|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   IUI: čas od stop injekcije???
21.4.2009 23:01:25   
sovicaokica
Hoj,

za mano sta že dva postopka IUI, žal neuspešna...
V decembru sem imela laparoskopsko operacijo (MB, dr.Gavrić), odstranili so minimalno endometriozo in čokoladno cisto, ki naj ne bi bila vzrok za težave pri zanositvi...
Nato sem imela prvi IUI februarja, nato še enega aprila. Tudi sedaj smo žal dočakali user posted image ...user posted image .....
Na večih koncih sem zasledila (med drugim celo v članku Vilme Kovač, članice mariborske skupine), da bi naj bil IUI izveden v roku 24 do 28 ur po stop injekciji (Ovitrelle). Meni so obakrat inseminacijo izvedli v ponedeljek ob 14h, ovitrelle pa mi je moral dati mož v soboto ob 18h. Časovna razlika je torej 44 ur. Bojim se, da je bila ovulacija obakrat zamujena za več kot 6-10 ur, kot jih baje ima na voljo jajčece, odkar se sprosti iz folikla pa do oploditve...user posted image

Zanima me, kako so to izvedli ostalim sotrpinkam... Bojim se namreč, da je v obeh postopkih prišlo do napake, saj so mi tik pred prvim IUI z UZ dejansko ugotovili, da je folikel že počil, pred drugim IUI pa mi UZ sploh naredili niso...

Hvala za informacije, res namreč ne želim, da se to zgodi še tretjič...!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: IUI: čas od stop injekcije???
22.4.2009 9:43:37   
beba75
IUI delajo skozi po istem principu. Jaz sem jih imela že 3 in prvič mi je folikel počil, dvakrat pa naj bi bil tik pred tem da poči. Stopko sem si morala dati tudi pop. ob 18uri in čez dan pa pol ( cca44ur) sem bila na IUI.
Da te potolažim IUI je " skoraj" enak procentu naravne zanositve torej 25%, le da tu pač vbrizgajo prečiščeno seme bližje jajčecu.
Pri meni naj ne bi bilo nobenega problema ( čeprav nimam rednih M, na krvnem testu ugotovljeno da tudi s tem ne ovulacij...pa še par stvari), pri možu vse ok, pa me vseeno še pošiljajo na IUI ( možnost pri meni 5%).
Ker je najcenejša metoda pač moremo dati prvo to skozi potem pa bomo lahko šle v ostale metode.
Ne sekiraj in obremenjuj se s tem da ni ratalo z 2IUI mogoče pa bo v tretje uspelo. Eni pač moremo dalj časa čakati na naš zakladek. Važno je da bo na koncu vsega tega rezulata pozitiven!!!!!!!!

(odgovor članu sovicaokica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: IUI: čas od stop injekcije???
22.4.2009 23:05:45   
kitka1
V Lj. je standardni postopek IUI vedno po merjenju foliklov na UZ. Ko so veliki tam okoli 18 mm (vsaj en), moraš tisti dan proti polnoči dobiti stopko (Pregnyl, 5000 i. e., ki je horionski gonadotropin ali HCG). Ta sproži ovulacijo, IUI pa sledi čez približno 34 ur, torej ne prvo, ampak drugo jutro po injekciji (okoli 10., 11. ure dopoldne).

Možno pa je, da je odvisno, za kakšno stopko gre. Očitno prakticirajo obe zdravili, Pregnyl in Ovitrelle.

(odgovor članu beba75)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: IUI: čas od stop injekcije???
23.4.2009 7:47:43   
beba75
V MB se vedno dobi Ovitrelle.

(odgovor članu kitka1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: IUI: čas od stop injekcije???
23.4.2009 12:08:38   
sovicaokica
Ojla,

zahvaljujem se za odgovore.
Ja, v Mb sem dobila Ovitrelle. Z mozem naju se vedno skrbi, ker po stopki ne delajo vec UZ, da bi ugotovili stanje. Se nama zdi, da bi bilo cisto mozno, da ovulacijo zamudijo(kot se je to zgodilo meni prvic).V tem primeru je to stran vrzen postopek in denar, ce se ze govori o poceni postopkih. In ce se to dela tako mimogrede, vas ne moti, da smo samo stevilke??? Moti naju predvsem to, da je v razlicnih literaturah zapisan krajsi cas od stopke do IUI, v praksi pa je drugace. Brala sva strokovni prispevek z naslovom:"Zanositev po intrauterini osemenitvi in spodbujanju ovulacije s klomifen citratom", kjer pisejo Mb strokovnjaki o raziskavah na tem podrocju in pisejo tako: "IUI smo opravili 24 do 28 ur po vbrizganju hCG". Pisejo tudi o tem, kako so bolnicam prvi in drugi dan tudi po IUI  delali UZ, da so preverili kako je z ovulacijo. Sama zdravnica pa nama je rekla, da je bolje, da semenceca cakajo "v zasedi" na folikel, kot pa obratno. Ne vem sicer koliko se ve ukvarjate s teorijo, ampak ko se folikel sprosti, je samo najvec 6 ur casa, da se jajcece oplodi. Semenceca pa v zenskem telesu prezivijo dlje casa. Nic nama ni vec jasno. Teorija tako, praksa drugace.
Vas taksna razhajanja nic ne motijo?

