti, ampak ne vem, ča imaš fantka ali deklico) daš kakšen čajček oz. sokec? Jaz ji dam na dan 1 sokec, ko ga pa spije, pa naprej čaj.

Misliš, da ne bo nič narobe, če recimo z obrokom počakam cca. 4 ure? Men do zdaj ni nikoli spila več kot 150 ml čez dan. Sej sem ti že omenila, da zadnje 3, 4 dni celo max 100 ml. Kolio ml pa mu/ji ti napraviš? In spije vse? Katero mleko pa ima? Praviš, da mora otrok na dan spiti 500 ml mleka?

Mimogrede, kako se nastavi slikica pod imenom?

Še enkrat hvala za pomoč....

(odgovor članu **Petra**)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Hranjenje
9.5.2005 13:41:55   
babylove
Ne vem, če se razumeva. Ves dan ti spije samo 150ml mleka ali ti spije toliko pri 1 obroku? Ker če je mišljeno ves dan, potem je to absolutno premalo, razen če zraven še dojiš. Pri 4 mesecih bi morala spiti 5 obrokov po cca 180ml, to je skoraj liter/dan. S tem da mu lahko 1 ali 2 obroka zamenjaš z drugo hrano, ne pa vseh obrokov. Pri tej starosti bi moralo biti mleko glavna stvar na jedilniku. In tudi kasneje, ko boš zamenjala več obrokov z gosto hrano, bi morala spiti po 500ml mleka/dan do 1. leta starosti. Ali dovolj pridobiva na teži?

Moj za1x pije čez dan samo mleko, za večerni obrok mu pa vmešam rižolino v stekleničko. Pri 1 obroku spije 120 - 150ml. Ne pije nobenih sokov ali čajev, gosto hrano bom začela uvajati pri dopolnjenih 5 mesecih. Včasih mu dam malo vode za odžejat, če sva zunaj in je vroče.

Na tvojem mestu bi odpravila sokove in čaje ter jih nadomestila z mlekom, ker je res pomembno. In če dobi 1 obrok goste hrane (praviš, da ji daš sadje zjutraj), je to za 4 mesečnega otroka dovolj, ostali obroki pa naj bodo mlečni. Poskusi jo hraniti na 4 ure (ampak če bo prej lačna, ji seveda daj prej za jest).

Sliko pošlješ na slike@ringaraja.net (poveš, h kateremu nicku jo naj dajo) in ti jo bodo vstavili pod ime.

(odgovor članu **Petra**)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Hranjenje
9.5.2005 17:16:21   
**Petra**
Ja, pri enem obroku mi toliko spije. Če bi spila toliko čez dan, bi že morala it z njo k zdravniku.

Kaj pa, če ji mogoče ne odgovarja več Beba? Imaš ti od vsega začetka eno in isto mleko? Sem že razmišljala, da bi probala mogoče Novalac, ki tudi pravijo, da je dober, samo me je pa strah, ker smo pri izbiri mleka imeli težave, ker ni mogla kakat. Tko da ne vem. Mogoče bi bilo pametno, da probam.

Danes sem poskusila na 4 ure, a vseeno zavrača mleko. Mogoče ji ni več všeč okus, ne vem, enostavno ne vem, zakaj ga več ne mara.

Sicer pa sem jo do zdaj hranila samo z mlekom. Recimo, da ji dajem sadje kakšne 3 dni. Bom pa nehala s sokovi, ker jo verjetno res nasitijo in ji bom dala samo čaj oz. vodo kot do zdaj.

(odgovor članu **Petra**)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Seks po porodu: Ste vedeli?
Približno šest tednov po porodu, ko se konča čišča, naj bi par spet lahko pričel s spolnimi odnosi. Moški seveda nekolik...
Prvi mesec z dojenčkom: Zakaj je začel tol...
Dojenček, ki je bil prej »priden« in je jokal v mejah normale in predvsem, kadar je kaj potreboval, nenadoma dobi neutol...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?