lp

(odgovor članu beba75)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: IUI: čas od stop injekcije???
23.4.2009 12:19:55   
beba75
Vse to že vem tudi jaz. Na začetku sem se še obremenjevala s tem sedaj pa nič več. Mimo zdravnikovih odločitev žal nemorem tak da sem se prepustila toku postopkov. Res je da stem zgubljam dragoceni čas ampak ko sem se "uprla" in želela zadevo malo pospešiti sem naletela na gluha ušesa.
Je pa še ena dobra stran MB slovi po dobri uspešnosti a žal tudi po dolgih čakalnih dobah. Na tebi pa je kako se odločiš oz. kam boš hodila. Vso pravico imaš oditi v LJ ali kam drugam. Odločitev je samo tvoja.

(odgovor članu sovicaokica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: IUI: čas od stop injekcije???
23.4.2009 12:36:57   
sovicaokica
Mb res slovi po svojih uspehih. Po besedah mojega (najboljsega)osebnega zdravnika, je to zato, ker sem hodi masa ljudi in je tudi stevilka visoka. Kaj pa odstotek?
Nimava namena hodit drugam. Rada bi samo opozorila na dolocene morda zamujene priloznosti za user posted image . Ne samo za naju, ampak tudi za ostale, ki cakajo in dobro vedo kaj to cakanje pomeni.

Z mozem se imava namen povezat z najino zdravnico in jo malo povprasat o teh teorijah. Vedno nama je odgovorila tako, da sva bila zadovoljna.
In kdo so bila gluha usesa?   

(odgovor članu beba75)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: IUI: čas od stop injekcije???
23.4.2009 22:33:47   
kitka1
Vse opisano tudi meni precej smrdi... Si ne predstavljam, da ne bi redno preverjali, kako rastejo folikli. Pri meni je namreč pri prvi hormonski terapiji potekalo vse po šolsko - folikli so pridno rasli, po 6ih dozah gonala sem dobila stpko (takrat še nisem bila v IUI postopku, le stimulacijo sem imela)...

Pri drugi terapiji so bili folikli po 6ih dozah še premajhni, dobila sem še dve dozi, folikli so dosegli 18 mm in sem imela prvi IUI - žal neuspešen.

Pri tretji terapiji pa so mi dozo po 6ih povečali za četrtino, sledilo je pa še 6 novih doz... Imela sem še 3 dodatne UZ-je, preden so bili folikli dovolj veliki. In takrat je uspelo.

Seveda je nujno treba spremljati rast z UZ ravno zato, ker se vsaka na hormonsko terapijo odziva čisto drugače, pa še iz ciklusa v ciklus so lahko velike razlike (tako kot pri meni). RAvno tako gotovo velja, da naj semenčice čakajo na sproščeno jajčece in je torej IUI bolje imeti prej kot pa kasneje...

Jaz bi bila malo bolj tečna pri zdravnikih in bi jim tudi utemeljila, zakaj tako... Drugače pa res ostane še LJ, kjer je to popolnoma ustaljen postopek in vsi zdravniki delajo tako.

Pa še to... Če se vozite iz oddaljenih krajev (v enem postopku to lahko nanese tudi 5, 6 obiskov klinike), potem vam na vašo željo morajo izdati potrdilo, kolikokrat ste bile tam, s tem pa greste na Zavod za zdravstveno varstvo v svojem kraju in zahtevate povračilo potnih stroškov. Vam pripadajo. Jaz sem na žalost za to izvedela prepozno... Mogoče bo pa ta informacija še kateri koristila.

(odgovor članu sovicaokica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: IUI: čas od stop injekcije???
23.4.2009 23:35:32   
sovicaokica
Hvala Kitka.
Da ne bo pomote: UZ so mi delali, da so ugotavljali velikost folikla pri obeh iui, vendar mi pri drugem IUI  mi niso naredili samo tik predenj so mi vbrizgali seme. Tako, da sploh ne vem, kako je bilo s foliklom. Kot sem ze povedala je pa prvic ze pocil.
Malo bova tecnarila. Ce ne bo uspehov, pa res vija LJ.
Hvala za vse nasvete, Kitka.
Samo nekaj me se zanima, koliko ste stare in koliko otrok si zelite?
Jaz sem 31, zeliva pa najmanj 3.Ce bo slo vse tako pocasi, ne vem kako bo slo ven z najinimi leti.

(odgovor članu kitka1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: IUI: čas od stop injekcije???
29.4.2009 8:43:48   
daga79
midva vedno sama poskrbima da semenčeca čakajo že prej pred IUI  user posted image - sam se nikoli ni prijelo

(odgovor članu sovicaokica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: IUI: čas od stop injekcije???
29.4.2009 16:47:44   
sovicaokica
Mislim, da bova midva tudi od zdaj naprej user posted image . Držala sva se tega, kar so nama naročili. Sem spada tudi to, da 3-4 dni pred IUI ne smevauser posted image user posted image user posted image , ker bo to lahko vplivalo na kvaliteto semenčec.

(odgovor članu daga79)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: IUI: čas od stop injekcije???
4.5.2009 14:13:31   
Klavirka
Hej ženske,
a je res treba za IUI postopek narediti HIV test (da preverijo če ima kdo od partnerjev AIDS)? Tako mi je sestra rekla, da jo to edino česar rnimava v kartonu, pa mi je malo čudno ker prvič slišim. Hvala že vnaprej za odgovor!
K.

(odgovor članu sovicaokica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: IUI: čas od stop injekcije???
4.5.2009 23:20:29   
kitka1
Seveda, in še teste na nekaj drugih spolno prenosljivih bolezni. Saj je logično, ne? Preden greš v postopek, ki zavarovalnico kar nekaj stane (IUI malo manj, IVF pa že kar precej), je pametno preveriti prisotnost teh bolezni, saj lahko bistveno vplivajo tako na zanositev kot donositev in konec koncev na otroka.

Običajno pa te teste naredijo vse naenkrat. Pred seboj imam svoje - sicer so kratice, ampak so na zadnji strani neke razlage: sifilis, hepatitis B, hepatitic C in HIV. Če si na vse nereaktiven, potem je ok.

(odgovor članu Klavirka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: IUI: čas od stop injekcije???
23.6.2009 9:37:36   
korinam
Sem v prvem postopku IUI, v Mariboru. Malo sem razočarana, ker mi noben v MB ni niti malo povedal, kako to poteka, na kaj moram paziti itd. Kar sem zvedla, sem izvedla iz forumov in da sem prav vlekla iz njih..No, sedaj sem pa jezna še nase, ker si moram danes ob 12h dati stop injekcijo in sem šele sedaj prečitala navodila.. In tam piše, da 4 dni pred IUI ne smeš imeti spolnih odnosov. Midva pa sva še včeraj veselouser posted image ...
Problem pri nama je prav slabši spermiogram.. Zdaj sva se pa zafrknila..
Zanima me, če so kateri tik pred IUI povedali, da ne bodo izvedli IUI zaradi slabega spermiograma? A se potem to vseeno šteje za IUI, mislim, če se šteje za postopek, ki ga financira zavarovalnica?

Hvala za odgovore..

(odgovor članu kitka1)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: IUI: čas od stop injekcije???
23.6.2009 11:27:30   
Summer76
Jaz sem imela včeraj prvič IUI.

V petek je bil folikel velik 18mm.
V soboto ob 00:30 sem dobila stop injekcijo Pregnyl.
V ponedeljek ob 13:45 smo morali prinest seme v laboratorij in ob 16:15 sem imela IUI.

Tako da če vse prav preračunam je minilo 39 ur 45 minut po stop injekciji.

Ovulacijo sem pa imela okoli 14:00 tako da so pri meni tudi zgrešili za kaki 2 uri. Pa tudi folikla mi pred tem niso pogledali, ker se tega baje ne rabi delat. user posted image

user posted image   se pa ne sme od 3 do 7 dni pred tem, zaradi kvalitete semena. Pri naju je včeraj bil ravno 7. dan, in kvaliteta semena je bila v redu (40 milj.)

Tako da edino kar me skrbi je to, da so malce zgrešili pri moji ovulaciji, sicer pa jim bom drugič to povedala, naj me za naslednjič naročijo na 36-37 ur po stop inekciji.

Korinam: če ne pride do izvedbe IUI se po mojem ne šteje kot da so ga opravili.. sej niso nič naredili.. user posted image  sem pa prebrala nekje na forumu, da tudi če je seme slabo naredijo IUI... ker itak ti je v bistvu dovolj eno samo semenčece. user posted image

< Sporočilo je popravil Summer76 -- 23.6.2009 11:44:10 >

(odgovor članu korinam)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: IUI: čas od stop injekcije???
25.6.2009 11:16:50   
korinam
Polna upanja sem šla včeraj na IUI  in polna razočaranja domov...Ne, ne naredijo IUI, če je seme slabo..Nisem in še vedno ne morem verjeti, da so bili rezultati tako ekstremno slabi.. Eno semenčece na eno polje.. Pa če bi mi vsaj na lepši način povedali, obrazložili.. Toliko da me zdravnik ni nadrl, češ kaj sploh poskušava IUI glede na rezultat. In bolj ko sem mu razlagala, da je mož opravil že tri spermiograme in da je tako dr. Tomaževič kot dr. Zorn povedal, da je seme slabše, a de ni tako zelo kritično..Dr. Zorn je celo povedal, da je mož ploden, samo slabše..Tako zelo sem razočarana..Pa baje, da to nič ne pomeni, da sva dva dni prej imela spolni odnos, da to ne vpliva na seme.. Le zakaj pa potem povsod pišejo, da je potrebno imeti pred oddajo vzorca spolni post?
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Summer76)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: IUI: čas od stop injekcije???
29.6.2009 14:56:01   
biba77
IZVIRNO SPOROČILO: korinam

Polna upanja sem šla včeraj na IUI  in polna razočaranja domov...Ne, ne naredijo IUI, če je seme slabo..Nisem in še vedno ne morem verjeti, da so bili rezultati tako ekstremno slabi.. Eno semenčece na eno polje.. Pa če bi mi vsaj na lepši način povedali, obrazložili.. Toliko da me zdravnik ni nadrl, češ kaj sploh poskušava IUI glede na rezultat. In bolj ko sem mu razlagala, da je mož opravil že tri spermiograme in da je tako dr. Tomaževič kot dr. Zorn povedal, da je seme slabše, a de ni tako zelo kritično..Dr. Zorn je celo povedal, da je mož ploden, samo slabše..Tako zelo sem razočarana..Pa baje, da to nič ne pomeni, da sva dva dni prej imela spolni odnos, da to ne vpliva na seme.. Le zakaj pa potem povsod pišejo, da je potrebno imeti pred oddajo vzorca spolni post?
user posted image user posted image user posted image


Korinam,
to je pa zelo cudno, da ti v Mb niso naredili IUIja; cetudi s slabsim semenom.
Mogoce je pa bil res ZELO slab.
Jaz bi kar vprasala zdravnico, ki te v Mb obravnava.


Nama se to se ni zgodilo, pa je v vseh petih poskusih skupaj imel mozek 3x neprimeren spermiogram (mislim tega, ko da seme tik pred IUIjem, da ga precistijo za postopek). Pred 4 leti nama je pri trejtjem IUIju uspelo ravno tisti ciklus, ko sem jaz imela samo en folikel, mozek pa zelo slab izvid.

Letos pa so nama ze 2x naredili IUI, kljub njegovemu slabemu izvidu. Saj, ce si ze enkrat sla skozi stimulacijo in je on oddal seme, res ni razloga, da ga ne vstavijo...user posted image

Glede spolnih odnosov pa so nama svetovali tako (spet, glede na njegov slab izvid), da naj imava sp. odnose v petek, potem v soboto stopka in v soboto in nedeljo nic odnosov in v ponedeljek IUI.

Upam, da bos dobila kak pozitiven in obetajoc odgovor...


_____________________________

Kjer so bibe, bauci in miške doma...

http://biba77.moj-album.com/


(odgovor članu korinam)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: IUI: čas od stop injekcije???
1.7.2009 8:30:31   
korinam
Hvala Biba77, da si mi povedala svojo zgodbo..Sedaj sem bolj opogumljena, optimistična..

Nekje sem prebrala, da naj bi za IUI bila zadostna 1 semenčica (no, verjetno je to malo pretirano), zato sem bila toliko bolj šokirana, ko mi niso želeli opraviti posega. Jaz sem pa pridelala več foliklov, tako da mi je na ultrazvoku zdravnik  rekel , da je možna celo večplodna oploditev. Ja, ne vem ali je res bila kakovost semena tako zelo slaba ali pa ker je bil na drugi dan praznik in ura že pol tri, pa se jim ni dalo..No ne vem, mogoče sem malo nesramna..Je pa tudi mož povedal, da verjetno zaradi psihe, ni pridelal veliko ejakulata, drugače pa ima volumen ejakulata nadpovprečen in to zelo.  Skratka, bilo je vse narobe... Jezna sem bila predvsem na to, ker me enostavno niso želeli spustiti na drugi IUI, kljub drugim boljšim spermiogramom in svetovanju dveh specialistov, da je IUI primeren za najin primer. Kot da ni možen občasen slabši rezultat semena.. Saj je nama androlog povedal, da to lahko zelo niha..
Eh, pač si niso vsi enotni..

LP

(odgovor članu biba77)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: IUI: čas od stop injekcije???
1.7.2009 10:37:43   
biba77
korinam, sta vsaj doma "izkoristila"? Saj ves...user posted image
Mogoce se vseeno ni izgubljeno.


_____________________________

Kjer so bibe, bauci in miške doma...

http://biba77.moj-album.com/


(odgovor članu korinam)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: IUI: čas od stop injekcije???
2.7.2009 23:44:20   
veolia
Pozdrav,
dvakrat sem imela iui v MB,žal neuspešno, s klomifenom.
1. sem vzela Ovitrelle ob 20ih in čez dva dni  ob 13ih je sledil iui
2. pa mi je na 12.dan ugotovila, da so folikli že precej veliki, in da bo iui kar naslednji dan, stopka je torej padla ob 11.30, naslednji dan ob 14.30 pa iui(bila sem naročena ob 13ih, ampak je bila guzva).
Tudi jaz ne vem kaj naj si mislim glede teh ur. Prej sem milsila, da mora to biti urejeno do ure natančno, očitno pa ni tako.
Pred iui-jem pa mi obakrat niso delali UZ-ja.

(odgovor članu biba77)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: IUI: čas od stop injekcije???
3.7.2009 8:41:43   
Summer76
Večinoma naredijo iui okoli 40 ur po stopki.

Kot vidim so ti pri prvi naredili iui 41 ur po stopki, pri drugi pa si imela iui 27 ur po stopki. Verjetno bo že v redu, valda vejo kaj počnejo.

Sicer pa si pri prvem iui verjetno že imela ovulacijo ko so ti vbrizgali semenčeca, pri drugem pa so najverjetneje semenčeca čakala vsaj 10 ur do tvoje ovulacije.

Pa samo za informacijo, semenčeca živijo 4-5 dni, jajčece pa samo 24 ur po sprostitvi iz jajčnika.

(odgovor članu veolia)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: IUI: čas od stop injekcije???
3.7.2009 8:50:27   
Summer76
še to da napišem, niti pri meni niso naredili uz pred iui, sicer ne vem zakaj tega ne naredijo pri vsaki, ker sem že parkrat na forumih zasledila da je pri nekaterih folikel bil prevelik in počil user posted image

(odgovor članu veolia)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: IUI: čas od stop injekcije???
3.7.2009 9:36:21   
biba77
Tudi jaz ne vem, zakaj so opustili te UZje pred IUIjem.
Pred 4 leti, ko sem za taprvega bauca hodila na IUI, so jih se naredili...user posted image


_____________________________

Kjer so bibe, bauci in miške doma...

http://biba77.moj-album.com/


(odgovor članu Summer76)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: IUI: čas od stop injekcije???
25.7.2009 22:02:56   
sovicaokica
hojla,

midva sva tudi bila presenečena, da nama zadnja dva postopka niso merili foliklov. Zdravnica nama je na tretjem IUI rekla, da ni treba vedno delati UZ in da itak ni dobro imeti toliko UZ-jev, zaradi teh zarkov. Zdaj


(odgovor članu biba77)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: IUI: čas od stop injekcije???
25.7.2009 22:07:50   
sovicaokica
ups, prehitro sem poslala,

zelela sem povedati samo to, da čakava na 4. IUI. Namreč zgodilo se nama je nazadnje, da od ovulacije en folikel ni počil in morava čakati še do naslednjega cikla. 

Čakanje, čakanje,čakanje,...

(odgovor članu sovicaokica)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
Neverjetno: Sestri sta isti dan rodili dvo...
Včasih so zgodbe, ki jih piše življenje tako nepričakovane, da jim je težko verjeti. Ta zgodba je prav neverjetno srečna...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?